Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Bu arada meb bize hicbir imkan sağlamadı sadce yapacaksınız dedi çiktı isin icinden. whatsapp grubu kuracaksıniz kendi ozel hattiniz yayilacak dedi. uzaktan egitim yapacaksiniz cihazlarinizi kendiniz alacaksıniz dedi. yine paralı olsaydı ama toplu bir sekilde bize grafik tablet alsaydı mesela MEB. grafik tablet olmadan matematik islemek zor mecbur kendimiz aldık laptop zaten kendimizin benim emektar laptop bozuldu ders yapamayacagim stresiyle hemen gidip yeni laptop aldım maasimdan fazla para odeyerek. telefonlar ozel telefonumuz kurum hatti felan degil ama velilere sorsanız yine bize kizıyorlar okullar niye kapandı cocuklar evde bunaldı siz evde rahatsiniz diye

Belli bir yaşın altındaki hamilelik ler de polise bildirim yapılıyor hemen türkiye de de. Devlet hastanesine kadın doğuma gittiğimde. hamile bir kızın hemen polise bildirimini yaptılar.

Ebada aynı şekilde tablet dağıtımı yapıldı imkanı olmayanlara, operatörler belli bir GB ücretsiz internet sağlıyor. Ama ne kadar yeterli oluyor bilmiyorum

Cidden bu donemde ogretmen olmak cok zor ya. Zaten bu ulkede ogretmen dusmanligi bir saglikci dusmanligi iki. Gercekten hakkiniz odenmez...

Arayan hep ayni kisimi ve sormadinizmi neden soruyorsunuz diye .Ben supelenirdim dogrusu

Beni de saglikocaginin bir hemşire arayıp tebrik etmişti, gebeliğiniz hayırlı olsun diye biz özel bir hastanede takibimizi yaptiriyorduk, sanırım pandemi nedeniyle gebelik hangi hastanede kayda geçerse geçsin aile hekimliğinin ekranına düşüyor. Ama sizin olay bı garip olmuş tabi

Benim her zaman multeci ögrencilerle aram iyi oldu. yasanan hicbir seyin suclusu onlar değil onlar daha çocuk ama ne yazıkkı ogretmen arkadaslarımın icinde sureyelilere olan antipatilerini o cocuklara yansitan ögretmenler odasinda surekli suriyeli cocuklardan sikayet edenler var.

Ben ortaokul ögretmeniyim. artik bizim ögrencilerin yaş grubu nedeniyle daha cok kucukken gelmis veya turkiyede dogmus oluyorlar o yuzden turkce konusmakta problemleri yok. hatta bazisi varki isminden anlıyorsun konusmasindan anlayamıyorsun suriyeli olduğunu ama tabiki sınifta da dislayanlar oluyor bir okulda cok varsa genellikle kendi aralarinda arkadaslik kuruyorlar ama arkadas oalarak ayirt etmeyende çok.

Meb in talimatıyla piktes turkce yeterlilik sınavı yapıldı eba uzerinden daha bu hafta ben bu sınavda cok zorlanacaklarını dusunmuyorum yas itibariyle iyi cünkü turkçeleri.

Seneler önce bizi de aramışlardı, babam konuştu. Evde kaç kişi var, doğurgan yaşta olan kaç kişi var vs bu tarz sorular ve birkaç şey daha sormuşlar. Bir daha aramadılar.
Hala da bekarız. Doğurgan yaşlarımızı boşa harcadığımız için kara listeye falan düşmemişizdir inşallah

Ebeler soruyor evet

Erkek arkadaşım Van'da öğretmen. Çoğu öğrencisi 6 kardeş ve üzeri, 10-11 kardeş olanlar da çok. Meb'in bu süreçte yaptıkları havada kaldı çoğunlukla benim gözlemlediğim. 1 cihaz var çoğunlukla evlerde ve o kadar çocuk aralarında paylaşmak zorunda. Sınıflar 30 kişiyken 2-3 öğrenci giriyor canlı derslere maksimum. Maraş'ta çalışan bir arkadaşımda daha durum aynı maalesef.

Ders programlarında hiçbir düzenleme yapılmadı. Normalde işlenen konular aynı şekilde işlenmeye çalışıldı. Yüz yüze eğitim sürecinde, "sınıflarda maksimum şu kadar öğrenci olsun" şeklinde bir karar da verilmedi. Okullar imkanları, kullanılabilir sınıf sayıları dahilinde kendileri belirledi. Seyreltemeyen okullar da elbette ki var. Eba zaten sürekli çöküyor, çok duyuyoruz giremediği için derse katılmayanları hâlâ daha maalesef.

Benim doktorumun hemşiresi de arayıp soruyordu artık ümidi kesti sanırım
Daha kötüsü var; smear testi vermeye gittiğimde cinsel hayat var mı dedi evet dedim boşanmışsınız diye duymuştum dedi bide gerzek gerzek güldü
Akraba terörü doktoruma neden medeni durumumu bildirmiş anlamadım

Zorla gebe birakcaklar herhalde gebe takipleri azaldi is ariyorlar

Herkes çok normal demiş
Bizim sağlık ocağı tembel demek ki
Üstelik epey de küçük bi yerde yaşıyorum
Ne hamile değilken ne hamileyken hiiç aranmadım
Hamilelik sonucum ekrana düşmüştür diye bekledim ama ona rağmen hiç iletişime geçilmeyince bugün kendşm haber verdim
Korunma morunma hak getire bizde yani
O sohbetlete hiç girme fırsatımız olmadı
Çünkü sağ olsunlar hiç aramıyorlar

Gebe sayısının bir sınırı oluyor o sınıra ulaşınca bir miktar para alınıyor performans adı altında. Gebe var da haber vermediyse diye arayıp kayıt altına alıp performans almaya çalışıyorlar.

Benimkilere de ben arayıp haber vermiştim; gebeyim aşı maşı varsa bana haber verin dediğim halde unutmuşlardı ben yine aramıştım. Şimdi bi doz daha vuracaklar yasaklar var yine ben arayıp soracağım ne oldu bizim iş diye.

siz şaka mısınız bende sağlık ocagındayım ordaki hemşireler bunu mecburi olarak yapıyo yoksa kimsenin cinsel hayatı umrumuzda değil . Eğer takipli hastanın izlemlerini bilgiayara girmezsek gebelerimizi takip edip aşı takvimine uymazsak performans cezası alıyoruz ve paramız kesiliyo

ne güzel : )))
bir sürü test vs ücretsiz yapılıyor orada
aşılar maşılar ama dediğim gibi son zamanlarda hep ben arayıp bilgi vermeme rağmen bir tersleme söz konusu.
bak aklıma geldi yine sinir oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…