Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Hepsi bir ayrı garip.
Bir kez banada doğunun küçük bir ilindeyken arayıp gebelik varmı olursa bildirin demişlerdi o zaman tedavi görüyordum. Tedavi görüyorum dedim. Tamam gebelik elde edince muhakkak gelin dedi. Piki dedim orda nasip olmadı. 😟
Şimdi Trabzondayım ve cidden burası fıkra gibi 🤦🏼 Beta testi verdim sağlık ocağına 4.054 çıktı yani bariz hamileyim. Üstüne her hafta iğne vurulmaya gittim düşük tehlikesi yüzünden. Kendi elleriyle iğneyi vurdular. 3,5 aylıkken ben bize niye söyleyip sisteme işletmedin dediler 😮 Daha nasıl söylenebilirdi acaba 🤣🤣🤣

Hepsi bir ayrı garip.
Bir kez banada doğunun küçük bir ilindeyken arayıp gebelik varmı olursa bildirin demişlerdi o zaman tedavi görüyordum. Tedavi görüyorum dedim. Tamam gebelik elde edince muhakkak gelin dedi. Piki dedim orda nasip olmadı. 😟
Şimdi Trabzondayım ve cidden burası fıkra gibi 🤦🏼 Beta testi verdim sağlık ocağına 4.054 çıktı yani bariz hamileyim. Üstüne her hafta iğne vurulmaya gittim düşük tehlikesi yüzünden. Kendi elleriyle iğneyi vurdular. 3,5 aylıkken ben bize niye söyleyip sisteme işletmedin dediler 😮 Daha nasıl söylenebilirdi acaba 🤣🤣🤣
Doğmasını bekledim deseydiniz :D :D
İş dalginligi mi nedir bu 😂

Hepsi bir ayrı garip.
Trabzondan selamlar olsun🥳

ben evlendiğimden beri bir kaç ayda bir aranıyorum sağlık ocağından, gebelik var mı diye
herkeste aranıyor zannediyorum :-) siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama küçük ilçelerde aranıyor sanırım..

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Kayınvalideniz arattiriyor olabilir mi😂😂😂😂

Ararlar,sacma bir uygulama ama orasi kesin.
Tutma benim kaydimi istemiyorum diye terslerseniz belki kurtulabilirsiniz.
Gebelik durumunda hastaneye gidenlere de evli misiniz diye soruyorlar mesela. O da ayri sacmalik.
Nedir yani amac,evliyim veya bekarim,gebelik var veya yok,korunuyor muyuz,korunuyorsak neyle korunuyoruz,bu bilgileri baskalariyla paylasmak zorunda degiliz ki?

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Evet tabiki sorulması normal. Ama bu durum pandemiden dolayı değil. 15-49 yaş kadın izlem diye bi durum var. Kişi aranıp evli olup olmadığı soruluyo. Evliysede korunma tipi soruluyo. Gebelik durumundada izlemler olusturuluyo. Cünkü bu sürecler takip gerektiren sürcler

Arkadaslar bakanlığın istediği bir uygulama bu. Oda atıyorm aileler gebeliğini gizleyebiliyo. Halaa kendi basına evde doğum yapmak isteyen insanlar var. Aile hekimliği sisteminde gebelik kaydınız olusturulduğunda tüm sağlık bakanlığı sisteminde bu durum görünüyo. Düşünsenize kişi gebe kalms. Hiçbir doktora gitmemis. Ve elinde pat diye bebekle gelip bu benm doğum yaptm denilebiliyo.
Yada 15 yasında kız cocuğu evlendirilmis gebe kalms olabiliyo. Bunlar tamamen bakanlığa bildirilmek zorunda. Zorundaki hersey düzenli bir sekilde işlensin. Takip altına alınsın. Hastalklar norçt alınsın

Evet tabiki sorulması normal. Ama bu durum pandemiden dolayı değil. 15-49 yaş kadın izlem diye bi durum var. Kişi aranıp evli olup olmadığı soruluyo. Evliysede korunma tipi soruluyo. Gebelik durumundada izlemler olusturuluyo. Cünkü bu sürecler takip gerektiren sürcler
Peki nasıl korundugumuz neden izleniyor bunun sebebi nedir 🤔

ben evlendiğimden beri bir kaç ayda bir aranıyorum sağlık ocağından, gebelik var mı diye
herkeste aranıyor zannediyorum :-) siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama küçük ilçelerde aranıyor sanırım..
Küçük ilçe değil. Ben İstanbul'dayım Burda da her sağlık ocağı kendi bölgesini takip ediyor

İstatistik-mis. Ben de bu sorunun cevabini merak ediyordum.
Hadi o istatistik,
Peki esim korunuyor diyorum,nasil korunuyor diye cevap isteniyor. Bacagina baglamak suretiyle korunacak hali yok,prezervatif yani.
Vereyim mi prezervatif diye soruyor bu sefer.
Gel ortamiza yat. Daha garanti bir korunma yontemi olur diyesim geliyor.

Ben nakil aldirmistim annemlerin adresine beraber yaşıyorduk başka şehirden geldim.İnanmadilar kalıcı olduğuma misafir diye geçtiler baya bazıları uğraşmak istemiyor.O dönem sürekli arıyorlardı.Bazilari sağlık ocağına bilgi vermiyorlarmis o sebepten bizi sorumlu tuttuyorlar diye söylenmişti.Sen bir hamile kal o zaman daha da aralar doğdu mu bebek dogacakmi diye😅😅

Küçük ilçe değil. Ben İstanbul'dayım Burda da her sağlık ocağı kendi bölgesini takip ediyor

Ben de İstanbuldayim ve oyle kenar köşe biyerde de değilim. Korona oldugumuzda, temasli oldugumuzda neredeyse hergun aranip sorulduk ama gebelik, korunma gibi şeyler hiç duymadim.

İstatistik-mis. Ben de bu sorunun cevabini merak ediyordum.
Hadi o istatistik,
Peki esim korunuyor diyorum,nasil korunuyor diye cevap isteniyor. Bacagina baglamak suretiyle korunacak hali yok,prezervatif yani.
Vereyim mi prezervatif diye soruyor bu sefer.
Gel ortamiza yat. Daha garanti bir korunma yontemi olur diyesim geliyor.
Bize de sordular bakanlık dağıttığı için korunma yöntemine göre her ay ücretsiz alabiliyorsunuz.

Korunmayı bilmeyip istemeden gebe kalan insan sayıda malesf cok fazla. Bu seferde sacma sapan yollara basvuruluyor. Soruluyor evet en azından karsında insanın bazı sorularıds rahat rahat sorulmasına da zemin hazırlanılıyo.

Benide aramışlardı. Ben rahatsızlandım hastaneye gittim tahlil yapıldı sonra sonuçları almadan eve gelmek zorunda kaldık sabahında aile hekimi aradı. Hamile misin diye bende olmadığımı söylemiştim ama tahlillerde hamile görünüyosn demişti. Sanırım can sıkıntısından hastaların tahlillerine göz atıyorlar 😅 aile hekimim sağolsun kaynanam gibidir. Her konuda burnunu sokar aileden gibi🤩

Back
X