Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

oki o zaman bebeğimmm. :))
kesin ya su tuttu dediğin gibi yada kas yaptık canım. ee ben haftanın 5-6 günü yürüyorum normal :))

bence sporla kas yapılıyor,ama zayıflamak içinde şart ee napcaz sımdı??
gercı senın regl oncesıde olabılır vücut su tutuyo olabılır,ya gecen ınanırmısınız 3 lt su içtim 3 kere wcye ya gittim ya gitmedım sonrasında sporda baya ter attım ama sankı içimde bi sünger var ve su tutuyo halbukı tuza dair bişey yedigimde yok elma yanı sonucta aman ne bılım
atacaz heralde..
dün aksam dolunayı farkettım bende ay dedım nekadar parlak yusyuvarlak cok belırgındı yanı:)

selam kuzucumm
benım kayınvalıde aslında cadı bı tıp ama bana cadılıkyapacak bi fırsat vermedım hıc,sorun yok sımdılık:)
valla ben tartılmadım ama acaba bendemı artılara geçtim acep?
kaç çıktın melekımm senın kas yapma olasılıgın daha yuksek gelıyo bana
gözün aydın 500 grlık kasın olmuşş kızz

esramm bilmiyorum ki kas mı su mu yağ mı? her ne ise bilmiyorum ama o +500 beni sinir etmeye yetti bir saat kadar.
cnm 79 cıktım ya.

allahtan yarın tartı günü falan değil yoksa ben çok stres yapardımm

yarışma farketmeden baya kasıyomuş beni ya

allahtan yarın tartı günü falan değil yoksa ben çok stres yapardımm

yarışma farketmeden baya kasıyomuş beni ya

canım beni de kastı valla. bizim tartı günümüz pzt. özellikle pzt yapalım ki hafta sonu salmayalım kendimizi diye düşündük.
melek diye bi adaşım var onla yapıyorum ben diyet bi yandan da ona da motive oluyor bana da. birbirimize destek oluyoruz. güzel oluyor yani.

yarışma mantıgı bencede kasıyo
ınsan her hafta aynı azımle motıvasyonla devam edemıyo :)salıncada toparlanamıyo
boyle daha ıyı oldu sankı
aslında dıyet üzerıne konusmak neler yaptıgını baska dıyet yapanlarla paylaşmak güzel bi yöntem oluyo
bizim sbde bı kız var 2 yıl once falan 5 ayda ortalama 33-34 kılo vermıstı..sonra gerı aldı bırazını sımdı oda bana uydu tekrar diyette
onla takılıyom bende hernekadar arada kıl olsamda:)

valla kızlar eylüle kadar izin aldık ama benim pek uğraşmaya niyetim yok,biliyosunuz bide herkesi takip et,kg bildirecekler diye bekle,valla hasta olup gidemediğim günü biliyorum,sırf listeyi paylaşayım diye

o yüzden eylülde püsküte yarışmadan çekilme kararı aldığımızı bildirmeyi düşünüyorum,tabi devam etmek isteyen varsa konuşuruz yine,belki başka biri kaptan olur aynı şekilde devam edilir,ama ben açık ve net istemiyorum,böyle daha iyi

katılıyorum nesli

kesınlıkle bende artık cuma takımlarında olmak ıstemıyorum
burda gayet güzel idare ederız kendımızı..
orası kasıyo
gerçi ben elımden geldıgı kadar ugramaya calısıyodum ama yınede boyle bi zorakı gibi oluyodu bazen
ama burda her sohbetı ett ve psıkolojık bı baskı yokk cuma bıldırım yokkk
yaşasınn özgr hayat:)

günaydın günaydın günaydın oh sabah sabah kaynatmış sınız vallahi hızınıza yetişemedim.bende iki gün önce +500 çıktım nasılm oluyo anlamadım yesekte artı çıkıyo yemesekte artı çıkıyo.ama dün öğlen hamur işi yedim biraz kaçırdım sanırım ama akşam yemedim ve akşam 1 saat spor yaptım ve _100 gr çıktım demekki kaçamak yapınca sporla telafi edebiliyoruz.

bende takıma dönmek istemiyorum burda gayet iyiyiz bencede takıma dönmeyelim.

kızlar nasılsınız.sohbetlerınıze katılamıyorum malesef
bol bol sohbet etmıssınız ne guzel :) :) allah dahada artırtsın.
takım falan olmasın ya ,ben ozaman daha cok yıyorum burada kalalım bence ,
ben hala aynı kılodayım ıns eksılere ınıcem ama nasıl bana bı akıl verın gunlerdır kımıldamıyo tartı,odemler gıttı yaglar kaldı basıma
esram neslimm sızı epey ıhmal ettım bılıyorum ama benımkı evde bılıyosunuz haftaya tam gaz yanınızdayım öptümmm

inşallah olur güzelim... yulaf kepeğini de kullandın mı tatlım çoğu yerde o olmadan çok oynamıyor tartı diyorlar...

takıl sen bebegım haftaya katılırsın,sımdı mızmızlanır tüm hasta erkekler gibi:)
ne oldu son durum doktor ne dedı??
bide bacım yap 2-3 gun elma dıyetı bak neler oluyo:)

evet en önemli nokta o her hafta aynı motivasyonla devam edemiyoruz eh vereceğimiz kiloları hemen atan bir bünyeye de sahip değiliz öyle olsak bırakın yarışalım hırslanalım ohhh 5 kg verelim sorunumuz bitsin mezun olalım... ama bizde bu yok orda kaldıkça bir anlamda mezun olamadıkça ve olamayacağını düşündükçe bence eksi yönde motive oluyoruz :)))

bugün güzellik salonundaydım en önemli tüyoları ordan alıyorum zaten en azından kanıtları gözümün önünde oluyor :))) enginar suyuna geçmiş millet baya da vermiş kg olarak üstüne gidemesemde görüntü mükemmeldi... eh standart akşam 7 den sonra birşey yemedim acıkırsam meyve yedim diyorlar bu artık klişe geliyor bana (ben zaten hep öyleyim ) ayrıca da hatun enginar suyu içmiş sabah aç ve akşam yatmadan 1 saat kadar önce sadece enginarı haşlıyormuş suyunu içiyormuş. kendinin öğrendiği vatandaş günde 3 sefer içmiş açken baya vermiş bu henüz 1 aydır denemiş. yarın didime arkadaşımın düğününe gideceğim pazar geleceğim enginar suyuna haftaya başlayacağım bende...

benimde dönmeye niyetim yok tabi eğer kilo vermeye başlar 80 in altına inersem ki o zaman bendeki zor dönem geçmiş olacak o zaman belki dönerim. sonrasında çabuk gitmesi ihtimaliyle :)

son 5-6 kılomuz kaldıgında yarışalım bence:)
şuan buna hazır degılızz
engınarı hıc duymamıstım..lahana,maydonoz ve sogan la cok zayıflayan duydum gördümde ama bana göre degıl
ben elmalarımla mutluyum yeşil yeşill:)
gerçekten benım dıyetım bu,hay allah razı olsun benı bu dıyetle tanıstırandan(sinemimm):)
edacann sen akşamları pek bişi yemıyosun bıldıgım kadaryla öğlenkı menuler nasıl gecıyo??
tabı en onemlısı ınsülin direnci sanırım o çokk zorr

enginar’ın faydaları Enginar karaciğer için çok faydalıdır;
karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
Karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek kumlarını döker.
Sindirimi kolaylaştırır.
İdrar söktürücüdür.
Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
Vücuda dinçlik verir.
Bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur.
Enginar kalbi ve damar sağlığını korumakta da etkilidir.
Hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır.
Romatizma şikâyetlerini azaltır. İshali keser. Ter kokusunu giderir. Ateş düşürücü ve iştah açıcıdır.

Yapılan bilimsel araştırmalarda Enginar Suyunun Karaciğer hücrelerinin yenilenmesinde ve güçlenmesinde safra salgısının düzenlenmesinde ve kolesterol düşürülmesinde son derece etkili olduğu kanıtlanmıştır. Mide ekşimesi, kusma, mide bulantısı ve gibi sindirim sorunlarına karşı kullanılabilir. Antioksidan içeriği ile cildinizin daha görünmesini ve kırışıklıkların oluşumunun gecikmesini olmasını sağlar. Sık alkol kullananlarda daha ciddi sorunlar meydana gelmeden karaciğer fonksiyonlarını arttırır ve koruma sağlar. İdrar söktürücü özelliği vücuttan fazla suyun atılmasını sağlar. Bu özelliğinin yanı sıra düşük kalorili olduğu için zayıflamak için diyet yapanlara tavsiye edilir.

enginar nasıl kullanılır

enginar suyu Büyükçe bir enginarı bütün olarak iyice yıkadıktan sonra sapının tamamını kesin.Daha sonra kaynayan iyi suya yine bütün olarak atın ve 1 saat kaynatın. Bu süre sonunda suyun rengi açık kahverengine dönecektir. Ocağı kıstıktan sonra bir yarım saat daha bekletin ve ateşin üzerinden alın. Bu suyu çay olarak içebilir dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz. Soğuk veya sıcak tüketebilirsiniz.

Kötü kolesterolü düşürmedeki etkisiyle damar sağlığının korunmasında etkili bir çözüm olarak kullanılabilir. Ancak kolesterol ilacı kullanıyorsanız enginar çayı içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

enginar yemeği faydaları

Çiçekleri sebze olarak, taze yaprakları ve kökleri ise ilaç yapımında kullanılır. Enginar suyu kalp çarpıntısına iyi gelir. Taze enginar yaprağı kaynatılarak hazırlanan enginar çayı karaciğer hastalıklarında oldukça faydalıdır. Tüylü kabuklarının kaynatılmasıyla elde edilen enginar suyu ile saçlar yıkanırsa saçları güçlendirir. Karaciğer rahatsızlığı olanlar, enginarın karaciğer üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle özellikle son zamanlarda Enginar Hapı kullanımına yöneliyorlar. Enginar Hapı faydalı ve pratik olmakla birlikte kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmak gerekir.

Kaynak: ENGİNAR (Cynara scolymus) | Bitkisel Yağlar

esracım valla birgün farklı bir sebze yada meyvenin diyetini yapmak için manava gideceksin o yeşil elmalar ağlayacak :)))) halinizi görür gibiyim. siz ayrılmaz bir ikili oldunuz :)

aynen son 5-6 kg kalınca gerçi yine yarışa dönmeye gerek yok burda bizbize yarışırız :)))

akşamları hafif geçiriyorum. menüleri yazmayı bıraktık çünkü ilk suçlu benim tahmin ettiğin gibi öğle menülerim dehşet tabi işe gitmediğim zamanlarda işe gidince iş yeri mecburi diyet bölgesi sağolsunlar iyi bir motivasyon söz konusu hemde gözlerimizin önünde depocumuz 40 kg kadar verince sanırım 2-3 sene daha sağlıklı yemekler çıkar :))))

insülin direnci için bir ilaç kullanıyordum. feci mide bulantısı yapıyor zaten glifor kullanamadılar daha hafifini verdiler midem bulanıyor diye 1 haftadır da kullanamıyorum. dişçideyim 3 haftadır geçen gittiğim 2 haftada da çok kötü oldum. hatta ilkinde kalıp için dişime birşey yapıştırdı dişçinin eleride ağzımda zaten midem bulanıyor nefes alamadım kadıncağız zaten resmen morardı nasıl midem kalktı da nasıl nefessiz kaldım anlamadım. eh 2. seferde de olunca kadıncağız rica etti kullanma bende korkuyorum dedi :))) tabi 1 haftadır hiç kullanmıyorum elim ayağım titriyor en hafif açlıkta akşam yemeyeceğim diye kasıyorum saat 1 oluyor hala kıvranıyorum uyuyamıyorum... eh durum böyle olunca öğle yemeklerim bayram niteliğinde oluyor. aslında menü yazsak iyi olacak yazınca yiyemiyorum ben...

sabah mısır gevreğiyle başladım. öğle dışardaydım dişçiye gitmeden yemek yiyeyim dedim valla daldım bir yere gözümde birşey görmedi eh tek iyi tarafı diyet kolaydı :) ara öğünde de üzümle mısır-pirinç patlağı yedim şimdi de aç ellerim titrek vaziyette akşam yemeğini bekliyorum :))) tavuk sote yapıcam yanında da direk marul yicem :) eh sonrası meyve...

bugün yürüdüm ettim modumdayım elim ayağımda hazır titriyorken gidip biraz dans edeyim. sonrada stok ettiğim inceltici jelimi sürüp biraz masaj yapayım karnıma 86 olmuşum yahu

saol esracım elmayla tanısırıp sana yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana :)
elmalarımı alıcam esracım ama evden dogru duzgun cıkamıyorum ki
spor ve elmeyla su 8lerden allahın ıznıyle kurtulucam .cok sıkıldım cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…