Sağlıklı beslenirken;

Çocukların okulu daha yeni bitti kuzum ya okula başlamadan önce onlar mayısta yada ekimde gelirdik bazen ☺
heee ozaman yapacak bırsey yok tabı neyse allahtan orda denız var batıp batıp cıkarsınız ne guzel bızde evlılık yıldonumumuzde mersınde olucaz susanoglu bızım sevdıgımız bır yer kesfedılmemıs sakin ıncecık sapsarı kumu olan sıg denız sevıyorum orayı koca sahılde 20 kısı falandık oyle sakın debelene debelene oynadık kumda kızımla yıne oraya gıderım hem yakın evden 2 saat sonra ordayız aracla hemde bıldıgımız yer annem cok antalyacı ordan baska yere gıtmez erhan yanı esım kıbrıs altınkum plajını cok sever ılla orası ıster ben hemen erken bır an once serınleyeyımde balkona legene su koyup ıcıne dalsam yıne yeter modundayım o derece

nefret edıyorum sıcaktan benım ıcın keske hep kıs olsa beyaz rusya olur ıngıltere de olabılır aslında aa en guzelı benım ıcın sibirya oralara gıtmem gerek hıc usumem ama sıcak benı hasta edıyor

Benim en büyük hayalim kanada ya taşınmak. Yılın 12 ayı kar altında yaşasam hadi yaz gelsin demem. Bende nefret ediyorum yaz aylarından.
sımdı desemkı erhana kanadaya gıdelım hazır bılıyor musun bır ara oyle ıstedık oyle hazırlandık gıdecektık nıye gıdemedık hatırlamıyorum epey nıyetlendık kesın benım yemege duskunlugumden kalmısızdır ben fırınsız kebapsız mangalsız nasıl yasayayım allah askına annem ankaralı oraya gıttıgımızde bıle zorlanıyorum fırınlarda sadece franca turu somon yanı oyle ekmek var mıllet ekmek cesıtı bılmıyor tarıf edıyorum ıc hazırlıyorum gıdıyorum pısıremıyorlar bılmıyorlar e bır patlıcan kebabı sogan kebabı yıyemedıkden sonra

Ete çok düşkunsun sanırım ☺
malesef yemeden doymuyorum hergun olsa hergun yerım gunde 2 kere versen yıne yerım hıc doymam yetmez bana dusununce cok vahşı aslında cokta sevıyorum cok mınnoslar keske bukadar lezzetlı olmasaydı bu hayvan sevgım benı bır anda şak dıye vejeteryan yapabılır oyle sevıyorum aslında

mesela kurban bayramı yakın goremem asla oturur hungur hungur aglarım ogunler ortada hıc gorunmem bızımkıler onceden alır besler buyutur babam ımalatcı fabrıkanın bahcesınde kesın gezınıyorlardır sımdı bırde bakıp sevınce hele ... boncuk boncuk bakıyorlar oy fena oldum

mesela balık pısırıp getırıyorlar kafası ustundeyse falan hayatda yıyemem yanı karsıma oylece gelmemelı et tadını alıp ama hayvan oldugunu bılmıyeyım

bu ne sacma bırsey oldu ya cılek yıyeyım ama muz tadı alayım gıbı bırsey

ben sanırım bu et ısını bırakıcam ısık gordum kendımde :)

ya burda mevzu etden ote yemek cesıtı

bak patlıcan kebabı
sogan kebabı

buraların yemegı fırınlarda pıser fırın dedıgım evdekı fırın degıl buyuk fırınlar var burda
yemekler pıde cesıtlerı boyle fırında pıser her mahallede 2 tane vardır

bak bu küncülü ekmegımız susama küncü derler burda
bak bu peynırlı sebzelı semsek adı

buda sekerlı fıstıklı ekmek semsegımız
buda kıymalı pırınclı soganlı bol baharatlı ıc harclı

lahmacunu soylemıyorum bıle

kanada da varsa boyle fırın gıderım valla yoksa zor

ya sen nasil böyle zayifladin ki su mesajini gören 24 saat yiyorsun sanir ben et yiyemiyorum , bilmiyorum . birileri benim yavrumu yasamak icin yeseydi filan diye empati yapiyorum ister istemez, düsüncesi bile gözlerimi dolduruyor. ki insanlar yasamak icin et yemeye mecbur degil . bende dogdugumdan beri vejeteryan degilim ama cocukkende sevmezdim et yemeyi. ciftlik gibi biryerde büyüdüm domuz disinda tüm ciftlik hayvanlarinin dogumundan ölümüne sahitlik ettim. ayni insanlar gibi kendi aralarinda bag kuran hatta insanlarla bile bag kuran canlilar. onlari yemek bana cok vahsice geliyor

Canım aslında spor insanı pek sayılmam ama yürüyüş benim için bir nevi terapi gibi, takıyorum kulaklığı bazen müzik bazen ilginç podcastler dinliyorum zaman nasıl geçiyor anlamıyorum, günün stresini alıyor benden. Hem kilo vermek hem de daha sağlıklı olmak istiyorsan nisayı dinle bence dianam, yemek tarifleri hem tıka basa doyuruyor hem vitamin deposu hem de zayıflatıyor daha ne olsun :)) ben de epey tarif öğrendim burada kızlar sağolsunlar. İstediğin kiloya inince yürüyüşe başlarsın tekrar. Bir de buradayken anladım ki zayıflamada şekillenmede beslenme çok daha önemli imiş, iki yıl önce mevcut beslenme düzenimle yoğun bi spor yapmıştım ama pek faydası olmamıştı yediklerimdenmiş demek ki :))

cok haklısın ve dedıgın gıbı ete gelene kadar yıyecegımız cok sey var aslında

Bugün kendime kocaman bir sandviç yapmanın tam esigindeyken dürttüler beni ve gidip tartildim. Tok karınla 105.2 çıktım sandviç yerine salata yiyorum şu an beyaz peynirli
ha-rı-ka-sın supersın ıste buu
1 sandıvıc yıyecegıne 3 tabak salata ye valla cok mantıklı

ha-rı-ka-sın supersın ıste buu
1 sandıvıc yıyecegıne 3 tabak salata ye valla cok mantıklı
Aslında aç olduğum için değildi ekmek isteğim nasıl anlatsam bilmiyorum ki. Daha önce sigarayı bıraktığımda ki gibiyim. Aslında fiziksel olarak degilde kafa olarak istiyor gibiyim. Biryerde tahil tüketiminin beyindeki rezöpterleri etkileyip aynı belli zararlı bağımlılıkların yaptığı uyarıyı sağladığını okumuştum. O zamanlar Tabiki ciddiye almamıştım ama doğru galiba

kesınlıkle dogru kesınlıkle hatta basın da agrıyacak mıgren agrısı gıbı o zararlı bagımlılıklardan kurtulurken toksıt atılıyor fena bas agrısı

En iyi nasıl başa çıkarım bununla? Sigarayı bırakırken kendimi abur cubura vurdum. Abur cuburdan ve tahildan kurtulurken ne yapıcam. Kaç günde kurtulurum bundan, çok rahatsız edici bir his sürekli ekmek yada hamur işi düşünmek

kendını oyalamak ıcın ayran ve salataya agırlık ver kesınlıkle
canın ekmek mı ıstedı ayran ıc hamur ısı mı ıstedı kendıne hemen salata yap mesela nohut salatası bayılırsın tadına
haslanmıs 2 su bardagı nohut 2 taze sogan veya ceyrek sogan dogra 1 lımon suyu 1 tatlı kasıgı zeytınyagı yarım domates 1 havuc yarım demet maydonoz pul bıber kaya tuzu toz nane

bunları karıstır ye :) bunu yıyıp begenmeyen ınsan olamaz ınanılmaz doyurucu ve ne zaman bunu yesem benı bır kesıyor aklıma 1 hafta atıstırmalık gelmıyor

bırde semızotu salatası bır bag semızotu 2 salatalık 1 domates 1 yesıl bıber yarım sogan veya 3 taze sogan bunları dogra bol lımon zeytınyatı toz nane pul bıber kaya tuzu

kasık kasık ye :)

bunu yedıkce aklına gelmemeye baslayacak bır sure sonra ıstahın ıyıce kapanacak bunlara bıle gerek kalmayacak

gece cıkolata krızın tuttu veya gun ıcınde yemezsen olceksın o derece hemen 10 badem ye mesela veya evdesın pasta yapacaksın oyle fenasın tatlı yemen lazım dıyelım 1 kuru hurma 5 fındık veya badem bıraz toz kakao rondodan cekılıyor ve yenıyor :)

Benim insulin direncim çıktı 3 gündür ilaç alıyorum bunun için. Kaç ay kullanicam bilmiyorum. İlac yüzünden İştahım neredeyse yok hiç zaten. Ancak şu tahil bağımlılığı sorun işte. Sanki bir ısırık yesem rahatlicam ama yersem bir ısırıla da kalmicam.ciddi ciddi yoksunluk hissediyorum ya . Ben ki bir ay kesintisiz oruç tutan, sigarayı bırakan biriyim. Güçlüyüm iradeliyim yani. Kafamda ki ekmek düşüncesi çok rahatsız ediyor bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…