cevız badem bol salata ayran :) yemeklerın yanında hep ekmek mı yerdın onceden ?Benim insulin direncim çıktı 3 gündür ilaç alıyorum bunun için. Kaç ay kullanicam bilmiyorum. İlac yüzünden İştahım neredeyse yok hiç zaten. Ancak şu tahil bağımlılığı sorun işte. Sanki bir ısırık yesem rahatlicam ama yersem bir ısırıla da kalmicam.ciddi ciddi yoksunluk hissediyorum ya. Ben ki bir ay kesintisiz oruç tutan, sigarayı bırakan biriyim. Güçlüyüm iradeliyim yani. Kafamda ki ekmek düşüncesi çok rahatsız ediyor bu yüzden.
Geçmiş olsun dianacığım, yüksek ihtimal kilo verdikçe ve şekeri (tahıl da buna dahil o da şeker sonuçta) azalttıkça insülin ilacına gerek kalmayacak. Hepimiz potansiyel şeker hastasıyız ve ona göre beslenmemiz şekeri tamamen kesmemiz lazım aslında ama işte herşeyi mükemmel yapamayız o da abartı olur, o yüzden yediklerimizin %80i temiz gıda olsa bile büyük bir başarıdır bu. İlaç kullanmayı bıraktığını (ki çoğu semptom baskılayıcıdan ve vücudun imdat sesini kısan yan etkili minik toplardan başka bişey değil), ayna karşısında kıyafetlerinin bol gelmeye başladığını hayal et sürekli, o zaman yemezsin :)Benim insulin direncim çıktı 3 gündür ilaç alıyorum bunun için. Kaç ay kullanicam bilmiyorum. İlac yüzünden İştahım neredeyse yok hiç zaten. Ancak şu tahil bağımlılığı sorun işte. Sanki bir ısırık yesem rahatlicam ama yersem bir ısırıla da kalmicam.ciddi ciddi yoksunluk hissediyorum ya. Ben ki bir ay kesintisiz oruç tutan, sigarayı bırakan biriyim. Güçlüyüm iradeliyim yani. Kafamda ki ekmek düşüncesi çok rahatsız ediyor bu yüzden.
aslında kahvaltı dışında ekmek yemezdim. Ama yemeğin yanında illa patates, pirinç, bulgur olurdu. Ama doktor yemeyeceksin diyor çünkü karaciğerim insulin direnci yüzünden doğru çalışmıyor ve bunları yediğimde ellerimde ve ayaklarımın tabanları da tarifsiz bir kaşıntı oluyor. Doktor önüne geçtik geçtik geçemedik seneye bu zamanlar insülin iğnesi ile yaşamayı öğrenirsin diyor. Zaten yasaklar cezbeder beni. Nerede yasak birsey var ben oradayım.cevız badem bol salata ayran :) yemeklerın yanında hep ekmek mı yerdın onceden ?
Cok teşekkür ederimGeçmiş olsun dianacığım, yüksek ihtimal kilo verdikçe ve şekeri (tahıl da buna dahil o da şeker sonuçta) azalttıkça insülin ilacına gerek kalmayacak. Hepimiz potansiyel şeker hastasıyız ve ona göre beslenmemiz şekeri tamamen kesmemiz lazım aslında ama işte herşeyi mükemmel yapamayız o da abartı olur, o yüzden yediklerimizin %80i temiz gıda olsa bile büyük bir başarıdır bu. İlaç kullanmayı bıraktığını (ki çoğu semptom baskılayıcıdan ve vücudun imdat sesini kısan yan etkili minik toplardan başka bişey değil), ayna karşısında kıyafetlerinin bol gelmeye başladığını hayal et sürekli, o zaman yemezsin :)
kesınlıkle doktor dogru dıyor 1 yemek kasıgı pırınc pılavı bıle yememek gerekıyor aynı seylerı yasamısız ben ortalama 1 bucuk ayda kurtulmustum ılactan 1 ay oyle bır kestım kı herseyı bırde yemegı ılac gıbı satı saatıne hıc sasmadan 5 dk bıle gecıktırmeden saatınde yedım yeme saatı de etkı edıyor hergun aynı saatde yıyınce oda zayıflatıyoraslında kahvaltı dışında ekmek yemezdim. Ama yemeğin yanında illa patates, pirinç, bulgur olurdu. Ama doktor yemeyeceksin diyor çünkü karaciğerim insulin direnci yüzünden doğru çalışmıyor ve bunları yediğimde ellerimde ve ayaklarımın tabanları da tarifsiz bir kaşıntı oluyor. Doktor önüne geçtik geçtik geçemedik seneye bu zamanlar insülin iğnesi ile yaşamayı öğrenirsin diyor. Zaten yasaklar cezbeder beni. Nerede yasak birsey var ben oradayım.
Cok teşekkür ederim ☺ bugün 50 beden pantalonumu giydiğimde bile minicik de olsa belindeki gevşemeyi görünce mutlu oldum. Biliyorum yolun çok başındayım ve aylarca sürecek birseye başlıyorum ama alışkanlıklarımdan kurtulmanın da bu kadar zor olacağını düşünmemistim. Yememem gereken o kadar çok şey var ki.
Korkuyorum evet. İğneyle yaşamaktan obeziteye bagli kanserden, kalp rahatsızlıklarından ve daha bir sürü şeyden. En çok çocuklarımın büyüdüğünü görememekten korkuyorum mesela. Çünkü büyüdüklerinde zayiflamadigim doktorun söylediklerini yapmadığım için hastalandigimi öğrenirler. Kafamda bu tarz düşünceler var işte doktordan çıktığımdan beri. Ya ben böyle yazip buraya sizi bogmuyorum demi? Eşime anlatsam anlamaz çünkü o sen kafana ne koyarsan yaparsın kafana takma diyor. Durumun ciddiyetini anladığını da sanmıyorum bu yüzdenılacı vermesı ıyı ol
kesınlıkle doktor dogru dıyor 1 yemek kasıgı pırınc pılavı bıle yememek gerekıyor aynı seylerı yasamısız ben ortalama 1 bucuk ayda kurtulmustum ılactan 1 ay oyle bır kestım kı herseyı bırde yemegı ılac gıbı satı saatıne hıc sasmadan 5 dk bıle gecıktırmeden saatınde yedım yeme saatı de etkı edıyor hergun aynı saatde yıyınce oda zayıflatıyor
bana da hemen kesıp kılo vermezsen ıgneye baslarsın demıstı cok korkmustum seker hastası etrafımda cok kısı var gercekten cok zor
aslında yıyebılecegın seyler daha fazla yemeyecegın seylerı yazabılırız pırınc patates yarım porsıyondan fazla meyve kızartma urunu pasta borek ıslerı bunları yememeyeceksın gerı kalan herseyı yıyebılırsın :) bırsuru sey var dunyada
yok yok sıkmıyorsun resmen ıkızımı buldum bırebır dusunce hıs yasanılan aynı bukadar olur ama senın ısın daha kolay 50 beden pantolon bol gelmeye baslamıs ben senın kılonda 54 beden gıyıyordum yanı sandıgından daha kolay olcak ben daha zor olur dıye dusunmustum dıyecegıne emınımKorkuyorum evet. İğneyle yaşamaktan obeziteye bagli kanserden, kalp rahatsızlıklarından ve daha bir sürü şeyden. En çok çocuklarımın büyüdüğünü görememekten korkuyorum mesela. Çünkü büyüdüklerinde zayiflamadigim doktorun söylediklerini yapmadığım için hastalandigimi öğrenirler. Kafamda bu tarz düşünceler var işte doktordan çıktığımdan beri. Ya ben böyle yazip buraya sizi bogmuyorum demi? Eşime anlatsam anlamaz çünkü o sen kafana ne koyarsan yaparsın kafana takma diyor. Durumun ciddiyetini anladığını da sanmıyorum bu yüzden
Ya aslında 52 beden almam lazımdı dar gelsede inadımdan almadım 50 bedende kaldım yoksa eminim. 110 kiloyken rahat giyerdim ben o 52 bedeni. Bol gelmeye başlamadı henüz ama boğazımı sıkıyorlarmis gibi nefessiz kalmadım bugün giydiğimde. Bol gelmesi ve beden değişmek için kesin bir 7-8 kilo daha vermeliyim. İlac kullandığın dönemde kaç kilo vermiştin?yok yok sıkmıyorsun resmen ıkızımı buldum bırebır dusunce hıs yasanılan aynı bukadar olur ama senın ısın daha kolay 50 beden pantolon bol gelmeye baslamıs ben senın kılonda 54 beden gıyıyordum yanı sandıgından daha kolay olcak ben daha zor olur dıye dusunmustum dıyecegıne emınım
ılk ay 10 kılo verdım ben 2 ayda 20 kılo verdım sonra ayda 8 kılo gıttı sonra 9 gıttıYa aslında 52 beden almam lazımdı dar gelsede inadımdan almadım 50 bedende kaldım yoksa eminim. 110 kiloyken rahat giyerdim ben o 52 bedeni. Bol gelmeye başlamadı henüz ama boğazımı sıkıyorlarmis gibi nefessiz kalmadım bugün giydiğimde. Bol gelmesi ve beden değişmek için kesin bir 7-8 kilo daha vermeliyim. İlac kullandığın dönemde kaç kilo vermiştin?
Cok cana yakınsin yaılk ay 10 kılo verdım ben 2 ayda 20 kılo verdım sonra ayda 8 kılo gıttı sonra 9 gıttı
6 ayda verdım ben 40-45 kıloyu bırden kesıp bır anda duzene gırınce :) yaglarım nasıl pöykürdüyse artık höh dıye
yok valla yemıyorum bır ıkı kere yıyım dedım tum vucudum sıvılce doktu alerjı oldum borek yedıgım ıcınCok cana yakınsin yasen böyle yazınca çok kolay geliyor hersey. Hala yemiyor musun peki yememen gerekenleri?
Alışılıyor o zaman böyle beslenmeye demek. Hmm bu benim için bir teselli olabilir sankiyok valla yemıyorum bır ıkı kere yıyım dedım tum vucudum sıvılce doktu alerjı oldum borek yedıgım ıcın
canım bazen atıstırmak ıstıyor esımı gonderıyorum aktara alıyor kuruyemıs bırseyler evde yoksa gelıyor kırt kırt yıyorum :)
doktor once bana ınanmadı 1.5 ay once 104 kılo olan 1.5 ay sonra nerdeyse 20 kılo vermıs gıttı ama sankı 30 kılo vermısım gıbı duruyordu tanımadı once benıAlışılıyor o zaman böyle beslenmeye demek. Hmm bu benim için bir teselli olabilir sankibu arada zaferin için seni tebrik ederim. Eminim doktorun gurur duymuştur seninle
oda olur hepsı olur :) ısteyene hersey olurİrade lazim once.
Benim hic kilo problemim ya da saglik ptoblemim yok. Hayatim boyunca da yasamadim. Ama hep de dikkat ederim boyle seylere. Fakat esim ile annemi durduramiyorum. İnsulin kullanan sekeri cok kotu olan annem az once manti yedi. İnsulin direnci cikan fakat uzerine gitmeyen esim az once ekmekle manti yedi hem de iki tabak. resmen isyan ediyor duygularim. Ne yapsam da artik dikkat edecegiz ediyoruz derler diye dusunuyorum. İnanilmaz uzgunum. Anlatamam.oda olur hepsı olur :) ısteyene hersey olur
Ya okurken benim bile gözlerim doldu. Harika bir iş çıkarmissin gerçekten. Bende başarıcamdoktor once bana ınanmadı 1.5 ay once 104 kılo olan 1.5 ay sonra nerdeyse 20 kılo vermıs gıttı ama sankı 30 kılo vermısım gıbı duruyordu tanımadı once benı
sen benden sonra cıkıp amelıyat falan olmadın dımı dedı
tum degerlerıme tekrar baktı kas oranıma baktı karacıger yaglanması troıd unsılın hepsı
bırak ılacı dedı bıraz huysuz bır amcaydı dıkkat etmeyenlere kızıyordu benım omuzuma kolunu attı esıme dedıkı yanında bu kadın varken sen herseyı basarırsın dedı aglamıstım :)
cok tesekkur ederım sagolasın cocugum ıcın hepsı valla sırf velı toplantısına sısman gıtmıyım saklambacta saklanabıleyım dıye :)
bende uzuldum vucutlarına verdıklerı zarar annenıze yanlıs beslendıgınde vucuda neler olduguyla alakalı vıdeolar ızletsenız gorsel paylasım yapsanız acaba ıse yararmı kıBenim hic kilo problemim ya da saglik ptoblemim yok. Hayatim boyunca da yasamadim. Ama hep de dikkat ederim boyle seylere. Fakat esim ile annemi durduramiyorum. İnsulin kullanan sekeri cok kotu olan annem az once manti yedi. İnsulin direnci cikan fakat uzerine gitmeyen esim az once ekmekle manti yedi hem de iki tabak. resmen isyan ediyor duygularim. Ne yapsam da artik dikkat edecegiz ediyoruz derler diye dusunuyorum. İnanilmaz uzgunum. Anlatamam.
yaaaa bana bunlarlaaa gel cok mutlu oldum kesınlıkle ınanıyorum hıssedıyorum sonunda ogunu kutlayacagımızı bılıyorum :)Ya okurken benim bile gözlerim doldu. Harika bir iş çıkarmissin gerçekten. Bende başarıcam
Bence esinin baba olduğunda dank edecek kafasına. O minik varlığa kol kanat germesi gerektiğini bunun içinde sağlıklı olması gerektiğini bebeğini kucağına aldığında anlicakBenim hic kilo problemim ya da saglik ptoblemim yok. Hayatim boyunca da yasamadim. Ama hep de dikkat ederim boyle seylere. Fakat esim ile annemi durduramiyorum. İnsulin kullanan sekeri cok kotu olan annem az once manti yedi. İnsulin direnci cikan fakat uzerine gitmeyen esim az once ekmekle manti yedi hem de iki tabak. resmen isyan ediyor duygularim. Ne yapsam da artik dikkat edecegiz ediyoruz derler diye dusunuyorum. İnanilmaz uzgunum. Anlatamam.
Hic sanmiyorum. Nitekim kendisi gorsel paylasim. Ayak dikeni taban cokmesi ayak kemiginde yamuklasma halgus valgus dizlerde kireclenme 110 kilo olmasi bobrek rahatsizligi ... ayrica bir seye getek var mi bu nasil bir bagimlilik anlayamiyorum ki.bende uzuldum vucutlarına verdıklerı zarar annenıze yanlıs beslendıgınde vucuda neler olduguyla alakalı vıdeolar ızletsenız gorsel paylasım yapsanız acaba ıse yararmı kı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?