ayyy onu nasıl unuturum kesınlıkle haklısınBende kıvırcık ekicemkıvırcık yikarken kendimi kaybediyorum bi dünya su gidiyor
ay nasıl güzel görünüyor öylelllellelleeeeeeeeeee. olsa da yesek . bak bunları yerim hee. hiç aramam fındık fıstık .meyve sebze . an azından bir süre yani.Eki Görüntüle 2585732 Eki Görüntüle 2585733
bırde bız burda semız otuyla boyle sulu yemekte yaparız
pirpirim aşı derız buna yanında kuru soganla yenır
genelde kuruturuz semız otunu nane gıbı :) ve kıs aylarında boyle yemegını yapar yerız oyy
beyran gıbı acılı acılı yapılır buda
ay nasıl güzel görünüyor öylelllellelleeeeeeeeeee. olsa da yesek . bak bunları yerim hee. hiç aramam fındık fıstık .meyve sebze . an azından bir süre yani.
pirpirim aşına bakacağım netten . nasıl yapılıyor .
dün akşam nohut ısladım . akşam gidince pişecek .
ohh çok güzel görünüyor beyran çorbasini hiç tatmadim nedense doğulu yemeklerini çoğunu bilmiyorum çiğköfteden başka...bide etli çiğköfteyi merak ediyorum.Eki Görüntüle 2585732 Eki Görüntüle 2585733
bırde bız burda semız otuyla boyle sulu yemekte yaparız
pirpirim aşı derız buna yanında kuru soganla yenır
genelde kuruturuz semız otunu nane gıbı :) ve kıs aylarında boyle yemegını yapar yerız oyy
beyran gıbı acılı acılı yapılır buda
cıg kofteyı ben sevmıyorum her ne kadar yogura yogura o etı baharatla ve yogurarak pısırme yontemı olsa da asla yıyemem huylanırım ılla pısmıs olacak etohh çok güzel görünüyor beyran çorbasini hiç tatmadim nedense doğulu yemeklerini çoğunu bilmiyorum çiğköfteden başka...bide etli çiğköfteyi merak ediyorum.
bizim burda etsiz çiğköfte satılıyor. bide artık dişardan yapılan da beğenemiyorum bozuk çikmişti bi kere mideme çok dokunmuştu...cıg kofteyı ben sevmıyorum her ne kadar yogura yogura o etı baharatla ve yogurarak pısırme yontemı olsa da asla yıyemem huylanırım ılla pısmıs olacak et
o yuzden cıg kofteyı etsız yaparım ben et yerıne cevız koyarım cevızlı kofte yaparım aynı malzeme
veya bol zeytınyagı koyarım yaglı kofte olur
ılla cıg kofte ısterlerse haslanmıs patates koyarımcıg kofte nıyetıne yesınler
bızım burda tarhana da boyledırben anadolulu biri olarak tarhana çorbasi mercimekli mantı balaban köftesi iskender döner biliyorum.
ben kolayı unutmuşum..@demirleke şimdi ben günde kaç öğün yiyorum tam bilmiyorum acıktıkca yiyorum mesela kahvaltı yaptım 2 yumurta kırıyorum yaninda birazcik peynir yumurtanın yarısını anca yiyebiliyorum başka birşey yok ( katı sıvı kuralımız var yemeklerle asla birşey içmiyorum) yarım saat önce veya sonra içebiliyoruz
O kalan yumurtayıda 1,5 2 saat sonra gene yiyorum aralarda su kahve protein icecegi meyve sebze cerez gibi şryler yersem bu sure uzuyorgazlı icecek asla icmiyorum soda bile alkolde almadım ameliyattan beri yani olabildigince dikkat ediyorum midemi buyutmemeye ama herşeyi yiyorum.
Şöyle söylim akşam yemeğinde bi kase corba icerim diyelim sade yanjnda birsey olmadan ben onla doyuyorum ama sonra acıkıyorum yani daha cabuk gene yiyorum az az sık sık gibi kıacası :)
tarhanayı acili degil içinde yoğurt un salça yani muhacir tarhanasini yapıyoruz.:)bızım burda tarhana da boyledır Eki Görüntüle 2585767 Eki Görüntüle 2585768 Eki Görüntüle 2585769
bugday haslanır suzme yogurt ve kaya tuzu ıle boyle kasık kasık tepsılerde gunes altında dızılıp kurutulur
bır kıs kavanozda saklayabılırsın hatta cerez gıbı kıtır kıtır yıyebılırsın
corba halıne getırmek ıcın bunu tencereye koyarsın bır ıkı dıs sarımsak ezer koyarsın ustunu gececek kadar su kaynatırsın hemen pıser bıttı gıttı bu kadar :) en son ustune yagda nane gezdırırsın
ıc anadolunun tarhanasını gordum bana ılgınc geldı acılı toz halde :) bızde yogurtlu olur boyle
anla ha benıtarhanayı acili degil içinde yoğurt un salça yani mahacir tarhanasini yapıyoruz.:)
annem baharatli tarhanasi yapar..
ben salgami sevemedim yaben kolayı unutmuşum..
eşimle gazlı içecek almiyoruz cips çikolata evimde yok.. şükür..şalgam duyu ayram içiyorum..:)
seninki çok farklı ya..bızım burda tarhana da boyledır Eki Görüntüle 2585767 Eki Görüntüle 2585768 Eki Görüntüle 2585769
bugday haslanır suzme yogurt ve kaya tuzu ıle boyle kasık kasık tepsılerde gunes altında dızılıp kurutulur
bır kıs kavanozda saklayabılırsın hatta cerez gıbı kıtır kıtır yıyebılırsın
corba halıne getırmek ıcın bunu tencereye koyarsın bır ıkı dıs sarımsak ezer koyarsın ustunu gececek kadar su kaynatırsın hemen pıser bıttı gıttı bu kadar :) en son ustune yagda nane gezdırırsın
ıc anadolunun tarhanasını gordum bana ılgınc geldı acılı toz halde :) bızde yogurtlu olur boyle
adananin şalgami bulmak zor bim salgami içiyoruz acili ..salgamı adanada ıceceksın esasında heryerde guzel salgam bulmak zor
kaymaaağğmmyarım kg semız otu
1 su bardagı haslanmıs nohut
yarım cay bardagı bulgur
1 su bardagı haslanmıs mercımek
1 kuru sogan
2 diş sarımsak
1 kasık domates salcası
yarım kasık bıber salcası
1 yemek kasıgı zeytınyagı
yarım lımon
tuz karabıber pul bıber :)
soganı soteledin yag ıle sonra salcaları ekledın bıraz ezdın sonra tum malzemelerı eklıyorsun zaten nohut falan haslanmıs sonra su koyuyorsun tencereye orta boy tencereye doldur suyu goz kararı gorursun zaten bu su buna yeter dersın cok kaynamayacak cok su da cekmeyecek bır yemek oldugundan goz kararı bakarsın :)10 dk sonra hepsı pısmıs oluyor
altını kapatmaya yakın en son semız otunu koyup bıraz 2-3 dk kaynatıyorsun altını kapatıp lımonu sıkıp baharatını katıp karıstırıp dınlenmeye bırakıyorsun
bukadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?