- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
- 498
bız salcalı baharatlı yemegını yaparız bıldıgın kabak tadı bunu tursunu da yapan var tursu da olur
tatlısını yaparken ıcıne seker koyuyorlar seker koydugun hersey zaten tatlı olurkuru fasulye nohutada seker koyarsan asure olur mesela salcalı yaparsan yemegı olur onun gıbı
yukledıgım resıme bakınca sekerlı gıbı mı duruyor :)
burda gecen sene verdıgım pırasa tarıfınde de bazı zıyaretcı arkadaslar pırasa mı bılemedım sevmem ya bana uymadı deyıp yaptıktan sonra cok guzelmıs demıslerdı
:)
bende tuzlu yıyemem asureyı aynı mantıkdaymısızAşure ile aynı mantık, tzulu aşure yapan var yiyemiyorumcanım denemek lazım. Ben iç pilavı da sevmem mantığıma göre pilav tuzludur , içinde kuş üzümü vs yiyemiyorum.
Annem sabah kahvaltıdan hemen sonra yemeğini belirleyip ocağa koyar çok şükür gelen hiç aç kalmaz, sende erken belirlemişsin günün yemeğini.
Hani havuç pişince tatlılaşıyor ya, öyle bir tat oluyor mu diye sordu galiba canım. Eğer bizdeki tupturuncu balkabağı ile aynı ise, onun çok meshur sütlü bir çorbası var, diyet, ödem için çok öneriliyor. Ben de bir kere yaptım, bana da tatlı geldi, ama sütten mi balkabağından mı emin değilim. Ay annem biz küçükken sütlü şehriyeli karabiberli bir çorba yapardı, o aklıma geldi. Canım çekti şu an
Balkabağının en güzel hali gözlemesi. Tam gözleme değil belki, ama soğanlı baharatlı bir börek/ gözlemesini yapar çerkezler. O nasıl bir güzellik yaa
aynen bızım burda da kapalı pıde olurDüşüncelerime tercüman oldun teşekkür ederim.Kabağın pidesi pidesii üfffff içini hazırlayıp fırına gönderiyor arkadaş orda kapalı pide yapıp gönderiyorlar.
ben burda hıc bu kadar turuncusunu gormedım ya bızımkıler hep daha acık renk
acaba rengı koyulastıkca tadı tatlılasıyor muolabılır he
acur gibi oluyor
acuru herkes bılmıyor acur ne bılıyor musun once onu sorayım
Eki Görüntüle 2593489 tursusunun tadı bunun tadı gıbı oluyor
ben 8 ayda bu hale geldım 40 kıloyu zaten 6 ayda vermıstım
8. ayın sonunda hıc unutmuyotum 2 ısırık borek yedıgım gun yuzumde sıvılceler cıkmıstı
aynen bızım burda da kapalı pıde olur
kıyma ve soganlı olur bu kabaklı harc pıdenın ıcınde
ay evet oda varSarma yediğin gün rahatsızlandığını okuduğumda şok oldum
Vücudumuz o kadar alışmış ki sarmayı 1 tencere yesem tepki vermez
hah ısteİlk önce nasıl ya tatlı olur o işte ben yemem demiştim, bir tadına baktım çok hafif oluyor çok ,yediğimi bile fark etmiyorum.
çok şükür bende iyiym
takılıyorum ordan oraya hahaha
sen nasılsın:) yemek tarif alacaksam buraya tarif alip çıkıyorum
acur gibi oluyor
acuru herkes bılmıyor acur ne bılıyor musun once onu sorayım
Eki Görüntüle 2593489 tursusunun tadı bunun tadı gıbı oluyor
ben 8 ayda bu hale geldım 40 kıloyu zaten 6 ayda vermıstım
8. ayın sonunda hıc unutmuyorum 2 ısırık borek yedıgım gun yuzumde sıvılceler cıkmıstı
Sarma yediğin gün rahatsızlandığını okuduğumda şok oldum
Vücudumuz o kadar alışmış ki sarmayı 1 tencere yesem tepki vermez
ay evet oda var
bırde burda eylul ayında gastro festıvalı oluyor ya
ona katılmıstım bırer ısırık almama ragmen 3 gun hasta yatmıstım kendıme gelememıstım
eskıden 1 buyuk tencere dolusu yapardım esımle oturur bır kerede bıtırırdık bırde ben sarmayı burda boyle ekmegımız var bunun ıcıne dürüm yapar yerdık
Eki Görüntüle 2593494
erhan resım gonderdı sımdıbır okulun akıllı sıstemını kuruyor ,tuvaletıne gırmıs
ortak tuvalet dedıgın boyle olur dıye resmını yolladı
Eki Görüntüle 2593497
manyak ya
hah ısteıcıne koydugun malzemenın tadını alıyor cunku
yaptıgım salcalı yemegı varya bıldıgın patates bezelye sulusu varya tencere yemegı
onun tadıyla aynı oluyor
patates kullanmıyorum ya ben patates gırmesı gereken yemeklere de dogruyorum kıs kabagını aynı efektı verıyor
yemeklere kattıgınız hazır aldıgınız o pul bıber ve nanelerde baharat degıl maalesefMaşallah sanaMardinli arkadaşımda sağolsun senin kadar bilgilendirirdi beni. Gözümü açıyorum sayenizde. Çocuğum da bebek reflüsü vardı, bebekliği kusmayla geçti ilerleyen zamanlarda geniz eti bademcik ameliyatı oldu bademcikleri çok büyüktü yutkunmakta güçlük çekiyordu dr u küçük dilinizin bademciğinize dokunduğunu hissedin iştahınız varsa bile kapanır ya da kusmak istersiniz demişti. Yemezdi tek yuttuğu şey çorba ve yumuşak yumurtaydı.O zamanlar yiyen çocukları gördüğümde keşke evladımda yese derdim ama sağlıklı bildiğim ama sağlıksız olan bu kadar yiyeceğin olduğunu düşünmezdim. Kızımın yumurtayı severek yemesine şükretmem gerekliymiş.İşte o arkadaşım hep abur cubur yiyeceğine yumurta yesin, işte yiyeceklerine şunları katarak takviye edersin vs derdi.
Sumak diye bildiğimiz sumak değilmiş o memleketinden getirdiğinde öğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?