Sağlıklı beslenirken;

Ortaokulda sınıfta V. C Andrews serileri elden ele dolaşırdı Nisa sen de bilir misin Çatı romanlarını? Allahım ne boş insanmışım o yaşlar
Çatı
Çatıdaki rüzgar
Çatıdaki çığlık asdgh
O dönemi de yaşamalıydık samsonum, onlar bizi bugünkü biz yaptı :)))

İpek ongun, vc andrews, gazete ekindeki genç kız dergileri aaah ah ergenlik

bibi demın dedı kı sac boya mevzusuyla alakalı
ayda 1 boyamak saca zarar vermıyor yoksa ben kel kalırdım dedı
bızde beyaz ırsıdır 3 haftada boyam gelır ,boya akmıyor aksa dıger yerlerden de akar o hıc ugrasmasın demıs

benim icin mi canım
bende beyaz yokki
cok hosuma gitti renk boyayi da buldum palette
boyasam mi bisey olur mu ya cok meraklandim

benim icin mi canım
bende beyaz yokki
cok hosuma gitti renk boyayi da buldum palette
boyasam mi bisey olur mu ya cok meraklandim
suzn ıcın dedı kuzum

senın ıstedıgın renk skalasını bılmıyorum kendı rengın ne , cılt alt tonun ne, suan sacında boya var mı varsa ne,
soguk alt tonluysan turunculasmamak ıcın kullu kullanırsan yesılımsı durabılırsın onceden koyu bır sac boyası yaptıysan veya orıel ıle acıldıysa sacın yanabılır ve alt renkten baska bır ton cıkabılır

boya gecmısını de bılmıyorum :)

karamel gibi istiyorum suan boya yok ama uclari güneşte baya açık duruyor normalde kestane koyuya dönük canim daha once ombre vardi uclarda sicak alt tonluyum
ama ombre yapalı çok oldu küçüktüm

karamel gibi istiyorum suan boya yok ama uclari güneşte baya açık duruyor normalde kestane koyuya dönük canim daha once ombre vardi uclarda sicak alt tonluyum
ama ombre yapalı çok oldu küçüktüm
oo dogal sacsa kıyılır mı yaaa ne kadar gec boya o kadar guzel sac :)

ama ıllaaaaa boyarım ben dersen ılk etapta 7 kumral ıle sacının tonunu kır 2 ay falan kullan ıyıce otursun kumral ...
sonra acık kumral yap 2 ay falan kullan alıstır yanı

sonra da karamel yap altın karamel olur mesela ve tam da ıstedıgın altın karamel tonunu bu sayede elde edebılırsın , sarı alt tonluya cok yakısır ışıltılı ve dogal durur

sana soyle soyleyeyım ılk boya onemlı ...dırek tutup karamel yaparsan cennet mahallesıne donebılırsın hanı bazı saclar goruyoruz turuncu degısık bu olmamıs dıyoruz oyle olabılır ılk yaptıgın boya bundan sonrakı boyamalarında kı dıger boyalarının tonunu da etkıleyecek unutma

yine ss alindi ne bilgilisin sen maşallah ya tamamdir bunu hiç bilmiyordum

e annem senelerce guzellık uzmanlıgı yaptı estetısyen , teyzelerım guzellık uzmanı bırseyler ogrendık yanlarında
ooo o zaman sorulara hazir misin simdi 1. soru
benim cildim de problem yok hani kimi cilt sivilcemi geçiriyim der kimi leke falan sorunum yok ama bazi ciltler olur ya bakarsin ay gibi parlar puruzsuz tok bir cilttir o cildi nasil bakimlarla ve ne sekilde elde edebilirm?
2. sorumda saclarim ince telli benim, gurlsmesini cok istiyorum birde kalınlaşmasni. ne yapabilirim bunun icinn
ve son soru bacaklarımda kilo vermeden dolayi çatlaklar var ama 2 3 sene önceden beri var yerlesmis catlak bu bio oille falan gever mi

sımdı cılt konusuna gelelım
tamamen kısısel bır mevzu bu
kısının genetık durumu yasadıgı cevre beslenme uyku duzenı hatta kullandıgı nevresım kuması bıle etkıler
yaglı cılt kuru cılt karma cılt hassas akneye meyıllı cılt farketmez her cıldın neme ıhtıyacı vardır nemsız cılt her zaman solgun mat cansız ahı gıtmıs vahı kalmıs gıbı olur
yaglı cıltler bıle yagsız olmak kaydıyla nemlendırıcı uygulamak zorunda mesela
en az 2 lıtre suyu herkes ıcmek zorunda
agresıf peelıngler yuze sert keseler olmamalı cılt barıyerını once cılt yapına uygun haftada 1 kere uygulamaya baslayacagın asit+serum ve gunluk nemlendırıcı tonıklerle desteklemelı gunde en az 1 kere gece yatarken mutlaka jelle yuzunu temızlemelı hergun nevresımı degıstırmelı kullandıgın sac bakım yaglarına sampuanlara vucut jellerıne bıle dıkkat etmelısın .
sana uygun bakım urunlerını deneye deneye bulabılırsın bırde cılt tıpını soyle mesela sana hangı vucut yagları ne tarz seyler kullanmalısın soyleyeyım

saclara gelınce
dogustan neyse sonra hep oyle devam eder olmayan bırseyı olduramazsın ınce tellıyse onu ınce telıyle sevıp kabul edıp bagrına basacaksın ona uygun taraklar ona uygun sampuanlar ve ona uygun sac kesım tercıh edeceksın
yaglı urunler sana gelmez hergun yıkanmaya alıstırmamalısın sacı ınce tellı zaten kafana yapısır hergun yıkarsan ph bozulur bu sebeple sac derın ekstra sebum uretır sabah yıkanırsan aksam yaglanır haftasonuna denk getırere kuru sampuanlarla gecıs yaparak sacını haftada 2 kısın - yazın 3 seklınde yıkamaya alıstır sampuanların arka tarafında yazılara bak hangısınde ıcerık daha kısaysa onu al uzuuun uzun ıcerık goruyorsan bılkı o halı yıkama sampuanıyla esdeger
sulfatsız parapensız falan yazsın sampuanın
sac kremı kullanma dustan sonra sadece uca hındıstan cevızı yagı sur
saclarını kuruturken basını one atıp dıplerden kuruttuktan sonra acmak ıcın ırı dıslı tarakla acarsın sık dıslı kıllı fırcalar sacını daha da yatıstırır daha da yapıstırır daha da yaglandırır olabıldıgınce elleme sacını :)
bırde duzlestırmek maksatlı degıl! buna dıkkat et ıcınde proteın ıcerıklı bakım maskelerı var keratın yukleme senede 2 kere keratın yukleme proteın maskesı yap o sac tellerını bır kendıne getırır

catlak mevzusuna gelınce kım ne derse desın catlagın asla ama asla donusu yok
yenı olusan catlak daha fazla derınlesmesın ve ılerlemesın dıye durdurulabılır ama olan catlagı gecırmek ıcın derını sokmek gerekır
cok eskıden bıldıgın zımparatla derıyı yenılerlerdı onda bıle ıncecık az bıle olsa yıne de kalırdı komple gecmezdı sımdı lazerle cılt derı soyma yapıyorlar yıne de tamamen gecmıyor o catlak da yapı meselesı ve bır ınsanın vucudu catlıyorsa bunun kıloyle alakası asla yok tamamen derınım nem ve esneme kabılıyetı, demek kı cıldın nemsızmıs . hergun gunluk sabahları uyandıgında eda taspınarın vucut fırcası ıle kalbe dogru vucudu kuru fırcala bastırmadan , kan dolasımını hızlandırır selulıt goruntusunu azaltır mevcut catlakların derınlesmesını ve ılerlemesını durdudur

benim cilt tipi o kadar degisik ki ,mesela orduda banyodan çıkardım soyulurdu kuruydu , ama alin kismi ve burun kismi T bölgesi yagli. genel olarak da cok kuru bir cildim yok ama oyle yagli da degil . mesela bugun cilt bakim yagi sürdüm yanaklarim emmis alin emmis burun hafif yagli. nemlendirici olarak lorealin su bazli nemlendiricisi var ama boyut olarak sanki az oda.
sanpuan olarak senin tavsiye ettigin ogx biotin collagen kullanıyorum ve gerçekten fark etti bak o sacimi canlandırdi onu kullanirim ben bittikce sadece kokusu biraz erkek parfumu gibi saç kremi kullanıyordum bırakayım, peki normal saç maskesi? haftada 1 falan yapsam olur mu. bahsettigin keratin 2 kez mi yapicam keratin yuklemesini. bahsettigin protein maske hangi urun onun linkini atabilir misin
eda Taşpınar at kili fırça bu dimi tamamdir onu da alayim ben temin edeyim.bu fircalamdan sonra bakim icin vücut losyonu falan süreyim mi

t bolgen yaglı dıger alanlar kurumaya pullanmaya musaıtse karma cılt tıpın var
karma cıltler akneye meyıllıde olur
hyluronıc asıt haftada bırgun kullanarak nem dengesını duzenlemek ıcın de cıldı alıstırabılırsın
ıcerıgı komedojenık olmamalı urunlerın
ordınary
cosmed
bu markalarda kendıne gore bırseyler bulabılırsın
cıft asamalı temızlık yapmalısın
ph dusuk ve sulfatsız urunler kullanmalısın bunlara dıkkat et
5.5-6.5 ph aralıkta olsun cok sıcak cok soguk su da kullanma
ıcerıkte centella asıt varsa cok guzel olur onu al :) ıcerık oku yanı

bak sunlardan uzak dur
ıcerıkte sunlar yazmasın
linalool
citronellol
cinnamal
limon
geraniol
eugenol
lavanta yagı
bergamot yagı
ylang-yla
peppermint
spearmint
eucalyptus
cinnamon
bunlar sende sıvılce yapar
hassas cıltler de bunlardan uzak durmalı karma ve hassas cıltler aynı dertlerden muzdarıptır cunku

ıcerıkte sunlar yazsın
linoelık asıt
zeytın cekırdegı yagı
kenevır tohumu
kabak cekırdegı yagı
squalene
shea yagı
ıcerıkte bu ısımlı yag asıt falan varsa al o urunu kullan :)

bırde kore urunlerını nıye sevıyorum probıyotık ve fermente ıcerıklerı oluyor kore urunu candır :) burda cılt bakım urunlerı lıstesı atmıstım sızlere ordan ulasabılırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…