Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Foto mesaja ekli değil şekercim. İsmime tıkla profilime git. Orada albüm yazan yerde 1 tane ekledim.

Yok canım nerede, sabah erkenden kalkıp havalimanına gittim. Döndüm doktora gittim, geldim ev topladım. Ammaaaaaan bazen diyorum bırak dağınık kalsın diye Bu kez ben de çok umutlanmıştım ama, aldığım kortizonun sonucu olduğunu sonradan anladım... Yaşlanmak derken Yok öyle bi şey Allah evlatlarını bağışlasın, 2 tane var kocaman da olmuşlar. Vakit daralmadan yap yapacaksan... Benim de gözüm kesmiyor ama benim olan aslında benim değil ya, annem babam torun istiyor. El mahkum yapacağız. Bakamazsan biz gelir bakarız diyorlar, onlar bakar ben gezerim napayım

Cumhuriyet, Atatürk resimleri varsa benim profilimdir belki Nasıl da tanımışsın beni Allahımı, Peygamberimi ve ceddimi bileyim isterim. Allah şaşırtmasın, doğru yoldan ayırmasın... Yanlış anlaşılmasın başkası yanlış yolda diye değil, bu benim yolum. Ne şirke düşeyim ne de Atamı sileyim...

Listelerin olduğu sayfayı incelersen yeşil-sarı-kırmızı diye ayırmış. Yeşiller serbest, sarılar kontrollü-azar azar, kırmızı mümkünse yemeyeceğiz... Ama ben sütsüz, yoğurtsuz bir hayat düşünemiyorum..

tabiki sekerim yaklasik 1 senedir birbirimizi tanidik artik, amin canim insallah Allah cümlemizi sasirtmasin , sen kolayini bulmussun, benim kim bakacak, ne anne var nede baba var burda, gerci kizim anne sen yap ben bakarim diyor ama ona güven olmaz 2 gün bakar 3. gün atar üstüme

Ooyyy kıyamam ben güzel kızına Bakar bence. Bizim de en küçükle aramız 15 sene. Ben ünv. için ayrıldım kısa zamanda ama ortanca kız kardeşim çok baktı küçüğe. Anneme iş düşürmedi desem yeridir. Senin kızın da emin ol çok yardımcı olacaktır.

simdi baktim canim evet sarilarin ne oldugu pek gözükmüyor ama aynen bende süt degil sütü sevmemde peynir ve tam bir yogurt canavariyim bende onlarsiz yapamam, normalde yumurtayida yasaklamis, ama taze yumurtaysa yenebilir demis , acaba bir kac tane tavukmu alsak

Ne yalan söyleyeyim ben eşimi engellemesem şimdiye kadar çoktan 30 tavuğumuz olurdu Ama bahçe ortak alan, komşuların kümes olayından hoşlanacağını pek sanmam

profiline gittimde fotograflar yazan yer var oraya tikladim bos cikmiyor, albüm die bir se de yok , illa görecegim seni haaaa tutturdumda tutturdum saka saka neyse canim ben öyle tahminen seni zannettigim icin üzerinde durdum ama o bayanda güzeldi haaaa, sari kisa sacliydi , mecliydi sanirim saclar

sana istek gönderdim kabul etsene

tamam serapcigim oldu bu sefer gördüm, keske bende becerebilsem, ama dur kizimin gönlünü yapabilirsem bende ona yollattiririm. benim gördügüm bayan degilmissin ama dahada güzelmissin begendim seni, Allah esinlede mutlulugunuzu daim etsin , bundan sonra yzilarini okurken yüzün gözümün önüne gelecek tesekkürler canim arkadasim, belki bir gün yüzyüzede görüsürüz.

Tamam canım. Ben de seni görmeyi çok isterim Teşekkür ederim arkadaşım, o senin güzelliğin. Bakan göz güzel olunca gördüğü her şey güzel olur Amin, hep birlikte inşaallah Çok isterim Gurbetçim, gerçekten özellikle karayolu ile gelirseniz mutlaka sizi misafir etmek isterim. Dallida ile görüşmüştük taşınmadan önce. Eşimin bir Ankara seyahatinde de gidebilirsem Sevgi ile buluşmayı düşünüyoruz Allah kısmet ederse. Sen de memlekete gelirsen ne güzel olur

Hatta yüzyüze geldigimizde sacimi basimi yolsan benim, ben adam olamayacagim yoksa, internetten kiyafetlere bakiyorum siparis icin ama en begendigim modeller hep kücük bedenler , o zaman cok sinirleniyorum kendime, keske zayiflaybilsem bende giyinebilsem diyyorum ama malesef olmuyor. sen gene iyisin cok kilon yok , esinlede anormal durmuyorsun, bense esimden biraz uzunum, birde kilo olunca, kötü duruyor, gecen dügünde gel ailecek fotograf cektirelim dedi, istemedim, beraber hic fotografimiz yok bu yüzden

Şu anda o fotodakinden bir beden daha zayıfım. O pantolon bol diye kaldırdım hatta

Kıyamam ben sana İstersen olur, gerçekten sağlıklı beslendiğinde kilo verebildiğini biliyorsun Hem eşinden uzun olman da dezavantaj değil bence. sen kafana taktığın için gözüne de takılıyordur. Kırma eşini bir dahakine de fotoğraf çektirin birlikte.Hem kilo da verirsen eşin gurur duyar eşim manken gibi, diye... Son moda bu şekerim, erkekler kendilerinden uzun manken gibi kızlardan hoşlanıyorlar. Eşin ileri görüşlüymüş, seni erkenden kapmış

Hadi gel seni de katalım yarışa ve cezaya. Belgin'le kaçamak-ceza-kilo verme anlaşmamız var. Sen de katıl, ama sakın bırakma. Sen bizden daha hızlı kilo kaybedeceksin hem... Metabolizman bizden daha hızlı ve çok da diyet yapmadığın için hemen kilo vereceksin. Yarından itibaren diyelim mi??

o zaman dahada iyisindir serap valla bence sen kilo alma yeter cok zayiflikda güzel durmuyor. tamam yaris yapalim diyecegim ama orucda tutmak istiyorum olurmuki , oruc tutarken pek diyet yapmak istemiyorum ama ...

Aslinda istersem olabilir degilmi, yaaa bende böyleyim iste hep birinin bana hadi demesi lazim sanki, tamm tmam bende dahil olayim , oruc tutarakda saglikli beslenebilirim, belkide daha iyi olur , hem iki ögün yemis olurum , olur serapcim yarindan itibaren bende katilaim yarisa ,ve cezaya, zaten havalar kötü ben pek evden cikmam böyle havalarda, tam diyet zamani

o zaman dahada iyisindir serap valla bence sen kilo alma yeter cok zayiflikda güzel durmuyor. tamam yaris yapalim diyecegim ama orucda tutmak istiyorum olurmuki , oruc tutarken pek diyet yapmak istemiyorum ama ...

Orucunu tut tabii. Sağlıklı beslenmek oruca engel değil şekerim Ben sana bi şeyler bulucaam dur bi..

Gurbetçim, Ayça Kaya nın tavsiyesi şöyle senin boy ve kilona göre :
5 tahıl, 3 et, 3 süt, 3 yağ, 3 meyve

1 tahıl=1 dl ekmek= 1 kepçe çorba= 1 küçük kare az yağlı börek=4 yk kurubaklagil= 2 yk. dolusu pilav=2 yk. dolusu makarna= 1 küçük krep=3 kestane= 2 yk. az yağlı patates püresi= 1 sb. patlamış mısır=1/4 simit

1 et=1 avuç içi büyüklüğünde(50 gr.) et= 1 yumurta=1 kibrit kutusu az yağlı peynir= 2-3 küçük balık= 1 avuç içi büyüklüğünde(50 gr.) tavuk

1 süt=1 sb. az yağlı süt= 1 sb. az yağlı ayran= 1sb. az yağlı yoğurt=1 sb. kefir

1 yağ= 5 zeytin= 1 tk. sıvı yağ= 5 fıstık=3 ceviz=1 tk. silme mayonez=1 tk. silme margarin

Sebze= yağsız ise saymaya gerek yok
Meyve= 1 orta boy meyve 1 porsiyon

4yk mantı= 2 tahıl+1 et+1 süt+2 yağ
4 ad. yaprak sarması= 1 tahıl+1 yağ
1 dl. Börek= 1 tahıl+1 yağ
1 poğaça= 3 tahıl+1 yağ
1 dl. pizza= 2 tahıl+2 et+3 yağ
1 hamburger=2 tahıl+2et+1 yağ
1 lahmacun=2 tahıl+1 et
1 kase sütlü tatlı= 2 süt+2 tahıl
1 dl. pasta= 4 tahıl+2 yağ

53333 ü geçmeyecek şekilde günlük öğünlerini planlayabilirsin

Bu arada akşam yemeği olarak ne yiyeceğimi bilmiyorum. Midem hala çok kötü. Evde balık var ama dünden pişti, dokunur mu acaba... Tost mu yesem yoksa.... salata da gaz yapar iyice şişerim, pişirecek sebzem yok zira alış verişe gidemedim... Çok bilinmeyenli denklem gibi Acıktım galiba...

aslinda hesap yaparak yemek pek bana göre degilde kan grubuma göre et oburmusum ya düsündügümde etve salata, yada tavuk,salata yedigimde daha fazla kilo verebiliyorum, bazen balik salata seklinde mesela, kurubaklagilleri , ekmegi biraz sinirli tutsam , bir hafta böyle bir deneyimmi ne dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…