aslinda hesap yaparak yemek pek bana göre degilde kan grubuma göre et oburmusum ya düsündügümde etve salata, yada tavuk,salata yedigimde daha fazla kilo verebiliyorum, bazen balik salata seklinde mesela, kurubaklagilleri , ekmegi biraz sinirli tutsam , bir hafta böyle bir deneyimmi ne dersin
bu aralar mide sorunu bizim evede ugradi, galiba salgin var önce esimde basladi, sonra banada geldi , bugün cocuklarda söylüyorlar karnim agriyor diye , galiba salgin var, aslinda birgün önceki baligi yemeyi bende sevmiyorum, sen bilirsin canim istersen bir tost ye yada bir tabak corbada iyi gelebilir. istersen sohbetimize yarin devam edelim sen yemegini ye benimde oglum istiyor laptopu vermeliyim ,ama yarin ben ufak ufak basliyorum kaptan, etim senin, kemigimde senin , yaglarimi bilemiyorum ihtiyyaci olanlara verelimBu arada akşam yemeği olarak ne yiyeceğimi bilmiyorum. Midem hala çok kötü. Evde balık var ama dünden pişti, dokunur mu acaba... Tost mu yesem yoksa.... salata da gaz yapar iyice şişerim, pişirecek sebzem yok zira alış verişe gidemedim... Çok bilinmeyenli denklem gibiAcıktım galiba...
oooo sayfalar artmis hareketlenmis hosgeldiniz arkafaslar
nasilsiniz
az once alinti ile cevap vermeye calistim coklu sekilde cepte olmuyor ya bi kac defa ayni seyi yadadim ben pes ettim
gurbet serap birlikte yarisalim himmm cok eglenceli bol cekismeli olsun hepimiz kilo verelim
serap sende kilo vermissin bence senin kilona gore cok iyi bir rakam
bugun oruc tuttum yarin tutamayacam bir ogrwtmen arkadasin okula veda yemegi var ona gidecegim bakalim
searp verdigin bilgilere tesekkur ederim
benim kan sekerim ve tansiyonum cok dusuktur hamile iken 6-4cikmisti bunun kan ile ilgili oldugunu bilmiyordum
gercekten artik tavuk yiyemiyorum bna zararlinmis
ama domates lahanagiller brokoli pirasa sut urunleri bayiliyorum bugunde pirasa aldim cok cnim cekti brokolide var yarin pisirecem
bu aralar mide sorunu bizim evede ugradi, galiba salgin var önce esimde basladi, sonra banada geldi , bugün cocuklarda söylüyorlar karnim agriyor diye , galiba salgin var, aslinda birgün önceki baligi yemeyi bende sevmiyorum, sen bilirsin canim istersen bir tost ye yada bir tabak corbada iyi gelebilir. istersen sohbetimize yarin devam edelim sen yemegini ye benimde oglum istiyor laptopu vermeliyim ,ama yarin ben ufak ufak basliyorum kaptan, etim senin, kemigimde senin , yaglarimi bilemiyorum ihtiyyaci olanlara verelimöpüyorum seni canim, hosckal
Kilo kaybın için tebrik ederimMerhaba KızlarHerkese güzel bir hafta diliyorum. Yeni yılımız kutlu olsun
Ayrıca Kerbela şehitlerine Allah rahmet etsin.. Oruç tutanların ibadetlerini Allah kabul etsin.
Nihayet regl oldum Dallidacım, yani bebek yok :) Ancak çok sıkıntı yaşıyorum. Bu sabah doktora gittim, midemdeki sorun yeniden başlamış. Karnım hala davul, sebebi de mide-bağırsak sorunuymuş. İlaçlarıma başladım.
Malum geçen hafta cuma sabahı misafirlerim geldi. Dün gece gittiler. O yüzden kilo bildirimi de yapamamıştım:
Bir önceki ölçüm: 66 kg.
Geçen cuma: 65 kg.
Fark: 1 kg.
Çok yorgunum, karnım ağrıyor, dinlenmek istiyorum ama önce işlerimi yapmam gerekiyor. Sonra kan gurubuna göre diyetle ilgili not çıkartıp yazmaya çalışacağım.
Sabah eşimi havalimanına bıraktım, sonra da doktora gittim. Eczaneye uğradım, sağ olsun eczacımız otur çay içelim deyince oturdum kaldım. Kahvaltımı yeni yaptım diyebilirim. Yazayım:
1/2 simit
yumurta salatası
sucuk
1 tk. bal
Bende varım yarışaoooo sayfalar artmis hareketlenmis hosgeldiniz arkafaslar
nasilsiniz
az once alinti ile cevap vermeye calistim coklu sekilde cepte olmuyor ya bi kac defa ayni seyi yadadim ben pes ettim
gurbet serap birlikte yarisalim himmm cok eglenceli bol cekismeli olsun hepimiz kilo verelim
serap sende kilo vermissin bence senin kilona gore cok iyi bir rakam
bugun oruc tuttum yarin tutamayacam bir ogrwtmen arkadasin okula veda yemegi var ona gidecegim bakalim
searp verdigin bilgilere tesekkur ederim
benim kan sekerim ve tansiyonum cok dusuktur hamile iken 6-4cikmisti bunun kan ile ilgili oldugunu bilmiyordum
gercekten artik tavuk yiyemiyorum bna zararlinmis
ama domates lahanagiller brokoli pirasa sut urunleri bayiliyorum bugunde pirasa aldim cok cnim cekti brokolide var yarin pisirecem
Geçmiş olsun Gurbet,daha iyisiniz umarım:44::44:bu aralar mide sorunu bizim evede ugradi, galiba salgin var önce esimde basladi, sonra banada geldi , bugün cocuklarda söylüyorlar karnim agriyor diye , galiba salgin var, aslinda birgün önceki baligi yemeyi bende sevmiyorum, sen bilirsin canim istersen bir tost ye yada bir tabak corbada iyi gelebilir. istersen sohbetimize yarin devam edelim sen yemegini ye benimde oglum istiyor laptopu vermeliyim ,ama yarin ben ufak ufak basliyorum kaptan, etim senin, kemigimde senin , yaglarimi bilemiyorum ihtiyyaci olanlara verelimöpüyorum seni canim, hosckal
Serapcım,pancar salatasının tarifini yazabilir misin?Belgincim ben yemeğimi yiyeyim. Sonra görüşürüz.
Yemek:
Kalan balık
pancar salatası
Kilo kaybın için tebrik ederimçok geçmiş olsun,neyin var?
Bende varım yarışa
Geçmiş olsun Gurbet,daha iyisiniz umarım:44::44:
Serapcım,pancar salatasının tarifini yazabilir misin?
Bende ekledin fotoyu gördüm,kesinlikle şimdi çok daha zayıfsınve aramızda kalsın çok daha güzelsin sevgiler
Bugün dışardaki işlerim uzadı,evde çok geç geldim...2 dolma biber yedim,1 parça cevizli sucuk yedim,biraz üzüm...çok yorgunum...herkese hayırlı geceler
serapcim liste güzelde hergün ögle yemeginde tost mu olacak , bence senin önceki beslenmene göre biraz fazla gibi ama sen bilirsin, gerci dün tv de gürkan kubilay dediki, unutmayin az yiyenler kilo alir, cok yiyenler kilo verir, biz yedire yedire verdiriyoruz kilolari dedi , bir dene bakalimKahvaltımı yaptım. Günümü de planladım. Yazayım:
Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
30 gr peynir
4 zeytin
1 dl. ekmek
1 köz biber
maydanoz-nane-dereotu
çay
Ara:
1 kivi
Öğle:
1 kaşarlı tost
1 bardak ayran
1 kase salata+1 tk. zeytinyağı
Ara:
1 elma
Akşam:
1 kase yayla çorbası
1 pors. alinazik
1 dl. ekmek
Ara:
1 sb. süt
Diyet Alinazik:
120 gr. yağsız kıyma
közlenmiş patlıcan
közlenmiş biber (Yazdan közleyip derin dondurucuda sakladığım biber ve patlıcanları kullanacağım.)
Közlenmiş biber ve patlıcanları ince kıyıp dövülmüş sarımsak ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Tabağa alıp üzerine kavrulmuş kıymayı döküyoruz.
serapcim liste güzelde hergün ögle yemeginde tost mu olacak , bence senin önceki beslenmene göre biraz fazla gibi ama sen bilirsin, gerci dün tv de gürkan kubilay dediki, unutmayin az yiyenler kilo alir, cok yiyenler kilo verir, biz yedire yedire verdiriyoruz kilolari dedi , bir dene bakalim
Ayrica tarifin cok pratik vede lezzetli gibi mutlaka deneyecegim , buzluga koymadim ama patlican aldigimda yaparim, közlenmis patlicani bende cok severim , hatta bende patlicanlari közleyip, arasini karniyarik seklinde acip icine peynir , ince dogranmis yesil biber, domates maydonozdan ic yapip doldurup firina veriyorum ,oda cok güzel vede hafifi oluyor dene bir tavsiye ederim.
Ben bugün cok hastayim oruc tutamadim, bogazlarim iyice sisti, yutkunamiyorum vede basim catlayacak gibi agriyor,
Çok geçmiş olsun canımGünaydın
Teşekkür ederim canım
Midemde fonksiyon bozukluğu tüm karnımda tuhaf bir şişliğe dönüştü. Dokununca bile acıyor. Doktor ilaç verdi, bugün biraz daha iyiyim.
Tamam o zaman. Beslenme düzenini yaz ki neler var neler yok bilelim, ona göre kaçamak cezası, kilo verememe cezası olcekCeza da belli Leslie ile 5 mil fat burn
Teşekkür ederim canım arkadaşım. Saçımı değiştirdim. Artık kısa, toplanmayacak kadar hem deRengini de koyulaştırdım. Artık 35 imdeyim diyorum
Umarım dinlenebildin şekercim.
Çok güzel bir listeSelahattin Dönmez'in Fark Etmeden Diyet kitabını aldım demiştim. Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıran diyetler diye bir kısım var. Toplam 4 haftalık. Burada diyor ki:
BKİ 25-30 arasında ve 25-50 yaş arasındaki kadınlar haftada 0,5-1 kg
BKİ 30-40 arasında ve 25-50 yaş arasındaki kadınlar haftada 0,8-1,2 kg. verirler. Şimdi listeyi yazacağım. Bu listeden dışarı çıkarsam Gurbet'in deyimiyle saçımı başımı yolun artık
1. hafta:
Kahvaltı:
1 karper büyüklüğünde tercih edilen peynir
1 haşlanmış yumurta
3-4 zeytin
1 dl. ekmek
sebze
çay
Ara:
1 meyve
Öğle:
1 küçük kaşarlı tost
1 ayran veya taze yoğurt
salata (az yağlı)
Ara:
1 meyve
Akşam:
4 köfte kadar tavuk-balık ya da kırmızı et (ızgara-fırın ya da haşlanmış)
1 kase çorba
1 dl ekmek
salata (az yağlı)
Ara:
1 sb. süt
"ALINTIDIR"
Günlük bildirimlerimi bu listeye göre yapacağım.
Çok geçmiş olsun Gurbetim,inşallah daha iyisinAyrica tarifin cok pratik vede lezzetli gibi mutlaka deneyecegim , buzluga koymadim ama patlican aldigimda yaparim, közlenmis patlicani bende cok severim , hatta bende patlicanlari közleyip, arasini karniyarik seklinde acip icine peynir , ince dogranmis yesil biber, domates maydonozdan ic yapip doldurup firina veriyorum ,oda cok güzel vede hafifi oluyor dene bir tavsiye ederim.
Ben bugün cok hastayim oruc tutamadim, bogazlarim iyice sisti, yutkunamiyorum vede basim catlayacak gibi agriyor,
Dallidacım, pancar tarifi verecektim şimdi hatırladım.
Pancarlar soyulup yıkanır ve parmak kalınlığında halka ya da yarım halka doğranır. Az su ile haşlanır. Ilık iken tuz ve limon tuzu ile tatlandırılır; sonra pişirildiği tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilecek ya da saklanacak kaba alınıp zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ilave edilir. 1 gece dolapta kalırsa çok daha lezzetli olur. Yemekten 30 dk. önce dolaptan çıkarıp zeytinyağının erimesini sağlamak iyi olur. Aksi halde zeytinyağı donuk olduğu halde sofraya koymak zorunda kalırız.
Başka bir tarifte şöyle:
Pancarları soyup yıkayıp bütün halde haşlıyoruz. Soğuyunca rendeleyip bir kaç kaşık yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırıyoruz.
Afiyet olsun
haklisin o sekilde yer degistirilebilir, basarilar canim ben de sabahtan beri cay corba hep sicak seyler iciyorum, bugün diyetimi uygulayamadim, aksama yemek yapmaya bile halim yok kolumu kaldiramiyorum acayip bir halsizlik var, agri kesici icmistim ondanmidir nedir uyumak istiyorum hep. neyse ben bu cumaya kadar yavas yavas toparlanayim, hemde kendimi diyete hazirlayayim, cuma günü tartilirim, yeni kilomu ögrenir öyle tam olarak baslarim insallah.Evet canım, 1. hafta böyle olacak. Aslında tost olmak zorunda değil. Peyniri salatanın üzerine koyup ekmekleri yanında yiyebilirim. Aşağıda verdiğin tarif gibi peyniri patlıcan, kabak gibi sebzelerle tüketebilirim. Yoğurdu sebze ile karıştırabilirim. Aslında sadece yazıldığı gibi uygulamak zorunda olduğumuzu sanıyoruz, o yüzden listeler sıkıcı geliyor. Yani herhangi bir sebzeyi salata yerine koyup listedeki diğer verilenlerle birlikte farklı şeyler hazırlamayı düşünüyorumPorsiyon konusunda dikkat edersem sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de tıvit atıp sorayım, belki cvp verir.
Senin tarifin de çok hoş görünüyor şekercim.. Deneyeceğim.
Geçmiş olsun, dikkat et kendine. Baharatlı çay tavsiye ederim. Yeşil çayı karanfil, zencefil, top karabiber, tarçın ile demleyip sıcak sütle karıştırırsın, istersen biraz da bal ilave edebilirsin.
Dallidacim canim cok sagol tesekkür ederim, insallah yarina birseyim kalmaz, ama bugün cok kötüyüm, bademciklerimide aldirdim ama sanki varmis gibi yutamiyorum cok agriyor anlayamadim, karin ve mide agrimda var bakalim gecer insallah. canim benim bu tür sok diyetlerle kilo veremezsin, versende hemen geri alirsin, sen bence bosver lahana diyetini, serapin yazdigi listeyi yada kendi diyetisyen listeni uygula, cünkü bugün tv de dr. gürkan kubilay da ayni seyi söyledi az yersek kilo veremezmisiz, hem düsünsene ömür boyu hep öyle az mi yiyeceksin yada lahana corbasimi iceceksin, normal yemeye döndügünde verdiklerin ayni hizla geri gelecek , o yüzden ben bu tür diyetleri bosa zaman kaybi olarak görüyorum, genede sen bilirsin canimArkadaşlar,ben nasıl 79 kiloya çıktım bilmiyorum...yazdıklarım dışında hiç bir şey yemedim:44::44:isveç diyeti 9 gün yaptım ve sadece her gün 1 bardak kefir içtim...zaman zaman da 15-20 üzüm tanesi yedim...dün akşam lahana çorbası pişirdim,inatla 14 gün onu içmek istiyorumvücüdüm kilo vermeye niye direniyor?anlayamadım gitti...lahana yüzünden eşimle de birbirine girdik of...enişten atletizm hocası,bol bol yürü diyor...uzun zamandır yürümüyorum...hiç halim yok nedense...eşime sorarsam eğer aç olduğum için halim yokmuş...vücut aç kalıyorsa,o zaman neden kilo veremiyorum?yok yok,cuma günü randevu alabilirsem,dahiliyeye gideceğim...böyle gitmez ya...
Sabah yediklerim:1 dilim ekmek,5 zeytin,az peynir,1 tk marmelat
ara:1 mandalina
Öğlen:1 dolma biberi,1 tuzlu ayran
Sonra yine yazarım(eşim evde )
Çok geçmiş olsun canımben 14 gün lahana diyeti yapmak istiyorum,sonra diyetisyenim verdiği eski listeleri uygulayacağım..diyete bugün başlayacaktım ama olmadı..konsantre olamadım...yarın inşallah :) sana koyu renk saç da çok yakışıyor evet,dinlendim biraz
Çok güzel bir liste
Çok geçmiş olsun Gurbetim,inşallah daha iyisin
Ellerine sağlık arkadaşım,pancar bulursam deneyeceğim
Arkadaşlar,ben nasıl 79 kiloya çıktım bilmiyorum...yazdıklarım dışında hiç bir şey yemedim:44::44:isveç diyeti 9 gün yaptım ve sadece her gün 1 bardak kefir içtim...zaman zaman da 15-20 üzüm tanesi yedim...dün akşam lahana çorbası pişirdim,inatla 14 gün onu içmek istiyorumvücüdüm kilo vermeye niye direniyor?anlayamadım gitti...lahana yüzünden eşimle de birbirine girdik of...enişten atletizm hocası,bol bol yürü diyor...uzun zamandır yürümüyorum...hiç halim yok nedense...eşime sorarsam eğer aç olduğum için halim yokmuş...vücut aç kalıyorsa,o zaman neden kilo veremiyorum?yok yok,cuma günü randevu alabilirsem,dahiliyeye gideceğim...böyle gitmez ya...
Sabah yediklerim:1 dilim ekmek,5 zeytin,az peynir,1 tk marmelat
ara:1 mandalina
Öğlen:1 dolma biberi,1 tuzlu ayran
Sonra yine yazarım(eşim evde )
haklisin o sekilde yer degistirilebilir, basarilar canim ben de sabahtan beri cay corba hep sicak seyler iciyorum, bugün diyetimi uygulayamadim, aksama yemek yapmaya bile halim yok kolumu kaldiramiyorum acayip bir halsizlik var, agri kesici icmistim ondanmidir nedir uyumak istiyorum hep. neyse ben bu cumaya kadar yavas yavas toparlanayim, hemde kendimi diyete hazirlayayim, cuma günü tartilirim, yeni kilomu ögrenir öyle tam olarak baslarim insallah.
Dallidacim canim cok sagol tesekkür ederim, insallah yarina birseyim kalmaz, ama bugün cok kötüyüm, bademciklerimide aldirdim ama sanki varmis gibi yutamiyorum cok agriyor anlayamadim, karin ve mide agrimda var bakalim gecer insallah. canim benim bu tür sok diyetlerle kilo veremezsin, versende hemen geri alirsin, sen bence bosver lahana diyetini, serapin yazdigi listeyi yada kendi diyetisyen listeni uygula, cünkü bugün tv de dr. gürkan kubilay da ayni seyi söyledi az yersek kilo veremezmisiz, hem düsünsene ömür boyu hep öyle az mi yiyeceksin yada lahana corbasimi iceceksin, normal yemeye döndügünde verdiklerin ayni hizla geri gelecek , o yüzden ben bu tür diyetleri bosa zaman kaybi olarak görüyorum, genede sen bilirsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?