Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Belgin,oğlun erkenci maşallahuykusuz kalmak çok sinir bozucu

Merhaba Gülfuren

Günaydın arkadaşlarmutlu pazarlar dilerim
Diyetime son verdim,9 gün yaptım.Belim 4 cm inceldi,göbeğim 3 cm...kilo :79 kg....sonuç bu...diyete başladığımda kaç kiloydum bilmiyorum...doğal olarak kaç kilo verdim de bilmiyorum stres ve uykusuzluk yüzünden kilo vermedim(veya az verdim) diye düşünüyorum...bugün diyetime son verdim çünkü hem öğle yemeğine,hem akşam yemeğine misafirlerim var...yarın görüşmek üzeresevgiler

gulfuren hosgeldin ara ara gordugun zamanlarda yaz burasi baya sakinlesti serapta yok
dallida oncesinde kkilo almis olabilirsin sen gayet guzel dikkat ediyordun disiplinliydin yine vermissindir bel ve gobekten gittigine gore
lahana diyetini yapacakmisin
cok yogun bir gun olacak senin icin sanirim oglen aksam kolay gelsin bendende sevgiler

arkadslar yarin hicri tskvime gore 1 muharrem yani yilbasi
muharrem ayinda ilk 10 gun oruc tutmak cok faxiletli ben hepsini tutamayabilirim ama yarin ve ara ara tumak istiyorum insallah bilgilendirmek istedim ilgilenen olursa ALlaha emanet olun

Merhaba Belgincim,ne desem yalan olur...ama yine de mutluyum,çünkü karnım hemen hemen düzleştievet,yarın lahana diyetine başlayacağım nasip olursa...teşekkür ederim canım
arkadslar yarin hicri tskvime gore 1 muharrem yani yilbasi
muharrem ayinda ilk 10 gun oruc tutmak cok faxiletli ben hepsini tutamayabilirim ama yarin ve ara ara tumak istiyorum insallah bilgilendirmek istedim ilgilenen olursa ALlaha emanet olun

Verdiğin bilgileri için teşekkür ederimAllah kabul etsin canımsen de Allah'a emanet ol

Metabolizmamı şaşırtmak için hem dün hem bugün normal yedim :)
Dün yediklerim:
Kahvaltı:1 haşlanmış yumurta,4 zeytin,1 dilim peynir,4 ceviz,1 tk marmelat
Öğlen:1 un kurabiyesi
Akşam:1 alabalık,patates salatası,2 ceviz
---------------------------------------
Bugün:
Kahvaltı:1 yumurta,4-5 zeytin,1 dilim peynir,3 ceviz
Sonrası belli değil....yedikçe yazacağım...öğlenden sonra dışarıda biraz işim varöpüldünüz

Bugün 1 Muharrem, hicri yilbasimiz hepimizin mübarek olsun insallah, ben malesef bugün niyetlenemedim reglimin son günü insallah yarin tekrar baslayacagim. hatta 1000 ihlas okumakda cok sevapmis bu günde ,arefe gününde okumustum yaklasik 1 saat kadar sürüyor, bu arada serap galiba yazar gelinini agirliyor , yatili geleceklerini söylemisti sanirim. Sevgi ablada hic yazmiyor, gülfurende öyle acilen toparlansak iyi olacak.

Merhaba Kızlar Herkese güzel bir hafta diliyorum. Yeni yılımız kutlu olsun
Ayrıca Kerbela şehitlerine Allah rahmet etsin.. Oruç tutanların ibadetlerini Allah kabul etsin.

Nihayet regl oldum Dallidacım, yani bebek yok :) Ancak çok sıkıntı yaşıyorum. Bu sabah doktora gittim, midemdeki sorun yeniden başlamış. Karnım hala davul, sebebi de mide-bağırsak sorunuymuş. İlaçlarıma başladım.

Malum geçen hafta cuma sabahı misafirlerim geldi. Dün gece gittiler. O yüzden kilo bildirimi de yapamamıştım:
Bir önceki ölçüm: 66 kg.
Geçen cuma: 65 kg.
Fark: 1 kg.

Çok yorgunum, karnım ağrıyor, dinlenmek istiyorum ama önce işlerimi yapmam gerekiyor. Sonra kan gurubuna göre diyetle ilgili not çıkartıp yazmaya çalışacağım.

Sabah eşimi havalimanına bıraktım, sonra da doktora gittim. Eczaneye uğradım, sağ olsun eczacımız otur çay içelim deyince oturdum kaldım. Kahvaltımı yeni yaptım diyebilirim. Yazayım:

1/2 simit
yumurta salatası
sucuk
1 tk. bal

Son düzenleme:
Gurbetçim doğum günün kutlu olsun canım arkadaşım Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzuuuuuuun bir ömür versin sana sevdiklerinle birlikte

sagolasin serapcim cümlemizin insallah , canim cok gecmis olsun, Allah sifa versin, eger gördügüm sensen cok güzel bir bayansin, hicde kilon yok eger o bayan sen isen, bosuna kafa yoruyorsun diyebilirim.

Gurbetçim doğum günün kutlu olsun canım arkadaşım Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzuuuuuuun bir ömür versin sana sevdiklerinle birlikte
Tesekkür ederim canim dogum günüm persembe günü canim ama genede sagolasin öpüyorum seni , kan grubum 0 rh pozitifmis, ben biraz internetten arastirdim ama bir sitede misir ve ürünleri yasak diyor , diger bir sitedede örnek listede sabah iki dilim misir ekmegi diyor kafam karisti bakalim, zaten bu haftada oruc tutmayi düsünüyorum bakalim ....

Amin Teşekkür ederim. Özelden mesaj attım. O gördüğün ben değilimdir. Erken kutlama yaptık şekerim, bu hafta boyunca kutlarız artık

Şimdi notları ekleyeceğim...

0 GRUBU KAN
Faydalı olan yiyecekler:
Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,
Zararlı olan yiyecekler:
Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
Portakal, aloe vera,
Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler:
Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.
Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir

0 Grubu Diyeti Nasıl Olmalı?
0 grubu diyetin başarılı olabilmesi için yağsız ve kimyasal Madde içermeyen (dondurulmamış) kırmızı et, beyaz et ve balık yemelisiniz. 0 grubundakiler süt ve sütlü besinlere, diğer gruplardakiler kadar kolay alışamazlar.
Tahıl ürünleri, Ekmek ve taneli sebzeleri mümkün olduğu kadar az tüketirseniz kilo verebilirsiniz. Buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubuna dahil kişilerin kilo vermelerini engeller. Bu nedenle Buğday Unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor.
0 kan grubundaki kişilerin metabolizmaları düşük hızda çalışıyor olabilir. Tiroid Hormonu üretmekten başka bir görevi olmayan iyodun yeterli miktarda olmaması, 0 grubundaki kişilerin yediklerini yakmalarını zorlaştırıyor. İşte bu nedenle 0 kan grubuna dahil olanların bol bol deniz ürünleri, iyotlu Tuz, karaciğer, kırmızı et, ıspanak ve brokoli ile beslenmeleri öneriliyor.
Süt ve Yumurta yok. 0 grubuna dahil kişilerin midelerindeki Asit miktarı yüksek olduğu için eti kolayca sindirirler . Fakat midenizde fazla asitlenme olmasını önlemek için et Proteini tüketimini, sebze ve meyve yiyerek dengelemelisiniz.
0 grubuna dahil olanlar, süt ürünlerinden ve yumurtadan uzak durmalılar. Onların metabolizmaları ağır çalışır ve sütlü besinlerin de metabolizmayı yavaşlattığı biliniyor. Süt ve sütlü besinler, vücudun kalsiyum ihtiyacını giderirler. Vücudunuzda kalsiyum eksikliği olmaması için çeşitli haplarla kalsiyum ihtiyacınızı gidermelisiniz.
0 kan grubuna dahil olanlar için Sıvı yağlar tavsiye ediliyor. Sıvı yağlar, özellikle zeytinyağı önemli bir besin kaynağıdır. Mono doymamış yağları, özellikle zeytinyağını tercih ederseniz, kalp ve damar sağlığını da korumuş olursunuz. Bu yağın kandaki kolesterol miktarını da azalttığı biliniyor.

"ALINTIDIR" (diyedinet)

B GRUBU KAN
Faydalı (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz
İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü
Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay.
Zararlı olan yiyecekler:
Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
Dondurma, sakız
Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
Aloe vera, Hindistan cevizi,
Karabiber, beyaz biber, tarçın,
Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler:
Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak
Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak
Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker,
‘Zararlılar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke
Tedavi Sabah güneş doğmadan önce uykudan kalkın ve akşam güneşin batmasına 1–2 saat kala uykuya yatmayın! Bu saatlerde uyuyanların uyku, yorgunluk ve tembelliği çoğalır. Çünkü bu saatlerde vücut, sinir sisteminin dengeli olabilmesi için gerekli olan maddeyi üretiyor. Uykuda ise bu süreç yavaşlıyor. Bu durum psikolojik ve psişik rahatsızlıklara yol açıyor.
Şekeri azaltın, tatlandırıcı ve hazır içecek ve yiyecekleri hiç kullanmayın!. Buğday (tip 405–550, durra buğdayı), çavdar ve mısırdan uzak durun! Onlar sizi hafıza kaybına, konsantrasyon bozukluğuna ve şeker hastalığına sürükler,
Süt ürünlerini balık ve et ile; fasulyeyi yoğurt ile yemeyin. Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi) yemeyin. Hazım bozulmasına, zehirli kalıntıların oluşmasına, cilt hastalıklarına ve sara krizlerine malzeme vermeye ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar!
Hemen hemen tüm "doğal" denilen vitaminler genetik mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden elde edilir. Dikkatli olun!

B Grubu Diyeti Nasıl Olmalı?
B Grubundakiler, kendileri için uygun olan beslenme düzenini eksiksiz uyguladıkları takdirde uzun ve sağlıklı bir ömür sürdürebilirler. B Grubunun diyeti değişik türlerde yiyecekleri kapsar. Hayvansal gıdalarla sebzeler arasında tam bir denge kurulur. B grubu, A ile 0 grupları arasında denge kurar. B grubundakiler için mısır, Buğday, Mercimek, fındık ve susam kilo aldıran besinlerdir. Bu yiyecekler, kişilerde yorgunluk, vücudun Sututması ve kan şekerinde düşüklük gibi sorunlar yaratır.
Özellikle yemeklerden sonra kan şekerinin düşmesinden yakınanlar, azar azar ve çok sık beslenmeleri gerektiğine hükmederler. Oysa önemli olan öğünlerin sıklığı değil seçilen yiyeceklerdir. B grubundakilerde kan şekerinin düşmesi sık görülen bir olaydır. Saydığımız yiyeceklerden uzak durulması, bu sorunun B grubundakiler için bir tehlike olmaktan çıkmasını sağlayabilir.
Kolay Kilo VerirlerKısa aralarla yemek yemeyi alışkanlık haline getirenler, çok kısa bir süre sonra sık sık acıkmaya başlarlar. Kilo vermeye çalışanlar için bu hiç de olumlu bir gelişme değil. edikleri zaman ağırlık hiKan grubu B olanların kilo vermekte pek de zorlanmadıkları biliniyor. 0 grubundakiler tiroid problemleri yüzünden kilo vermekte zorlanırlar. oysa B grubundakilerin böyle bir sorunları yoktur.
Aşırıya kaçmamak koşuluyla sütlü besinlerden de yararlanabilirler. B grubundakilerin vücut sistemlerinde stres yorgunluk ve kırmızı et arasında bir bağ olduğu belirtiliyor. B grubundaki atalarınız, kırmızı et yerine değişik et türlerini tercih etmişlerdi. Eğer bağışıklık sisteminizde sorun varsa, kuzu eti ya da tavşan eti yememelisiniz. Dana ve hindi etini tercih etmelisiniz.
B grubuna dahil olanlar piliç etinden uzak durmalıdırlar. Günümüzde böyle bir uygulamayı kabullenmek gerçekten çok zor. Tavuk eti yerine hindi eti tercih edilmeli. Çünkü piliç etinde bulunan bazı maddeler, B grubuna zarar verir.
Derin denizlerde yaşayan balıklar da B grubu için yararlıdır. Fakat ıstakoz, karides, kalamar ve midye gibi deniz ürünlerinden uzak durulmalı.
Kan grupları arasında sütlü besinlerden yarar sağlayan tek grup Bˊdir. Sütlü besinlere tepki gösteriyorsanız, soya ürünleriyle sütlü besin ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Sindirim sisteminizin düzenli çalışabilmesi için zeytinyağını mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. Gün aşırı bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketmelisiniz. Susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı B grubundakilerin sindirim sistemi için zararlıdır.
Sebzelerin hemen hepsi B grubu için yararlıdır. Günde dört beş öğün haşlanmış sebze yiyebilirsiniz. B grubunun uzak durması gereken sebzelerin sayısı çok azdır. Domatesten uzak durulmalı. Zeytinyağı çok yararlı olduğu halde, tane Zeytin sindirim sistemine zarar verebilir. Ama diğer kan gruplarına kıyasla çok daha zengin bir sebze çeşidinden yararlanabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler sizin için bire birdir. Ayrıca patates, Lahana, ve mantarı da çekinmeden yiyebilirsiniz.

"ALINTIDIR" (diyadinnet)

Son düzenleme:
tesekkür ederim bilgiler icin , geldigin nasilda belli oldu canim benim, bende yarim saat avatarimi degistirmek icin ugrastim durdum ama kizim geldi 5 dakikada yapti gitti,

özelden mesajini aldim ama foto gözükmüyor belkide ben yapamadim, demekki baska bir hatunu sen sanmisim, bende yaklasik bir ay önce actim sayfa, fotograf bende paylasmiyorum, dogruda bulmuyorum ama senelerdir görmedigim kuzenlerimle felan görüstük iyi oldu, gecenlerde aklima geldin acaba sayfasi varmi diye bir baktim birkac kisi cikti, icinden cumhuriyet, atatürk resimleri olan birisine hah tamam iste bu serap dedim ama demmekki yanilmisim.

misafirlerini gönderdin , yorgunlugunu attinmi, dinlenebildinmi, ben bu sefer kesin hamilesin diye düsünmüstüm ama kismet bir dahakine insallah, bende iiden iyiye vazgectim zaten, gözümde kesmiyor yaslandim artik :18:

simdi verdigin linke baktimda mehmet ali bulut u tanimadigim icin anlamamistim, bu sabah televizyondaydi, ben sonuna dogru acmisim benim gurubumu kacirmistim ama ayni adammis, cine5 teydi. yalniz anlayamadigim süt ve ürünleri yasak diyor ama yenilebilenler kisminda yogurt, kefir , peynir, kasar var, bugday ve taneli baklagiller yasak dior, gene yenilebilenler listesinde nohut, pirinc, cavdar felan var acaba bunlari azmi tercih edecegiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…