- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.652
- 448
- Konu Sahibi lou salome
-
Ben de olduğunca organik beslemeye çalışırum ama bu kadar değilBir kaç yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dört yaşında bir oğlu.
Geçenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İçimizde maddi açıdan en dezavantajlı olan o. Eli çok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.
Ben biraz erken gittim yardım etmek için. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da götürdüm. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Çocuğu olan, çocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.
Terbiyeli bir çorba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de süt helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası çayla sıcak sıcak yiyelim.
Sofrada, erkek çocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu çorbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var içinde yani. Çocuğuna içirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye çocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinç diye yedirmedi, buranın açık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi çocuğa, onu unutmuşum.
En son süt helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama çocuğa yedirmedi yine. Çocuk ağlayınca bir lokma verdi. Çocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu görünce daha çok yemek istedi daha çok ağladı. Zaten aç. Suratlar asık, bütün tadımız kaçtı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.
En son bu çocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere çocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem çocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu çocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.
Haa çocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama çocuk radyasyonla içiçe sürekli.
Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.
Ev sahibi neler sundu. Yumurta kırayım çocuğa, peynirli omlet yapayım, makarna haşlayalım? Hepsine yok. Onların da menşeini sorgular diye ısrarcı da olamadı. Kimse ne yediğini anlamadı sofradaBen sadece cocugun ac kalmasina uzuldum. Anneyi mutfaga goturup bak cocuga uygun gordugun bir seyler varsa yapalim hemen, karnini doyuralim cocugun derdim ben olsam. Annesi dusunmemis tamam ama ortamdaki bir yetiskin bile bu cocuk ac kaldi cozum bulalim demedi ve oturup kendileri yemege devam mi etti gercekten?
ben olsam boyle ortamı geren kısılerı bırdaha aynı toplanma bolgesıne cagırmazdım :)Ev sahibi neler sundu. Yumurta kırayım çocuğa, peynirli omlet yapayım, makarna haşlayalım? Hepsine yok. Onların da menşeini sorgular diye ısrarcı da olamadı. Kimse ne yediğini anlamadı sofrada
Ne kadar mantıklı ve olgun bir yorum. Teşekkür ederimacıkcası cocuga cok uzuldumcok stres altında...saglıklı beslenme denılen sey bambaska bırsey ve bu denlı takık ınsanlar kendı yıyecegını kendısı getırmelı
yanı bu onerıyı sunarak yerınde konusmussunuz
ben saglıklı beslenen bırıyım, hazır paketlı gıdalar yemem,kızartılmıs urun yemem,seker ve sekerlı urunler yemem,unlu mamul hamur ısı yemem,meyve bıle sadece kahvaltıda tadımlık, asıtlı gıdalar ıcmem,konserveler yemem
ama mısafırlıge gıtsem yıyebılecegım cok sey var orada ve o gun yedıgım de benı öldurmez. senelerdır bu kadar dıkkat etmeme ragmen ,gıttıgım ortama uyarım. bız gıttıgımız ortama uymak zorundayız . o sofrada mutlaka yıyebılecegı seyler vardır ama takıntı baska bırsey o bır hastalık saglıklı beslenme falan degıl o
kızıma cıkolata almıyoruz hazır pasta falan da yedırmem evde bademı un halıne getırıp ondan pasta kurabıye yaparım yanı dısardan bırsey yemedı
ama gıttıgımız ortamda ıkram buysa tadına baktırırım . mevzu olabıldıgınce saglıklı beslenmek olmalı ,ezıyet cekmek cektırmek olmamalı.omur boyu surdurulebılır bırsey degıl arkadasınızın yaptıgı sadece dıkkat cekmek .
yanı ben o arkadasınızın saglıklı beslenıyorum adı altında kendını ozellıkle ayrıstıran ben farklıyım edalarına burunen bırı oldugunu dusunuyorum komplekslı oldugunu dusunuyorum .
Biz de gelmiyorduk ne zamandır. Hadi o evden çıkmadı, bu test yaptı negatif geldi, bi görüşelim dedik ama burnumuzdan da geldi :)))Ne guzel bi araya gelmssnz. Aylardr arkadaslarima hasret kaldm korona yuzunden. Konu bu degil blyorum ama ortam gergin de olsa ozledgmi hssettim.Bu durum da ilk kez olms sanrm. Bi dahakisine temkinli gelir o da herhalde
Ev sahibi olmadığım için ağzımı açmadım. Başbaşa görünce söylerim elbette. Farkında değilsin ama kırıcı oldun ve huzursuz ettin masadaki herkesi derim. Neden demiyim...Öyle her şeyi yedirmiyorsan çocuğunu evde yedir getir, aç getirme. Bir de arkadaşının durumunu biliyorsun. Yüzüne söyleseydiniz keşke. Evde de o kadar dikkatli davrandığını zann etmiyorum. Göstermelik sanki
:))) alemsinizCanım sıkılıyor ne yapsam ne yapsaaam. Haaa dur dün bir konu açılmıştı oraya sağlıklı beslenme takıntılı insanlarla ilgili bi yorum yapmıştım. Hemen bir konu yaratayım da azıcık eğleneyim, pazar günüm güzel geçsin...
Karacadağ pirinci diye bir pirinç var. Buradakiler dünyanın en sağlıklı pirinci olduğuna inanıyorbu arada açık pirincin sağlıklılığı ne alaka ? bilen varsa aydınlatsın.
çeltik tarlasından direkt markete falan mı geldiğini zannediyor kadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?