Sağlıklı beslenme saplantılı misafir

Bukadar takıntılıysa gitmeyecek kimseye yemek yemeye yada çocuğun yemeğini yanında götürecek. Çocuğa yazık tek üzüldüğüm o. Bende takıntılıyımdır ama kimseye gitmem akşam yemek için aile dışında. Ondada annem,kardeşim hem dikkatli beslenirler hemde huyumu bilip dikkat ederler. Babam çocuklara çikolata falan alır gelir mesele,neyse burada özgürler yesinler der geçerim. İçim elvermesede babama anlatamadık şeker ve paketli gıda zararlarını..

Şu zamanda ev ziyaretlerinizi buraya yazmayın bari. Site yöneticisi olsam bu konuları delil sunar ceza kestiririm. Kazen
Ben ve benim gibiler siz ve sizin gibiler yüzünden evlerimize hapsolduk kimseyle görüşmüyoruz. Biz de istiyoruz arkadaşlarımızı, ailelerimizi evlerimize toplamayı, pişirip yemeyi.

Aynı yengem ilk çocuğnu doğurduğunda ne götürsekte yedirir acaba dye kırk takla atardk mesela 3 yasnda çock diyoruz bi çiklata alalım hani iyi bir marka çocuk sonçta götürüyoruz asla yiyemez pat küt kaldırıyo çock sofrada kola görüyo istiyo içemez diye hepimz kolayı içmeyi bırakıyoruz o sağlksız bu sağlksız derken 2. Ye hamile kaldı sonra da 3 oldu şmdi çocklara bırak çiklatayı 1 şişe kola ve cips götür açar önüne koyar bence ilk çockta yapılann itici bir davranş evde istediğini yedir ama misafrkkte yapılmamalı zira ev sahibi snin çocuğuna göre hareket edip sana uygun yemek hazırlamak zorunda degil he bunu bekliyorsan şayet misafirlk defterini kapatacaksın keyfim ne yedirmek isterse onu yediririm benm evm benm tercihim net

Ben de olduğunca organik beslemeye çalışırum ama bu kadar değil
Hem çocuğu organik besleyip hem de yanında yiyeceğini getirmeyin çocuğu aç bırakması doğru değil.

Ev sahibi neler sundu. Yumurta kırayım çocuğa, peynirli omlet yapayım, makarna haşlayalım? Hepsine yok. Onların da menşeini sorgular diye ısrarcı da olamadı. Kimse ne yediğini anlamadı sofrada

acıkcası cocuga cok uzuldum cok stres altında...saglıklı beslenme denılen sey bambaska bırsey ve bu denlı takık ınsanlar kendı yıyecegını kendısı getırmelı
yanı bu onerıyı sunarak yerınde konusmussunuz

ben 3 senedır saglıklı beslenen bırıyım, hazır paketlı gıdalar yemem,kızartılmıs urun yemem,seker ve sekerlı urunler yemem,unlu mamul hamur ısı yemem,meyve bıle sadece kahvaltıda tadımlık, asıtlı gıdalar ıcmem,konserveler yemem

ama mısafırlıge gıtsem yıyebılecegım cok sey var orada ve o gun yedıgım de benı öldurmez. senelerdır bu kadar dıkkat etmeme ragmen ,gıttıgım ortama uyarım. bız gıttıgımız ortama uymak zorundayız . o sofrada mutlaka yıyebılecegı seyler vardır ama takıntı baska bırsey o bır hastalık saglıklı beslenme falan degıl o

kızıma cıkolata almıyoruz hazır pasta falan da yedırmem evde bademı un halıne getırıp ondan pasta kurabıye yaparım yanı dısardan bırsey yemedı
ama gıttıgımız ortamda ıkram buysa tadına baktırırım . mevzu olabıldıgınce saglıklı beslenmek olmalı ,ezıyet cekmek cektırmek olmamalı.omur boyu surdurulebılır bırsey degıl arkadasınızın yaptıgı sadece dıkkat cekmek .
yanı ben o arkadasınızın saglıklı beslenıyorum adı altında kendını ozellıkle ayrıstıran ben farklıyım edalarına burunen bırı oldugunu dusunuyorum komplekslı oldugunu dusunuyorum .

Ev sahibi neler sundu. Yumurta kırayım çocuğa, peynirli omlet yapayım, makarna haşlayalım? Hepsine yok. Onların da menşeini sorgular diye ısrarcı da olamadı. Kimse ne yediğini anlamadı sofrada
ben olsam boyle ortamı geren kısılerı bırdaha aynı toplanma bolgesıne cagırmazdım :)

Ne kadar mantıklı ve olgun bir yorum. Teşekkür ederim

Ben et konusunda hassasım.
O da organikligi değil de helal kesim olması durumundan.
Ancak bunu bağıra bağıra yapmam.
Samimiyetime göre ya sorarım ya da yemem ama bunu bu helal değil bana göre diye değil de bugün yemek istemiyorum diyerek yaparım.
Ama bazıları bu konuda takıntılı olabiliyor tabi.
Yanında getirecekti.
Oğlum çok secerdi yemek mesela ben yanımda koyardım sevdiği şeyi.
Çocuğun sabrını mi ölçüyor nedir?
Zaten bircok organik diye satılan şey organik bile değil.

Doktorumuz yumurta için şunu demişti mesela.
Mazbut tavuk yumurtasıyla surtuk tavuk yumurtası arasında besin değeri açısından hiçbir fark yok. :) Boşuna para bayilmayin demişti.

Ne guzel bi araya gelmssnz. Aylardr arkadaslarima hasret kaldm korona yuzunden. Konu bu degil blyorum ama ortam gergin de olsa ozledgmi hssettim. Bu durum da ilk kez olms sanrm. Bi dahakisine temkinli gelir o da herhalde

Öyle her şeyi yedirmiyorsan çocuğunu evde yedir getir, aç getirme. Bir de arkadaşının durumunu biliyorsun. Yüzüne söyleseydiniz keşke. Evde de o kadar dikkatli davrandığını zann etmiyorum. Göstermelik sanki

Ne guzel bi araya gelmssnz. Aylardr arkadaslarima hasret kaldm korona yuzunden. Konu bu degil blyorum ama ortam gergin de olsa ozledgmi hssettim. Bu durum da ilk kez olms sanrm. Bi dahakisine temkinli gelir o da herhalde
Biz de gelmiyorduk ne zamandır. Hadi o evden çıkmadı, bu test yaptı negatif geldi, bi görüşelim dedik ama burnumuzdan da geldi :)))

Ev sahibi olmadığım için ağzımı açmadım. Başbaşa görünce söylerim elbette. Farkında değilsin ama kırıcı oldun ve huzursuz ettin masadaki herkesi derim. Neden demiyim...

:))) alemsiniz

Söyleseydiniz ya sağlıklı beslensin diye bu kdr uğraşıyorsun peki eline telefon neden veriyorsun diye.

Açık pirinç ile paket pirincin farkı neymiş? Açık mı organikmiş? Arkadaşınız tamamen şov yapmış. Bu kadar organik besliyorsan yanında getirir çocuğu aç koyamazsın. Salata yemis zavallı çocuk. Salatadaki sebzeler de hormonlu ilaçlı ona bakılırsa. Allah bilir Kendi evinde yesillikleri sirkeli suda bekletmiyordur bile. Sırf eleştirmek, hâkir görmek, annelik yarıştırmak gibi olmuş. Samimiyetsiz bir dost. Ben olsam bir daha evime davet etmezdim. Samimiyetimi de en az indirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…