Sağlıklı beslenme saplantılı misafir

Söyleseydiniz ya sağlıklı beslensin diye bu kdr uğraşıyorsun peki eline telefon neden veriyorsun diye.
Ortam gergindi. Başbaşa kalana kadar bişey demiyim dedim. Bir de merak ettim, yani kadınlar kulübü yaş ortalaması sanki yeni anne olmuş ya da çocuğu ilkokula giden bir grup gibi genelde. Sizler de böyle insanlarla hep karşılaşıyorsunuzdur, napıyosunuz diye

Karacadağ pirinci diye bir pirinç var. Buradakiler dünyanın en sağlıklı pirinci olduğuna inanıyor. Açık satılıyor.

Karacadağ pirinci diye bir pirinç var. Buradakiler dünyanın en sağlıklı pirinci olduğuna inanıyor. Açık satılıyor.
Pirincin besin değerlerinden habersizler. Kendi pirinçlerini satın alip ureticisini desteklemeleri güzel. Ama bunu olağanüstü saglikli bir pirinç olarak görmek tamamen cahillik.

O kadar abartmaya gerek yok ya bizde evde abur cubur vermiyoruz yaptığım şeyleri daha az şekerli daha az tuzlu yapmaya dikkat ederim. Ama anane babaanneye gidince istediklerini yer onlar verirse telefonla da oynarlar onlar mutlu herkes Mutlu. Eve gidince aynı düzene devam bilirler çünkü evde abur cubur telefon yok

Bizatihi ben 1yas bebek annesiyim, tatlı tuzlu hazır gıda vs bebeğime ben de yedirmedigim için yanimda götürürüm hatta daha küçükken yoğurdunu bile yanimda termal çantada götürdüğümü bilirim. Yanımda seninkine benzer bi olay olsa da kalabalık fln umursamam dan diye söylerim açıkçası, benim biraz dangoz olduğumu bilirler alınmazlar. Alınırlarsa da farketmez

Söyle diyim: Cocugunun beslenmesine dikkat isteyebilir. Görgüsüzlük nerde basliyor: Baska eve misafirlige gidip ev sahibin iki ayagini bir pabuca tiktigin anda. Ev sahibi ne kadar huzursuz olmustur. Maddi durum bir kenara: ortada aglayan ac bir cocuk var ve yemeklerine ikinci sinif muamelesi yapiliyor. Madem anne bu kadar bilincli, cocugun yemegini yaninda götürecekti ve kimse huzursuz olmayacakti. Sahsen bir daha davet etmem öyle. Ek olarak: pandemi sürecinde toplu kahvalti ve yemeklere gerek yok.

Gezen tavuk deseymiş iyiymiş

Valla cok sasırdım.
Market pirinci olunca be oluyor ki?
Ya da ben hazır yogurt almıyorum da orada burada yerim tek kasıktan ne olacak. Konserve bezelye olunca ne oluyor? Koruyucu mu?
Ben de küçükken şeker konusunda böyleydim ama sekerle tanışınca cıta yükseliyor diye yapıyordum bunu. Ama Bi kasık yogurt yediğinde bagımlı falan olmuyor. Bu yüzden asırı buldum.
Arkadasınız yemek tasımalı.

Varya o kadının saçından alıp duvara....
Bu ara böyle manyaklar türedi. O zaman gitmesin hiç bı yere. Çocuğu da eve hapsetsin. Çocuğu açken o nasıl yedi. Benim yanımda yapicak arkadaşım. Birde samimi arkadassa. Hadi ordan derim. Alırım çocuğu yanıma elimle doyururum. Manyak karı.

Organik yoğurt gibi takıntılar evet saçma ana üç yaş çocuğuna da kalkıp kola vermek de sorumsuzluk. Midesini mi yakacaksınız? Üstelik bağımlılık yapıyor, misafirlikte bir kere içse hep isteyecek. Matah bir şey gibi yazmışsınız. Benim oğlum dört yaşında kimse ona kola içiremez. Kimse.

Kimsenin çocuğuna annesine sormadan bir şey yediremezsiniz hanımefendi. Ne biçim yorumlar yapılıyor ya

Bence takinti değil olanlarınki. Şov yapiyolar. İlgi çekmek istiyorlar. Bakınnnnn ben ne kadar değişik bı insanım. Sizden farklıyım. İyyyy organik olmayan hiç biseyi yemeyiz biz. Hatta kendi b...kumzdan gübre yapıp çiçekleri gubreliyoruz. Arkadaş anlattı. Oda arkadaş ortamına gitmiş. Kek yapmış. Bı kadinin çocuğu varmış. Arkadaş kendi cocuguna kek yedirirken oda bakıyormuş. Bizim arkadaş gel demiş onada yedirmis. Annesi odaya girince çocuk masanın altına saklanmış. Annesi demiski sen kek mı yedin. Çocuk çok korkmuş. Bizim arkadaş demis ki ben verdim. Kadın içine neler koydu falan sormuş. Ben o markalari kullanmıyorum demiş. Kız da diyoki tamam organik değil ama bilindik markalar. Ülker Dr otker falan. Bizde kalitesiz ürün almiyoruz zaten. O kadar mahcup oldum ki diyo. Sanki herkes anormal, onlar normal. Gıcık olurum böyle tiplere

Bence kadın hasta

Yani pirinç konusuna gelince normal olmadığı açık

Yine çorbaya koyulan bir kaşık yoğurdun ev yoğurdu olmasının hiçbir önemi yok

Şu virüste yemeğe gitmiş bir sürü farklı insanla ama pirinç paketliymiş, şaka gibi

Ayrıca da kendi yemiş çocuğu oturtmuş madem hassas imiş alıp çocuğunu gitseymiş hiç olmadı kendi etmeseymiş de öbür odada oynatsaymış

Bu arada Arkadaşınız gayet güzel ağırlamış, maddi durumunun falan olayla bir ilgisi yok Zira kırmızı et alsa bunu Özel besiden mi aldın marketten mi aldın der yine sorun yaratırdı

Kimseiçiremez ayrı bşey çock görüyor diye kmseye içirtmemek ayrı bşey çock ne ycek kararını anne verir ama misafrlktede ağlyor diye herkesi engellemek nedir benm yengem çok uç boyutta yaşadı ilk anneliğini çocuğa ne alacağımızı ne yedireceğimizi bilemezdik taaaki 2. Ciyi yapana kdar

Oluyor maalesef böyle şeyler...

Meselâ biz de, Cuma günü mecburen yaptığımız toplantıda, önce toplantı odasını değiştirdik, çünkü orijinal toplantı odasında açılabilir pencere yok yalnızca dahili havalandırma sistemi var.

Farklı şirketlerden, 3 ayrı milletten, ikisi şirketlerinin ortağı, toplam 5 kişi, yeni odada uzak mesafede oturmak için ayrıca hazırlıklar yaptık, her birimizin elide dosyalar klasörler, uygun bir düzen için 40 takla attık.

Toplantımız başlayınca, her 20 dakikada bir toplantı odasını terk ettik, konuları cart diye böldük, 15 dakika havalandırdık tekrar girdik.

Bir an bile, kimse maskesini çıkarmadı.

Toplantıda bulunan iki ortağın kendi şirketlerinin çalışanlarını, keza benim patronlarımın bizleri , uzaktan çalışmaya geçirmek için sıfırdan kurdukları sistemlere bu ekonomide gömdükleri paralar dağlar kadar.

Allah'tan yemedik, içmedik, tuvaletleri kullanmadık vs.. de, pirinç yoğurt gibi sorunlarımız olmadı.

Şükürler olsun.

Kola denen şey zehir. Üç yaşındaki minicik bir bebek için bir yemekte de içmeyiverin. İkimci çocuğunda hata etmiş olabilir. Ama el kadar çocuklara ne olursa olsun kola içirilmez. Bu kadar isteğe de hakkı var o insanım.
Ben de kayınvalideme gitmeden organik yumurtamı alır giderim. Kola içselerdi oğlum da inatla isteseydi biz gidene kadar içmemelerini rica ederdim. Onlar da torunlarının sağlığı için bundan memnuniyet duymalı.
Minicik çocuğa zehir içirmeyi onaylayamaz kimse

Sadece kola deglki olay çiklata kek kek yapnca içine konulan tüm malzemeleri tek tek sorardı süt alırdk bazı markaları vermezdi belli bir sıcaklkta vermezsek kavga çkarırdı meyveli sütleri asla vermezdi çock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diyebir zman snra vazgeçiriyorsun zaten şahsen beni kendisnden soğuttu çnkü işkenceydi ve evne gitmedim uzun süreler çağrmadmda yani eğer bir yerde çock yemiyor diye kmse yemeyecekse o zman izoşe hayat yaşayablirsiniz bunu annaneler babaanneler için demiyorum onlar sabırlı olablir ama arkadas ortamı için ben hiç görüşmemeyi terch ediyorum şayet evme çock geldi diye terchlerimi çock menusunden yana kullanmak zorunda degilim

Erişkinler kola içmek isteyebilir. On tane erişkin, çocuk da ister diye kola yada ne bileyim her hangi bir içecekten vazgeçecek değil. Tadını bilmeyen çocuk neden istesin zaten.

Ve bir çocuk yüzünden on erişkinin yediğine içtiğine karar verilecekse bence çocuğunu evinden çıkarmadan büyütsün. Kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok

Bi arkadaşım vardı, çocuğunun konuşma problemi ve hırçınlığı için pedogoğa götürdüğünü övünerek anlatıyordu. ( pedogoğa götürmek onun için elit olmanın göstergesiydi) bunları anlatırken çocuğun eline telefon verip oynamasına izin veriyordu, dursun da rahat konuşayım diye. Aklıma o an yaşadığım şok geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…