- 1 Şubat 2015
- 3.779
- 9.798
- 358
- Konu Sahibi lou salome
-
Ortam gergindi. Başbaşa kalana kadar bişey demiyim dedim. Bir de merak ettim, yani kadınlar kulübü yaş ortalaması sanki yeni anne olmuş ya da çocuğu ilkokula giden bir grup gibi genelde. Sizler de böyle insanlarla hep karşılaşıyorsunuzdur, napıyosunuz diyeSöyleseydiniz ya sağlıklı beslensin diye bu kdr uğraşıyorsun peki eline telefon neden veriyorsun diye.
Karacadağ pirinci diye bir pirinç var. Buradakiler dünyanın en sağlıklı pirinci olduğuna inanıyor. Açık satılıyor.Açık pirinç ile paket pirincin farkı neymiş? Açık mı organikmiş? Arkadaşınız tamamen şov yapmış. Bu kadar organik besliyorsan yanında getirir çocuğu aç koyamazsın. Salata yemis zavallı çocuk. Salatadaki sebzeler de hormonlu ilaçlı ona bakılırsa. Allah bilir Kendi evinde yesillikleri sirkeli suda bekletmiyordur bile. Sırf eleştirmek, hâkir görmek, annelik yarıştırmak gibi olmuş. Samimiyetsiz bir dost. Ben olsam bir daha evime davet etmezdim. Samimiyetimi de en az indirirdim.
Pirincin besin değerlerinden habersizler. Kendi pirinçlerini satın alip ureticisini desteklemeleri güzel. Ama bunu olağanüstü saglikli bir pirinç olarak görmek tamamen cahillik.Karacadağ pirinci diye bir pirinç var. Buradakiler dünyanın en sağlıklı pirinci olduğuna inanıyor. Açık satılıyor.
Bizatihi ben 1yas bebek annesiyim, tatlı tuzlu hazır gıda vs bebeğime ben de yedirmedigim için yanimda götürürüm hatta daha küçükken yoğurdunu bile yanimda termal çantada götürdüğümü bilirim. Yanımda seninkine benzer bi olay olsa da kalabalık fln umursamam dan diye söylerim açıkçası, benim biraz dangoz olduğumu bilirler alınmazlar. Alınırlarsa da farketmezOrtam gergindi. Başbaşa kalana kadar bişey demiyim dedim. Bir de merak ettim, yani kadınlar kulübü yaş ortalaması sanki yeni anne olmuş ya da çocuğu ilkokula giden bir grup gibi genelde. Sizler de böyle insanlarla hep karşılaşıyorsunuzdur, napıyosunuz diye
Gezen tavuk deseymiş iyiymişBen et konusunda hassasım.
O da organikligi değil de helal kesim olması durumundan.
Ancak bunu bağıra bağıra yapmam.
Samimiyetime göre ya sorarım ya da yemem ama bunu bu helal değil bana göre diye değil de bugün yemek istemiyorum diyerek yaparım.
Ama bazıları bu konuda takıntılı olabiliyor tabi.
Yanında getirecekti.
Oğlum çok secerdi yemek mesela ben yanımda koyardım sevdiği şeyi.
Çocuğun sabrını mi ölçüyor nedir?
Zaten bircok organik diye satılan şey organik bile değil.
Doktorumuz yumurta için şunu demişti mesela.
Mazbut tavuk yumurtasıyla surtuk tavuk yumurtası arasında besin değeri açısından hiçbir fark yok. :) Boşuna para bayilmayin demişti.
Valla cok sasırdım.Bir kaç yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dört yaşında bir oğlu.
Geçenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İçimizde maddi açıdan en dezavantajlı olan o. Eli çok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.
Ben biraz erken gittim yardım etmek için. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da götürdüm. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Çocuğu olan, çocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.
Terbiyeli bir çorba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de süt helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası çayla sıcak sıcak yiyelim.
Sofrada, erkek çocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu çorbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var içinde yani. Çocuğuna içirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye çocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinç diye yedirmedi, buranın açık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi çocuğa, onu unutmuşum.
En son süt helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama çocuğa yedirmedi yine. Çocuk ağlayınca bir lokma verdi. Çocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu görünce daha çok yemek istedi daha çok ağladı. Zaten aç. Suratlar asık, bütün tadımız kaçtı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.
En son bu çocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere çocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem çocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu çocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.
Haa çocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama çocuk radyasyonla içiçe sürekli.
Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.
Varya o kadının saçından alıp duvara....Bir kaç yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dört yaşında bir oğlu.
Geçenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İçimizde maddi açıdan en dezavantajlı olan o. Eli çok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.
Ben biraz erken gittim yardım etmek için. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da götürdüm. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Çocuğu olan, çocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.
Terbiyeli bir çorba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de süt helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası çayla sıcak sıcak yiyelim.
Sofrada, erkek çocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu çorbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var içinde yani. Çocuğuna içirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye çocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinç diye yedirmedi, buranın açık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi çocuğa, onu unutmuşum.
En son süt helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama çocuğa yedirmedi yine. Çocuk ağlayınca bir lokma verdi. Çocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu görünce daha çok yemek istedi daha çok ağladı. Zaten aç. Suratlar asık, bütün tadımız kaçtı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.
En son bu çocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere çocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem çocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu çocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.
Haa çocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama çocuk radyasyonla içiçe sürekli.
Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.
Organik yoğurt gibi takıntılar evet saçma ana üç yaş çocuğuna da kalkıp kola vermek de sorumsuzluk. Midesini mi yakacaksınız? Üstelik bağımlılık yapıyor, misafirlikte bir kere içse hep isteyecek. Matah bir şey gibi yazmışsınız. Benim oğlum dört yaşında kimse ona kola içiremez. Kimse.Aynı yengem ilk çocuğnu doğurduğunda ne götürsekte yedirir acaba dye kırk takla atardk mesela 3 yasnda çock diyoruz bi çiklata alalım hani iyi bir marka çocuk sonçta götürüyoruz asla yiyemez pat küt kaldırıyo çock sofrada kola görüyo istiyo içemez diye hepimz kolayı içmeyi bırakıyoruz o sağlksız bu sağlksız derken 2. Ye hamile kaldı sonra da 3 oldu şmdi çocklara bırak çiklatayı 1 şişe kola ve cips götür açar önüne koyarbence ilk çockta yapılann itici bir davranş evde istediğini yedir ama misafrkkte yapılmamalı zira ev sahibi snin çocuğuna göre hareket edip sana uygun yemek hazırlamak zorunda degil he bunu bekliyorsan şayet misafirlk defterini kapatacaksın keyfim ne yedirmek isterse onu yediririm benm evm benm tercihim net
Kimsenin çocuğuna annesine sormadan bir şey yediremezsiniz hanımefendi. Ne biçim yorumlar yapılıyor yaVarya o kadının saçından alıp duvara....
Bu ara böyle manyaklar türedi. O zaman gitmesin hiç bı yere. Çocuğu da eve hapsetsin. Çocuğu açken o nasıl yedi. Benim yanımda yapicak arkadaşım. Birde samimi arkadassa. Hadi ordan derim. Alırım çocuğu yanıma elimle doyururum. Manyak karı.
Bence takinti değil olanlarınki. Şov yapiyolar. İlgi çekmek istiyorlar. Bakınnnnn ben ne kadar değişik bı insanım. Sizden farklıyım. İyyyy organik olmayan hiç biseyi yemeyiz biz. Hatta kendi b...kumzdan gübre yapıp çiçekleri gubreliyoruzSizinki yine çocuk içinmiş. Ben öyle insanlar tanıdım ki misafirliğe gittikleri evde kendileri bir şey yemiyor. Yok un şuradan olmalıymış, yağ buradan olmalıymış, et şöyle olmalıymış ağızlarına bir şey sürmediler bulunduğumuz evde. Ev sahibine acıdım.
İçimden de madem bi halt yemiyorsunuz biptirin gidin evinizde oturun ruh hastaları dedim. Bu sağlıklı beslenme işini takıntıya çeviren çok insan var maalesef.
Kimseiçiremez ayrı bşey çock görüyor diye kmseye içirtmemek ayrı bşey çock ne ycek kararını anne verir ama misafrlktede ağlyor diye herkesi engellemek nedir benm yengem çok uç boyutta yaşadı ilk anneliğini çocuğa ne alacağımızı ne yedireceğimizi bilemezdik taaaki 2. Ciyi yapana kdarOrganik yoğurt gibi takıntılar evet saçma ana üç yaş çocuğuna da kalkıp kola vermek de sorumsuzluk. Midesini mi yakacaksınız? Üstelik bağımlılık yapıyor, misafirlikte bir kere içse hep isteyecek. Matah bir şey gibi yazmışsınız. Benim oğlum dört yaşında kimse ona kola içiremez. Kimse.
Kola denen şey zehir. Üç yaşındaki minicik bir bebek için bir yemekte de içmeyiverin. İkimci çocuğunda hata etmiş olabilir. Ama el kadar çocuklara ne olursa olsun kola içirilmez. Bu kadar isteğe de hakkı var o insanım.Kimseiçiremez ayrı bşey çock görüyor diye kmseye içirtmemek ayrı bşey çock ne ycek kararını anne verir ama misafrlktede ağlyor diye herkesi engellemek nedir benm yengem çok uç boyutta yaşadı ilk anneliğini çocuğa ne alacağımızı ne yedireceğimizi bilemezdik taaaki 2. Ciyi yapana kdar
Sadece kola deglki olay çiklata kek kek yapnca içine konulan tüm malzemeleri tek tek sorardı süt alırdk bazı markaları vermezdi belli bir sıcaklkta vermezsek kavga çkarırdı meyveli sütleri asla vermezdi çock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diyebir zman snra vazgeçiriyorsun zaten şahsen beni kendisnden soğuttu çnkü işkenceydi ve evne gitmedim uzun süreler çağrmadmda yani eğer bir yerde çock yemiyor diye kmse yemeyecekse o zman izoşe hayat yaşayablirsiniz bunu annaneler babaanneler için demiyorum onlar sabırlı olablir ama arkadas ortamı için ben hiç görüşmemeyi terch ediyorum şayet evme çock geldi diye terchlerimi çock menusunden yana kullanmak zorunda degilimKola denen şey zehir. Üç yaşındaki minicik bir bebek için bir yemekte de içmeyiverin. İkimci çocuğunda hata etmiş olabilir. Ama el kadar çocuklara ne olursa olsun kola içirilmez. Bu kadar isteğe de hakkı var o insanım.
Ben de kayınvalideme gitmeden organik yumurtamı alır giderim. Kola içselerdi oğlum da inatla isteseydi biz gidene kadar içmemelerini rica ederdim. Onlar da torunlarının sağlığı için bundan memnuniyet duymalı.
Minicik çocuğa zehir içirmeyi onaylayamaz kimse
Erişkinler kola içmek isteyebilir. On tane erişkin, çocuk da ister diye kola yada ne bileyim her hangi bir içecekten vazgeçecek değil. Tadını bilmeyen çocuk neden istesin zaten.Sadece kola deglki olay çiklata kek kek yapnca içine konulan tüm malzemeleri tek tek sorardı süt alırdk bazı markaları vermezdi belli bir sıcaklkta vermezsek kavga çkarırdı meyveli sütleri asla vermezdi çock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diyebir zman snra vazgeçiriyorsun zaten şahsen beni kendisnden soğuttu çnkü işkenceydi ve evne gitmedim uzun süreler çağrmadmda yani eğer bir yerde çock yemiyor diye kmse yemeyecekse o zman izoşe hayat yaşayablirsiniz bunu annaneler babaanneler için demiyorum onlar sabırlı olablir ama arkadas ortamı için ben hiç görüşmemeyi terch ediyorum şayet evme çock geldi diye terchlerimi çock menusunden yana kullanmak zorunda degilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?