- 17 Ağustos 2011
- 25.686
- 163.599
- 798
- Konu Sahibi lou salome
-
Ama saydıklarınız hepsi baştan sona falso.Sadece kola deglki olay çiklata kek kek yapnca içine konulan tüm malzemeleri tek tek sorardı süt alırdk bazı markaları vermezdi belli bir sıcaklkta vermezsek kavga çkarırdı meyveli sütleri asla vermezdi çock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diyebir zman snra vazgeçiriyorsun zaten şahsen beni kendisnden soğuttu çnkü işkenceydi ve evne gitmedim uzun süreler çağrmadmda yani eğer bir yerde çock yemiyor diye kmse yemeyecekse o zman izoşe hayat yaşayablirsiniz bunu annaneler babaanneler için demiyorum onlar sabırlı olablir ama arkadas ortamı için ben hiç görüşmemeyi terch ediyorum şayet evme çock geldi diye terchlerimi çock menusunden yana kullanmak zorunda degilim
Aforoz edilesi arkadaştır o kişi. Sabote etmeye gelmiş ortamı.Ev sahibi neler sundu. Yumurta kırayım çocuğa, peynirli omlet yapayım, makarna haşlayalım? Hepsine yok. Onların da menşeini sorgular diye ısrarcı da olamadı. Kimse ne yediğini anlamadı sofrada
İyide saydıklarınız baştan aşağı sağlıksız. Meyveli süt dediğiniz katkı madde yuvası. 3 yaşında ki çocuk kola içsin, çikolata yesin istiyorsunuz. Bir kere tadına bakınca hep istiyorlar malesef. Kayınvalidem ve kayınbabam sağolsun benim vermediğim ne varsa hepsini verip tadını öğrettiler. Baş edemez oldum sonrasında. Şimdi eve almıyorum, oraya gidince yiyor sadece.Sadece kola deglki olay çiklata kek kek yapnca içine konulan tüm malzemeleri tek tek sorardı süt alırdk bazı markaları vermezdi belli bir sıcaklkta vermezsek kavga çkarırdı meyveli sütleri asla vermezdi çock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diyebir zman snra vazgeçiriyorsun zaten şahsen beni kendisnden soğuttu çnkü işkenceydi ve evne gitmedim uzun süreler çağrmadmda yani eğer bir yerde çock yemiyor diye kmse yemeyecekse o zman izoşe hayat yaşayablirsiniz bunu annaneler babaanneler için demiyorum onlar sabırlı olablir ama arkadas ortamı için ben hiç görüşmemeyi terch ediyorum şayet evme çock geldi diye terchlerimi çock menusunden yana kullanmak zorunda degilim
Bu olay konudan farklı ama.bundan iki ay once falan ben yurt disindayken abim ve cocuklari bana ziyarete gelmislerdi. analarinin huyunu da bildigim icin cocuklara abur cubur hicbir sey cikarmadim. sevgilim onlarla oynarken meyveli yogurt yapalim demis.
anneleri cocuklara birkac parca damla cikolata yedirmedi. bal yedirmedi. seker zaten yedirmiyor. stevia koyduk yogurdun icine. meyvelerden de sadece muza izin verdi. asiri sinirim bozuldu normalde asla yapmam ama hala olma kartimi kullanip anneleri yokken yegenlerime istedikleri meyveyle yogurdu karistirip icine de bal koyup yedirdim.zehir degil sonucta iki frambuaz bir kasik bal.
normalde de dalga geciyorum ben “vaovv ne saglikli cocuklar bunlar ya” falan diye. bozuluyor. umrumda da degil.
Yeme hakkı veriyorsunuz ama bir parça bile olsa yengem neden alıyorsunuzndiye neredeyse kafamıza geçirirdi aldklarımızı ki dediğim gibi zten bdha evne gidp gelmemeye basladk zten mesafemz çok uzak yılda 3 kere gittiğimz evdede aldğmz herşeye bağıran bir kadın vardı ama bu davranışı diğer 2 çocğnda yapmadı nedense ilkınde burnumuzdan getirdi ama genelde ilk çocuğu olanlarda bu hassasiyet fazla oluyor çevremde gördüğümİyide saydıklarınız baştan aşağı sağlıksız. Meyveli süt dediğiniz katkı madde yuvası. 3 yaşında ki çocuk kola içsin, çikolata yesin istiyorsunuz. Bir kere tadına bakınca hep istiyorlar malesef. Kayınvalidem ve kayınbabam sağolsun benim vermediğim ne varsa hepsini verip tadını öğrettiler. Baş edemez oldum sonrasında. Şimdi eve almıyorum, oraya gidince yiyor sadece.
Aslında eğer annesi kesinlikle vermediyse çocuğun markette ürünlere saldırmasınin 2 sebebi varçock markete girince kırk takla atardk almamak için annesi kızar diye
çocuğu getiriyorsun yanında evime ne varsa sofrada onu yedirmem o asla o sağlksız bu öyle bu böyle eee gelme o zman zorlamı getirttim otur evnde çocğunla istedigin organk hayatı yaşa yani kırk yılda 1 gelmşsn misafrlğe oturacagın toplasan 5 saat ondada önüne ne koyuluyosa onu ye uygun olanlarida yedir anlamıyorum anlamayacağım hiçbr zmanErişkinler kola içmek isteyebilir. On tane erişkin, çocuk da ister diye kola yada ne bileyim her hangi bir içecekten vazgeçecek değil. Tadını bilmeyen çocuk neden istesin zaten.
Ve bir çocuk yüzünden on erişkinin yediğine içtiğine karar verilecekse bence çocuğunu evinden çıkarmadan büyütsün. Kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
cok zararli vaovv bir sey verdigimi dusunmuyorum. cikolata degil bal koydum mesela ki cikolata istemislerdi. kimsenin cocugunun aliskanliklarini falan degistirmeye calismam cok da gorusmuyoruz zaten ama kendisini “bilincli anne” rolune sokup cocuklari uzdugu icin yaptim bunu. sizin durumunuzla ayni degil.Bu olay konudan farklı ama.
Annenin bir kaç parça da olsa çikolata yedirmemesi haklı bir olay. Şeker zehirdir. Şekerli ürünler de yedirilmemelidir. Oğluma şekerli meyve yedirmemeye hâla çok dikkat ederim mesela. Benim olmadığım ortamda yedirilmesi için kimsenin elindeki kartı oynamasını tanımam bir anne olarak.
Baştan yanlışınız annesine danışmamanız.Yeme hakkı veriyorsunuz ama bir parça bile olsa yengem neden alıyorsunuzndiye neredeyse kafamıza geçirirdi aldklarımızı ki dediğim gibi zten bdha evne gidp gelmemeye basladk zten mesafemz çok uzak yılda 3 kere gittiğimz evdede aldğmz herşeye bağıran bir kadın vardı ama bu davranışı diğer 2 çocğnda yapmadı nedense ilkınde burnumuzdan getirdi ama genelde ilk çocuğu olanlarda bu hassasiyet fazla oluyor çevremde gördüğüm
Kekte yaptık denedk karartma tozundan dolayı onada konuştu tek tek malzemeleri saydırdı bize içindeki normal degldi hastalktn dolayı çocuğunu koruyan annelere saygım sonsuz ama ben yılda 3 kere gittiğim eve süt almışım o markayı vermiyomş yoğurt almşm meyveli şekermiş ne napym ben yılda 1 kere yedir bir parça nolucak hergün gittğim ev degl şehrdşı zatenn bilmiyorum bu hassasiyetını diğer 2 sinde gösterseydi belki hak vereblirdim yaşam standardımderdim fakat hayır diğer 2sine bu şeklde davranmadı gerçekten 1. Çocukta genelde farklı durum oluyorBaştan yanlışınız annesine danışmamanız.
Bana annem babam kayınvalidem her zaman sordular. Alerjisi de olabilir. Bunu en iyi anne bilir.
Şu an bir arkadaşımın oğlunda reflü var, laktoz yasak, kuruyemiş gibi yağlılar yasak. Çocuk bir tane antep fıstığı yese hastanelik oluyor kusmaktan. Şimdi bunu annesi bilir. Ben sormadan bir şey versem bunun sorunluluğu bende.
Dolayısıyla en başta anneye danışılır.
Bugün torunum olsa annesi bize gelecekse sorarım. Ne pişireyim ne yer ne sever? Ben gideceksem çikolata götürmem, kek yapmak istiyorum neli sever diye sorarım. O zaman ters tepki de görmez kimse.
Aslında değil.Aslında eğer annesi kesinlikle vermediyse çocuğun markette ürünlere saldırmasınin 2 sebebi var
1) teyze,hala,nine,eş dost 'aman ne olacak?' diye birkac kere vermiştir. Çocuk o tadı bildiği ve sevdiği için artık yoksunlugunu hissediyordur
2) anne çocuğun yaninda TV aciyordur, çocuğa video aciyordur, bol çocuklu- rengarenk reklamlarda ovuldugu için çocuk yeme ihtiyacı hissediyordur.
Yoksa çocuğun zinhar reklam izlemediği ve eşin dostun çaktırmadan yedirmedigi durumlarda sanmiyorum ki çocuk kola diye, danino diye ağlasın. Benim yeğenimle markete girsen canı en fazla muz çeker. Çünkü hiç bilmez ki o renkli şey çocuklar için. O yüzden yaninda da yesek 'o ne teyzecim?' demez.
*Açıkçası annenin kararı neyse, ne kadar mantıksız olsa da eleştirmeyi sevmiyorum (en azından yüzüne karşı. Arkasından herkesin anneliğini deli gibi eleştirim) . Anne bir kural koyduysa, o kurala saygı duyarım. Çünkü sen saygi duymazsan, halası saygı duymazsa, ninesi - dedesi - komşusu saygi duymazsa çocuk hiç saygı duymaz o kurala.
Yine de bu aşırı organik beslenen, paketli gıdadan zinhar uzak duran , çikolatanın tadına bakmadan ilkokul çağına gelen çocukların ileride Charlie gibi bir aydınlanma yaşayacağını düşünürüm hep
(Altyazı açma seçeneği var)
Yok tam gaz devam etmiyor aslında. Yukarıda yazdım. Hiç evden çıkmayan ve testi yeni negatif gelenler olarak yemek yedik. Ailelerimiz burada değil. Bu bile doğru değil, haklısınız ama inanın aylardır bezdik herkes gibi. Sanırım bir yıldır tek yemek yiyen biz değilizdir bu platformdaBüyük terbiyesizlik , çocuğunun beslenmesiyle bu kadar ilgili bir anne o çocuğun yemeğini alır gelirdi zaten. O yüzden yaptıkları bir tiyatrodan ibaret. Bu arada bizim burada corona diye bir virüs var mutasyona uğramış,biz haftasonları falan evdeyiz, okullar tatil, insanlar işsizlikten ölecek, sosyal hayatınızın tam gaz devam etmesi ne güzel
herkes 1 defa eğlensin diye aylardır saçma sapan kısıtlamalarla (bu toplanmalar yüzünden etkisiz olan) normal hayatımın sadece %20'sini yaşayabiliyorum. tebrik ederim siz ve arkadaşlarınızı katkılarınızdan dolayı. tabii ki herkes bir defalık kalabalık toplansın 80 milyonluk ülkede. biz hobi olarak evde takılırız.Yok tam gaz devam etmiyor aslında. Yukarıda yazdım. Hiç evden çıkmayan ve testi yeni negatif gelenler olarak yemek yedik. Ailelerimiz burada değil. Bu bile doğru değil, haklısınız ama inanın aylardır bezdik herkes gibi. Sanırım bir yıldır tek yemek yiyen biz değilizdir bu platformda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?