sağlıklı bir yaşam için neler yaparsınız?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
Merhaba kizlar,
bu baslikta saglik icin yaptigimiz ufak tefek seyleri yazalim mi?
mesela gun icinde yararli oldugunu düşünerek yaptigimiz neler var?
ben 7-8 bardak su icmeye calisiyorum.
toz corekotu ve bal karisimi yiyorum bazen de zencefil zerdecal ve bal karisimi yiyorum.
10 tane findik yiyorum gundelik.
1 kase yogurdumu yiyorum.
abur cubur ve kolayi kestim sigara kullanmiyorum.
peki ya sizler neler yaparsiniz?

Kola içmem,cips yemem, çekirdek yemem, her sabah en az bir tane yumurta yerim, kahvaltı yapmadan dışarı çıkmam, çikolatayı ayda bir yerim, tatlı sevmem, beyaz ekmek yemem..

Bunları özellikle yapmıyorum ama bünye alışmış kabul etmiyor yiyemiyorum yani :)

Ne guzel valla masallah beyaz ekmegi ben de kestim cayi da sekersiz içiyorum artik ama tatlı ah o tatli en kotu aliskanligim bu sanirimm :mad:

Kola içmem,cips yemem, çekirdek yemem, her sabah en az bir tane yumurta yerim, kahvaltı yapmadan dışarı çıkmam, çikolatayı ayda bir yerim, tatlı sevmem, beyaz ekmek yemem..

Bunları özellikle yapmıyorum ama bünye alışmış kabul etmiyor yiyemiyorum yani :)
Ya ne kadar güzelmiş, ben sizin yemediğiniz herşeye bayılıyorum resmen. bir de sigara da kullanıyorum. aksi gibi su da içmeyi sevmiyorum.

Merhaba kizlar,
toz corekotu ve bal karisimi yiyorum bazen de zencefil zerdecal ve bal karisimi yiyorum.
ne kadar geç yatsamda sabah 9 gibi kalkmaya calısıyorum erkenden kahvaltı yapabilmek için.
Hemen hemen her kahvaltıda yumurta kırmaya calısıyorum
bitki çayları tüketiyorum
3.lt yakın su iciyorum
egzersiz yapıyorum
öglen ve aksam yemeklerimde yogurt mutlaka yiyorum
yeşillik varsa evde salatam oluyor
pirinc pilavı yemem
beyaz ekmek mecbur kalmadıkca hic yemem
sigara yok
alkol bir ara vardı onuda tamamen kestim
abur cubur alıskanlıgım kahvemin yanında atıştırmalık cikolatalarım yada jelibonlarımdı onlardan bi vazgecemiyorum o kadar
cips cekirdek bana sivilce yapıyor ortam olmadıkca yemem
fastfood ayda 1 dısarı cıkarsam anca yerim

ne kadar geç yatsamda sabah 9 gibi kalkmaya calısıyorum erkenden kahvaltı yapabilmek için.
Hemen hemen her kahvaltıda yumurta kırmaya calısıyorum
bitki çayları tüketiyorum
3.lt yakın su iciyorum
egzersiz yapıyorum
öglen ve aksam yemeklerimde yogurt mutlaka yiyorum
yeşillik varsa evde salatam oluyor
pirinc pilavı yemem
beyaz ekmek mecbur kalmadıkca hic yemem
sigara yok
alkol bir ara vardı onuda tamamen kestim
abur cubur alıskanlıgım kahvemin yanında atıştırmalık cikolatalarım yada jelibonlarımdı onlardan bi vazgecemiyorum o kadar
cips cekirdek bana sivilce yapıyor ortam olmadıkca yemem
fastfood ayda 1 dısarı cıkarsam anca yerim

Masallah canim sen de dikkat ediyosun ne guzel ben bu aralar biraz kacirdim insallah en kisa zamanda toparliycam kendimi :)

Merhaba kizlar,
sabah uyanınca gerilme hareketleri yapıyorum dinç oluyorum böylelikle. kahvaltı yapıyorum muhakkak. günlük. 2,5-3 lt su içiyorum. ama maalesef şeker kullanıyorum:KK43: bitki çaylarını severim ben onları bile şekerle içiyorum.... kuruyemişlerden yemeye çalışıyorum. incir hurma kuru üzüm vb... kahve içerim mesela günde bir fincan yada çay tüketirim bunlardan kısmıyorum. kilo problemimde yok şeker atıyorum. ama biliyorum ki kilo ile ilgisi yok şeker zararlı!!! abur cuburu azalttık eşimle:))) ama çekirdek vaazgeçilmezim

Kızlar herkesin su ihtiyacı bir değil ben hesapladım 1.50 litre su içiyorum günde yazın terlemeye bağlı olarak artabilir tabi. mesela şu an kola içmek yerine limonlu maden suyu içiyorum. tatlı krizlerinde kuru incir yemeye çalışıyorum. fast food u zaten hayatımdan çıkartalı uzun bir zaman oldu.

Kızlar herkesin su ihtiyacı bir değil ben hesapladım 1.50 litre su içiyorum günde yazın terlemeye bağlı olarak artabilir tabi. mesela şu an kola içmek yerine limonlu maden suyu içiyorum. tatlı krizlerinde kuru incir yemeye çalışıyorum. fast food u zaten hayatımdan çıkartalı uzun bir zaman oldu.
su ihtiyacı neye göre hesaplanıyor

maden suyuna limonu kendimiz eklesek daha iyi olabilir bende sade içiyorum artık..

ben hazırından alıyorum limonlu olanlarından. sadesini içmek tabii ki daha sağlıklıdır ama ben sade içemiyorum bi türlü :KK43:(

Yeterince su icmeye calisiyorum
Maesef sigara aliskanligim var fakat
Gun icinde maydonoz yiyorum kanimi temizlesin diye:) sigara da cabası..
Gece yemek yememeye calisiyorum..
Abur cuburu en en aza indirgedim.
Saglik icin erken uyumaliyiz ama uyumuyorum işte :)
Hastalarla temasta oldugum icin eldiven maske eksik etmiyorum zira önce kendi sagligimiz..

Yediklerimi çok çiğniyorum ve şekerli yiyecekleri nerdeyse kestim. Bunları uygulamadan önce sürekli hasta olurdum ve sindirim sorunları yaşardım. Yaklaşık 7 aydır boyle yapıyorum hem kilo verdim hem de hastalık ve sindirim problemim kalmadı. Özellikle çok çiğnemeyi tavsiye ediyorum

ah o abur cuburrr biz de bi dönem çok yiyoduk şimdi yok denecek kadar azz ben de tatlı düşkünüyüm evet kg yok ama sağlık için çok zararlı...

bende gazlı içecekleri tamamen çıkarttım hayatımdan, bol sebze ve meyve yemeye özen gösteriyorum birde limon su ve bol su içiyorum.

üniversite yıllarımda mide problemleri yaşadığımdan gazlı içecekler yaklaşık 10 yıldır hayatımda yok ve inanın çooook rahatım.İçecek olarak ayran,şalgam su türk kahvesi ve bitki çayları tüketirim.Hergün ceviz yerim.Mutfağımda zeytinyağı ve tereyağı dışında yağ kullanmam.Her hafta saçlarıma zeytinyağı,elma sirkesi ve maden sodası karışımından maske yaparım saçları müthiş parlatıyor tavsiye ederim.Hazır dondurulmuş ürünleri tüketmem.Kızartma sene de bir ya da iki kere dışında yemem.Alkol,sigara tüketmem.Hazır soslar kullanmam.Buna rağmen kilo problemim yok mu malesef var.Çünkü en kötü alışkanlığım ekmek,hamurişi tüketmek ve hareketsiz yaşam.Bu ikisi tüm artılarımı götürüyor işte :KK43:

X