Oh ne güzel karışan eden yok o zaman ordaCardin de gitmemiş sanırım işe uğramamış bugün kk ya
Dün dışarı çıktım annemle biraz hava alayım diye ama gittiğim yerde eve çok yakın bir yer nasıl yoruldum anlatamam eve zor attım kendimi bacaklarım ağrıdı resmen 2 aydır yatmaktan bacaklarım tutulmuş
Cardin geç geliyor aslında gelir belkim.
Yakında yürüyüşlere başlatır belki doktorun açılır bacakların. Olsun yine de güze şeyler bunlar. Dün bir hamile iki de kız bebek haberi aldım. Sıra sana geliyor artık.
Kızlara geçti mi sıra acabaerkek patlaması yaşandı bu yıl Ben de rüyamda gördüm bebeğim doğmuş mavi giysileri vardı erkek mi olucak acaba İnşallah senden de yakın zamanda alıcaz bak haber demiştin dersin
Kafam çok bulanık aslında biliyor musun?:44: Anlatıp sıkmak da istemiyorum Mol gebeliğe yazdım geçenlerde biri daha benimle aynı endişeleri yaşıyormuş.Hep güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum.
Bu ay pas geçtik biz.
Evet bu yıl erkek yılı. Anlatabilirsin orada yazdıklarını okudum aynı şeyleri ilkinde bende fazlasıyla yaşadım. Bir tek ben değilmişim dedim hatta okuyunca.
Dök içini rahatla.
Sanırım çoğu hamile yaşıyor bunları ablamla konuştum benim de aklıma gelirdi hep ya şöyle olur böyle olursa diye diyor acaba genel bir endişe mi bu.
Ya aklında bişey olursa diyorum Allah korusun yazmak bile istemiyorum.Yani Allah korusun bedeninde bişey olsa testler,usg falan anlaşılır ama zeka anlaşılmaz sonra kızıyorum kendime niye kötüyü düşünüyorsun diye ama elimde olmuyor biri bişey dedi mi belki de böyle olacak diyorum içimden.
Mol gebelikte de biri benden daha yoğun yaşıyormuş bunu onu okuyunca aslında biraz rahatladım çünkü başta sadece ben mi böyle düşünüyorum diyordum kendime yöntemler buluyorum falan
Ben aklıma geldikçe çok dua ederdim.
Ben hamile anneliği neden erteledim biliyor musun?
Eşimin kızkardeşinin kızı doktor hatası yüzünde zihinsel engelli. Yıllarca korkularımı yenemedim. Sonra herşey Allah'tan dedim hamile kaldım. Vesvese bir türlü bırakmadı yakamı. Düşükten sonra da eşime açtım konuyu. Şeytanın vesvesesi kulak asma dedi. Mantıkı ir açıklama yaptı ama hatırlamıyorum şimdi haftasonu öğrenir yazarım sana.
Aynen ben de öyle yapıyorum,dün annemle konuştum o da aynı şeyi söyledi aklına geldiği an dua et dedi evdeysen aç kitabı oku dedi iki gündür öyle yapıyorum psikolojimiz zaten bozuluyor ve bu tarz şeyler istemsiz beyinde oluşuyor ama engellemek de bizim elimizde diye düşünüyorum artık ve en güzel yöntem dua ederek kendini rahatlatmak birde sanki bebeğim üzülüyormuş gb.geliyor neden benim için böyle düşünüyorsun diyormuş gb.geliyor ve içim daha da burkuluyor.Belki İnşallah pazartesi günü ense kalınlığına falan bakılacak ya test yapılacak ondan sonra biraz daha rahatlarım inşallah iyi sonuçlar alırım.
Yazarsan eşinin açıklamasını sevinirim canım
Haftasonu öğrenip yazacağım ama aklımda kalanı dilim döndüğünce yazayım. Şeytan damarlarımızda dolaşırmış ve sürekli vesvese verirmiş verdiği bu vesveseleride kendi isteğimiz gibi algılarmışız.
Birde White düşüğüm bana hiçbir hamileyi, hamilelik tecrübesi yaşayanı dinlememeyi, nette çok okumamayı öğretti. Bence sende öyle yap. Karşılaştırma kendini kimseyle. Sen kendi hamileliğini kendin yaşa.
Neden dersen???? Bir dakika yazacağım.
Ben ilk hamile kaldığımda hiç netten birşey okumadım. Sonra sonra okumaya başladım psikopata bağladım.
Eylül annelerindeydim. Herkes ikili testi olmuştu. Biz gittiğimizde doktorum(yönlendirdiği riskli gebelik uzmanı) bir hafta daha bekleyelim boyu 43 mm dedi. Sonuç yanlış çıkar dedi. Bunu yazdım. Bazı arkadaşlar yani kötü niyetle değil ve üstelik çok kibar bir dille hani yapılması lazımdı dedi. 11. haftada yaptıran var dedi. Ben 14. haftayı bitirmek üzereydim. O an beni aldı bir panik. Sonrasını biliyorsun zaten.
Sanırım sana da doktorun idrar, kan felan yaptırmadı. Eylül annelerinde ben ve birkaç kişi hariç herkese bu tahliller yapılmış. Onda da panik olmuştum mesela. Ama yapılmıyormuş ilk gebelik aylarında.
Bunları sana yazıyorum yazarken de kızdım kendime ben sana yol göstermeye çalışıyorum ama bazen bende mi seni etkiledim diye de kızdım şu an için kendime.
Onun için hamile kalırsam hamile cetveli yapmak istemiyorum. Nette okumak istemiyorum. .... anneleri topiklerine üye olmak istemiyorum. Bebeğimi kucağıma alana kadar ona birşey almak istemiyorum. (Annem aldı birşeyler içimizde patladı)
Oda düzüp doğuma gittiğinde bebeğinin kalbinin durduğunu öğrenen arkadaşlarım var. Ondan odaya da hevesim kalmadı. Üstelik ben modeli bile seçmiştim. Bilmiyorum heyecanıma gem vurabilir miyim?
Ama bana kuzenimin eşi demişti yıllar önce hamile kalırsan kimseyi dinleme / karşılaştırma kendi içinde yaşa çok haklıymış.
Aslında cihazlara ben çok takılmıyorum benim doktorumun da eski ama onların tecrübesi yadsınamaz. Beni de ikili teste başka doktora yönlendirmişti. Bilmiyorum ben çok takılmadım.
Ya benim ki doktora yönlendirmedi ege üniversitesine gidebilirsin dedi ya da ekstra para verip doktorlar sitesi var oraya.Arkadaşlarımın doktorları her gittiğimizde doktor bebeğin her yerini ölçüyor diyor şimdi böyle teknoloji varken neden faydalanmayayım diyorum sonuçta her defasında bişeylerine bakılcak Allah izin verirse.Bu gideceğim doktor da riskli gebelik uzmanı bir arkadaşımı şehir dışında yaşıyor doktoru bu gideceğim doktora yönlendirmiş 25.haftadaydı sanırım ya da 20. detaylı ultrasona bakılıyormuş arkadaşım dedi ki doktor bebeğin göz bebeğinin çapına kadar baktı.İstiyorum ki detaylı kontrol altında olalım ben de bebeğim de sonuçta bu da prof.diye düşünüyorum.
Bu cihazlarla da ölçüm yapıyor yapmıyor muydu? Anlamadım o kısmı ben.
Cihaz siyah beyaz ölçüm zaten çok küçük olduğun için gittiğimde sadece boyunu ölçüyor baş ile popo arası çünkü ölçülcek bişeyi yoktu daha henüzama artık büyüdüğü için detaylı bakılması gerek ve elindeki cihaz yeterli olmaz.Kalp atışı sesini duyamıyorsun düşünsene atıyor pıt pıt ekranda görüyorsun ama ses yok birde mesela arkadaşıma cd vermiş doktoru ultrason görüntülerinin olduğu yani hatıra bunlar 4 boyutlu olsun cihaz ki net görelim
Bak hani gebelik haftalarını detaylarını veren siteler var ya usg görüntüleri koyuyorlar hani bizimki en belirsiz olanından
Haa adam okuyabiliyor mu kendi cihazını okuyor o ayrı ikinci keseyi usg kağıdına bakıp gördü adam sonra karından bakarken aradı nerelerde diye mesela ona lafım yok çok da seviyorum ama işte yakalayamamış teknolojiyi
Heee anladım. Benim doktorumun da öyle. Ama ben değiştirmeyi düşünmüyorum. Zaten yönlendirdiği doktor bir alt katında sürekli iletişim halindeler. İkili testte bebeğin kalbinin durduğunu öğrendiğimizde hemen asistanına asistanını arattı. Kendi de doktorumu aramıştı.
Bak şimdi benimde kafamı karıştırdın.
Seninkiler ayni yerdeymis canim.benimki hastaneye ya da baska yerdeki doktora gonderiyordu zaten hastaneleri sevmem o kadar para veriyorum bide uni.hast.ne gitmek saçma geldi
Ne bileyim kafamı karıştırdın. Ama bu doktorumu da zor buldum, zor alıştım, zor güvendim. Değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?