Merhabalaar, mesajınızı okudum ve beni çok iyi anlayan ve çok doğru şekilde dile getiren biriyle bu kadar hızlı karşılaşmak gerçekten güzelmiş, teşekkür ederim.Günaydın, hem selam vermek hem destek olmak istedim.
Benim de boyum 155. Yaşım 40. Senin yaşındayken 43 kiloydum. Zamanla yukarı tırmandığım oldu. İlk ve en sağlam tırmanış, gebeliğin bana verdiği her haltı yeme hakkını kullanmakla oldu. Sonrasında 52'ye kadar indim kendiliğinden ama benim için fazlaydı tabii. Spor diyet vs çabucak hallettim. Yaş da etkili oluyor kolay vermekte. Şimdi de ne zaman sporu bıraksam yavaş yavaş çıkıyorum 50'ye doğru.
Benzer tepkileri ben de alıyorum. Tüm kadınlar diyet muhabbeti yaparken "Ben de başladım dikkat etmeye, kilo aldım." demeye kalksan "Nerene acabaa!" diyorlar değil miBoş ver. Sen de ille paylaşmak istiyorsan burada paylaş.
Ne kadar yoğun çalışırsan çalış sporu çıkarma hayatından. Salona gidip ağırlık kaldırmayacaksın. En az bir saat yürüyüş bile olsa iş dışında hareket olmalı hayatında.
Buraya yazanların en azimlisi 10 günde bırakıyor. Yazmayı bıraksan da kilo vermeyi, korumayı, sporu bırakma.
Verdikten sonra aldığın dönemler olacak, normal. Bazen iştahın açılacak, bazen boş vereceksin. İpin ucu kaçmadan geri dönmeyi bil.
Biz kısa boyluyuz ve 50'li kilolar bizim için fazla. Kimsenin bunu anlaması gerekmiyor
Şu an 41 42 arası gidip geliyorum. Öyle cılızlıktan kırıldığım falan yok. Bu sefer 48-50 civarını sınır koymuyorum. Oradan dönmeye çalışmak vakit alıyor. İki kilo alsam müdahale etmek niyetindeyim.
Israrla vurgulamak isterim ki yoğun iş, ev işi, çocuk vs. form konusunda hiçbir işe yaramaz. Düzenli spor yapmalı ve doğru zamanda doğru beslenmeliyiz.
Rica ederim, çok iyi anlıyorum tabii. Herkes 50 iyi, 50'nin altına inme dedikçe kafanın dikine gideceksin. Yeme isteği seni ele geçirince de diğerlerinin böyle demesinden kendine pay çıkarmayacaksın. "Amaan 50'ye kadar yolum var, herkes öyle diyor." demeyeceksinMerhabalaar, mesajınızı okudum ve beni çok iyi anlayan ve çok doğru şekilde dile getiren biriyle bu kadar hızlı karşılaşmak gerçekten güzelmiş, teşekkür ederim.
Gerçekten insanların tutumu 1.60’tan başlıyor adeta ve anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar belki ama bu pek umrumda değil açıkçası artık, bu tepkilerin bana zararı olan tek etkisi zaten diyete girmeyi başaramazken bana çanak tutan konuşmaları ve başlamamı zorlaştırmaları oluyor, oldu. Bu konuda kimseyi dinlemeden, kendi düşüncelerimle hareket edebileyim diye burada bir günlük tutmaya çalışacağım.
Ben de siz gibi 1-2 kilo aldığım anda müdahale ettiğim bir üniversite dönemi geçirip alışkanlıklar geliştirmiştim fakat pandeminin ilk dönemindeki o sıkı kapanmaya ciddi bi’ sınava hazırlık dönemi geçirince hem hareketsiz kaldım hem de psikolojimle birlikte yemem de altüst oldu.
Benim tek amacım kilo vermek değil, beden algımı ve bozuk yeme davranışlarımı da iyileştirmek; açlığımı ve tokluğumu iyi duyabilmeyi, duygularımla yemeği bağdaştırmamayı öğrenmek açıkçası. Bu çaba içinde buraya yazmadan da bulunuyordum uzun zamandır, biraz daha somutlaştırmak ve bunaldığım şu dönemde özgürce paylaşabilmek istedim yazarak. Yazmak gelip geçici olabilir haklısınız ama sağlıklı ve mutlu hissetme çabası ömür boyu olmalı.
Sizin de söylediğiniz gibi, durağan bir işte çalışmaya başladım ve çok şanslıyım ki sporu hayatıma bir alışkanlık olarak işe başlamadan önce çoktan katmıştım. Çalışma hayatım kolay kolay bitmemek üzere başladı ve ben de bu hareketsizliğin yanına düzenli sporumu bırakmamaya gayret ediyorum.
Beslenme hususundaki davranışlarım spora göre daha istikrarsız ve başarısız olduğundan bu konuda bir denge ve alışkanlıklar edineceğim umarım, yeniden.
Yazdıklarınız, iş hayatıyla birlikte yetişkinliğe adım atarken kilo kontrolü konusunda bir kılavuz gibi önemli benim için. İlginiz, desteğiniz, önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Ayakkabı, kıyafet bile üretmiyorlar doğru düzgün. Olan ayakkabılar hep aşırı yüksek topuklu. Mecburuz sanki boyu yükseltmeyeGerçekten insanların tutumu 1.60’tan başlıyor adeta ve anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?