• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Öğle
Haşlanmış sebze (kabak, brüksel lahanası, brokoli, patlıcan) + yoğurt
2 yk kadar zyağlı mercimek, kırmızı lahana

Ara
1 Elma
-
Ezogelin çabuk çorba

Akşam
5 tane sulu köfte
4 yk kepekli makarna(birazı yoğurt birazı acı sos ile)

Ara
Yarım muz
1 çikolatalı form

2. Gün

Kahvaltı
Haşlanmış yumurta
1 parça süzme peynir
1 portakal

**Ayrıca neredeyse fiks olarak gün içinde 1 sade Türk kahvesi, 1 sütlü nescafe ve bir de yeşilçay içiyorum.

Ara
1 dilim fit kek

Öğle

1 urfa dürüm
1 küçük şalgam

Habersiz verilen bir sipariş sonucu. Akşama dengeleriz inşallah.:KK51:

Ara
1 avuç leblebi

Ara 2
3 torku bisküvi-Sütlü kahve

Akşam
3 küçük sulu köfte
Zeytnyağlı kereviz
5-6 tane mercimek köftesi
Azzıcık fanta :)

BBG 7. haftaya baştan başladım, ilk dayanıklılık egzersizi + 11.000 adım ;)

Günnaydınn

Bu sabaha 40 dk yürüyüş ile başladım

Yürüyüş Öncesi

1 küçük dl fit kek

Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 parça süzme peynir
5 zeytin
2 mercimek köftesi
Yarım dl tam buğday ekmeği

Günlüğü tek başıma takip ettiğimden en az haftada 1 olmak üzere toplu olarak genel durumu yazmaya karar verdim. :)

Yaa üzüldüm tatlım. Ben de uzak düştüm buralara :KK43: kusura bakma lütfen. İstikrarı elden bırakma yeter ki müthiş bir gelin olacaksınnnnn :KK200:
Ay kuzum ne kusura bakayım :) Ben seni takipteyim merak etme :P

Bazen zaman kaybı oluyor buralara yazmak. BBG 8. haftadayım, + sabahları yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Dün pilates çemberi aldım English home indiriminden :D İç bacak başka türlü erimeyecek gibi.

Ama vücut çok güçsüz kalıyor sanırım vitamin takviyesini bırakmamam lazım yoksa 5 gün hasta gibi 2 gün iyi şeklinde geçiyor son bir kaç haftam. Hiç hoş değil :)

Ay kuzum ne kusura bakayım :) Ben seni takipteyim merak etme :p

Bazen zaman kaybı oluyor buralara yazmak. BBG 8. haftadayım, + sabahları yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Dün pilates çemberi aldım English home indiriminden :KK70: İç bacak başka türlü erimeyecek gibi.

Ama vücut çok güçsüz kalıyor sanırım vitamin takviyesini bırakmamam lazım yoksa 5 gün hasta gibi 2 gün iyi şeklinde geçiyor son bir kaç haftam. Hiç hoş değil :)
Ne durumdasın Canım her şey yolunda mı? Pilates çemberi çok faydalı ya benim bacaklar bayağı farketti. Özledim buraları :)

Ne durumdasın Canım her şey yolunda mı? Pilates çemberi çok faydalı ya benim bacaklar bayağı farketti. Özledim buraları :)

İyi canım yolunda her şey çok şükür :) BBG 8 hafta bitti, 2 hafta ara vermek durumunda kaldım bu hafta devam ediyorum 9 dan. İnanılmaz faydasını gördüm, çok toparlandı vücut. Basenler eridi biraz kıyafetlerde inanılmaz farkediyor. Alt karın (göbek dediğimiz kısım :D ) ve iç bacak problemli işte klasik onlar üzerinde çalışıyorum :) Pilates çemberini düzenli kullanıp faydasını görürüm inşallah. Günde kaç tane yapıyordun sen?
Kilo da 53 civarı oldu, onu 50ye çekebilsem süper olacak.

Senin nasıl gidiyor bakalım?

İyi canım yolunda her şey çok şükür :) BBG 8 hafta bitti, 2 hafta ara vermek durumunda kaldım bu hafta devam ediyorum 9 dan. İnanılmaz faydasını gördüm, çok toparlandı vücut. Basenler eridi biraz kıyafetlerde inanılmaz farkediyor. Alt karın (göbek dediğimiz kısım :KK70: ) ve iç bacak problemli işte klasik onlar üzerinde çalışıyorum :) Pilates çemberini düzenli kullanıp faydasını görürüm inşallah. Günde kaç tane yapıyordun sen?
Kilo da 53 civarı oldu, onu 50ye çekebilsem süper olacak.

Senin nasıl gidiyor bakalım?

Süpersin ! :nazar: BBG başladım bırakmak zorunda kaldım sakatlıklar oldu maalesef :/ ama çok faydalı olduğuna eminim. Sınavları atlattıktan sonra başlayım diyorum bende. Madem ki faydasını gördün :) ama alet falan gerekiyor sanırım onları Nasıl hallettin ?
İkimizin vücut tipi aynı gibi benim de göbüş ve basen belası ne kadar kilo versem de mevcut :) Ben 1 aydır diyetisyenle çalışıyorum, veremediğim kiloları verdim sonunda. 47 kiloyu gördüm, 45 yapıp bırakcam :) o çember müthiş bir şey ben düzenli olarak yapmasam bile her gün 100-200 kez yaptım, bazen daha fazla ama hiçbir zaman bundan az değil. Hergün yapsan faydasını 1 ayda görürsün kuzum :KK49: :KK200: Bir de bacak indir kaldır feci faydalıı titriyor bacaklar. Göbek kilo verince, ödem atınca gidiyor inan. Hiçbir hareketn kalıcı olarak göbek giderdiğini göremedim

Süpersin ! :nazar: BBG başladım bırakmak zorunda kaldım sakatlıklar oldu maalesef :/ ama çok faydalı olduğuna eminim. Sınavları atlattıktan sonra başlayım diyorum bende. Madem ki faydasını gördün :) ama alet falan gerekiyor sanırım onları Nasıl hallettin ?
İkimizin vücut tipi aynı gibi benim de göbüş ve basen belası ne kadar kilo versem de mevcut :) Ben 1 aydır diyetisyenle çalışıyorum, veremediğim kiloları verdim sonunda. 47 kiloyu gördüm, 45 yapıp bırakcam :) o çember müthiş bir şey ben düzenli olarak yapmasam bile her gün 100-200 kez yaptım, bazen daha fazla ama hiçbir zaman bundan az değil. Hergün yapsan faydasını 1 ayda görürsün kuzum :KK49: :KK200: Bir de bacak indir kaldır feci faydalıı titriyor bacaklar. Göbek kilo verince, ödem atınca gidiyor inan. Hiçbir hareketn kalıcı olarak göbek giderdiğini göremedim

Ya insan deneme yanılma yöntemi ile kendine göre sporu buluyor :) Ben her gün video yapmaktan sıkılıyorum mesela, ama bunda değişiklikler oluyor, atıyorum bir hareketi yapamıyorsam muadili bir şey yapıyorum vs. Ama yapıyorum. Önemli olan da bu. Alet olarak mesela iki step üzerine çıkıp yapılan bazı hareketleri tabure üzerinde yaptım, iki tanesi yan yana, dediğim gibi bazı hareketler olamıyorsa çalıştırdığı bölgeye göre başka bir hareket yaptım yerine :)

Süper çok sevindim, kırdıysan zaten sınırını 45e de inersin rahatlıkla hiç merak etme :) Çembere o zaman kesin devam, BBG'de de gördüm ki devamlılık cidden sonuç getiriyor.

Göbek ciddi manada beslenme ile olabilecek bir şey bence de, çünkü spor ile mide vs çıkıyor gayet güzel de o alt karın kalıyor yani. Bir de klasik bir laf var ya great abs are made in the kitchen diye :) O hesap yani.. Bakalım ya iyi gidiyor. Genel olarak sağlıklı beslenmek, sağlıklı olmak, fit olmak, aktif olmak, spor yapıyor olmak hayat amacım. Yani 1 ayda 5 kilo vereyim bitsin derdinde değilim artık, bilinçlendiğimi düşünüyorum. Yemediğim şeyleri neden yememem gerektiğini, yediklerimin faydasını vs düşünüyorum. Ana hedef sağlıklı olmak zaten :)

Benim kayla düğün hazırlıklarının hız kazanması ile kaldı maalesef :) Düğünden sonra ya sıfırdan başlarım ya da 9. haftadan başlayıp bitirip 2. versiyona geçerim. :)

Şimdi #Son20'ye start veriyorum bugün.

Kahvaltı ✓
Öğle yemeği ✓

Hergün yapılacak bir kaç hareket belirleyip en azından onları yapmam lazım ki salmayayım kendimi. Onlar belirleyince yazıcam buraya :)

#Son20

Kahvaltı ✓
Öğle yemeği ✓
Ara ✓
Akşam yemeği ✓

Spor:
- 75 squat
-100 çember
-75'er tane iki yana eğilme (2 kg dambıllarla)
- 30 tane bacakları kaldırarak karın hareketi

#Son19

Kahvaltı ✓

Chia'yı nasıl tüketeceği hakkında soruları olan arkadaşlar için dün denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. 5-6 tane büyük çileği el blenderı ile bzzzt çektiim :) İçine 2 yk chia ( aslında göz kararı oluyor çıkan çilek püresine göre) ile sabaha kadar beklettim.

Mis gibi dondurmamsı, sorbemsi bir şey çıktı ortaya :D Azıcık buzlukta bekletilese bildiğin sorbe oluyor. Çok güzel oldu, iki malzeme ile çilekli chia puding ;)

#Son19

Kahvaltı ✓
Öğle yemeği ✓
Ara ✓
Akşam yemeği ✓

Spor:
- 90 squat
-105 çember
-75'er tane iki yana eğilme (2 kg dambıllarla)

Merhaba,
ben 40 yaşındayım.5 ayda 15 kg vermek istiyorum.katı diyetlere ve kilo vermenin sporsuz olacağına inanmıyorum.
Bir diyetesyen takip etmiyorum.Kendim yapıyorum diyetimi.Haftanın 3 günü spor salonuna gidiyorum. Spor salonunda 20 dk kardiyo,ve ağırlık ile esneme çalışıyorum.Kas kitlesini artırmak asıl amacım sporda.Hergün de yarım saat yürüyorum.Eğer kontenjan dolu değilse grubunuza katılabilir miyim?

Günlüğüm merhabaaaa :)

Neredeyse 2 ay olacak spor yapmayalı :/ Bu kadar uzak kalmamalıydım.
E evlendim, düzene alışıyorum yavaş yavaş.. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarıma da geri dönebilirim o zaman?
Bu süre içerisinde kilo almadım, yani şöyle ki zaten verdiğim için, verdiğimin üstüne aldım :)
Tartım yok, almalıyım!
Kötü beslendiğimde direkt midem bulanıyor, kendime eziyet etmeyeceğim artık!
Verna geri dönüyor. Sağlıklı beslenme ve spor.. .Kulağa hoş geliyor, gerçekten özledim.
BBG'ye en başından başlıyorum. Umarım sonunu getirebilirim.
Bana etkisi büyük olmuştu.
Hadi bakalım, başlayalım!

Günlüüük.

Başlayamadım bir türlü ya la :)
İftarda çoook kötü besleniyorum. Tatlılara hayır demiyorum.
Midem taş gibi oldu. Bulanıyor resmen sabahları falan.
Bir de bu hafta oruç yok malum dönem. Sapıtık şekilde yiyorum. Oruç tutarken bu kadar değildi sanki. :)
O tatlıların ya da fazladan yediğim pilavın vs vücuduma olan zararını biliyorum, gözardı etmemem gerek.
Diyet değil, sağlıklı beslenmenin gerekliliğinin bilincindeydim, bilincindeyim. Bunlar yokmuş gibi yaşamaya devam etmemeliyim.
Ben bu kısmı çok önceden aşmıştım. Kendime bile bile zarar vermeyeceğim. Hadi bakalım bugün yeni bir başlangıç olsun inşallah. :)

Back
X