• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Günlüğüm merhabaaaa :)

Neredeyse 2 ay olacak spor yapmayalı :/ Bu kadar uzak kalmamalıydım.
E evlendim, düzene alışıyorum yavaş yavaş.. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarıma da geri dönebilirim o zaman?
Bu süre içerisinde kilo almadım, yani şöyle ki zaten verdiğim için, verdiğimin üstüne aldım :)
Tartım yok, almalıyım!
Kötü beslendiğimde direkt midem bulanıyor, kendime eziyet etmeyeceğim artık!
Verna geri dönüyor. Sağlıklı beslenme ve spor.. .Kulağa hoş geliyor, gerçekten özledim.
BBG'ye en başından başlıyorum. Umarım sonunu getirebilirim.
Bana etkisi büyük olmuştu.
Hadi bakalım, başlayalım!
Ay hayırlı olsun Nasıl Mutlu oldum ben :))) Bir ömür mutluluklar diliyoruummm :KK200: kilo bir alınır bir verilir yaaa sen halledersin. Süpersin :nazar:

ah keşke daha aktif olabilsek :) tabi ramazandan sonra yeme içme ve spor işi biraz daha düzene girecektir. Ama ne kaldı ki şurada zaten :) bitter tekrar instagramda aktif olmaya başladı zaten :-)

Siz iki taze gelin bu işi bırakmamalısınııızzzz :-) B BitterCikom u gördüm takipteyim. Ben kilomu verdim diye bir rehavete kapıldım 46 kilodan 48 e çıktım eski günlere dönmeden dur demem gerekiyor. Ramazan'dan sonra ben de devam inşallah seni de burdan desteklemeye devam edeceğim kuzum paylaşımları artırmalısın :KK20:

Günlüğüm merhabaaaa :)

Neredeyse 2 ay olacak spor yapmayalı :/ Bu kadar uzak kalmamalıydım.
E evlendim, düzene alışıyorum yavaş yavaş.. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarıma da geri dönebilirim o zaman?
Bu süre içerisinde kilo almadım, yani şöyle ki zaten verdiğim için, verdiğimin üstüne aldım :)
Tartım yok, almalıyım!
Kötü beslendiğimde direkt midem bulanıyor, kendime eziyet etmeyeceğim artık!
Verna geri dönüyor. Sağlıklı beslenme ve spor.. .Kulağa hoş geliyor, gerçekten özledim.
BBG'ye en başından başlıyorum. Umarım sonunu getirebilirim.
Bana etkisi büyük olmuştu.
Hadi bakalım, başlayalım!

oooo Tebrik ederim senii !! :)
Benimde iki ayi gecdi evleneli ve 2-3 kilo cok net almissimdir malesef ...
Artik duzen bizim duzenimiz, kurallar bizim kurallarimiz basaramamamiz icin bir neden yok !! ;)

Siz iki taze gelin bu işi bırakmamalısınııızzzz :-) B BitterCikom u gördüm takipteyim. Ben kilomu verdim diye bir rehavete kapıldım 46 kilodan 48 e çıktım eski günlere dönmeden dur demem gerekiyor. Ramazan'dan sonra ben de devam inşallah seni de burdan desteklemeye devam edeceğim kuzum paylaşımları artırmalısın :KK20:

Evet ben basladim bile, yoksa cok fena tatlilaa kapiliyorum bu ramazanda :)

Sporu yavas yavas oturtmaya baslicam, ramazanda baslicagima garanti veremem ama yeme icme konusunda amaçlarimi siraliyayim buraya unutmamak için :)

1/ Daha fazla sebze (haslama, firinda, tost makinesinde, yemegi...)
2/ Sebze yoksa eger bol salata
3/ 2 porsyon meyve (en zorlandigim nokta :( )
4/ No yasak, eger çok canim isterse sagliksiz seyleri az yemeyi ogrenmek

Bunlar bir duzene girse zaten isim kolaylasmis olcak.
Cunku artik yemekler benden soruluyor, e ben haslama yiyorum diyede esimi zorliyamamya :) Zaten oda isine gelmeyince hemen tosta sariyor, en iyisi onada yemek hazirlamak :)

Basarili kadinlarin anahtar kelimesi : Plan, program, düzen !
Tamam 3 kelime oldu ama, bunlar güzel özetliyor :)

Evet ben basladim bile, yoksa cok fena tatlilaa kapiliyorum bu ramazanda :)

Sporu yavas yavas oturtmaya baslicam, ramazanda baslicagima garanti veremem ama yeme icme konusunda amaçlarimi siraliyayim buraya unutmamak için :)

1/ Daha fazla sebze (haslama, firinda, tost makinesinde, yemegi...)
2/ Sebze yoksa eger bol salata
3/ 2 porsyon meyve (en zorlandigim nokta :KK43: )
4/ No yasak, eger çok canim isterse sagliksiz seyleri az yemeyi ogrenmek

Bunlar bir duzene girse zaten isim kolaylasmis olcak.
Cunku artik yemekler benden soruluyor, e ben haslama yiyorum diyede esimi zorliyamamya :) Zaten oda isine gelmeyince hemen tosta sariyor, en iyisi onada yemek hazirlamak :)

Basarili kadinlarin anahtar kelimesi : Plan, program, düzen !
Tamam 3 kelime oldu ama, bunlar güzel özetliyor :)
Planlı, programlı, düzenli= başarılı kadın zaten iki lokma birşey yiyorsun yap eşine bol yağlı yemekleri, hamurişlerini :KK70: 1. Gün sadece çorba, peynir ve karpuz yemişsin inanamıyorum vallahi ben dünyaları yiyorum :mad: Nasıl yapıyorsun bunu ? :)
İftarla sahur arası kısa diye belki ama ben tok olmama rağmen sahurda bile sağlam yiyorum noldu bana :KK33: spor da yapamıyorum şuan işim zor :)))
Maşallahın var liste mükemmel hadi bakalım kusursuz uyacağına eminim. Yol yakınken sana katılabilirim inşallah :)

Planlı, programlı, düzenli= başarılı kadın zaten iki lokma birşey yiyorsun yap eşine bol yağlı yemekleri, hamurişlerini :KK70: 1. Gün sadece çorba, peynir ve karpuz yemişsin inanamıyorum vallahi ben dünyaları yiyorum :mad: Nasıl yapıyorsun bunu ? :)
İftarla sahur arası kısa diye belki ama ben tok olmama rağmen sahurda bile sağlam yiyorum noldu bana :KK33: spor da yapamıyorum şuan işim zor :)))
Maşallahın var liste mükemmel hadi bakalım kusursuz uyacağına eminim. Yol yakınken sana katılabilirim inşallah :)

Haha aynen oyle yapicam, yaninda zayif dururum belki :D

Ya canim bu daha ilk iki gün, görduklerine aldanma hiç ... 2 gün oncesine kadar dunyalari yiyordum, ekmek esliginde yemekler, yemek sonrasi cikolatali biscuviler cipsler falan... Bir dur demenin zamani geligi için suan biraz fazla kisiyorum, e kisdikcada az yiyorum tabi orucun cok buyuk yardimi var :)

Umarim boyle devam edebilirim bir 10 gün sonra porsyonlar ramazanin sonunla beraber biraz daha artar zaten ...

Bu arada Vernalagnia Vernalagnia konunu sabote ettim biraz hayatimi serdim buraya :/

B BitterCikom canım olur mu öyle şey, burası hepimiz için. Gönül rahatlığıyla yazabilirsin her zaman. :)

Kızlar işin özü sağlıklı yaşamayı sevmekten geçiyor, diğer türlü yoyo gibi bi al bi ver hayat geçmez. Hepimize kolaylıklar diliyorum. :)

Bu arada nasıl gidiyor evlilik? Sen benden daha tecrübelisin şu anda. :P

GirLookingForLove GirLookingForLove canım sen de sınavdan istediğin sonucu aldın sanırım çok çok tebrik ediyorum. :nazar: Kilo konusunda da ramazan sonrası bomba bir program uygularsın kendine hoopp bakmışsın gitmiş :) İnsanız 1-2 kilo alınabilir, önemli olan hemen önlemini alıp çığ gibi büyümesini engellemek :)

B BitterCikom canım olur mu öyle şey, burası hepimiz için. Gönül rahatlığıyla yazabilirsin her zaman. :)

Kızlar işin özü sağlıklı yaşamayı sevmekten geçiyor, diğer türlü yoyo gibi bi al bi ver hayat geçmez. Hepimize kolaylıklar diliyorum. :)

Bu arada nasıl gidiyor evlilik? Sen benden daha tecrübelisin şu anda. :p

GirLookingForLove GirLookingForLove canım sen de sınavdan istediğin sonucu aldın sanırım çok çok tebrik ediyorum. :nazar: Kilo konusunda da ramazan sonrası bomba bir program uygularsın kendine hoopp bakmışsın gitmiş :) İnsanız 1-2 kilo alınabilir, önemli olan hemen önlemini alıp çığ gibi büyümesini engellemek :)

Teşekkür ederim canım evet istediğim puanı aldım. Şimdi 1-2 hafta içinde yüksek lisans durumum da belli olacak, umarım olur ve yolumu çizebilirim. Sınavlara girip çıkmaktan helak oldum :)
Kilo konusunda haklısın. Biz az çok alıştık sağlıklı yaşamaya ama ben seviyorum ya yemeyi tutamıyorum kendimi :) Ama sağlıksız şeylere dokunmuyorum en azından yediğim şeyler hep sağlıklı. Abur cubur falan bitti benim için. Aldığım kilo da göze batmıyor öyle olunca ''Ne yersen osun'' sözü çok doğruymuş.

Teşekkür ederim canım evet istediğim puanı aldım. Şimdi 1-2 hafta içinde yüksek lisans durumum da belli olacak, umarım olur ve yolumu çizebilirim. Sınavlara girip çıkmaktan helak oldum :)
Kilo konusunda haklısın. Biz az çok alıştık sağlıklı yaşamaya ama ben seviyorum ya yemeyi tutamıyorum kendimi :) Ama sağlıksız şeylere dokunmuyorum en azından yediğim şeyler hep sağlıklı. Abur cubur falan bitti benim için. Aldığım kilo da göze batmıyor öyle olunca ''Ne yersen osun'' sözü çok doğruymuş.

Canım kusura bakma resmen 1 ay olmus ancak yanıt veriyorum :) Bu arada belli olmuştur yüksek lisansın da, umarım dilediğin gibi olmuştur.
Evet alıştık ama tam da kötü alışkanlıklardan kurtulamamışım ben :) Kendimi bıraktığım an mide kocaman bir karadeliğe dönüşüyor sonu yok :) Ama şu var dur demen gerektiğini biliyorsun, başa sarmadan devam ediyorsun o güzel :) Benim biraz dikkat etmem gereken bir dönem mesela. Bir süre kendimi serbest bıraktım şimdi tekrar devam bakalım :)

Evvet günlükcüüüm. Başladığım yerde değilim çok şükür.. Ancak hedeflediğim yerde de değilim ve hedeflediğim vücuda da sahip değilim. Ama çoook yol aldım, daha da ilerleyebilirim. Neden olmasın :)

21 gün şeker orucu yapalım. Bence kötü bir alışkanlık şeker :D

Tabi ben meyveyi kısmayacağım. Daha çok paketli ürünler, yapay şekerli ürünler olacak kısacağım. Hadi bakalım başlayalım..

Bu sabah
1 dilim süzme peynir+1yumurta ve 3 dl hindi salam ile omletimsi
1 adet sert şeftali

Şimdi Türk kahvesi zamanııı

Tabi bir de 21 gün spor harekatııı da yapmak istiyorum. 15 dk da olsa en az 5 gün spor yapmalı, hiç yoktan iyidir. Bununla ilgili de bir düzen oluşturucam inşallah. :)

Ara- 5-6 tane taze fındık ve sütlü kahve

Öğle
Sabahtan süte koyduğum 5 yk yulaf üzerine doğadan'ın 100 gr lık meyve püresi (kırmızı olanı, ilk defa denedim ehh :) )
10 tane taze fındık
Küçük bir avuç fıstık

Öğle yemeğini evden getireceğim zaman zaman böyle yulaf, zaman zaman salata/sandviç falan. Bakalım artık :) Yemekhane yemekleri mideme dokunuyor. Muhtemelen yağından ötürü.

Ayy şeker orucu derken meyve şekerinden ölüciiiim.

Ara olarak 3 tane küçük salatalık 1 havuç 1 muz yedim. Ama açım ya :/ Tutmadı pek yulaf. Öff. Öğlenleri ne yiyeceğim ben...

Akşama da ton balıklı kepekli makarna yemeyi düşünüyorum. Boool karb. lı bir gün oldu/olacak ama en azından sağlıklı karbonhidratlar bunlar. Pizza yiyeydim daha mı iyiydi?! :KK53:

Sen sağlıklı besleneyim dersin hayat karşına bir takım sıkıntılar çıkarır beslenme falan yalan olur. :)

Ama anlaşılan kafa yapım tam değişememiş. Yani şöyle ki dikkat ediyorum kafasından çıktığım an bilinçsizce şekerli, bol karbonhidratlı şeyleri gönül rahatlığı ile tüketebiliyorum.
Yanlış!

Dikkat etmediğimde en azından kilo almayacak, vücuda zarar vermeyecek şekilde beslenmeliyim. Kilo vermesem bile almamalıyım!
Dikkat!

Sporu bir an önce hayatıma yeniden katmam lazım. Özellikle kalçaların şekil alması çok önemli. Yaş daha 24 tövbe estağfirullah bişey olmuş popo :KK53: Acil durum eylem planını uygulamaya geçiriyorum, tamam!

hellllööğğ!
hadi ama!
Pazartesiler hep yeni bir başlangıç, hele ayın ilk günü de pazartesiye denk geliyorsa oooh! tadından yinmez!
Bakalım neler başarabileceğiz (:

Cannım cicciim günnlüğüüüm :)

Dün spor namına bir şeyler yaptım. Dedim ki 1>0'dan, hiçbir şey yapmamaktan iyidir en ufak hareket bile.

4*20 squat

20 jump squat

20 sumo squat

25'er kere iki yana eğilme

20'şer kere dik durup bacağı yana kaldırma(basen için)

yaptım.. Ama böyle bir hamlama yok yahu... Banyoya zor gittim bacakların ağrısından :) Ama mutluyuzz huzurluyuuzz. Aynen devam. Az hareket bile hiç hareketten iyidir. Bırakmamalı!

Oaaaa. 8 asırdır yazmıyormuşum ya ben! Ne ayıp. :oha:

Bayramdaki çoşma sonrası bugün yeniden sağlıklı yaşama dönme adımları atmak çok iyi geldi, şimdiden hafif hissediyorum kendimi.

Aslına bakarsanız ben bu sağlıklı beslenme işlerini, araştırmayı, okumayı, yeni tarifler deneme olayını baya seviyorum ya hu! :)

Fitness blender'a başlayacağım gibi duruyor, hadi bakalım! :) Gelişmeleri paylaşıciim. :halay:

Bu arada canımı sıkan bir konuya değinmeden edemeyeceğim. Bugün şu meyveli kefirlerden içtim ilk defa, sadesinden tırsıyorum beğenmezsem diye :D Neyse, ya hu bunların içine neden şeker koyarlar arkadaş! Yulaflı bilmem ne barı yapıyor adamlar içine glikoz şurubu koyuyorlar. Ya hu deli misiniz?! Bunca sağlıklı diye bas bas bağırılan ürünlere bu zehirleri neden koyuyorsunuz. Çok gıcık oldum. Kefir konusunu araştırıyorum, kendim mayalamayı deneyeceğim sanırım ..

Son düzenleme:
Back
X