Sahip çıkanı yok diye çocukcağızın gördüğü muamele..

İnsanlığın anneliğine laf edemeyiz
Nedenmiş?
Bir çocuğa uygulanan şiddetten zevk alan bir anneye neden saygı gösterilsin
Saygı sevişerek hak edilmez, davranışlarla hak edilir.

İşte bu zihniyetin ürünü olarak insanlar her sinirlendiğinin cezasını kendi kesiyor sokaklarda insanlar birbirini boğazlıyor.Her hoşlanmadığımız insanın cezasını kendimiz keselim üstüne saldıralım hakaret edelim ne güzel bi toplum.

Ben ceza kesmedim zaten kimseye. Hak ettiklerini söyledim. Kadının yaptığı suç değil ben gidip nereye şikayet edeceğim kadını? Kadının davranışı karşısında hak ettiği lafları sıraladım.

Kadının yaptığı hiçbir suç o-luş-tur-mu-yor. Kadının yaptığı haysiyetsizlik ve tck da karşılığı yok!

Yoo bu size ona hakaret etme hakkı vermiyo diyorum sadece.Çocuk tecavüzcüsünü bile topluma linç ettirmeyp özel hücrede cezasını çektirtiyolar neyse siz zaten bunu anlayabilecek olsanız yapmazdınız dikkat edin bigün sert kayaya çarpmayın.

İşte hanımefendi de bundan bahsediyor. Kadın suç işlememiş, yaptığı olsa olsa görgüsüzlük. Ama siz ettiğiniz laflarla hakaret etmişsiniz.

Yoo ben kimse birbirini boğazlasın demiyorum??
Lakin ortada haksızlık varsa ona ses çıkarmak gerekir.
Bir söz var ya "Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bu kadını ve bu adamı kime şikayet edeceksiniz ki? Adalet mi kalmış?
Bir de böyle terbiyesizlere de sırf anne diye asla saygı duymam.

İşte hanımefendi de bundan bahsediyor. Kadın suç işlememiş, yaptığı olsa olsa görgüsüzlük. Ama siz ettiğiniz laflarla hakaret etmişsiniz.
Bir kimseye hakaret etmiş olmam için onun onur şeref ve saygınlığını rencide etmiş olmam gerekiyor. Ancak bu kadının yaptığı bu üç kavramdan da çok uzak olduğu için benim yaptığım şey hakaret etmek değil, fikir beyan etmekten öteye geçmez :)

Hakaret suçunun kapsamış sizin kişisel görüşünüze göre belirlenmiyor, tck’ya göre belirlenmiş halde.

Hincini almak istiyorsa sıkıyorsa gidip kocaman adamlara saldirsin. Böyle olaylara bahane bulmak, siddet gören kadin icin "bakalim ne haltlar yedi de dayak yedi" demek gibidir.

Hakaret suçunun kapsamış sizin kişisel görüşünüze göre belirlenmiyor, tck’ya göre belirlenmiş halde.
Hayır mahkemelerde hakaret olduğu iddia edilen şeyin ne üzerine söylendiği de dikkate alınır yani somut olayın şartları her halde dikkate alınacak

Okurken başıma ağrı girdi. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini. Yazık o çocuğa nasıl üzüldüm kuzum benim ya. Malesef böyle muamelede bulunan çok insan var. Ve malesef o yavrucuk hep o tarz muamelelere maruz kalıcak. Allah o çocukların gani gani yardımcısı olsun.

Adamın yaptığı sonuna kadar adice. Tepkinizi göstermişsiniz.

Hiç Suriyeli şu bu olaylarına girmeyeceğim. Böyle başıboş çok çocuk var sokaklarda. Özellikle ayakkabısız gezen, suça meyilli. Kırmızı ışıkta arabaların arasında arabalara yapışan, atm lerin önünde ya da duraklarda insanların dizlerine yapışan. Tek başlarına başıboş para avına çıkartıyorlar. Yatırım amaçlı doğuruyor çoğu. Çocuğun burda bir suçu var mı yok, öyle yetiştiriliyor o da ilerde öyle yetiştirecek. Ama insan bazen korkuyor her şey olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…