Sahip çıkanı yok diye çocukcağızın gördüğü muamele..

Hanımefendi çocuk zaten geçti köşeye oturdu bi sonraki durakta kapı açılır açılmaz koşarak indi. Napabilirdim? Kadının yaşadığı şoka kadar empati yapabiliyorsunuz da benim yaşadığım hiddete empati yapamıyorsunuz ayrıca ben size şiddet eğilimli demedim. O çocuğun tartaklanmasına müsade eden kadındaki potansiyeli gördüm dedim. Umursamaz ve kendine müslüman

yani okay daha önceki konularındaki gibi yine bir haksızlığa karşı gelmişsin bu güzel ama hep olayı çok büyütüyorsun ya. daha düzgün de söylenebilirdi metroda kadına iğrenç şu bu bunlar bana avam geliyor. ben lafımı söylerim anlarsa anlar değilse kendisi bilir.

hiç yanlış anlaşılmasın ama ben de ankaradayım o sokaktaki Türk veya değil fark etmez çocukları biliyorum, benim de içimden çoğu zaman iyi niyet göstermek gelmiyor çünkü geneli suç potansiyeli olan çocuklar. ha tabi metroda oturdukları yerden bana ne kaldırmam ama kendilerine uzun vadede yardım edemeyeceğim için 5 dakikalık bir şeye de girişmezdim, birkaç cümleyle adama haddini bildirir geçerdim bu baya abartı.

Annesinin ya da çocuğa bakan her kimse onun olmadığı yerlerde bu şiddet çoğu zaman oluyor. Bu yavrucak küçücük asla metroya tek binmemeli zaten peki ya çocuklarınızı okula gönderdiğimiz de ne oluyor. Basında değiliz. Yine boyle bir insan çıkabiliyor karşısına. Ben size teşekkür ediyorum. Bu olay karşısında susmadiginiz için. Çocuk için bir travma olarak bu anı zihninde kaldı malesef. Değersizlik hissinin temellerinden biri o gün atıldı. Çok üzüldüm. Napabiliriz sorusu geliyor aklıma ama çözüm bulamıyorum. Tek bildiğin evlatlarımızı gözümüzün önünden mümkün olduğu sürece ayirmamak

İnsanımız böyledir , güçsüz gördüğünü ezer , çünkü çirkin ruhlu bir Ortadoğulu olmak bunu gerektirir.Nefret ediyorum bu pisliklerden , çocuklara karşı yapılan kötü muameleye şahit olduğumda ben de şirazemden çıkıyorum.İyi yapmışsın söylemekle.İnsan değil bunlar.

Adama zaten ilk ben tepki göstermedim birkaç kişi tıpkı senin dediğin gibi normal şekilde anlatmaya çalıştı ama adam kendi haksızlığını asla kabullenmedi. Ben de bunu kabullenemiyorum işte. Kendi haksızlığını kabullenmeyen insana tahammülüm yok. Utanacağı yerde hala laf yetiştirmeye çalışan insana tahammülüm yok. Zaten hep aniden parlar tepki veririm tabi ki yine öyle oldu ama verdiğim tepkiden de hiç pişman değilim

Bu çocuklara suça meyilli şu bu deniyor da bu çocuklar o hale nasıl geliyor , düşünen yok.Hangi çocuk öyle bir ailede dünyaya gelmek isterdi ki tercih hakkı olsaydı.O çocukların yaşadığı yerlerde öğretmenlik yaptım.Uzaktan konuşmak kolay.O çocukların hayatlarını az çok biliyorum.Bazı insanlar gerçekten iğrenç.Metroya binip müzik aleti çalan çocuklar oluyor , onlara bile sataşan insanlar var dilenci bunlar filan diye.Para vermiyosun zaten ne diye çocuğa laf söyleyip hakaret ediyosun? İnsanımız çok sevgisiz ve merhametsiz oldu.

O çocuğun annesi babası ordayken o çocuğa bu yapılsa bunun yarısı kadar bile sinirlenmezdim belki çünkü o çocuğu orda koruyacak biri var. Ama koskoca adam tek başına olan küçük çocuğa böyle davranınca kadın da teşekkür edince gözüm seğirdi resmen. Çoğu kişi uzun vadeli şeyler yapsaydın diye bana çemkiriyor ama keşke çocuklar sonraki durakta koşarak inmeseydi de ben de gerçekten güvenliğe söyleyebilseydim adamı. Ayrıca ben polise söylesem bile çocukların ebeveynleri bir şey yapmazsa ben sadece söylediğimle kalırım adamı alıp götürmezler bile

Bireysel tepkiler de önemli.En azından o adam bir daha böyle bişeye kalkışamaz.Gerçi seninki baya arsızmış ama yine de bilsinler yani duyarlı insanların varlığını.

Kısır döngü. Çocuk dışlanıyor, hor görülüyor; böyle olunca suça bulaşıyor, suça bulaştığı için yine dışlanıyor.

Her konusa suç potansiyeli taşısa bile her çocuğu savunurum. Bu çocuk içinde en ufak söyleyecek bir şeyim yok. Çocuk çünkü; eğitilmesi gerekiyor. Öğrenemediği şeyler yüzünden kimse onu suçlayamaz.

Ama... Kadına verdiğiniz tepkide çok fazla, hatta çirkin. Tartaklayan adama kadından daha az kızmışsınız. Sebep? Herkes gücü yettiğine çemkirmiş vallahi. Adamın hakkı yoksa sizinde kimseye iğrenç deme hakkınız yok.

Bireysel tepkiler de önemli.En azından o adam bir daha böyle bişeye kalkışamaz.Gerçi seninki baya arsızmış ama yine de bilsinler yani duyarlı insanların varlığını.
Adam gerçekten çok arsızdı. İnsanlara “ sana ne? Anası babası sahip çıksın. Bunlar büyüyünce başımıza bela olacak” diyip durdu.

Adama zaten çoğu kişi tepki gösterdi ben de gösterdim adam sürekli “sana ne anası babası baksın başımıza bela olacaklar karışmayın siz iyi bile yaptım” vs dedi. Kimse dönüp kadına bir şey demedi. Kadına verdiğim tepkinin de çirkin olduğunu düşünmüyorum çünkü herkes adama tepki gösterirken kadın ağzını açıp tek kelime etmedi. Kendi çocuğuyla rahat rahat oturuyor diye başkasının çocuğunun itip kakılmasına ennn ufak bir tepki göstermedi.

Bununla ilgili sosyal deney yapıldı. Videoya arada denk geliyorum.
Bir kız çocuğu kir pas içinde restorana sokulup masa masa dolaşıyor. Herkes görmezden gelip çantalarını saklıyor. Garsona şikayet ediliyor.

Aynı kız çocuğu tertemiz giydiriliyor. Bu sefer konuşulup sorular soruluyor..

Kısır döngü. Çocuk dışlanıyor, hor görülüyor; böyle olunca suça bulaşıyor, suça bulaştığı için yine dışlanıyor.
Kesinlikle öyle.Konudaki çocukları az çok tahmin ediyorum.O çocukların içinde öyle cevherler öyle yetenekler var ki her biri ayrı bir dünya gerçekten de.Yazık oluyor bir çoğuna.Şanssız doğmak , hayata yenik başlamak onların suçu mu? Neyse söylenecek çok şey var , yazsak sayfalar yetmez.

Bunun sosyal deney olmayan bizzat realite versiyonuna şahitlik ettim. Oturduğum kafeye önce ayağında terlik, üstü başı kirli bi çocuk elinde mendille girdi garsonlar hemen hadi hadi çık diyip kovaladı yani sert konuştular. Bir süre sonra saçları örgülü tatlı bir kız girdi elinde kalemlerde. Kızın omzuna elini koyup canım olmaz bak hadi çık bakalım diye konuştular.

Bana göre de cocuk hakki üstün hakdir.
Tabi bana göre. Cnku kendini savunacak durumda değil. Kadindan daha savunmasızlar.

Ha kadına hakaretvari soz bencede yersiz.

Ama benimde teşekkür edip oturması hic hosuma gitmedi mesela.
Yaptiginiz hic hoş olmadı ama çocuğu tartaklayarak kaldirmayin lütfen o cocuk , niye denilmemis?

Simdi ileride adam kendi icinde yer istemek icin bakalim hangimizi tartaklayacak??

Bu metroda yada caddede duran çocuklara en cok kizanlardan biride benim. Ama bu onların cocuk oldugu gercegini degistirmiyor.
Gecen trafikte duran birinede arabanin aynasi burnuna carpti kanamaya aglamaya basladi.
Mecbur indim arabadan bakmak icin. Cocuk yani cocuk nasil iteleyeceksin bir kenara.
O aglarken ki halinede icim gitti. Mesela carpan yola tam gaz devam.

Hic kimsenin kimseye dokunma hakki bile yok bende olsam tepki gosterirdim ama kadina ne hakla igrenc anne dedin kadin gene yumusak bi kadinmis.Kadin da normal demiyorum kolundan cekilip firlatilan bi cocuk var kadin tesekkur edip oturuyor ya soka girdi ya da pek normal degil ama igrenc anne demekte cok avam ve terbiyesizce geldi.Adam desen terbiyesizin teki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…