Sahipsizlik

Bence bu cümlen her şeyi özetlemiş?

Erkek yani sevgili manasında değil sadece aile büyüğünden de bahsettim yani hiç bir şey yok demek istedim . Çocuk yaşta hiç bir erkek modeli olmadan büyümek çok farklı bir durum. Sizi gözetecek kimseniz olmadığını bilmek. Özellikle bir kız çocuğu için ciddi manada zor. Erkek yoksa bir ailede o aile aile gibi olmuyor o güvenli ortam olmuyor . Yoksa ben neden sevgilim eşim yok vs gibi bir şey demedim.

Hiç bir zaman bir erkek eş güvenilecek sığınicak liman olamaz en iyisi bile eşini gomdukten sonra ertesi gün başka kadın arayışına geçiyor. Yani demem o ki en güzel sahibimiz ALLAH.
Ben evliyim de ne oldu dünyanın en yalnız insanı hissediyorum bu duyguyu bize yaşatanlar utansın. Rabbim kalbine ferahlık versin kardeşim

Senin en büyük eksikliğin baba sevgisi. O yüzden kendini sahipsiz hissediyorsun. Baba figürünün yerini dolduracak kimse de yokmuş. Sen şu an o boşluğun dolmasını istiyorsun. Seni çok iyi anlıyorum ama bu duygusallıkla hata yapabilirsin veya kendinden yaşca bayağı büyük birine kapılabilirsin. O yüzden psikolojik destek almalısın. Allah yardımcın olsun. 😘😘😘😘

Senin en büyük eksikliğin baba sevgisi. O yüzden kendini sahipsiz hissediyorsun. Baba figürünün yerini dolduracak kimse de yokmuş. Sen şu an o boşluğun dolmasını istiyorsun. Seni çok iyi anlıyorum ama bu duygusallıkla hata yapabilirsin veya kendinden yaşca bayağı büyük birine kapılabilirsin. O yüzden psikolojik destek almalısın. Allah yardımcın olsun. 😘😘😘😘

Sormayın o ufak yaşlardan beri sorunum oldu benden en az 10 yaş büyük insanlara aşık oluyorum :(

Konu farkli yere cekilmis.
Konu yalnizlik ve desteksizlik hep tek basina mucadele edip yorulmak...
Babasi olup basina bela olan tipler var.
Destek yerine babasi basina dert olanlar var.
Konu sahibi sizi anliyorum yalnizlik zor ama bazen biri olsa ve beni uzse o daha zor olabilirdi belki...

Bence bu cümlen her şeyi özetlemiş?
Buradaki durum çok farklı bir durum. Psikolojide bile bunun tanısı var. Genelde kendinden yaşca büyük biriyle evlenenler baba sevgisinden yoksun büyüdüğü için böyle bir tercih yapıyor. Ayrıca bir erkek nasıl bir kadına ihtiyaç duyuyorsa ( her anlamda) bir kadın da erkeğe ihtiyaç duyuyor. Dünyanın kanunu. Bunu dramatize etmenin anlamı yok. Yani bir kadın tek başına yapar erkeğe ihtiyaç yok gibi düşüncelere katılmıyorum.

Sormayın o ufak yaşlardan beri sorunum oldu benden en az 10 yaş büyük insanlara aşık oluyorum :KK43:
O yüzden yardım almalısın. Belki karşına senden büyük ama çok çok iyi biri çıkabilir ama genelde yaşca büyük olanlar macera pesinde oluyor. Onlara dikkat et.

Ayrıca sevgiliye ihtiyaç duyman da gayet doğal bir durum. Abes bir şey değil. Dünyanın kanunu. 😉

Buradaki durum çok farklı bir durum. Psikolojide bile bunun tanısı var. Genelde kendinden yaşca büyük biriyle evlenenler baba sevgisinden yoksun büyüdüğü için böyle bir tercih yapıyor. Ayrıca bir erkek nasıl bir kadına ihtiyaç duyuyorsa ( her anlamda) bir kadın da erkeğe ihtiyaç duyuyor. Dünyanın kanunu. Bunu dramatize etmenin anlamı yok. Yani bir kadın tek başına yapar erkeğe ihtiyaç yok gibi düşüncelere katılmıyorum.
Reis genelleme yapma ya eşim benden 14 yaş büyük ama ben sevgiye olan mahrumiyetten evlenmedim. Hatta babamın sevgisi hep daha ağırdır:)
Ya tabiki erkeğe de ihtiyaç vardır ama hayatının merkezine oturtacak kadar değil öyle değil mi? Yani en azından benim için öyle.

Reis genelleme yapma ya eşim benden 14 yaş büyük ama ben sevgiye olan mahrumiyetten evlenmedim. Hatta babamın sevgisi hep daha ağırdır:)
Ya tabiki erkeğe de ihtiyaç vardır ama hayatının merkezine oturtacak kadar değil öyle değil mi? Yani en azından benim için öyle.
Genelde dedim zaten. Hepsi demedim. Konu sahibi 12 yaşında kaybetmiş babasını. Yani kadından ziyade bir çocuk için korundugunun kullandığının önemi çok fazladır.

Ayrıca dünya kadın erkek ilişkileri üzerine kurulmuş. Ikisinin de birbirine ihtiyacı var. Konu sahibi sevgili veya eş ihtiyacı duysa abes karşılamazdım. Yoksa insanlık nasıl çoğalırdı. 😏

Hepimiz yalnız geldik, yalnız gideceğiz diye bir söz var ya bence gerçekten doğru. Yaşadıklarım , gördüklerim bana bunu öğretti. Çok güvenerek evlendiğin, hayat arkadaşım dediğin kişiler 10 yıl sonra 20 yıl sonra ummadığın şeyler yapabiliyorlar. Burada örneği çok fazla var. Bende 30 yaşındayım, hayata yeniden başlıyorum yalnız başıma.

Canım Allah’a güvenmekten başka çare yok Emin ol Allah sana güvenebileceğin seni sahiplenecek insanlar gönderir ben bunu tecrübe ettim her zaman hayırlısını iste Allahtan umutsuz olma bir kadın tanıdım gecende annesi babası küçük yaştayken vefat etmiş kız abilerinden dayk yemiş tek basına kalmış kadın şimdi çok iyi bir ailede kayınvalidesi annesi gibi İngiltere’de yaşıyor düşmez kalkmaz bir Allah onun için sıkma canını

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki çok benzer şeyler yaşıyoruz ama bence sevinmelisin belki de bu duygular yüzünden 2 kere saçma sapan evlilikler yaptım şuan boşanma durumundayım, senin böyle bir durum da yasamaman benim durumuma göre daha iyidir diye düşünüyorum, arkadaşım 38de evlendi 40ta anne oldu gayet de mutlular
Çalışıyor musun, üniversite filan ne durumdasın, kardeşlerin küçük mu

Sormayın o ufak yaşlardan beri sorunum oldu benden en az 10 yaş büyük insanlara aşık oluyorum :KK43:
😊bu da ben 2 esle de aramda 10 yaş var, canım benim yasadigin duyguları yaşamış ve tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum bilemezsin belki de Allah karşına çok iyi çok düzgün birini çıkarır, bu zaman kadar yanlış bir evlilik yapmaktan korumuş seni, çünkü evlenip de yapayalnız olmak inan bana çok daha acı 😔 sana diyebileceğim umutsuz olma, hayattan ne istediğini bil, kendini tanı, farklı ortamlara gir kurs, eğitim, seyahat vb.

Bu konuda size bir şey sormak istiyorum. Dua et pozitif et gönülden et dediniz ya. Bazen ediyorum ve bakıyorum olumlu bişiler olmuş hemen olumlu düşünmeye başlıyorum içimde çiçekler açıyo bu çok sürmüyor belki bir gün bile sürmüyor hemen olumsuzluk oluyo ve ben gene yıkılıyorum . Bu neden oluyor ki ?

Bizim toplumda hiç sevmediğim bir laf var. Denir ki ayyy çok güldük kesin kötü bir şey olacak. Güzel şeylerin arkasından kötü şeyler mi bekliyorsun? Bilinçli olmasa bile bunu düşünüyor olabilir misin? Olumlu şeyleri haketmediğini mi düşünüyorsun? Düşünmek olmasa da öyle mi hissediyorsun? Olumsuzluk ne olabilir ki en kötü. Şu hayatta en kötü şey nedir? Kayıptır. Sen zaten kaybın en kötüsünü yaşamışsın hem de çok küçük bir yaşta. Sev sevme sonuçta etkilendin bundan. Başka ne yıkabilir ki seni. Sen pozitif duaya devam et. Yaşadığın olumsuzluklardan da kendince çıkarımlarda bulun. Ders al. Bir dahakine o hatayı yapma. Yaşadıklarını da düşün. Hatalarını tespit et. Belki de sen babanı kaybettiğin yaşta kaldın. Genç bir kadın olman gerekiyordur belki. Kötü olaylarla küçük bir kız tabi başedemez ama yetişkin bir kadın pekala alt edebilir.

Back
X