''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

günaydın kızlar

ben bugün sulu köfte yapmak istiyorum bana tarif verebilir misiniz?

selam ben sulu köfteyi 300 gr kıymayı alıp bir baş sogan rendele ince kıyılmış maydanoz sapından ayrılmış olacak bir yumurta sarısı alabildiğince ince bulgur karabiber pul biber tuz iyice yoğur. bi derin tabağa 2 kaşık un dök misket gibi yuvarla unlu tabağa at iyice una bulansın köfteler. derin bi tencerede suyu kaynat istersen minik patates at suya su iyice kaynayınca köfteleri yavaşca suya salıver. yarım saat pişir. indirmeye yakın tavaya yağ salça koy kaynayan yemeğin suyundan ilave ederek sos hazırla pişen sosu yemeğe kat bi taşım kaynayınca yemeğin hazır. afiyet olsun... cokacimcoook

bizim menu de şöyleydii
mercimek çorbası
fırın da pirzola
pilav
patates salatası ,salata,cola
tatlı da yok çikolata yedimm işte bööle basit şeyler yapıp duruyorumm

bugün iftara misafirlerimiz vardı

menüde
sebze corbası (sütlü)
garnitürlü pirinc pilavı
fırında somon (patates, sogan, biberli)
pırasalı börek
bolca roka, karısık salata, kavun
tatlımızda irmik helvasıydı
Allah sofralarımızdan bereketi eksik etmesinn

Aboww yorulmusum akannehir
Bugun misafirlerimiz vardi.Menumuz;

Salca-biber soslu Mercimek corbasi
Kagit Kebabi
Pirinc Pilavi
Tavuk sis(Tavuk kiymasindan)
Barbunya
Humus(ev yapimi)
Rulo Patates
Marul salatasi(mor lahana,havuc,salatalik...)
Tursu (ev yapimi)
Gul tatlisi(Libyananin gul kurabiyesinin serbetlenmis versiyonu kaydirigubbakcemile2)
Biskuvili pasta

Son düzenleme:

canim o gul kurabiyenin serbetli hali nasil oldu bayram icin onu dusunuyorum ama guzel olur mu ki?

bende yorulmuşum valla bugün benimde menüm şöleydi
ezogelin çorbası
ev yapımı mantı
püreli tepsi köftesi
mantarlı tavuk sote pilav
salata
yoğurtlu rendelenmiş kabak ve havuç
karışık kızartma
tatlı olarakda etimek tatlıs
ve tiramisu yaptım
allahım misafirimizi eksik etmesin

canim o gul kurabiyenin serbetli hali nasil oldu bayram icin onu dusunuyorum ama guzel olur mu ki?

Evet guzel oldu baharcim.Ama cok fazla cikmiyor en fazla 16-17 tane cikti.Ona gore arttirabilirsin olculerini.
Bende incir tatlisini denemek istiyorum bayram icin,bakalim.

Amin...
Bu arada menu super ,
ellerine saglik alkisalkisalkis

Rabbim
Bizlere Seni hatırlatan haller
Seni anlatan diller
Sevginle dolup taşan aydınlık gönüller nasip eyle…

Gönülgözü görmeyen cangözünü neylesin Dünyada dönmeyen dil mahserde ne söylesin Mevlam kalbinizi nur ebedinizi Cennet eylesin..cumanız mübarek olsun…

Guten Morgen milletkaydirigubbakcemile2

Şimdi bana itinayla güzel bir sütlaç tarifi verecek bir gönüllü aranıyor. Şöyle Bolulu hasan Usta sütlacı gibi olsun, mis gibicokacimcoook

Günaydın herkese

cumanız mübarek olsun rabbim herkesin kalbinden gecen duasını kabul etsin inş.

Günaydın,günaydın Pozitif düşün bugün Önce gülümse Sonra gül Kahkaha at Ve hatta, Ve hatta... Katıla katıla Gül korkma Siyah renk gidecek önce Günün pozitifleşecek Gökkuşağı gibi aynen renk renk Bil ki 7 renkten oluşan renk Beyazdır... Ve gülmek bulaşıcıdır Haydi, bulaştır!

cumaniz mübarek
dualariniz kabul
hersey gönlünüzce olsun insallah
rabbim ne muradiniz varsa versin
acilan ellerimiz bos cevrilmesin insallah

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Guten Morgen milletkaydirigubbakcemile2

Şimdi bana itinayla güzel bir sütlaç tarifi verecek bir gönüllü aranıyor. Şöyle Bolulu hasan Usta sütlacı gibi olsun, mis gibicokacimcoook
GUNAYDIN KUZUM

benim bildiim şoole

1 bardak pirinci çok fazla olmayacak kadar suyla haşla pirinçler piştikten sonra üzerine 1 lt süt,10 yemek kaşığı şeker 1paket vanilya
birkaç parça damla sakızı eklekoyulaşınca kaselere al..ya da minik güveçlere al kabuk tutsun ondan sonra fırında üzerini yak..işte boole cnm..eğer fırınlamazsn bol tarçınla servis edebilüün kuzum.afiyet olsun..:hulya:

pınarcığım bunlar çok güzel dualar amin canım sağol kuzum benim seninde cuman mübarek olsun:dance:

Hay Allah razı olsun Pınar, deniycem mutlaka. Anamınki gibi yapabilirmiyim bilmiyorum:gitme:

kızlar akşam yemekte annemler vardı menümü yazmadan tapamayacağım yine:
tarhana çorbası
taze fasulye
domatesli makarna
yoğurtlu biber
milföy mantısı
patlıcan ve biber közlemeli salata
turşu
kola
baklava tatlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…