''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

geceniz hayırlı olsun kızlar
dünkü iftarda yaptığım yemekler hep kaldı şu mübarek günlerde israf olursa ne anlamı kaldı ki ibadetin, sabrın...
bugün de aynı yemekler yenecek artık... olsun

şimdi ki sahur yemeğimiz ise tavada çıtır patates
hepimize kolay gelsin
sofralarımız bereketli ve huzurlu olsun...

Canım köfteyide zaten kürdan kebabı gibi yapıcam alta patates,üstüne köfte,domates falan..Pilavla ikram edicem olmazmı...

hııııı bende bide vişne kompostosu vardı asitli içecekler girmez bizim eve :))

tatlıyı evde yapınca daha berekli oluyor bence

Bencede yeter kahvekolik ya sonra bide onları bitirmesivar kalıyor hep yazık..

ben samimi olduğum kişiler çağırdıklarında diyorum. bi çorba, bi yemek, bi tatlı, bide kahve yap diyorum. oruçtan çıkıp azmış gibi yemek hem sağlıksız hemde orucun ruhuna aykırı bence. hem israf haramdır değil mi yani.

bu arada ben krepten vazgeçtim. pratik bişey buldum onu deneyeceğim.

Yumurtalı Patates Tarifi | Oktay Usta Yemek Tarifleri

bizde bugün kayınvalidemdeydik iftarda insan aç olunca yaptığı yemeğin dozunu kaçırıyor sanırım ben bir kaç yemeğin tadına bakmadım bile menü şöyleydi
mercimek çorba
zeytinyağlı taze fasülye
hünkar beğendi
nohut
yoğurtlu hamur
çoban salata
tulumba tatlısı
bizde giderken antepfıstıklı kadayıf almıştık bide dondurma
dedik artık 2 gün yemek yapmazsın iyi olur :)))
kadın bide çalışıyo haaa ne ara yaptı anlamadım
bide çalışmasa nasıl olcak dediğinizi duyar gibiyim :)))))))

sahurda menemen krep kahvaltılık yedik iftarda da patlıcan kebabı , pirinç pilavı , ayran aşı çorbası ve lokma vardı

bizim gece sahurda misafirlerimiz vardı bende kahvaltılık hazırladım kızartma yaptım yanınada..bu akşam iftardada dün akşamdan kalanları yicez biraz fazla yapmışım oruçtan dolayı çok yicez sanmışım

Bugünkü menüm belli:

Mercimek çorbası
Kıymalı barbun fasülye
Nohutlu pilav-Salata
Kavun
Vede olmazsa olmazımız kahvaltılık

Barbunu sabahtan pişirdim öğlendede Alyaya yedireceğim için.Pirinci ıslattım.Çorbayı 11den sonra mutfağım güneşten kurtuldukn sonra yapacağım.

ne yazık ki ikinci günden ara vermek zorunda kaldım malum sebepten dolayı..en azından ilk günü nasip etti rabbim çok şükür..önümüzdeki hafta nasipse devam yeniden..tabi bu arada konuklar için iftar sofraları devam edecek allah izin verirse..

bende akşam sahurda krep yaptım harika oldu opuyorumnanaktan
bu akşam yemek yapmadım görümceme gideceğiz yemeğezemuszemus

Geçen ramazan güzel resimli paylaşımlar oluyordu burada ..feyz alıyorduk yerimseniben
Bu ramazan enfes yemek resimlerini paylaşan yok henüzz galiba :1closedeyes:

Bugünde ben tavuk yapıyım bari diyorum ama henüz şekline karar veremedim..
fisfisfis fisfisfis fisfisfis

geçtiğimiz yıl epey resim paylaşmıştım bu sayfada ancak sonradan düşündüğümde acaba birilerine eziyet ediyor olabilirmiyim dedim..vazgeçtim datlum..

ooo okudum baştan okudum sayfaları fikir almak için. bakalım bende menü oluşturdum.dün abartmışım ama bir çorba herkesi tıkadı valla. herkes su içti bol bol. bugün abartmayacağım.
sütlaç
kavun
tel şehriye çorbası
çoban salata
ana yemek bulamadım bakalım akşama kadar bişey düşünürüm artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…