''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

selam arkadaşlar benim de eşimle beraber geçirdiğim ilk ramazanım.. değişik oluyor önceden annem gelir kaldırırdı hazır sofraya şimdi ben gidip eşimi kaldırıyorum.. büyüdüm galiba..
bu akşam menüde yayla çorbası, kıymalı taze fasulye, pilav ve salata var.. yeter sanırım zaten çok yiyemiyoruz yemek...herkese hayırlı ramazanlar...

Hmmm mirmirmirmir ben rahatsız olmuyordum. ama rahatsız olan varmıdır bilemiycem tabi. fisfisfis .Yinede paylaşmaya karar verirsen bekliyor olacağım canımm..boshayallersmile

Anlamıyorum ki kim niye rahatsız oluyor.
Ekle canım bize de fikir olsun

ayyyy yanlış yazını alıntı yapmışım ama anladın sen beni dimizemuszemus

opuyorumnanaktan siz böyle derseniz ben dururmuyum..eklerim o zaman canlarım..

Yav şekerler, Güllaç nasıl yapılır, bilen vamı.bilmiyorumkismile

kuzum benim güllaç tarifimde şöyle birtanem:

malzemeler:

1 paket güllaç yufkası(10 adet)

1-2 parça damla sakızı
2 lt süt
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş antep

Hazırlık

süt toz şeker ve damla sakızı ıyıce kaynatılır.

Tarifin Hazırlanışı

güllaç yufkalarını kırarak borcama yerleştirin katların aralarına hafif ılımış süt gezdirin.yufkaların yarısına gelince ceviz serpiştirin.en üst kat yapıldıktan sonra gül suyunu serpip 1-2 saat sütü çekmesini bekleyin.daha sonra nar ve dövülmüş anteple süsleyin.soğuk servis edin.afiyet olsun efendim.hayırlı ramazanlar...

işte bu da reklam olsun azıcık:)):kedi:

damla sakızlı güllaç | pinaripekci

Son düzenleme:
:asigim:
Oyy maşallah ! Süper,ne güzel herkesler toplanmış burada,mubarek ramazan duası ve muhabbet edasıyla..
Mesajlar için çok teşekkürler,yüreği güzeller,bu sene de fırsat buldukça burada olacağız inşallah..Uygun oldukça resim de ekleyeceğiz,geçen seneki gibi..
1. gün mönümüz:
Elvan Kız Çorbası
Kaşarlı Pilav
Körili Tavuk
Domates Soslu Yaprak Sarması
Mini pidecikler
Siron / Silor
Tabbule / Zeytin Piyazı
İftariyelikler
Tatlımız da İncirli Hurma Telemesi idi..
(İlk günümüz bereket niyeti ile misafirlerimizle başladı)

Bugün:
Ekşili Köfte (Çorba)
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sucuklu Patates Graten
Muhammaralı Ekmekçikler
Osmanlı Kebabı
Tatlımız : Osmanlı Usulü Fıstıklı Keşkül

İlk sahurda lavaş böreği yaptım,kahvaltılıklar,bol sıvı :)
Bu gece için tahinli gözleme hazırladım.

Rabbimiz c.c. hayır ve bereketle geçireceğimiz bir ramazan nasip etsin.
İfrat / tefrit düsturu ve 'Yiyiniz,içiniz,israf etmeyiniz' hadisi gölgesinde,tatlı,keyifli,dolu dolu bir ay yaşatsın.!

opuyorumnanaktan

Gönlünüzden öperim.

gayet gerçek. çok hamarat maşallah. eşi de çocukları da çok şanslı.
valla libyana ablacım seni görünce kendi menümden utandım :sinifsinif:

CancağzımŞeniz
Öyle özledim ki sizleri..Tek tek isim veremeyeceğim lakin ismini görüp cismini hissettiğimde muhteşem hisler uyandıran arkadaşlarla tekrar bu sene burada olduran,kavuşturan Rahman c.c ya hamd-u senalar olsun..Epeydir gelemiyoruz,ramazan vesile oldu :)
İlk gün yoğunluktan pek bakamadım , aklım gönlüm burada kaldı..
Ayrıca ne olur öyle söyleme,sırf bu sebeplerden mütevellit gelmemeyi dahi düşündüm.Yanlış anlaşılmaktan,kul hakkından Rabbimize sığınırız.
Hoş her gün böyle mönü hazırlıyor değiliz ya fıstıkım.
Rabbim ne verdiyse,ramazana doyma / beslenme gözü ile değil de bir nefs ve yürek temizliği için koca bir fırsat,yardımlaşma ve muhabbet için bir kapı,bir yol olarak görmek lazım değil mi..
Ben sizlere,özellikle misafir mönülerine fikir,alternatif olsun niyeti ile paylaşırım inşallah.
Annem benim iftar ne yapsam diye düşünmekten bir hal olurdu,şimdi aynı şeyleri biz yaşıyoruz :)

Yeri gelir,oturur sıcacık bir çorba içer,ekmeğimizi,zeytinimizi peynirimizi yeriz ardından mis gibi naneli bir çay yahut şööyle orta şekerli bol köpükli bir türk kahvesi offf daha ne olsun gülüm değil mi..

Son düzenleme:
Aman guzum bu hingel deli bişi..Ben bayılıyorum
Eklemiştim daha önce,mantının biraz hormonlu halini düşün :)
Aslı buharda pişiyor da tencerede haşlayarak da olur..
Amma velakin eşceğzin Kayserili ise işin zor :)
Abbauvv bu ne,bir kaşığa gırk dene sığan guççucuk Kayseri mantısından sonra biraz öksüz doyuran formunda oluyor ama ne yapalım bu da bizim mantımız.. :))

Allahtan adamlar buraya üye filan değil, bak elin kadınları ne menüler çıkarıyor ne kadar hamarat deyip kapı dışarı ederlerdi bizi :)sempatiksalakcinni (kızım sana söylüyorum Libyana sen anla)-tatlicadiarzu-

kızlar hıngal nasıl bişey bi tarif edin bana ya mantı dediniz oruçlu oruçlu:)

Perininkızı Rabbim c.c razı olsun,eksik olmayın inşaAllah gülüm.
Kahvemkolikim ahh Allah mı söyletti,bizim bir tane minik bi cimcimemiz var şükürler olsun 3 yaşında:)
Şimdilik tekil,hayırlısı bakalım ..
Kuzum,mee' seslim,pamuk yüreklim,senii düverim :))

Allah hepimizden razı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…