bende bi fikir verebilirmiyim kızla bayat pideleri küp küp kasip servis tabağına al daha sonra soğan kıyma çeşitli baharatlar katıp maydonoz ilave edilir çok az su konur biraz piştikten sonra pidelerin üstüne dökülür en üste sarımsaklı yoğurt ......
yeşil mercimeği blenderden geçirmem ki. kırmızı geçiririm.
önce pideni ikiye kes yatay olayark yani :)
domatesi rendele içine çok az salça ve karabiber koy
karıştırıp pidenin üstüne sür
sonra az kaşar rendesi serp
sonra malzemelerinii koy (zeytin,biber,mısır,soğan,sucuk,sosis,vs)
sonra üzerine tekrar kaşar sert
fırına ver üzerindekiler pişene kadar cokacimcoook
iyi aksamlar arkadaslar nasilsiniz hepinizin ramazani kutlu olsun ben biraz gec kaldim sanirim
gecen sene burada sabaha kadar konusurduk ne guzel sohbetler olurdu ,yemekler tarifler,resimler havada ucuurdu resmen
ama bu sene ise basladim hemn gec geliyorum gelir gelmez biseyler hazirliyorum ,onceki gibi fazla bi menum olmuyor siradan yemekler yapiyorum
buranin sohbetlerini cok ozledim ve hafta sonu oldugu icin buraya geldim insallah iyi ettim :)
herkese iyi gecelerrr.iftarda arkadasıma davetlıydım.sahurada dün domatesli biberli soganlı harcla hazır yufkadan gözleme yapmıstım.cok guzel oldu.gerçi nerde annemın el acması saçta yaptıgı domatesli gözleme nerde benim cakma gözlelem-tatlicadiarzu-bugunde burda bi tarif gördüm pınar arkadasımızın tarifi kolay tava böreği onu yapıcam yanına cayyy.kahvaltılıkk tabikide arkasından karpuzzzz.bol su
kahvekolık ben sana maılı atamadım ,hata verdı hep unuttum sanma emi :kedi:
Sempi maksat muhabbet sofralarımızın reçetelerimizin bilgilerinden ziyade bu muhteşem ayı hep birlikte ihya edebilmek,dualarda buluşmak,gönül okşamak..
İsteriz ki okuyan herkes iştirak etsin,bir selam bir hatır insanın kalbini öyle ısıtıyor ki..
'Aranızda selamı yayınız'
Kim bilir ne farklı tarifler,ne güzellikler var.
Bayılıyorum keyifle takip ediyorum.
Özellikle yöresel yemekler mmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?