''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bu arada Öz'um (Symphatique) kardeşimiz,mide probleminden dolayı bugün minik bir operasyon geçirdi (endoskopi),herkese selam ve sevgilerini gönderiyor,şifa dileyelim inşallah onun nezdinde tüm şifa bekleyenlere..

çok geçmiş olsun symphatique... inşallah çabucak iyileşir dönersin aramıza...

geçen sene Pınar İpekçi vardı sürekli burada olurdu.. ama bu sene hiç görmedim.. üyeliği mi iptal oldu acaba...haberi olan var mı...

mrb hanımlar dün menü yazmıştım kociş mercimek köftesi istiyodu yapamamıştım bugün onu yapıcam galiba bide yogurt çorbası salata karpuz felan olcak bide sizleirn menüsüne bakayım olmazsa fikir degiştirebilirim

kızlar sütlaçlarım 10 dk fırında henüz üzerleri kızarmadı yumurta sürmedim ben ondan olabilirmi

Amaa hangisininbilmiyorumkismile
Nedense, Arda'mızın gibi hissettim
Hayırlı,uzun ömrü olsun ikisinin de,anneciğisi.
Ele emeği bir pasta,hiç bir şeyin yerini tutmaz.
Koly gelsin cancağzım..

.

Çağatayımın doğum günü Libim..16 yaşına giriyor bugün.Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşaallah..Sağol cancağızım.Bir yandan pastayla uğraşıyorum,bir yandan gözüm sizde..yerimseniben

herkese selam...
smeagol oğlunun doğum günü kutlu olsun canım... beraber nice yıllar geçirirsiniz inşallah...

Amin maibeyazım,Allah razı olsun..yerimseniben

ellerine sağlık canım nefisler..

Teşekkür ederim başıyazmalım..yerimseniben

yok ya offf olmadı libyanacaım ben napıcam şimdimafoldumben

İkoncanım sebep ben mi oldum acaba diye düşünürken defterimde ki ikinci sütlaç tarifini sana verdiğimi farkettim.Çok sık yapmadığımdan,bir hata etmişim.Bilmiyorum beni affedebilecekmisin?.bilmiyorumkismile
Hakkını helal et ne olur...:gitme::çok üzgünüm:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2.5 çorba kaşığı nişasta
3.5 çorba kaşığı pirinç

Pınar'ın Irak'tan misafirleri var MaiBeyaz,gelir inşaAllah..
Yakın zamanla bizlerle,buradalardı,Libya'da.Üyeliği iptal olmadı..
Geçen sene burada sürekli bizimle olan -sizden iyi olmasın- çok cici arkadaşlarımız vardı,başlara dönüp bulacağım kaçaklarımızı..
Her zaman dediğimiz gibi okuyan,gören,ilgilenen arkadaşlar da ihtiyat etmesin,buyursun iştirak etsin.

merhaba
yarın akşam kayınvalidemler gelicekeyvahedigeldismile kadayıf yapıcam 400 gr. kadayf aldım ne kadar şerbet yapıcam kaç bardak su kaç bardak şeker yardım lüftenşutarafagitti

seninkini aynısını yaptım canım ama ben beceremedim heralde önemli değil artık boşver benim beceriksizliğim bacım üzülme sen olurmu öyle şey mutfakta oluyor böyle arada kazalarkaydirigubbakcemile5

GökçeRana hoşgeldin gülüm,ellerine sağlık..

Simim,can arkadaşım,Çağatay ağabeyimize,hayırlı,uzun ömürler olsun tekrar.
Ee pastadan bize düşeni de eklersin artık:)

İkoncan,yumurta sürmesen de olur yanlız hemen 10 dk.da kızarmaz üstleri..
Ayrıca tepsiye biraz su eklersen dah güzel olur..

kızarması uzunmu sürer acaba ? offf ya bidaha yaparsam iki olsun valla şeytan diyor dışarıdan almafoldumben

smeagolcum oellerine saglık ne güzel yemekler yaa elimden gelse keşke bende öyle yapabilsem hamur işini pek beceremiyorum da

kk nın sütlaç yapma özürlü hatunu seçiyorum kendimi libyanacım offf ya beklemedeyim hala olsun resmini ekleyeceğim sizeyerimseniben

merhaba
yarın akşam kayınvalidemler gelicekeyvahedigeldismile kadayıf yapıcam 400 gr. kadayf aldım ne kadar şerbet yapıcam kaç bardak su kaç bardak şeker yardım lüftenşutarafagitti

1+ 1/4 bardak suya 1.5 bardak şeker koyup kaynatacaksınız. Diğer tarafta kadayıfı 5 dk kadar fırında ısıtacaksınız. Her ikiside sıcakken buluşmayı sağlayacaksınız.:hulya:

Bende dün yaptım kadayıf, hazır almıştım ama hiç beğenmedim:umursamaz:

üzerleri sarımsı oldu kabuk bağladı kızlar sizce normal mi? ayy sanki ilk defa birşey yapıyormuş gibi beceriksiz hisstttim kendimi

Eelifes,400 gram kadayıf için:

80 gram margarin veya tereyağ
1 kase kadar ceviz kırığı
35 gram pekmez (bir iki tatlı kaşığı)

Şerbet:
3 su bardağından biraz az şeker
Aynı oranda su
Yarım limon

....

Aslında muhallebili kadayıf veya çikola soslu kadayıf pastası da yapabilirsiniz..
Muhabbetle

benim kadayıf döşenmemi ama ben kendim döşiycem arasına ceviz koyup seninki hazır kadayıf için sanırım

kuzum eminmisin canım...
ben de daha dün yaptım paketin üzerinde 400 gr kadayıfa 1,5 litre su ve 1 kilo şekerle hzırlanmış şerbet dökülecek diyodu... ben de yarısını yaptım gayet güzel oldu...seninki az geldi bana...

İkoncan kabuk oluşmaya başlıcak o koyulaşacak zaten..
Tamam eklersin inşaAllah resmini mmm :)

sağol canım kren şanti döksem nasıl olur eşim öyle yapalım diyodu amabilmiyorumkismile
nasıl olur sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…