''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Libi libi libi mutfagına hayran oldugum.Of be fikir alıyorum buradan aman ne guzel ama bır sorunum var.

Nasıl bır sey katmalıyım kı yemeklere yanlız yemıs olmayı hıssetmıyım?

Bırde sımdı gorunce canım kunefe ıstedı ama ya.Oyle bır tarıfım olsa kı tadı kunefenın aynısı ama yapımı ıkı dakıkalık...

normalde pek yemek yapmayan birim yaparsamda canım cok yapmak ısteyecek hamur islerını yapmayı seviyorum..bu sene ablamın yanımdayım ıkı bekar takılıyoruz o calısıtıgı ıcın ben yapıyorum yemeklerı ama baya zorlanıyorum tat olarak ıyı oluyor ama cok strese giriorum.corba yapmayı pek beceremiyorum..
bugün benım menüm
hazır tarhana ve ezo gelın corbasını karıtstrdım (hosuma gıdıo )
kabak oturtması
pilav
sehrıye salatası
közlenmis bıber salatası
ve muzlu rulo tavuk gögsü
yemekler oldu gıbı tatlıyı yapacam
pek ahım sahım bır menğ degıl ama ben yaptım :)))

kuzucuk minik kuzu kaç yaşında..benimki 5 ine yeni girdi de hayal attim beni sahura kaldıracağını falan..gözüm doldu..:CüvCüv:

8 yaşında teyzesi, ellerinden öper. Her gece benide kaldırın sahura diye ağlıyor yavkaydirigubbakcemile3

bak döfcem kendimi :mymeka: klava: :mymeka: hem kendim günaha girdim oruçlu oruçlu hem seni günaha soktum..

Muhahaha:))

Dert etme şekerim, ben zati akşama kadar patronlardan şirketi arayanlara kadar saymadığım kalmıyor.

İyismi ben oruç filan tutmiyim.sempatiksalakcinni

ellerine sağlık afiyet olsun canım. bir sürü çorba tarifleri var . kendin yap sonra hazır çorba içemessin :) zor değil inan. sadece iste

o ilk aradığını bulursan bana da birazcık verebilermisen kedijikmmmm..pisiciğmmm..

pınar canım blog yazılarını okudum çok güzeller yüreğine sağlıkk

senin yüreğine sağlık canım..okuyup anlamlandıran sensin..

menü gayet güzel birtanem eline emeğine sağlık..opuyorumnanaktan

ellerine sağlık afiyet olsun canım. bir sürü çorba tarifleri var . kendin yap sonra hazır çorba içemessin :) zor değil inan. sadece iste

ya gecenlerde sehrıye corbası yaptım tel sehrıye pek cansız geldı attıkca atım attıkca attım ay cok komık bırsey oldu sevkım kırıldı..
ablam anlatıyor söyle yap dıye ama yapmıyorum hazır kolyaıma gelıyor sanırım.corbayıda ögrenırsem yemekten yana sorunum olmaz ama ıste ınsallah onuda ögrenırım

patlıcanın varsa yoğurtlu közlenmiş patlıcan yapabilirsin.. babagannuş diye yaz googleye bi abk bakalım uygunmu sanaa.s.

menüler çok güzel bizde bugün annemle ne yapsak diye düşünüyoruz daha :))
tatlıyı seçtim peynirli kemal paşa yapıcaz
çorba olarak mercimek çorbası et sulu başka yemiyo eşim diye :)
pilavımızda var yanına ne yapsak diye düşünüyoruz ?

kuzucukm..böyle hissettirdiğim için özür dilerim canım..

minik kuzu için libymin blogunda yayınladığı şu son yazıyı okumanı tavsiye ediorm ..yüreğe dokunmuş yine..

http://cafepepela.blogspot.com/2010/08/kayseri-yaglamasi-sebit-ve-pekmezli-un.html

Son düzenleme:
selam herkese hamarat hanımlar ... ben kalkalı 1 saat ancak oldu:kedi::kedi: burası bayağpı bi kaynamış maşallah :))) ne pişiricem hala bulamadım yaaa:1no2::1no2:

tesekkürler herkese
hayırlı iftarlar ben tatlımı yapayım..
havada cok sıcak calısanlara,evde yemek yapanlara Allah kolaylık versin
sahur yapmıyoruz bu su olayı cok sey oluyor ay yandım..
herkesın elıne koluna saglık afıyet olsun

NilBera,biz de çok seviyoruz gülüm,eksik olma!
Perinin kizi,amin ecmain gülüm hayırlı cumalar olsun..

Şeniz
Mıırnav'ım,cici yüreklim..
Seni nasıl özlemişim olumunekankayizsmile
Ohhh.. Şeniz
Ne güzel maşallah bu ramazan da böyle kalabalık bir coşkuyla hayra ereriz inşallahkaydirigubbakcemile5
Künefeye gelince off off diyim! Dün nihayet kadayıf buldukkaydirigubbakcemile3
Ve yeni geliştirmelerimiz var kedijisi..
Misal,kadayıflı mantı / çıtır patates topları / kadayıflı muz.
Hepsinin tarifini vereceğiz inşaAllah..
olumunekankayizsmile

kuzucukm..böyle hissettirdiğim için özür dilerim canım..

minik kuzu için libymin blogunda yayınladığı şu son yazıyı okumanı tavsiye ediorm ..yüreğe dokunmuş yine..

:asigim:

selam herkese hamarat hanımlar ... ben kalkalı 1 saat ancak oldu:kedi::kedi: burası bayağpı bi kaynamış maşallah :))) ne pişiricem hala bulamadım yaaa:1no2::1no2:

1 saat miakannehir

ben güne başlayalı 8.5 saat oluyor yav.kaydirigubbakcemile

geçen iftara iş arkadaşlarımı davet etmiştim menumu yazayım..
koftelı yogurt corbası
biber dolması
kürdan kebabı
pilav
yeşil salata
cevizli havuç salatası
etimek tatlısı...

Kuzum,afetim,asalet timsalimaklinialirimsmile
Allah c.c razı olsun gülüm,inşaAllah..

Pınar'ısı,kekli baklava biliyor musun?
Annem bayramlarda ondan da yapar bir tepsi ..
Vuuuuu dehşetengiz bi'şiakannehir
Ben de geçen yaptım , hazır yufka ile ama..
Muhallebili baklava da süper oluyor,yarın da onu yapmak istiyorum...
K.validene tatlı yapan cici gelinimolumunekankayizsmile

bugun eşimle iftarı dışarda açıcaz piknik yerinde şuan kesin olan kıymalı pide yaptırıcaz ama başka ne olur bilemem ha bide termosta çay olmazsa oolmazzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…