''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

inşallah birtanem..ben şimdi hazırlanayım..mesai bitti çok şükür..evi yakına taşıdık ya 15 dakikaya nasipse evdeyim..laptopu mutfağa koyar oradan da takip ederim evelallah..

kocaman öpoorm şimdilikŞeniz

Perini kızı ağırlıklı hangi malzemelerimiz var?
Şerbetli tatlı mı çekiyor canımız?

bu arada nofliyn marketinde hani o gelinlikçilerin bol olduğu sokaktaki markette hazır künefe vardı birtanem..eğer o tarafa yolun düşerse:)

yok canım yok farkettim künefe canım çekiyordu sende ekleyince cuk diye oturdu amma evde malzeme yokkk yarın alırım inşllahhh

Kolay gelsin Pıny'im.
Evet orada var da Beyda'da zor bulunuyor.
Ba ba baa Libyalı olmuş da kardeşine adres bilen veriyor :)
Allah c.c razı olsun..

Künefe soran arkadaşım vardı,dün bu tarifle denedim çok güzel oldu...
Kadayıf tatlısı kolay gibi görünür yanlız püf noktalarına dikkat etmez isek,netice iyi olmayabilir.
Bu tarifle 1 saatte tatlınız hazır,misafirlerinize de keyifle ikram edebilirsiniz.
Hazır gibi oluyor:

Malzemeler:
1/2 kg yarım
200 gram tereyağ
250-300 gram ceviz içi

Şerbet:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım Limon suyu

Yapılışı:
Toz şekeri ve suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-12dk ocakta tutun. Daha sonra yarım limon suyunu ekleyin. 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Derin bir kabın içine tel kadayıfını alın. Kadayıfları elinizle tel tel ayırıp küçük parçalara bölün. Daha sonra eritilmiş ılık tereyağını ekleyin. Yine elinizle tereyağını tel kadayıfına iyice yedirin. Fırın tepsisini yağlayın. Tel kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yerleştirin. Kavanozun tabanı ile kadayıfların üzerini iyice bastırın. Bastırırsanız dilimlenirken kalıp gibi çıkar. Hava boşlukları içinde kalmayacak şekilde bastırın. Daha sonra üzerine eşit olacak şekilde ince çekilmiş cevizi serpin. Kalan tel kadayıflarını da üzerine yerleştirin. Yine kavanozun tabanı ile hava kalmayacak şekilde mutlaka bastırın. Elinizle de bastırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan yaklaşık 2-3 dk sonra soğuk şerbeti üzerine eşit bir şekilde gezdirin. Şerbetini çekip dinlendirdikten sonra servis edin.

Kaymak veya krem şanti ile çok yakışıyor..

Uff çok geç geldi aklıma buraya yazmak;:gitme:
Kızlar iftara misaifirm var ,mönüm,

Kırmızı mercimek çorbası

zeytinyağlı taze fasulye

Sini Kebabı

Pilav

Galete unlu çıtır börek

Meze olarak yoğurtlu kabak ve havuç+salata+ iftariyelikler..

Nasıl sizce,ekleme-çıkarma neler yapabiliriz? Özellikle çorba ve pilav konusunda değişik ne olabilir?

Aman amaanŞeniz
Gülüm bence çok hoş,arkadaşlarımızın da tavsiyesi olacaktır inşallah..
Sini kebabı zaten süper birşey..O varsa tamam! :)
Çorba da çok güzel,mercimeğin yeri bambaşka..
Pilavı nohutlu yapabilirsin , veya kaşar rendeleyip fırına verebilirsini (minik servis kaseleri ile)
İncitanemizin de kulakları çınlasın..
Tatlımız ne:kedi:

Tatlı dillim,yüreği güzelim unutmuşum yazmayı,bir Ramazan klasiği olan Güllaç,değişik fikirler vardı aklımda ama sonra özellikle bunu istedim,pilavı nohutlu yapmak benim de aklıma geldi,öyle yapacağım büyük ihtimal,ama değişik çorba tarifi konusunda hem kararsız hem yetersizim :)ohaoldumsmile

Perini kızı ağırlıklı hangi malzemelerimiz var?
Şerbetli tatlı mı çekiyor canımız?

evet canım şerbetli tatlı. aslında künefe olmadı baklava :) ama şimdi memleketimde değilim o yüzden dışardan almam.
elimdeki malzemeler;
un
şeker
ceviz
pirinç unu
nişasta
pudra şekeri
kabartma tozu
yoğurt
süt
cokacimcoook

Şeniz
Fıstıkım neden yetersiz olasın ..
Geçen Bolu Usülü Patates çorbasını konuştuk süper oluyor istersen onu da bir düşün..
Çorba deyince aklıma o kadar çok seçenek geliyor ki,tatlısı..
Ana malzemeyi söyle hemen bulalım:) Bir de fransız usulu soğan çorbası var ki bayılırım,lakin misafir için riskli olabilir hani herkese hitap etmeyebilir.

Hayırlı olsun Libidik im modluğun ayrıcaŞeniz
:asigim:
Gül tatlısı olabilir..- çok severim anneanne tatlısı o benim için- :)
Bir de geçen Yeşim ablamdan aldığım bir tarif var,süper oldu hem basit hem leziz..
Kolay Tatlı:
Hamur:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Şerbet:
4 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu

Açmak için nişasta

Yapılışı.
Hamuru yoğurup iki bezeye ayırıyoruz. çok basit toplanıyor.
Her bir bezeyi nişasta serperek oklava yardımı ile açıyoruz.
Üzerine ceviz serpip gevşekçe rulo yapıyoruz.
Bıçakla dilimleyip fırın tepsisine koyuyoruz.
Aynı işlemi diğer hamura da uyguluyoruz.
Sıcak fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (yağlı olduğu için biraz geç kızarır)
Soğuduktan sonra hazırladığımız sıcak şerbetle buluşturuyoruz.
Şerbetini çekince antep fıstığı ile süsleyip servis ediyoruz..kaydirigubbakcemile5

aa libi mod mu oldun hayırlı olsun
apla diycem bundan sonra

:)
Allah razı olsun ..

yok canım yok farkettim künefe canım çekiyordu sende ekleyince cuk diye oturdu amma evde malzeme yokkk yarın alırım inşllahhh

inşallah bitnm..

Kolay gelsin Pıny'im.
Evet orada var da Beyda'da zor bulunuyor.
Ba ba baa Libyalı olmuş da kardeşine adres bilen veriyor :)
Allah c.c razı olsun..

ehi ehi :1rolleyes:

Allah (c.c.)'ın selamı üzerinize olsun:)

Libyana canım tebrik ederim modluğunu
bu arada cafene şebit postlamışsın, bayıldım resmen
3 gün önce yapmama rağmen nasıl canım çekti anlatamam
sen yapınca bide aman Allah'ım...
neyse bu kadar yeter orucu fesat etmeyelim de mi ...

hayırlı iftarlar diliyorum herkese...

bugun eşimle iftarı dışarda açıcaz piknik yerinde şuan kesin olan kıymalı pide yaptırıcaz ama başka ne olur bilemem ha bide termosta çay olmazsa oolmazzemuszemus

oooo hemşehrim en iyisi valla serin serin . mis gibi.hayırlı iftarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…