''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

teşekkür ederim perinin kızı... evde susam yok ama susamsız da olmaz sanırım....
libyanam normalde hep yoğurt salça baharat su karıştırır döküverirdim.. ama şimdi daha çekici bi tarif istiyorum... eşim var bu gün iftarda inşallah...

ne desem şimdi nasıl kıvırsam bilemedim ki..ama bu benim en sevdiğim şooba..wallaohaoldumsmile

etli pide dediğiniz konyanın etli ekmeği mi yoksa... ayy bayılazammm kaç gündür canım gçekiyo... konyada yaşayıp da etli ekmeğe hasret bi ben varımdır herhalde... kaydirigubbakcemile3

etli pide dediğiniz konyanın etli ekmeği mi yoksa... ayy bayılazammm kaç gündür canım gçekiyo... konyada yaşayıp da etli ekmeğe hasret bi ben varımdır herhalde... kaydirigubbakcemile3

Aaaa cok uzuldum sımdı mafoldumben

Ama nasıl hem Konya da olup hem de etlıekmege hasret kaldın sen arkadasım...

Aksama atla bıze gel kaydirigubbakcemile5

Saolasınız şeker dostlar...

Hemen gelın aksama.Dede cıceklerı arasında anne sofrası hepımızı alır...

tşkler..libyana
buyur gel beklerim
arap yemekleri çok güzel oluyor
bizm burda fazlasıyla vr
turk arap yemeklerinden oluşan helenestik bir yemek kültürü
herkese afiyet olsun şimdiden
ayy ağzım sulandı bugun çok lezzetli yemekler var
ellerinize sağlık hatunlar
bu erkekler nasıl kadınların hakkını öder acep :)

Voovv Maiciğim çekici bir tarif diyorsun:)

Aklıma o kadar çok geliyor ki şuanda,evde malzemelerine de bağlı gülüm..
Misal sütlü-soya soslu tavuk baget,
Hardal soslu tavuk baget,
Körili Tavuk Baget,Salsa soslu acılı tavuk baget..

Ya da şöyle bol kaşar peynirli beşamel soslu tavuk baget.
Olmadı milföyün var mıı

En sevdiğim..
Sar milföye ver fırınaa off :)

Aaaa cok uzuldum sımdı mafoldumben

Ama nasıl hem Konya da olup hem de etlıekmege hasret kaldın sen arkadasım...

Aksama atla bıze gel kaydirigubbakcemile5

yola çıktım bilee...

canım eşim yok kaç gündür.. buralarda mahrumiyet bölgesi sanki hiçç etli ekmekci yok... bende de iki bebek var dışarı çıkamıyorum... zaten yabancıyım da buraları hiç bilmiyom... işte o yüzden hasretim.. inşallahg eşim getiriverirse kavuşacağız etli ekmekciklerimizle...

kızlar bn çok şanslıyım
çünkü fırın evimin hemen yanında
ve yemeklerin çoğunu frında hemen yapıyorum
ev fırınından daha lezzetli oluyor odun fırınında pişen
fırn kapanmadan bn hemen alayım en iyisi

asıl etliekmege hasret olan benim daha dün akşam yemekte konuştuk olsada yesek diye bugünde annemleri aradım dayımlar yemege gelecekmiş ne yapacaksınız dedim etliekmek dediler..... gerçi konyadan buraya gelen oldumu paket yapıp gönderiyorlar ama sıcak sıcak çıtır çıtır ay oruç iyice başıma vurdu

hımmm sağol canım... milföyü beğendim canım değişik olur.. diğer baharatlar yok evde çünkü.. peki sadece milföye mi saracağım sos yok mu...

İzmirde de çok aslında etliekmek fırını...benim eşimin çok akrabası var İzmirde etli ekmek yapan..ama ben tanımıyorum tabii...

Neresındesın arkadasım sen Konya nın?

Yaaa vallahı cok uzuldum soylemeseydım keskeeee.mafoldumben

Sana etlıekmek Konya Izmır arası seyatle ulasıyormus.

Bana bır zamanlar Konya Hollanda arası seyahetle ulastı yazık etlıekmek kaydirigubbakcemile3

ben de bilmiyorum ki...kaydirigubbakcemile3
eşim soran olursa kalfalarla uzun harmanların ortası de herkes bilir dedi...:roflol:siz de mi konyalısınız...

ben de bilmiyorum ki...kaydirigubbakcemile3
eşim soran olursa kalfalarla uzun harmanların ortası de herkes bilir dedi...:roflol:siz de mi konyalısınız...

kaydirigubbakcemile3 İlahi arkadasım herkez bılırmıs ama ben bılemedım kaydirigubbakcemile3

Ben de Konya dayım ama merkezde degıl.Akşehirdeyım yanı dunyanın tam ortasında zemuszemus

Yolun duserse muhakkak beklerımkaydirigubbakcemile5

aaaa öyle mi çek cumhuriyeti yazıyor ya ben oradasınız sanmıştım...
benim yolum akşehire düşmez de senin yolun kesin konyaya düşer ozaman... gelince bende beklerim mutlaka... adres belli uzun harmanlarla kalfaların tam ortası...:roflol::roflol::roflol:

ayy buyur canım fazlasıyla var
biz iki kişiyız zaten

allah razı olsun birtanem..işte kk nın gönlü zengin hatunları..fark budur işte..
a.s.
İzmirde de çok aslında etliekmek fırını...benim eşimin çok akrabası var İzmirde etli ekmek yapan..ama ben tanımıyorum tabii...

evet izmirde etli ekmek var..konyadakini hiç yemedim belki de oradaki kadar güzel değildir izmirde ama var yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…