hee aklıma hiçbişi gelmiyorr sahur için kadijim krepte gzel olurr aslında ama bi ek daha lazım çünlkü çok yakın arkadaşım eşiyle gelcekler benim eşimle 4kişiyizz ay başkaa kızçelerr çok saollll becerikli keicimmopuyorumnanaktan
canım poğaça istersen benim süper bir poğaça tarifim var.. şimdiye kadar yiyip te tarifini almayan kalmadı... garantili ama zahmetli bi tarif istersen vereyim...
tarif bu demi canım denicem 48tane çok iyiii bize yertde artar:)mayalayıp çok beklicekmii bu arkadaşımm çok saoll..2 tane yumurta birinin sarisi ayrilir
1 su bardagi sivi yag
1 corba kasigi seker
1 pyket yas maya
2,5 su bardagi süt
bir paket yani 200g labne peyniri
1 tatli kasigi tuz
1 kg un
ici icin peynir ben patatesli de yaptim istege göre.
bir kabin icine mayayi ilik sütü sekeri koyup mayalanmasini bekleyin,sonra labne peynirini sivi yag tuzu yumurtayi koyup güzel bir yumsak hamur elde edelim.hamur iki misli olunca 6 parcaya bölüp kenara koyalim sonra tek tek acip 3 mm kalinliginda 8 keselim .sigara böregi sarar gibi harcini koyup saralim üstüne yumurta sarisi sürüp tepside 15 dakkika daha bekletip 180 c pisirelim. üstü az kızarana kadar pişiriyoruz.. çok kızarmayacak....48 tane çıkıyo bu ölçülerle...
Ayhhh ne agırlık ne bıseyyyyy delikafadulden
Ustelık yemekden sonra eve gelıp kucuk çaplı bırde mutfak temızlıgı bıle yaptım naniknanik
Sımdı de manyak bır enerjı var uzerımde guclubacismile
Pınarım İpeğim kahve ıcıyorum atla gele bebegımmmmkaydirigubbakcemile
evet tarif o canım... çok beklemiyo sıcaklarda zaten hemen mayalanıyo..
hamurun yumuşacık olsun elinden tam kurtulmasın... inşallah beğenirsiniz canım... yumuşacık puf puf oluyo...
koptum geloorm kahveye miyaf miyafım..
oh ne güzel kedijikm..bizim de geçti şükür..çayları yuvarlayınca..mutfakla uğraştım ben de..bulaşık makinem arızalandı bir kaç haftadır elimde yıkıyorum..nasıl da alışmışız rahatlığa sorma..
bunu söyleyince aklıma geldi bak; geçen akşam sessiz filme benzer birşey oynadık çocuklarla..böyle duvar boyamak,halı yıkamak falan gibi şeyler anlattırdık onlara..ben mavisu ya çamaşır yıkamayı anlat dedim.. çocuk ta anlattı:
çamaşırları makineye soktu düğmeyi çevirdi ve başlama tuşuna bastı..gülmekten öldüm tabi ben çocuk elinde çamaşır çitileyerek anlatacak sanıyordum ya şok..çocuk elinde çamaşır yıkayan gördümü sanki haklı..kaydirigubbakcemile3
geceniz bereketli olsun arkadaşlar:)
bugün iftarda annemdeydik çünkü kardeşim askerden geldi elhamdülillah
rabbim bütün kuzularımızı korusun her ne kadar vatan için olsa da insan sürekli tedirgin oluyor
ama çok şükür bitti
yüce rabbim kalan evlatlarımızı esirgesin
Allah'a emanet...
canım arkadaşım gözünüz aydın olsun..ne mutlu o vatan evlatlarına ..bugunde benim kardeşcezim geldi askerden bizde annemde iftar yaptık tüm sülale aynı sizin gibi:teytey:
koptum geloorm kahveye miyaf miyafım..
oh ne güzel kedijikm..bizim de geçti şükür..çayları yuvarlayınca..mutfakla uğraştım ben de..bulaşık makinem arızalandı bir kaç haftadır elimde yıkıyorum..nasıl da alışmışız rahatlığa sorma..
bunu söyleyince aklıma geldi bak; geçen akşam sessiz filme benzer birşey oynadık çocuklarla..böyle duvar boyamak,halı yıkamak falan gibi şeyler anlattırdık onlara..ben mavisu ya çamaşır yıkamayı anlat dedim.. çocuk ta anlattı:
çamaşırları makineye soktu düğmeyi çevirdi ve başlama tuşuna bastı..gülmekten öldüm tabi ben çocuk elinde çamaşır çitileyerek anlatacak sanıyordum ya şok..çocuk elinde çamaşır yıkayan gördümü sanki haklı..kaydirigubbakcemile3
Şeniz
yerim ben o bıdığı maşaAllahopuyorumnanaktan
hakkaten bizim veletler herşeyin hazırına erdiler
bu iyi mi kötü mü bilinmez ama
Rabbimiz neslimizi doğru yola iletsin ...
bende dün için tamamen plnladığımın dışında bir menü hazırladım yani birazcık değişti menum az midem bulanınca kolya kaçtım :)
Menüm şöyleydi;
Çorba (mercimek)
karnıyarık
zeytin yağlı barbunya
pilav
göbek salata
yoğurtlu havuç
milföylü peynırlı börek
zeytinyağlı yaprak sarma
güllaç :)
Bittim dün bide temizlik yaptım 3 amkinada çamaşır astımmidem bugunde kötüüü
Bugunde dünden kalnları yeriz iftara ek olrak vişne kompostosu eklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?