''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

batı daha önce bir arkadaşta yemiştim güzel tadı vardı ama erişteli çorbadan dönme bir bat nasıl olur bilmiyorumbilmiyorumkismile.. dökmek istemiyorum ama okadar çok yapmışki içilmedide dün. bir kısmını batla kurtarayım kalanıda dondurucuya atsam sonra içsek.. donunca tadında değişiklik olurmu ki?

acıgülüm..o sakala çarpan çorbasını iftara yakın ısıtsan üzerine de biraz nane yakıp bol kaselerde komşularına ikram etsen??her sofrada farklı bir tabak yemeğe yer vardır..hem ramazan ruhu ve komşuluk bağları sıcacık kalır ne dersin?? sen de biraz karışık kızartma yap çorbanın yanına huzurlu huzurlu yeyin oluumu??opuyorumnanaktan

işte bu yaaa!!! bi tanesin pınar abla!!! :lepi: olumunekankayizsmile birileri de şu libyana ablamın genetik kodlarını çözse... biyonik bence CADIARZU

onu çözmek imkansız ama aralık kapıdan gördüğüm kadarıyla sırtını rabbisine dayamış huzurun rüzgarında besteler yapan bir doku görüyorum...bir de cennete has bir koku...opuyorumnanaktan

ösledim libyana bacımı..kesin yine internet yok..hadi oklavalar hazırlansın ilk hedef ekmek kaddayıfı sarayıdırklava:

valla bu süper bir fikir oldu canım. zaten hergün babaannemize yemek gönderirim.. tepsiye 3-5 tabak fazla koyayım komşularda nasiplensin.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan ohh be içim rahatladı.. dünyada okadar kişinin açlıkla mücadele ettiğini bile bile (bilmemiş olsamda)israfı sevmiyorum ama bu çorbayı 4 kişi en az 4 günde tüketiriz(imkansız). yarında zaten davetliyiz başka yere.. süper oldu teşekkürler pınarcım kaydirigubbakcemile5a.s.

tavrın çok mutlu etti beni gülüm..asıl ben teşekkür ederim..opuyorumnanaktan

merhaba
arkadaşlar iftara 10 kişilik misafir çagırmayı düşünüyorum misafirlerimiz yemek yemegi seven insanlar fırında tavuk yapıcam yanına pilav nohut yada kurufasulye yapmak istemiyorum artınca zor bitiryoruz buralarda gelenekseldir bunlardan yapmak farklı birşey olsun isityorum ne yapabilirim fikri olan varmı

tatlım tavuğun yanına zeytinyağlı birşeyler yapsan birer kaşık alsalar..barbunya pilaki ya da yeşil fasülye gibi nasıl olur..çorbanı da mesela terbiyeli tavuk çorbası gibi açık renk birşey düşünsen bir de ege usulü cacık şöyle nasıl yakışır bak bu da link cankuşum..

http://www.kadinlarkulubu.com/yoresel-yemekler/309993-ege-usulu-cacikresimli.html

bir de mücver mesela

http://www.kadinlarkulubu.com/sebze-yemekleri/289671-mucverkabak-koftesiresimli.html

bende de bugün...
fırında patates,köfte...
yoğurtlu makarna
salata
karpuz
ve kaç gündür bitemeyen güllacım
herkese hayırlı iftarlar.

hmmm ee neler var menüde cnmm :):) başladın kadarını çıtlat bizlerede bakalım:lepi:

canım menü aşağı yukarı kafamda oluştu ekleme ya da çıkarma yapabilirm

şimdilik şu şekilde..

mercimek çorbası
fırında folyolu sebzeli tavuk
pilav
kremalı patates
zeytinyağlı barbunya

közlenmiş kırmızı biber
salata
havuç salatası

tatlı meçhul kaydirigubbakcemile3

şekerparem acba kremalı paatesin tarifini paylaşabilermisinnnn krema ve patates duyunca hemen antenlerim o tarafa yöneldide :1rolleyes: kaydirigubbakcemile3

şekerparem acba kremalı paatesin tarifini paylaşabilermisinnnn krema ve patates duyunca hemen antenlerim o tarafa yöneldide :1rolleyes: kaydirigubbakcemile3

canım patatesleri ya halka ya da küp doğuyorum

fırın tepsisine dizip üzerine hazır krema döküyorum

üzerinede kaşar rendesi koyup fırına veriyorum..

hazır kremam yoksa beşamel sosla yapıyorum..

dün misafirlikte idik..
menü söyleydi:
domates çorba(kaşar ilaveli)
domatesli bulgur pilavı
köfte
cacık
salata
yoğurt

bu akşamki menümüz;
yayla çorbası
z.yağlı taze fasulye-pilav
etli biber dolması
yoğurt
tatlı ne yapsam düşünüyorum :)

herkese afiyet olsun Allah kabul etsin dualarımızı ve oruçlarımızı inşaAllah...

şekerim bak elmalı tatlıyı tavsiye ederim muhteşem oluyor..elman varsa eğer..çok pratik ve leziz..

Elmalı Tatlı:

krema malzemeleri:
750ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1-2 parça damla sakızı

içine:
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın

ayrıca:
4 veya 5 adet sarı elma
toz şeker
8 veya 10 adet pötibör bisküvi
hindistan cevizi

Hazırlanması:
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın

tarif portakalağacından

canım patatesleri ya halka ya da küp doğuyorum

fırın tepsisine dizip üzerine hazır krema döküyorum

üzerinede kaşar rendesi koyup fırına veriyorum..

hazır kremam yoksa beşamel sosla yapıyorum..

iveettt şimdi hatırladım bir ablam misafirlikte yapmıştı bunu onda tavuk göğsü de vardı..hatırlattığın için teşekkürler birtanem..akşama bunu ilave ediveriim bende nasipse..

sana da elmalı tatlı dicem ayıp olacak..o zıman sana da damla sakızlı muhallebi diim balım..

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/296247-damla-sakizli-muhallebi-resimli.html

bunu biliyorum canım..

denemedim ama portakal ağacının sıkı takipçilerindenim kaydirigubbakcemile5

çok hafif ve lezize benziyor sağolasın denicem inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…