''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dün akşaki tabağımız :)
pirinç pilavı
krep arası kıyma kavurma(domates,soğan,birber,sarımsak)
sarımsaklı yoğurtlu patlıcan köz

çorba olarakta mercimek çorbaı
tatlıda kadayıf almıştı abimler :)

cok seker bır tabak
pilavın sunumu güzel olmus

selam kızlar
bugün kuru fasulye istedi canım
ilk kez deniycem yapmayı
akşamdan suya koymadım, şimdi ıslattım
bi yarım saat sonrada haşlıycam
sizce olur mu bu şekilde

selam kızlar
bugün kuru fasulye istedi canım
ilk kez deniycem yapmayı
akşamdan suya koymadım, şimdi ıslattım
bi yarım saat sonrada haşlıycam
sizce olur mu bu şekilde

mrb, tupperware'in bu durumlar için güzel bir ürünü var, aklında bulunsun birkaç saatte hemen hazır hale getiriyor. Şu an için düdüklüde pişirirsen ve süresini uzun tutarsan olur tabiii, ama önceden suya koyunca gazı da biraz az oluyor. Canın istediyse yapcak bişey yok tabii cokacimcoook.. şimdiden afiyet olsuuun.

bakalım inşallah güzel olur
iyice haşlarsam suya koymamış olmamı telafi eder diye düşündüm
bide ben hiç düdüklü kullanmadım , korkuyorum, dolabın en ücra köşesinde duruyo zavallıcık :)
normal tencere ile pişiricem, iftara yetişirsanırım :)

kaydirigubbakcemile2lavaş yapacağım şimdi ben
içine tereyağ süreceğim peynir saracağım ve yiyeceğim

isteyen var mı ??kaydirigubbakcemile4

ben de ben de ben deeee.... bayılırım! buna güneyde Sıkma derler, bolca da peynire ot ilave ederler...mmmm
peri sende yumuşak bir lavaş tarifi var mı, alabilir miyim? benim de canım çekti..

benimde misafirm var. menüm az gibi .
soslu tavuk
piirnç pilavı
salata
yaprak sarması
mercimek çorbası
baklava
sanki az gibi geliyor gerçi gelenler ablamlar yabancı değil. bir daha bişey ne ekleyebilirm sizce.

soslu tavuk
piirnç pilavı
salata
yaprak sarması
mercimek çorbası
baklava
sanki az gibi geliyor gerçi gelenler ablamlar yabancı değil. bir daha bişey ne ekleyebilirm sizce.

bence süper bir menü, ellerine sağlık 'daha ne olsun' bunların yanına... ama içine sinmiyorsa belki şakşuka veya
yoğurtlu semizotu veya
rus salatası
gibi bir meze ekleyebilirsin, tavukla güzel olur...

bakalım inşallah güzel olur
iyice haşlarsam suya koymamış olmamı telafi eder diye düşündüm
bide ben hiç düdüklü kullanmadım , korkuyorum, dolabın en ücra köşesinde duruyo zavallıcık :)
normal tencere ile pişiricem, iftara yetişirsanırım :)

şimdiden koy, e ancak yetişir :)))
ben nerdeyse her yemeği sarma dolma bile dahil düdüklüde yapıyorum, bunu önerdiğim her arkadaşım hemen düdüklü tencere aldı canım ve herkes çok memnun, çünkü çok hızlı ve pratik oluyor hem de kaynaya kaynaya gıdaların vitamin değeri kaybolmuyor. Ama eski tip düdüklülerden ben de çok korkuyorum, çok haberini okudum kabus gib i:tomato:

şimdiden koy, e ancak yetişir :)))
ben nerdeyse her yemeği sarma dolma bile dahil düdüklüde yapıyorum, bunu önerdiğim her arkadaşım hemen düdüklü tencere aldı canım ve herkes çok memnun, çünkü çok hızlı ve pratik oluyor hem de kaynaya kaynaya gıdaların vitamin değeri kaybolmuyor. Ama eski tip düdüklülerden ben de çok korkuyorum, çok haberini okudum kabus gib i:tomato:

peki düdüklüde yaptığın yaprak sarmaya ne kadar su koyuyorsun?? bende düdüklü kullanırım her yemeğimde ama sadece dolma ve sarma yapmadım belki denerim sayen de ?

bence süper bir menü, ellerine sağlık 'daha ne olsun' bunların yanına... ama içine sinmiyorsa belki şakşuka veya
yoğurtlu semizotu veya
rus salatası
gibi bir meze ekleyebilirsin, tavukla güzel olur...

teşekkürler. bende meze türü bişey düşünüyordum.iyi fikir teşekkürler. haa bu arada siten olduğunu bilmiyorudum . ekledim bakacağım şimdi. kolay gelsin

ben de ben de ben deeee.... bayılırım! buna güneyde Sıkma derler, bolca da peynire ot ilave ederler...mmmm
peri sende yumuşak bir lavaş tarifi var mı, alabilir miyim? benim de canım çekti..

canım ben akşam yaparken ;

1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı kadar su
bir tutam tuz
ve aldığı kadar un kullandım.

15 dk kadar dinlendirdim
sonra teflona sığacak kadar küçük bezeler yaptım
içine tereyağ sürdüm
basılarına tereyağ ve peynir sardım

kolay gelsin kaydirigubbakcemile5

Eklentiler

• $100_3444.webp
    $100_3444.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 38
soslu tavuk
piirnç pilavı
salata
yaprak sarması
mercimek çorbası
baklava

misafirin olayım bacım :) çok güzel menün.
pınarın da dediği gibi yoğurtlu bişey daha eklenebilir
yoğurtlu papates püresi
yoğurtlu erişte
yoğurtlu patlıcan salatası
vs vs.. kaydirigubbakcemile4

peki düdüklüde yaptığın yaprak sarmaya ne kadar su koyuyorsun?? bende düdüklü kullanırım her yemeğimde ama sadece dolma ve sarma yapmadım belki denerim sayen de ?

mrb yaprak,
her düdüklünün en az su seviyesi bellidir ya, benimkinde iç kısımda çizgisi var, ben oraya kadar dolduruyorum. Sarmaların ve dolmaların üzerini aşmayacak şekilde...Ve 7 dakikada dolma pişiyor, 10-12 dakikada da sarma...

mrb yaprak,
her düdüklünün en az su seviyesi bellidir ya, benimkinde iç kısımda çizgisi var, ben oraya kadar dolduruyorum. Sarmaların ve dolmaların üzerini aşmayacak şekilde...Ve 7 dakikada dolma pişiyor, 10-12 dakikada da sarma...

tmm canım denerim ben de benimki tefalin klipsli düdüklü tenceresi..

Back
X