''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

canım ben akşam yaparken ;

1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı kadar su
bir tutam tuz
ve aldığı kadar un kullandım.

15 dk kadar dinlendirdim
sonra teflona sığacak kadar küçük bezeler yaptım
içine tereyağ sürdüm
basılarına tereyağ ve peynir sardım

kolay gelsin kaydirigubbakcemile5

ellerine sağlık nefis görünüyor, tarif için tşk :1hug:

teşekkürler. bende meze türü bişey düşünüyordum.iyi fikir teşekkürler. haa bu arada siten olduğunu bilmiyorudum . ekledim bakacağım şimdi. kolay gelsin

rica ederim canım, bir elin nesi, iki elin sesi:)
siteden de meze tarifleri bulabilirsin, peri'nin yoğurtlu patlıcan fikri de güzel olur.
sana da kolay gelsin...

Sympathique selam,
attığın maili aldım cevaplamaya çalıştım ama başarılı olamadım sanırım özel mesaj yazabilmek için de belli bir kota varmış çok sıkıldım bu forumun kuralları okulu aratmaz:)
Canım, bu durumda mecburen kopyalıyorum buraya, herkes okuyacak ama kusura bakmayın arkadaşlar mesaj aslında sympathique için. opuyorumnanaktan

Sympathique merhaba,
İlgin için çok çok teşekkür ederim. Sitemi beğenmen beni çok mutlu etti. Fotoğraflarda imza olmasının sebebi aslına bakarsan reklam değil; internet ortamında kendi çektiğin bir fotoğrafın başkası tarafından kullanılmasını engellemek için. Ben, sizlere de aslında, imzasız koymamanızı tavsiye ederim. Bunu kendimiz için bir reklam olarak düşünmeyelim. Ben kendi sitemde zaten bu fotoğrafları kullanıyorum oraya giren birisi zaten bilerek giriyor, reklam yapmaya gerek kalmıyor. Ama inan kötü niyetli olan ve senin emeğini çalan çok insan var, bu imzanın amacına uygun kullanılması şart.
Sizler imzalı fotoğraf koyamazsanız ve eşitsizlik olmasın derseniz katılmayabilirim. Buna inan darılmam ve gücenmem, hatta imzalı fotoğraflarım reklam olarak algılanırsa daha çok üzülürüm.Çünkü bundan para kazanmıyorum,raklama ihtiyaç da duymuyorum o yüzden:)
Bu foruma paylaşımlara katılayım ben de yeni bişeyler öğrenip kendi tariflerimi paylaşayım diye girdim.
Hepinizin muhabbeti beni çok sardı, hergün ne pişirsek diye bir telaş var, her kadın aynı oluyor yani değişen bişey yok. olumunekankayizsmile
Neyse canım benim dediğim gibi fotoğrafları kullanamazsanız benim açımdan sorun olmaz, maksat muhabbet olsun...
sevgiyle kalın:)

mrb canim ozelden cevap veremiyosun bizde burdan yazariz onemli degilopuyorumnanaktan
sen benim dediklerimi sanirim yanlis anlamisin ,ben tek sana reklam yapiyosun demedim
ve actigimiz etkinlige hic girip baktinmi bilmiyorum ama orda bir tane imzasiz resim bulamazsin ,bizde cok iyi biliyoruz imzasiz resim kullanmamayi ,ben sana imzani ekleme derken sadece senin sitenin imzasi olmasin ,hani burda kullandigin nick (pinar_or) veya kadinlar kulubu olur buda imza sonucta
site icinde istedigin sekilde resimleri yayinlarsin ,tabi etkinlik bizim icin biraz daha onemli herkesinki ayni olsun istedik, bloglar ,siteler karismasin istedik
yani kuralimiz buydu,sanada imzasiz gonder resim demedim yada dedimde burdaki ismini yazip ekleriz diye soylemistim
bu sekilde bilmiyorum kabul edermisin
maksadimiz tanismak eglenmek,guzel tarifler ogrenmek a.s.

misafirin olayım bacım :) çok güzel menün.
pınarın da dediği gibi yoğurtlu bişey daha eklenebilir
yoğurtlu papates püresi
yoğurtlu erişte
yoğurtlu patlıcan salatası
vs vs.. kaydirigubbakcemile4

oooo ne demek beklerim valla. hep beraber iftar yapaırz ne güzel. gelmişken güzel tariflerinden oluşan bir defter isterim haaa. takipçinim güzel şeyler çıkarıyorsun hamarat hanım.

merhaba bayanlar benim bugunku menüm:mercimek çorbası
fırında makarna
patates püreli çanak köfte
salata
puding
herkese bereketli bol muhabbettli iftarlar...

oooo ne demek beklerim valla. hep beraber iftar yapaırz ne güzel. gelmişken güzel tariflerinden oluşan bir defter isterim haaa. takipçinim güzel şeyler çıkarıyorsun hamarat hanım.

belli mi olur canım yaa. dünya küçük. bir gün biryerlerde ..neden olmasın. iltifatın için de teşekkürler kaydirigubbakcemile3

merhaba bayanlar benim bugunku menüm:mercimek çorbası
fırında makarna
patates püreli çanak köfte
salata
puding
herkese bereketli bol muhabbettli iftarlar...

hoşgeldin menün güzelmiş. bu arada pudingi kendin mi yapıyorsun merak ettim.

bu akşam bende annemler var dünde birlikte iftar yaptık..

bu akşam iftardan sonra gşidecekler

domates çorbası yapıcam

annecikim gelirken lahana sarması getirmiş etli bir tencere Şeniz o var

salata yapıcam

ımmmm ondan sonra dün geceden kalan pilav ve hasanpaşa küftem var yerimseniben

selamlar herkese nasılsınız bayanlar.. bugun menü kayınvalidemden ben bugun dinleniyorum
mercimek çorbası
tavuk sote
dünden kalan mısırlı pilav
tatlıda güllacım var (hergün olsa yerim:)
yanındada gazoz ve bol suu

kızlar çarşamba ya 14 kişilik misafirim var.banada fikirler verirmisiniz?şöyle pratik ve şık.tavuk yemeyi tarifi,meze ve sütlü tatlı tarifi istiyorum.lütfen...

canım ben geçen gün gelen misafirlerime yaptım tavuk yemeği herkes bayıldı
denemk istersen tarif şöyle..

kuşbaşı tavuk aldım.soğan sarımsak salça ile soteledim.

mantarı havuçu bezelyeyi haşladım küp doğradım..
onlarıda tavada soteleyip kimyon kekik baharatlandırdım..

sonra sebzeleri tavukla karıştırdım..

folyolar hazırladım herkese bir tane.içine porsiyonluk bu hazırladığım harcı koydum..
tek tek kaç kişilikse yaptım..

tam iftara yakın üzerlerine kaşar rendeledim fırına verdim..

zaten tüm harç pişmişti maksat kaşarın erimesydi..

hem kolay hemde lezzetli oldu..

mrb canim ozelden cevap veremiyosun bizde burdan yazariz onemli degilopuyorumnanaktan
sen benim dediklerimi sanirim yanlis anlamisin ,ben tek sana reklam yapiyosun demedim
ve actigimiz etkinlige hic girip baktinmi bilmiyorum ama orda bir tane imzasiz resim bulamazsin ,bizde cok iyi biliyoruz imzasiz resim kullanmamayi ,ben sana imzani ekleme derken sadece senin sitenin imzasi olmasin ,hani burda kullandigin nick (pinar_or) veya kadinlar kulubu olur buda imza sonucta
site icinde istedigin sekilde resimleri yayinlarsin ,tabi etkinlik bizim icin biraz daha onemli herkesinki ayni olsun istedik, bloglar ,siteler karismasin istedik
yani kuralimiz buydu,sanada imzasiz gonder resim demedim yada dedimde burdaki ismini yazip ekleriz diye soylemistim
bu sekilde bilmiyorum kabul edermisin
maksadimiz tanismak eglenmek,guzel tarifler ogrenmek a.s.

merhaba canım, problem yok
ben de yeniden watermark edebilirsem yollarım resim, ben sitede kullanmak üzere klasörlediğim için yazısız hallerini bulmam ve yeniden düzenlemem gerekecek. Umarım yetişir etkinliğe...
Sevgilerle...

merhaba canım, problem yok
ben de yeniden watermark edebilirsem yollarım resim, ben sitede kullanmak üzere klasörlediğim için yazısız hallerini bulmam ve yeniden düzenlemem gerekecek. Umarım yetişir etkinliğe...
Sevgilerle...

tesekkur ettim canim problem yok ozamanŞeniz
etkinlik daha bayram sonuna kadar surecek cok vaktimiz var duzenleyince gonderirisin insallah a.s.

selamlar herkese nasılsınız bayanlar.. bugun menü kayınvalidemden ben bugun dinleniyorum
mercimek çorbası
tavuk sote
dünden kalan mısırlı pilav
tatlıda güllacım var (hergün olsa yerim:)
yanındada gazoz ve bol suu

kayınvalidenin eline sağlık ..ahh ahh ne kayınvalideler var bizimki daha bir gün çağırmadı böyle iftarlara alsanaalsanasmile

Selam hanimlar.Kac gündür bakamadim buraya.Cuma misafirim vard iftara.Misafir derken komsum tek geldi.Ikimizinde esleri calisiyordu.Bizde beraber icli köfte ve patatesli manti ve hengel yaptik.

Bugünde biz davetlyiz ona esimle beraber.Ben kadayifli muhallebi yapip götürücem.Harika bisey hanimlar mutlaka deneyin.Yapinca pisman olacaksiniz bu lezzeti daha önce niye tatmadim diye.Yarin tariflerime koyucam.Ama isteyen olursa buradanda veririm.

Baska bir arkadasim icin de meyveli jöleli pasta yaptim.Ona götürüp vericem.
Yemek menüsünü bilmiyorum,görücez artik.

Back
X