''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sana da hayırlı bayramlar canım. aynı zamanda iyi yolculuklar ve iyi tatiller diliyorum.
RAMAZAN BAYRAMI BEREKETIYLE, BOLLUGUYLA GELSIN, TUM INSANLIK ICIN HAYIRLARA VESILE OLSUN.

sevgiyle

Bugünkü menüm:

Mercimek çorbası
Pilav üstü tavuk döner
Yalancı kumpir
Havuç salatası
Kuru üzüm kompostosu
Yoğurt

merhaba hanımlar benımde menumu yazasım geldı :))

tarhana çorbası
zeytınyağlı taze fasulye
pilav
domates salatası
cacık
zaten 2 kişyız fazla cesıt yapınca yenmıyor..herkese ıyı iftarlar....

bayanlar yardımınıza ihtiyacım var yarın için eşimin ailesi iftara gelicekler şimdi haberdar oldum bi menü olusturdum hünkar beğendi yapmak istiyorum daha önce yaptım ama tarifini bulamıyorum daha önce yapmış olan varsa tarif verebilirse cok sevinirim bilmiyorumkismile

yardımcı olmayı çok isterdim canım ama ben hiç yapmadım hünkarbeğendi... ama denemek istediğim lezzetler arasında.. tarif yazan olursa bende faydalanırım sayennde :)

dün ifara 3 kişilik misafirim vardı menümm
tarhana çorbası
patatesli biberli tavuk sote
pilav
z.yağlı pırasa
peynirli börek(kk dan aldım tarifi çok değişik börek adlı tarif çok kolayy ve süper olduu)
marul salata

bukaaa

birlikte nice 3 yıllar 30 yılar geçirin .allah huzurlu mutlu bir aile olmayı nasipetsin inş.

tebrik ederim, nice mutlu senelerea.s.

çoğalarak mutlu huzurlu yıllara inşallahh:)

gökçerana mutluluklar Alalh huzurunuzu sağlınızı bozmasın.

aminnn çok teşekkür eederim kızlar rabbim herkese güzel ömürler geçirmek nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kızlar benimde yarın ilk defa misafirim olcak daha önce cesaret edemedim son aylara yaklastık die :8 kişi olucaz iftarda menümü şimdiden düşündüm söle yapcam kısmet olursa:
mercimek corbası
patlıcan köfte dizme fırında
pirinc pilavı
dolma karışık
mevsim salata
biber közleme yogurtlu
ayran, kola
sütlü irmik tatlısı yapıcam
hurma
sizce yeterli mi başka eklenecek bişey olurmu ?_
.

bugün kuzenım gelecek
yayla corbası
zeytın yaglı dolma
lahmacun yapacam
ablam,ben ve o olacak tatlıda ablamın fırını altı pisirmiyor yapamayacgım hehe halley var verırım

cumanız mübarek olsun kızlar rabbim dularımızı kabul etsin inşlhhh
bende bu ara pek uğrayamıyorum o kadar yoğun geçiyoki günler iftardı temizlikti bi koşuşturma içinde
dün misafirim vardı menüm şöyleydi
et sulu mercimke çorbası
peynirli börek (herkes çok beğende tarif aldılar )
yoğurtlu havuç salatası
mevsim salata
zeytinyağlı kuru fasulye
pilav eşliğinde püreli tepsi kebabı
ttalı olarakda gül tatlısı yapmıştım

bugün eşimle ikimiz olduğumuz için dünden kalan yemeklerden yeriz diye düşünüyorum ama ek olarak bişeyde yapabilirim tabiside kaydirigubbakcemile3

yarınki iftarda 10 kişi olucaz kısmetse menümüde misafirlerin sevdiği şeyleri yapmaya göre ayarlamaya çalışıyorum
ezo gelin çorba
börek
zeytinyağlı taze fasulye
havuçlu salatamdan var zaten
karnıyarık
pilav
tavuk butlarını fırınlıycam
acaba sulu b, yemek daha yapsammı diye düşünüyorumbilmiyorumkismile

bugün misafirlerim var menüde

dövmeli ayran aşı çorbası
kağıt kebabı
pilav
közlenmiş biber patlıcan salatası
peynirli su böreği
cacık
tatlı kazandibi

arkadaşlar akşama tavuk yapacağım daha önce bulgurla tavuk dolması görmüştüm şimdi bulamıyorum
ne olur yardım edin yemeğim gecikti

Kızlar babaannem sütlü bulgur çorbası yapardı domatesli falan...
Acaba bu çorbayı ve tarifini bilen var mı? Varsa zahmet olmazsa paylaşabilir mi?

bugünkü menüm içli köfte
mayonezli salata
çoban salatası
şalgam ayran ve yeşillik
tatlı olarakda bugün meyve yesin eşim

Herkese cici mi cici cumalar olsun! :)
Ellerinize,gönüllerinize sağlık..
Etkinliğe katılan arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor,katılmayanları da bekliyor,keyifle davet ediyoruz..
Yeni arkadaşlar görüyorum maşallah,muhabbetler daim olsun..
Çorba,pilav,salata artık mönüde ne varsa naçizane sizler de Kadınlar Kulubü Sofrasında tuzunuz bulunsun , muhabbete ortak olalım isterseniz,tek yapmanız gerek özellerimize fotoğraf ve tarifleri yollamak.Bu katılım ve canlılık , etkinliklerin adedi ve düzenini belirleyecek..Bunu da hatırlatmak istiyorum..

Derinciğim oyy babanneciğinin ellerine sağlık , mubarek öyle tatlı oluyor ki ellerinin değdiği her yemek..
Bezelye çorbası yapacaktım lakin bulgur dedin aklımı çeldin :)
Onu mu yapsam..

Üniversitede ev arkadaşım Malatyalıydı,onlar çok yaparlardı,sütlü çorbayı..
Ben doğaçlama pişiriyorum gülüm,herhangi bir ölçü kullanmıyorum.
Bulguru mercimekte olduğu gibi önce haşlıyoruz güzelce..
Daha sonra süt / tuz / arzuya göre baharatlar ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
Son olarak bol tereyağda kırmızı biber yakıp üzerine cızlataraktan döküyoruz :)))

Kızlar babaannem sütlü bulgur çorbası yapardı domatesli falan...
Acaba bu çorbayı ve tarifini bilen var mı? Varsa zahmet olmazsa paylaşabilir mi?

Bizde yaparz buna benzer bişey ama domatesli fasülyeli,acaba ondamı bahsediyosun ?
Yalnız sütü hatırlamıyorum benbilmiyorumkismile

Ahh sen domatesli demişsin ama..
O zaman şöyle yapalım..
Tereyağda biraz unu kavuralım,o muhteşem koku yayılana dek..
Daha sonra rendelediğimiz domatesleri katıp - birazcık da kaynar su ekleyip 15 dk kadar pişirelim.
İçersine haşlanmış bulgurları ve sütü ekleyelim.
Tuz / baharatlar katıp kaşar peyniri rendesi ile servis edelim..

opuyorumnanaktan
Blogunu ve burdaki tariflerini,yorumlarını sıkıca takip ediyorum Libyanacım cokacimcoook
Pazar günü kısmetse misafirlerim olucak menümde olan yemeklerden mutlaka etkinliğimize eklicemzemuszemus
Hayırl iftarlar opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…