''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

kızlar ben haşhaş bulamıyorum nerden bulunur ki bu haşhaş revani yapıcaktım yarın için migrosta yoktu başka marketlerde hiç yoktur sanırım

bağdat baharatın pakette olanları var canım her markette ama bulamazsan aktara bak lokman hekim gibi yerlerde de bulabilirsin...

kızlar ben haşhaş bulamıyorum nerden bulunur ki bu haşhaş revani yapıcaktım yarın için migrosta yoktu başka marketlerde hiç yoktur sanırım

Nerdeyse tüm marketlerde vardır aslında hatta paket içerisinde bile satılıyor (ben genelde gramla alıyorum marketten) ama yoksa baharatçılardan mavi haşhaşı kolaylıkla bulabilirsin

İki tarifte vazgeçilmezlerimden :)
Ana yemek olarak ne yapmayı düşünüyorsun menün zengin aslında ama

canım bizimkiler çok cinstir menümü yukarı yazdım bak istersen ama ana yemek olarak yulaf çorbası, garnitürlü tavuk sarma ve pilav var... (tabaklarla düşünüyorum 3 tabak üst üste ) ortada çok çeşit var ama ana yemek ne yapsam diyorum 2 tabağım boş kalıyor çorba kasesi çorba en alttaki düz tabağa pilav ve sarma tavuğum ortdaki tabağada sulu köfte yapayım diyorum...

yulaf çorbası
sulu köfte?????
garnitürlü tavuk sarma
pirinç pilavı
zeytinyağlı barbunya
humus
kabak salatası(sarımsaklı-yogurtlu)
sodalı börek
közlenmiş kırmızı biber
mevsim salata

son durum ne yapsam telaşına sinir oluyorum adını koyunca yapması kolay off off varmı benim gibi kaygı çeken kızlar 1 hafta önceden başlıyor telaşım....

canım tariflerin için çok sağol.
peki tavuğu haşlama yerine garnitürün üstüne bide kaşar rendesi koyup sarıp kürdanlasam fırına versem ve soslsam nasıl olurkii.?:44:folyo bana biraz zararlı gibi geliyoda..:78:

ben bu tarifi antalya'da gittiğimiz otelin şefinden ısrar kıyamet aldım canım aynı etkiyi yaratmıyor bence çünkü folyoya sarınca tamamen sıkışıyor ateşle tam olarak etkileşime girmiyor sonuçta ama yinede sen bilirsin canım istersen birde sen kendi yönteminle dene umarım randıman alırsın tavuk piştikçe kendi şeklini alıp açılır bence...

Olmaz olur mu o telaş biraz önce haftayaki misafirlerime sulu köfte yapacağımı söylemiştim ya yalnız değilsin

Olmaz olur mu o telaş biraz önce haftayaki misafirlerime sulu köfte yapacağımı söylemiştim ya yalnız değilsin

off offf off ki ne offf şimdiden yordu beni 13 kişi yani evim küçük nasıl sıgacaklar bilmiyorum halbuki ben sadece teyzemle kızını çağırdım nereden bileyim istanbuldaki oğlu gelini ve çocuklarınında bu gece ankaraya geleceğini "olurr kızım geliriz abinlerde geliyorlar istanbuldan bu gece alır gelirim" dedi şok şok şokk halinde kaldım eşim aklını oynattı adam 13 kişimiiiiii diye artık mutfak ve salona 2 aynı masa kuracağım ne yapayım atlatırım inşallah ilk defa bu kadar kalabalık yemek daveti yapacağım( çay daveti yapmıştım ama o zaman evim çok genişti) Allah'ım güç versin salıya bana

ayyyyyy misafire menü ayarlıyım derken saat kaç olmuş.
kalkıp yatsam sahurada az kalıdı
hem daha sahurluk bi hazırlığımda yok pidem var içine peynir koyup tostmu yapsam yada yımırtalı pidemi yapsam hımm..

iki masayı birleştir kız ben öyle yapacağım ayy evet düşünüünce bende tırsıyorum geçen yılda verdim aynı 15 kişilik davet oldu bittti valla ama ben çok korkmuştum yemekler yetmez diye tam yetmişti.
şimdi yine bi teaş var

Ramazan sana bereketiyle gelmiş Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor oluyor (birkaç hafta önce benimde 15 kişilik bir grubum vardı ve bir kısmı yatılıydı yani sahurda da hizmet vardı benimde sadece bir masam ve 6 sandalyem vardı komşudan sandalye istedik masada yer bulamayanları da yer sofrasında ağırladım napiim yeni evliyim henüz herşeyim tam değil

al benden de o kadar sahura ne yapacağımı bulduuummm yumurtayı yağda pişirip pidenin içine koyup afiyetle yedireceğim ve yiyeceğim
3 renkli yapmak için bir kısmı sade kalır bir kısmına kakao karıştırırsın 3.renkte renkli bir meyve olur kuplara koyarsan en altta meyve ortada beyaz irmik en üstte kakaolu irmik

ben senin yerinde olsam irmiği sade yayar kupların yarısına kadar doldurur üzerine çilekli jöle dökerdim hiç uğraşma al sana kırmızı- beyaz iki renk mis gibi amannn o kadar yemeğin arkasına hafif olsun işte....

Hii yumurtalı pide yappp hatta bende yapayım, teşekkürler pide fikri için :13:

kızlar bende sahurda kahvaltı yapıyorum..ama iftarda güzel yemek yapmaya çalışıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…