kızlar ben haşhaş bulamıyorum nerden bulunur ki bu haşhaş revani yapıcaktım yarın için migrosta yoktu başka marketlerde hiç yoktur sanırım
kızlar ben haşhaş bulamıyorum nerden bulunur ki bu haşhaş revani yapıcaktım yarın için migrosta yoktu başka marketlerde hiç yoktur sanırım
İki tarifte vazgeçilmezlerimden :)
Ana yemek olarak ne yapmayı düşünüyorsun menün zengin aslında ama
tabi vereyim canım kişi başı bir porsiyon hazırlıyorum tavuk gögsünü alıp 2'ye bölüp mümkün olduğu kadar uzunlamasına açıyorum ve dövüyorum hazır garnitürü bir güzel yıkadıktan sonra tavuğun ortasına bir avuç kadar koyup dolma gidi sarıyorum yada sadece doluyorum aliminyum folyoya şeker sarar gibi sarıyorum ve kaynar suda haşlıyorum 30 dakika kadar kevgire alıp soğumaya başlayınca folyolarından ayırıyorum ayrı bir tencerede yağ+salça kavurup azıcık suyla açıyorum içine sarımsak ekliyorum (2 sarmaya 1 diş şeklinde)karabiber+pul biber ekleyip bu sosa tavuklarımı atıyorum kalan garnitür varsa onlarıda ekleyip hafif kaynatıp alıyorum....inan yazınca ve okuyunca zor gibi geliyor ama hazırlanması maksimum 15 dakika çok pratik ama bunu beğenmedim dersen daha pratik bir tarif vereyim sana tavukları ince bir şekilde fileto yap yağla tuzla fırın tepsisine yerleştir.sonra mantarları soğanla kavur içine 2 yemek kaşığı un ekle azıcık salça ekle su ekle koyu bir kıvam alınca tavuklarının üzerine birer kaşık koy salçalı su yap azıcık fırın tepsisinin dibine ver fırına ver pişince üzerine kaşar rendesi ekle eriyene kadar fırınla.....
sodalı börek
1 kilo yufka ile oluyor 3'ü üste 3'ü alta
yağlanmamış tepsiye 3 yufkayı büzerek koy arasına harcını koy (peynir, lor çökelek farketmez, maydonoz) diğer 3 yufkayıda büzerek yerleştir tepsiye böreğini dilim dilim kes 200gr margarini erit kestiğin yerlerden ve böreğin üzerine koy bırak soğusun...3 yumurtayı çırp içine 2 tane soda ekle (derin kapta yap taşar) böreğin üzerine ekle fırına ver afiyet olsun....
tatlı yapmayı düşünmüyorum hazır alacağım.....senin menünde güzel ama bir ana yemek daha eklesem mi diyorum? halen
canım tariflerin için çok sağol.
peki tavuğu haşlama yerine garnitürün üstüne bide kaşar rendesi koyup sarıp kürdanlasam fırına versem ve soslsam nasıl olurkii.?:44:folyo bana biraz zararlı gibi geliyoda..:78:
yulaf çorbası
sulu köfte?????
garnitürlü tavuk sarma
pirinç pilavı
zeytinyağlı barbunya
humus
kabak salatası(sarımsaklı-yogurtlu)
sodalı börek
közlenmiş kırmızı biber
mevsim salata
son durum ne yapsam telaşına sinir oluyorum adını koyunca yapması kolay off off varmı benim gibi kaygı çeken kızlar 1 hafta önceden başlıyor telaşım....
sütlü tatlı olarak üç renkli tatlı düşünüyorum
Biküvili olan mı irmikli olan mı
Olmaz olur mu o telaşbiraz önce haftayaki misafirlerime sulu köfte yapacağımı söylemiştim ya yalnız değilsin
karar vereemedim daha ama evde bolca irmiğim var..
off offf off ki ne offf şimdiden yordu beni 13 kişi yani evim küçük nasıl sıgacaklar bilmiyorum halbuki ben sadece teyzemle kızını çağırdım nereden bileyim istanbuldaki oğlu gelini ve çocuklarınında bu gece ankaraya geleceğini "olurr kızım geliriz abinlerde geliyorlar istanbuldan bu gece alır gelirim" dedi şok şok şokk halinde kaldımeşim aklını oynattı adam 13 kişimiiiiii diye artık mutfak ve salona 2 aynı masa kuracağım ne yapayım atlatırım inşallah ilk defa bu kadar kalabalık yemek daveti yapacağım( çay daveti yapmıştım ama o zaman evim çok genişti) Allah'ım güç versin salıya bana
Ramazan sana bereketiyle gelmişoff offf off ki ne offf şimdiden yordu beni 13 kişi yani evim küçük nasıl sıgacaklar bilmiyorum halbuki ben sadece teyzemle kızını çağırdım nereden bileyim istanbuldaki oğlu gelini ve çocuklarınında bu gece ankaraya geleceğini "olurr kızım geliriz abinlerde geliyorlar istanbuldan bu gece alır gelirim" dedi şok şok şokk halinde kaldımeşim aklını oynattı adam 13 kişimiiiiii diye artık mutfak ve salona 2 aynı masa kuracağım ne yapayım atlatırım inşallah ilk defa bu kadar kalabalık yemek daveti yapacağım( çay daveti yapmıştım ama o zaman evim çok genişti) Allah'ım güç versin salıya bana
ayyyyyy misafire menü ayarlıyım derken saat kaç olmuş.
kalkıp yatsam sahurada az kalıdı
hem daha sahurluk bi hazırlığımda yok pidem var içine peynir koyup tostmu yapsam yada yımırtalı pidemi yapsam hımm..
3 renkli yapmak için bir kısmı sade kalır bir kısmına kakao karıştırırsın 3.renkte renkli bir meyve olurkuplara koyarsan en altta meyve ortada beyaz irmik en üstte kakaolu irmik
ayyyyyy misafire menü ayarlıyım derken saat kaç olmuş.
kalkıp yatsam sahurada az kalıdı
hem daha sahurluk bi hazırlığımda yok pidem var içine peynir koyup tostmu yapsam yada yımırtalı pidemi yapsam hımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?