''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ayol salonda bulunan masamı açınca geçecek yer kalmıyor masaları birleştirecek yer yok evde 14 sandalyem var sarun değil ama yerim dar (oynamayıda bilirim ama ) elim boldur yemeklerim yeter eminim...seninde yeter telaş etme menün geniş...

Amin güzelim amin artık yer sofrası gök sofrası napıyım evi biliyorlar beni biliyorlar geliyorlarsada hoşgeldiler ama seninkide zormuşşş beee yatıya bide hayatta çekememmmm annem kardeşim neysede gerisine bozulurum Ayyy ayy imdiden ufunetler basıyor içime napalım başa gelen çekilir emrivaki oldu bir kere ama çok sinr oldum çoookkk

canım sen iyisin en azından vaktin varmş bugün bana ben saat 4 te iftara geliyoruz diye haber verdilersaat 16.45 ben tansaştaydım düşün 13 kişi olmasada 8 kişi de az değildi alışverişsiz olmazdı yani biraz yordu tabi koşuştur çok susadım Allah affetsin ve gelenlerden sadece1 tanesi niyetliydi çok şükür yetiştim

hehehe sende bendensin hayatta gece yemek yiyemem 2 lokma bir bardak çay tamamdır
canım bu akşam izmir köfte domatesli makarne yoğurt kavun çoban salata ve profitrol vardı dr otkerin karışım süper oluyo...
köfteyide iki akşamlık yapıyorum...

allah kolaylık versin kızlar iftara davetsiz gidilirmi yav ben olsam kalpten giderdim ...

İyi yetiştirmişsin vallahi

al işte bir nefret ettiğim şey daha evde yemek yok kime gidelim hadi şuna gidelim ayakları sinir olurum böyle şeye planlı programlı ol be kardeşim dimi geleceksen en azından 1 gün önce haber ver gelde delirme birde sadece biri niyetli çelik gibi sinirlerin varmış valla en yakınımda olsa 2 laf sokmadan rahat duramazdım....
canım bu akşam izmir köfte domatesli makarne yoğurt kavun çoban salata ve profitrol vardı dr otkerin karışım süper oluyo...
köfteyide iki akşamlık yapıyorum...

kız agır gelmesin gece gece birde kavun off offf gaz küpü olursun çok yeme

canım bunu iftarda yediydik gece kahvaltı..

günydın hanımlarr
dün akşam iftarda kuzenımdeydım =)

domates çorbası(kaşar eşliğinde)
islim kebabı(patlıcanlı ve kabaklı )
kaşarlı tavuk(patates,mantar,havuç,patlıcan vardı) frına vrmiş üzeri krşlıydı
pilav
amerkan saltası
morlahan salatası yoğrtlu mayonzlı
göbek slata

tatlı etimek tatlısı,şekerpare,baklava(hazır)

çay
karpuz

bu akşmda kayınvaldeme davetlıyız =) 3.kez

bu akşam bizim sofrada

uyduruk bıdık çorbası (1 bardak yoğurt+1 kaşık un+1 avuç makarnayı kaynatıyorum 2 kaşık sirke+1 diş ezilmiş sarımsağı kaynayan çorbaya ilave ediyorum makarnalar pişinceye kadar kaynatıyorum kısık ateşte.. işkembesiz işkembe çorbası da denebilir)
zeytinyağlı fasulye
mantarlı tavuk sote
güllaç olacak

ama bir eksik var pilav yapmak istemiyorum sanırım patatesli börek yapıcam

Dün akşam iftarda:

Kremalı tavuk çorbası
Etli biber dolması
Patatesli-peynirli börek
Karpuz
Baklava-dondurma
İçecekler

Sahurda:

Etli biber dolması (Eşim yedi)
Patatesli peynirli börek (Ben yedim :))
Domates-salatalık söğüş
Çay (Eşime)
Soda (Bana)

Bu akşam iftar için henüz bir fikrim yok düşünüyorum...
Menüyü oluşturunca yazarım yine...

Elticiim davet etti akşama iftara.

mantı varmış, (la zati kilo vericem diye dört dönüyom, bu gidişle hayal olacak he)

Oluşturdum menümü:

Domates çorbası
Tavuklu türlü
Mısırlı-bezelyeli pilav
Kavun
Dondurma
İçecekler

Standart Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk Budu-Resimli

Açıklama : Bu yemek hem hazırlaması oldukça kolay bir yemek hemde servisi kolay olan görüntüsüde çok şık bir yemek gerek ailenize gerekse misafirlerinize gururla sunabilirsiniz
Zorluk Derecesi: Easy

Kullanılan Malzemeler:

1.

Hazırlık

1. Kaç kişilik hazırlamak istiyorsanız o kadar tavuk budu
2. Kaç tane tavuk budu kullanıyorsanız o kadar adet milföy hamuru
3. rendelenmiş kaşar peyniri
4. biraz salça
5. biraz köri
6. tuz
7. karabiber
8. biraz kekik
9. 1 yumurta sarısı

Tarifin Hazırlanışı

1. Tavuk butlarınızı çok az tuz koyarak yumuşayana kadar haşlayın.Bu arada salçayı bir çay kaşığı tavuk suyla ezin baharatlarıda ekleyip karıştırın. fırın tepsinizi yada borcamınızı yağlayın. Milföy hamurlarından birini alıp merdane yada oklava yardımıyla çok az büyütün.(butunuzu kemikli uç bölümü hariç saracak kadar) orta blümüne biraz kaşar serpin butunuzun iki tarafınada hazırladığınız salçalı karışımdan sürüp milföyün ortasına koyun üzerinede bol kaşar koyup Uç kemikli bölüm hariç
2. butunuzu milföyle sarın en uçtaki kemikli kısma folyoyla sararak kaplayın. Butun alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin . Bütün butları bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün 180 derece ısıtılmış fırında milföyler iyice kızarana kadar pişirin .Afiyet olsun

kızlar bakın ne buldum bunu yapsam nasıl olur sizce?ceydafatih bi bakarmısın canım.:82:

Son düzenleme:
erişteli tarhana çorbası
zeytinyağlı fasulye
mücver
tavuklu pilav
makarnalı börek(dünden kalma)
salata.....
dondurma
meyve
su :))
iftar sofram misafirlerim var....

akşam menüde.......
balık kızartıcam
humus
morlahana salatası
ezme
salata
babagannuc
yemekten çok meze türlerini sevdiğimiz için ağırlık olarak azar azar onlardan yaparım
tatlıyada gerek yok artıkın cahil değil ya bu kadar şey hazırlıcam dışarda bir dondurma ısmarlar tabi ben hayal ediyomda bakalım gerçekleşirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…