- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.752
- 683
bence gayet hoş bir tarif ben olsam içine çok az muskatta rendelerdim ayrı bir rahia verir aslına bakarsan ben bu tarifi but ile değil gögüs etiyle yemiştim bir yakınımızın düğününde daha hoştu kemikle uğraşmak zorunda kalmazlar misafirlerin....Standart Fırında Kaşarlı Milföylü Tavuk Budu-Resimli
Açıklama : Bu yemek hem hazırlaması oldukça kolay bir yemek hemde servisi kolay olan görüntüsüde çok şık bir yemek gerek ailenize gerekse misafirlerinize gururla sunabilirsiniz
Zorluk Derecesi: Easy
Kullanılan Malzemeler:
1.
Hazırlık
1. Kaç kişilik hazırlamak istiyorsanız o kadar tavuk budu
2. Kaç tane tavuk budu kullanıyorsanız o kadar adet milföy hamuru
3. rendelenmiş kaşar peyniri
4. biraz salça
5. biraz köri
6. tuz
7. karabiber
8. biraz kekik
9. 1 yumurta sarısı
Tarifin Hazırlanışı
1. Tavuk butlarınızı çok az tuz koyarak yumuşayana kadar haşlayın.Bu arada salçayı bir çay kaşığı tavuk suyla ezin baharatlarıda ekleyip karıştırın. fırın tepsinizi yada borcamınızı yağlayın. Milföy hamurlarından birini alıp merdane yada oklava yardımıyla çok az büyütün.(butunuzu kemikli uç bölümü hariç saracak kadar) orta blümüne biraz kaşar serpin butunuzun iki tarafınada hazırladığınız salçalı karışımdan sürüp milföyün ortasına koyun üzerinede bol kaşar koyup Uç kemikli bölüm hariç
2. butunuzu milföyle sarın en uçtaki kemikli kısma folyoyla sararak kaplayın. Butun alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin . Bütün butları bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün 180 derece ısıtılmış fırında milföyler iyice kızarana kadar pişirin .Afiyet olsun
kızlar bakın ne buldum bunu yapsam nasıl olur sizce?ceydafatih bi bakarmısın canım.:82:
bence yukarıdaki yemeği yap lezzetide görünüşüde güzel oluyor koriyi fazla ilave etme en fazla yarım çay kaşığı fazlası tadını etkiler şimdiden kolay gelsin canım....akşama
kıymalı başemel soslu fırında patates yaptım
taze börülce
çorba yapıcam ama daha karar veremedim ne olacağına
aşure
bide tahinli çörek yaptım
poğaçanın artan hamurundan.
pofuduk poğaça yaptım harika görünüyolar sahur için
ve hala salı günü davetimi düşünüyorum menüme tam olarak karar veremedim
şöyle bi sıralama yaptım
tarhnana çorbası
tavuklu mantarlı sote fırında
biber dolma
kırmızı biber közleme yoğurtlu
üç renkli pudingli bisküvili tatlı
nasıl kızlra sadece ana yemekte kararsızım daha değişik bi tavuk yemeği arıyorum ama ..
benim yarın 8 aile yani çoluk çocuk 25 30 kişi olucaz ve bugün karar verdik hiç hazırlığım yok
menüm
tarhana çorbası
kiremitte et eşimin arkadaşı yapıcak lokantası var
pilav
kuru fasulye
keşkek
yoğurtlu kabak salatası
salata
cacık
tatlıya karar verdim güllaç olabilir
su çay vede karpuz ama en son nasıl sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?