''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

tatlmmmmm
cok severım ıslım kebabınıııı tavukla mı yapıcaksın kırmızı etlemı canım:)

bugün yemekler bana kaldı :) buda bizim iftar menümüz
yayla çorbası
kuşbaşılı patlıcan
fırında kaşarlı mantar
pirinç pilavı
tatlı henüz yok ama kemalpaşa istiyo canım :)))

lahmacun mu
hemen tarif istiyorum
gelecek 2 gun iftar menum belli oldu

Hamuru icin;
tuzlu mayali hamur ya da,
ben su sekilde yapiyorum;
Aldigi kadar un,1-1,5 su bardagi sut,geri kalanida suyla ve tuzla yogurup yumusak bi hamur elde ediyorum.. Sutlu hamur yumusacik oluyo ve de hamura yumusaklik veriyo,mayaliyi tercih etmiyorum pek maya sagliga zararliymis aslinda
Icine gelince
yeteri kadar kiyma
2 adet domates,biber,kuru sogan
Karabiber,pulbiber,tuz...
1 adet yumurta
bol sarimsak
maydonoz

Hamuru yogurup kucuk bezeler aliyorum
Incecik aciyorum ustune hazirladigim harci kasikla yayiyorum (harc icin butun malzemeleri karistiriyoruz sebzeler rendelencek yada rondodan gecir canim eger yayilmazsa hamurun ustune kasigi sivi yaga batirip dene)
Sonra hazirladiigm lahmacunu mahmacun makinasinda pisiriyorum alti kizarana kadar,eger makina yoksa firinda yada yapistirmayan tavalarda yapabilirsin canim ustune kapak kapatip

olur canım kolay bız kıstan kızartırız patlıcanları ve kusbası tavukla yapıyorum daha hafıf oluyor:)
afıyet olsunn

sanada afiyet olsun canım bu arada sen oruçsun herhalde oleyyyyyyy :)))) anladın sen onu tatlım :))

Son düzenleme:
aksam ki iftar sofrasindada soguk ayran corbasi zeytinyagli yaprak sarmasi ve biber dolmasi izmir kofte ve salata tatli olarak visneli irmik tatlisi

mrb arkadaşlare tava pizzayla ilgili benmde sorum var.burda sosu için domates yada ketçep dışınca salça olurmu biyerde öyle okumuştum.birde sosis koymasam güzel olurmu tadı,

sahurda kaşarlı milföy güzel fikir
iftar içinde kıymayla yapabileceğim etli dolma var :)
taze fasülye
mercimek çorbası
tatlıyıda canı isterse sevgili eş dışardan alsın uğraşamıcam

Sutlu mu canim ? Ben hic yapamadim bi kez denedimde irmik tatlisini cok sert oldu :44:

tarif alabilirmiyim :26:

kızlar tarifini yazıyıorum :

vişneli irmik tatlısı:
1 paket süt
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ zevke göre
1 paket vanilya
1 tüm limonun kabuğu rendeleyerek

limon kabuğunu ocaktan indirmeye yakın koyarsak aroma kokusu gitmez ..hepsi muhallebi şeklince pişirilip borcama dökülücek

üstü sosu için
1 kase vişne çekirdeksiz
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
sosunda muhallebi şeklinde pişirip irmik tatlısının üzerine dökülücek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…