• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Hayırlı ramazanlar olsun inşallah =)

Bizde de domates çorbası, taze fasulye yemeği, pilav ve cacık var iftara cokacimcoook

Arkadaşım, Lebeniye çorbası nedir, nasıl yapıyorsun. İlk kez duydum dabilmiyorumkismile

bende forumdaki çorbalar bölümünü gezerken görmüştüm ama başka siteleride gezdim antepin yuvalamasıyla aynı ama yuvalamada kıyma ve pirinci karıştırıp köfte yapıyorsun bundada ayrı koyuyosun tarifi ekleyim.çok lezzetli bir çorba olduğunu deneyenler yazmış deneyecem umarım beğenir evdekiler.

timthumbb.jpg

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz

Köftesi için:

200 gr dana kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı (ben sıvıyağ kullancam)
1 tatlı kaşığı kuru nane

Ön Hazırlık:

Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlayıp silkerek, çok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak çok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.

Hazırlanışı:

Tencereye suyu koyup kaynayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince önceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yoğurda kaynayan çorbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız köfteleri de tencereye katıp, son olarak küçük bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Ateşi söndürüp karıştırarak servis yapabilirsiniz. (çorbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz)

Netten Alıntıdır

kadınbudu köfteyi nasıl yapıyorsun kolaymı yapımı.. bide içli köftenin yapılısı bilen varmı arkadaşlar iftar davetlerimde yapmak istiyorum ilk defa ..

lebeniye çorbasını bende merak ettim nasıl oluyorki acebabilmiyorumkismile

canım lebeniyeyi yazdım içli köftede ben bu linkteki tarifi yapmayı düşünüyorum. daha önce bir misafirlikte kızartma olarak yemiştim çok hoşuma gitmişti oyüzden bunu deneyecem istersen göz at bi a.s.

http://lezzetmutfagi.blogcu.com/icli-kofte/4608938 burdan tıklayınca hatalı açılıyo linki adres kısmına yapıştır öyle aç veya sitenin adresini normal gir ve et ve köfteler kategorisinden bul artık nasıl yapabilirsen sevgiler

Son düzenleme:
bizde sahurda tost ve kahvaltılık vardı..

iftarada inş mercimke çorbası

şakşuka salata karpuz var..

afiyet olsun canımm, sen tutuyor musun sütüne etki etmez değil mi?

tutmuyorum canım sütü etkiliyor ne yazık ki.
dini ve bilimsel yazılı kaynaklarda da emzirenlere oruç tutmayın denmiş.
tutanların oruçlarını Allah kabul etsin , eşim evde tutuyor ben tutmayınca kendimi kötü hissediyorum ama ne yapalım.

sonunda karar verdim menüme
akşam sahurda tost ve kahvaltılık vardı çay falan demledim
bu akşam iftarda da;
domatesli mantar çorbası
kuşbaşı etli patates (poşette)
pilav
yeşillki salata
eeee kemalpaşalı olduğum içinde tatlım hazır zaten dondurmalı kemalpaşa
herkese hayırlı iftarlar

hayırlı ramazanlar arkadaşlar..

ben bu akyam kesme çorbası (hazır) , fırın poşetinde tavuklu patates yapmayı planlıyorum.. üstüne de kavun.. tatlımız yok :))

cumartesi günü 10 kişilik misafirim var iftara. Onlarada
- mercimek çorbası
-kuru fasülye
-patatesli tavuk -pilav-peynirli börek
ortaya karışık kızartma, yoğurtlu kırmızı biber, sarma ve domates salatası yapmayı düşünüyorum. tatlı konusuna daha karar veremedim..
sizce yeterli bir menümü? yeni evliyim ilk defa misafir ağırlıyacağım ve gelenler eşimin akrabaları olduğu için çok geriliyorum.. kusursuz bi sofra olmasını istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum :)

gecen sene hiç görmemiştim bu topiği üzüldüm şahsen çok şey kaybetmişim :( olsun bu sene bende varım aranızda inşallah herkese bereketli ramazanlar diliyorum...

sahurda kaynanam peynirli çörek yaptı yanındada yine kahvaltılıklarla yedik elhamdülillah..

iftara lebeniye çorbası (ilk kez deneyecem görüntüsü harika ama umarım güzel olur)

fırında patatesli tavuk

şehriyeli prinç pilavı

salata veya cacık

ve kemalpaşa tatlısı olacak inşallah
:sinifsinif::sinifsinif: acıkıyormuyum ne

hoşgeldin tatlım..menü harika..

ben çalışıyorum ve şuan acayip başım ağrıyor eşim diyorki keşke bayanlara öğleden sonra izin verselerde çalışmasanız ahh ahh o günleride görürmüyüz bilmiyorum ki
sahurda rutin kahvaltı yaptık ama pek yavan oldu bigün börek yapacam karnım acıktı galiba bide menemen hımm güzel olur
bu akşam allahtan yemeğim var gücüm yeterse birde taze fasulye zeytinyağlı en azından yarına kalır diye düşünüyorum
akşama yoğurt çorbam
kabak yemeği
salata
ayran yeter galiba

rabbim şifalar versin canım...her sahurda mide koruyucu bir ağrı kesici alıyorum ben de..ancak böyle sağlam kalıyorum..

hayırlı ramazanlar arkadaşlar..

ben bu akyam kesme çorbası (hazır) , fırın poşetinde tavuklu patates yapmayı planlıyorum.. üstüne de kavun.. tatlımız yok :))

cumartesi günü 10 kişilik misafirim var iftara. Onlarada
- mercimek çorbası
-kuru fasülye
-patatesli tavuk -pilav-peynirli börek
ortaya karışık kızartma, yoğurtlu kırmızı biber, sarma ve domates salatası yapmayı düşünüyorum. tatlı konusuna daha karar veremedim..
sizce yeterli bir menümü? yeni evliyim ilk defa misafir ağırlıyacağım ve gelenler eşimin akrabaları olduğu için çok geriliyorum.. kusursuz bi sofra olmasını istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum :)

gayet yeterli bir menü birtanem..çok iyi düşünmüşsün..hiç gerilme..artık senin ailen eşinin ailesi zaten..yabancı yok:)

ama kızdıracak bir durum varsa alternatif tarifler mevcut örneğin royalimin kaynana boğan kurabiyesi,benim görümce yakan biberli salatalarım falan :jeyyar:delikafadulden sırnaşıkşey delikafadulden

Son düzenleme:
kızlar midem guruldamaya başladı benim mafoldumben
daha 4 saat var... neyse dayancaz artık... bizde de soslu tavuk kanadı, barbunya, erişte pilavı, salata var... hepimize afiyet olsun... orucumuz kabul olsun inşşaallaaaahhh cokacimcoook

siz yine iyisiniz bizim iftar çanakkalede sekizbuçukta daha kaç saat var mirmirmirmir4 saat kalsa yine iyi:hulya:

Sahurda kahvaltılık ve peynirli börek vardi.
İftarda Erzurum Çorbası
Semizotu yemeği
Et sote
Pilav
Salata
Pudinğ ve meyve salatası var.İçecek olarakda gazoz var.Herkeze afiyet olsun Hayırlı ramazanlar.

herkesin Ramazanı mübarek olsun arkadaşlar
ben çalışıyorum ama anneme rica ettim yemeği yapma gelince ben hazırlamak istiyorum diye..2 saatten fazla vaktim olacak akşam eve gittiğimde yeter diye düşünüyorum

Neler yapmak istediğime gelince;
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Mantarlı tavuk sote
salata
eve giderken de güllaç ya da tulumba tatlısı almayı düşünüyorum
ve tabi ki kola :)

herkese afiyet olsun

herkesin Ramazanı mübarek olsun arkadaşlar
ben çalışıyorum ama anneme rica ettim yemeği yapma gelince ben hazırlamak istiyorum diye..2 saatten fazla vaktim olacak akşam eve gittiğimde yeter diye düşünüyorum

Neler yapmak istediğime gelince;
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Mantarlı tavuk sote
salata
eve giderken de güllaç ya da tulumba tatlısı almayı düşünüyorum
ve tabi ki kola :)

herkese afiyet olsun

sana da afiyet olsun,süre yeter allahın izniyle tatlım..sebzeli mercimeğe neler koyuyorsun?

siteden aldım tarifi az önce
sebezeden kastım patates havuç soğan benim sempatiksalakcinni
üniversitedeyken sadesini de yapardık içine hiçbişey koymadan o nedenle buna sebzeli diyorum ben
mercimek,pirinç,soğan,patates,havuç,bulyon,kırmızı pul biber,nane,kararbiber,tuz,salça
tarifteki malzemeler bunlar inşallah güzel olur :)

gayet yeterli bir menü birtanem..çok iyi düşünmüşsün..hiç gerilme..artık senin ailen eşinin ailesi zaten..yabancı yok:)

ama kızdıracak bir durum varsa alternatif tarifler mevcut örneğin royalimin kaynana boğan kurabiyesi,benim görümce yakan biberli salatalarım falan :jeyyar:delikafadulden sırnaşıkşey delikafadulden

Puhahha, deli bu kadın yaa:roflol::roflol:, kaynanaboğan kurabiyesi hee:roflol:

Nesla arkadaşım bence kuruyu çıkar menüden, bu sıcakta kuru gitmez kanaatimce:smiley-cool:

siteden aldım tarifi az önce
sebezeden kastım patates havuç soğan benim sempatiksalakcinni
üniversitedeyken sadesini de yapardık içine hiçbişey koymadan o nedenle buna sebzeli diyorum ben
mercimek,pirinç,soğan,patates,havuç,bulyon,kırmızı pul biber,nane,kararbiber,tuz,salça
tarifteki malzemeler bunlar inşallah güzel olur :)

anladım birtanem..ben de aynen böyle yaparım zaten..belki sen farklı birşey denedin diye sordum..afiyetler olsun şimdiden..opuyorumnanaktan

hayırlı ramazanlar hanımlaropuyorumnanaktanne güzel gene buluştuk
sahurda patates kızartması,tava böreği ve kahvaltılıklar vardı.
akşama
iftariyelikler
bizim ramazanda olmazsa olmazımız tarhana çorbası ve yanında tere
musakka
nohutlu bulgur pilavı
salata,cacık
meyve ve güllaç olacak
herkese afiyet olsun

Back
X