Şaka gibi

Geçmişi bilemem ama bir erkek sogumussa geri döndürülemez. Zorda olsa kabullenmeniz gerekir cocukca yıllar önceki seyi katması bahane gibi .. Belki hayatında biri vardır. Duymanız acı verici ama her acı zamanla hafifler önemli olan yüklerden kurtulmak.

Şu açıklamanız bile üst üste yorgan örtülüp nefes almaya çalışmak gibi ,
Hiç net değilsiniz.
Burada sizi kimse tanımıyor ve yardımcı olmaya çalışıyor.
Eşinize de net değilseniz durum bu hale gelmiştir.
Hep üstü kapalı , hep anlaşılmayı bekleyen tavırlarınız mı var ?
Hayır öyle değil her üyeye de ayrıca teşekkürler ama konuya deşifre olacak kadar detay girmek istemiyorum
Sinirle soylemis cok belli
Pek sanmıyorum kafasında kurup söylediği ufak şeyler şuan aklıma bile gelmiyor ama uzun zamandır böyle düşünüyormuş demek ki
Ben biraz farklı düşünüyorum. Bir ilişki , bir evlilik yürütülecekse iki taraf fedakarlık yapmalı. Tek taraf değil. Biraz alıngan biri sanırım eşiniz? Kendi alınganlığından sizi göremiyor zaten. Şahsen ben olsam, böyle alınganlık yapmak yerine, diyelimki gerçekten soğuk davrandınız. "Bir problem mi var, canım, canın birşeye mi sıkkın?" Derdim. Ben bir tokat atmakla yetinmedim. Avazım çıktığı kadar bağırdım, küfür ettim (hiç yapmadığım birşeydi) ona vurmakla hırsımı alamayınca sağa sola da zarar verdim. Bunu aldatıldığımı öğrenince yapmıştım. İyi mi yaptım, hayır. İyi yapmadım. Olmaması gereken bir davranıştı belkide, ama insan bazen kaldıramıyor, yapmam dediği şeyleri yapabiliyor. Yani bu ilişkiyi siz ayakta tutamazsınız. Onunda birşeyler vermesi gerekiyor. Eğer siz çok anlayışlı, o çok alıngansa sorun onda. O çok anlayışlı, ama siz fevri iseniz sorun sizde. Ama siz fevri, anlayışsız, o anlayışsız, ve alıngansa sorun ikinizde. Bunları büyüterek daha ileri boyuta taşırsınız. Eğer gerçekten bitirmek istiyorsa, onun seçimi. Bahanesidir derim, net!
Çok haklısınız...
Kendinizi kötü hissetmeyin lütfen okunamayacak kadar kötü değil mesajlarınız. Konunuza dönecek olursam da şuan yapılacak en iyi şey öfkeyle hızlı karar vermemek. Birbirinize biraz süre tanıyın tekrar bu dediklerini deşip '' bana bunu nasıl söyledin'' demeyin. İkiniz de sakinleştikten sonra eşinizi karşınıza alın ve konuşun düzeltmek için birlikte çabalamamız lazım vs. Diyin. Ha yok adam kararından ve düşüncelerinden eminse yapacak bir şey yok demektir
Şuan konuşmak istemiyorum kendimi çok kırgın hissediyorum ama eşimin kafası net anladığım kadarıyla dün öyle olduktan sonra ben odama gittim üzüntüyle çok mutsuz hissederek, o ise bunları söylediğinin arkasında durur gibi tavırlarla oturdu tv izledi
Boşanmadan önce kafanızdaki soru işaretleri için bşr yardım alın, kabul ederse terapiye gidin. Geçmiş olsun. Sizin şu an aklınız karışık ve dediklerini bile yavaş yavaş hatırlıyorsunuzdur. Anlam verememek doğal çünkü karşınızdaki biriktirip, kendi kafasından kurup size kusmuş. Belli ki ya problemli biri ya da kendi içine atıp size dürüst davranıp problemi zamanında çözmeye çalışmamış.
En kötü zamanınızda bile, sinirli de olsanız bu kadar karşılıklı koruculuk, düşmanlık etmek doğru değil. Daha önce tokat atma olayı neyden kaynaklandı bilmiyorum ama sizin de sakin ve sınırlara saygılı olduğunuzu sanmıyorum.
Eğer toparlayamazsanız da hayata devam etmekten başka çare yok. Lütfen yarın kendinize bir avukat ve terapist ayarlayın.
Sakin kalın ve ayrılacaksanız da karşılıklı saygıyla ayrılalım, düşmanlığa gerek yok diye diyalog kurmaya çalışın. Umarım en yakın zamanda en hayırlısı olacak şekilde çözüme kavuşturursunuz.
Çok teşekkür ederim inşallah 🙏🏻 Ama güvenim sarsıldı birden böyle bir şey yaşamak travma gibi düzelse bile yine aynı şekilde konuşabilir diye düşünücem hep

Geçmişi bilemem ama bir erkek sogumussa geri döndürülemez. Zorda olsa kabullenmeniz gerekir cocukca yıllar önceki seyi katması bahane gibi .. Belki hayatında biri vardır. Duymanız acı verici ama her acı zamanla hafifler önemli olan yüklerden kurtulmak.
Evet bence de tamamen soğumuş

Bir sorun yoktu benden daha doğrusu benim aracı olmamla kardeşimden bişey istedi ben de ondan yola çıkarak anladım ki yapmasını istemediğim bir işi hala bırakmamış sen neden vazgeçmiyorsun dedim o da alttan almadı bizim sorunumuz o bu değil bizim sorunumuz ilişkimiz dedi attık benden soğumuş vazgeçmiş ailesine bile tavırlıymışım ki onlar bana ne yapmış neler neler ya şok oldum iki dakika içinde öyle bir duruma geldik ki hayır anlamıyorum sevip saymıyorsan değer vermiyorsan niye evlendin diyorum annem demiş ki o kadar uzun sevgili olunmaz bu yüzden aceleye gelmiş her şey falan filan şimdi ben ne yapıcam bilmiyorum yarın işe gitmek de istemiyorum güvensiz de hissediyorum boşanmayı kafasına koyduğunu da söylemesi bi taraftan iyi oldu ben kavga etsek de düzeldik sanıyordum bilmiyorum kafam karmakarışık ailemden uzaktayım çevremdeki arkadaşlarım hep yüzeysel sayılır kimseye bunu anlatmak paylaşmak istemiyorum gözlerim şişti yarın işe nasıl gidicem bilmiyorum her şey çok kötü şuan 😕gururum parça parça çekip gitmek istiyorum gitsem napıcam öğretmenim ne mazeretim olacak gerçekten çok üzücü sıkıntılı bir durum tartışırken madem öyle ben de haziranda tayin isteyip giderim dedim o da ben de zaten buradaki insanlarla uğraşmak istemiyorum dedi yoksa herşey çoktan bitmişti demeye getirdi yazıklar olsun verdiğim emeğe gerçekten kanadım kurulmuş gibi hissediyorum mutlu bir gün geçirdim diye sevinirken başıma gelene bakın😕😕😕
canım sen diyarbakırda değilsin dimi?

Eşiniz sizden neden soğumuş anlamadım ama bana göre çok uzatmanın anlamı yok.
Gerçekten kırıcı sözler girmiş araya,toparlanması zor hatta barışsanız dahi yeniden o şekilde ve hatta daha ağır konuşma hakkı vermiş oluyorsunuz karşınızdakine. Ben olsam bu durumdan çok rahatsız olurdum.
Oturup konuşulur yeniden. Anlaşma şartları belirlenir,en kısa zamanda yolumu çizerdim ben olsam.

Tokat öyle unutulacak birşey değil
Şiddete eğilimlisiniz
Kadın kocasından yediği tokatı kişiliği varsa unutmaz bu adam içinde geçerli
Her olumsuzlukta karşınıza gelecektir
Gereksiz teferuata hiç gerek yok

Eşiniz sizin ne yaptığınıza takılmış kalmış, neden yaptığınızı sorgulamıyor. Üstelik bunu da, en çirkin biçimde kullanıyor.
Demişsiniz ya, dediklerinden pişman gibi değil, oturmuş TV izliyor; sinirle söylemiş olan insan, söylediği an pişman olur da özür diler merak etmeyin. Onun o "oh iyi yaptım" duruşu da "ben üzüldüysem (ki saçma sapan bahanelerle) o da üzülsün." misillemesi.
Soğuduysa soğudu paşazade, siz de hoh hoh diye nefesle ısıtmaya çalışmayın.
Ömrünüzü çürütür bu tipler.
Buna benzer bir narsistten boşanmaya çalışıyorum.

Tabi detayları siz biliyorsunuz, özeleştrinizi de yapın. Gerekirse yardım alın ama emin olun %100 suçlu değilsiniz, karşınızdaki size öyle hissettirmeye çalışsa da.

Eşiniz sizden neden soğumuş anlamadım ama bana göre çok uzatmanın anlamı yok.
Gerçekten kırıcı sözler girmiş araya,toparlanması zor hatta barışsanız dahi yeniden o şekilde ve hatta daha ağır konuşma hakkı vermiş oluyorsunuz karşınızdakine. Ben olsam bu durumdan çok rahatsız olurdum.
Oturup konuşulur yeniden. Anlaşma şartları belirlenir,en kısa zamanda yolumu çizerdim ben olsam.
Çok doğru kafamı toparlayınca böyle yapıcam ama gururum çok incindi sevmediğini düşünüyorum ve bir an önce bitmesinden başka bir seçenek yok kafamda çok üzücü bir şey bu:(

Tokat öyle unutulacak birşey değil
Şiddete eğilimlisiniz
Kadın kocasından yediği tokatı kişiliği varsa unutmaz bu adam içinde geçerli
Her olumsuzlukta karşınıza gelecektir
Gereksiz teferuata hiç gerek yok
Ama iki yıldır problem olmayan şey şimdi mi sorun oldu içine atma sorunu var zaten bazen öyle bir şey diyor ki şaşırıp kalıyorum bunu neden böyle düşündü veya niye bana o an sormadı diyorum kendi kendine kırılıyor ama problem bu da değil gerçekten çok kırıcı şeyler söyleyip çok da sevgisiz konuştu beni küçümser tarzda bakış açımız asla benzemiyor sen benim içime sinmiyorsun dedi açık ve net düşününce moralim çok bozuluyor

Eşiniz sizin ne yaptığınıza takılmış kalmış, neden yaptığınızı sorgulamıyor. Üstelik bunu da, en çirkin biçimde kullanıyor.
Demişsiniz ya, dediklerinden pişman gibi değil, oturmuş TV izliyor; sinirle söylemiş olan insan, söylediği an pişman olur da özür diler merak etmeyin. Onun o "oh iyi yaptım" duruşu da "ben üzüldüysem (ki saçma sapan bahanelerle) o da üzülsün." misillemesi.
Soğuduysa soğudu paşazade, siz de hoh hoh diye nefesle ısıtmaya çalışmayın.
Ömrünüzü çürütür bu tipler.
Buna benzer bir narsistten boşanmaya çalışıyorum.

Tabi detayları siz biliyorsunuz, özeleştrinizi de yapın. Gerekirse yardım alın ama emin olun %100 suçlu değilsiniz, karşınızdaki size öyle hissettirmeye çalışsa da.
Evet öyle bir konuştu ki ben evliliğe sürüklemişim ben yapmışım benim ailemin etkisinde kalmış gibi konuştu bilmiyorum çok zarar verdi güvenime yani konuşma uzasa senin yüzünden senden boşanamıyorum bile diyebilirdi bilmiyorum sizin konunuzu hatırlıyorum benim eşimde de var böyle narsistik davranışlar..ve beni suçladığına mi yanayım layığım değilsin tarzı konuşmasına mı bilmiyorum

Çok doğru kafamı toparlayınca böyle yapıcam ama gururum çok incindi sevmediğini düşünüyorum ve bir an önce bitmesinden başka bir seçenek yok kafamda çok üzücü bir şey bu:KK43:
Muhakkak üzücü,ona şüphe yok.
Ancak kafa toplayacam diye aynı evin içinde beraber yaşamaya devam ederseniz daha çok yıpranırsınız.

Muhakkak üzücü,ona şüphe yok.
Ancak kafa toplayacam diye aynı evin içinde beraber yaşamaya devam ederseniz daha çok yıpranırsınız.
Ne yapabilirim ki ailemin yanına gitsem işimi nasıl bırakıcam veya burda boşanma davası açıp ev tutsam aynı bölgede yaşayıp ayrı eve çıktığımda daha fazla zorlanıcam eminim küçük bir yerdeyim hazirana kadar beklemem daha mantıklı ama çok kederliyim değersiz hissediyorum böyle lafları duymayı hak edecek bir şey yapmadım ama eşimin gözünde saygı ve sevgi bitmiş bunu çok çok iyi anladım

Ne yapabilirim ki ailemin yanına gitsem işimi nasıl bırakıcam veya burda boşanma davası açıp ev tutsam aynı bölgede yaşayıp ayrı eve çıktığımda daha fazla zorlanıcam eminim küçük bir yerdeyim hazirana kadar beklemem daha mantıklı ama çok kederliyim değersiz hissediyorum böyle lafları duymayı hak edecek bir şey yapmadım ama eşimin gözünde saygı ve sevgi bitmiş bunu çok çok iyi anladım
Haziran mı?
Bu şekilde boşanma kararı da ilk defa duyuyorum.
Boşanacam ama hazirana kadar bekleyelim mi diyeceksiniz kendisine? Adam güler geçer bence.

O zamana kadar ya barışırsınız ya da aranız daha çok bozulur.

Haziran mı?
Bu şekilde boşanma kararı da ilk defa duyuyorum.
Boşanacam ama hazirana kadar bekleyelim mi diyeceksiniz kendisine? Adam güler geçer bence.

O zamana kadar ya barışırsınız ya da aranız daha çok bozulur.
Hiç bir şey söylemeyi düşünmüyorum gidip boşanma davası açarsa asla ikiletmem ama tayin hakkım olmadan böyle bir şeye girişmek en çok benim zararıma olur tek bildiğim bu.. tüm gün hiç konuşmadık konuşmaya da çalışmıyor hayırlısı ne diyeyim ben çok kırıldım 😔

Arkadaşlar daha bugün böyle bir başlık açtım forumda İlişkinizi güzelleştirmek için neler yapıyorsunuz?
Ve şuan çok zor saçma sapan bir durumdayım eşimle feci bir kavga ettik gerçekten bana demediğini bırakmadı ilişkimizi gözünde bitirmiş ben gönlünde yokmuşum ki en çok canımı acıtan da asıl mesele sensin dedi ben seni tanısaydım asla evlenmezdim dedi arkadaşlarım bile bana yaptıklarını bilse sen mal musun derlerdi dedi neler neler yaptıkların dediği de tanıştığımız ilk zamanlarda bana söylediği bir yalanı yakalayıp okkalı bi Tokat atmamdı beni rezil edeceğini insanların göreceğini düşünmedin bile falan neler neler aradan geçmiş 2.5yıl bana şimdi bunu söylüyor şaka gibi 😞 benimle daha uzun sevgili olup tanısa evlenmezmiş ay duysanız gerçekten çok sinirim bozuk napıcam bilmiyorum evlenmeseydin o zaman sen neler diyorsun nasıl bunu diyebiliyorsun diyorum boşanma belgesini getir imzalayım sorun çıkarmam ben diyor benim gözümde hiçbir şeyin önemi yok o yüzden hiç bir şey yapmıyorum diyor o kadar netti ki neye üzüleceğime şaşırdım duygularımla adeta oynar gibi iyi davranıp sonrasında böyle şeyler diyebilmesine mi boşanmayı istemesine mi elden ardan çekindiğinden evli kalmasına mı yaşadığım yerde omzuna yaslanıp ağlayacağım bir eşim dostum akrabam olmamasına mı ağlaya ağlaya ne yapacağımı bilemez oluşuma mı neye yanacağıma şaşırdım bir de demez mi soğuttun beni her şeye karşılık vere vere ben hiç beklemiyordum arkadaşlar bunu böyle beni değersiz bişey gibi gördüğünü falan çok zoruma gitti herşey herşey çok ağır geldi 😕😕😕
Bu mesajı beğenmeyip kızgın ifadesi atan hanımlar bana mi kızgınsınız anlamadım

Arkadaşlar ben yardım almayı düşünüyorum ama bugün araştırdım malesef yaşadığım ilçe ve şehirde psikolog bulamadım internetten videolar izliyorum kendimi iyi hissedebilmek için bana özellikle önerbileceğiniz bir isim var mı? Bi de aklıma şöyle bir fikir geldi benim gibi nüfusu az yerlerde yaşayan insanlar için uzaktan terapi alabilmek mümkün olsaydı iyi olmaz mıydı diye düşünüyorum

Dünden sonra aramızda konuşma geçmedi kendimi fena haksızlığa uğramış gibi hissediyorum odama gelip yattım moralim bozuk 😞

Depresyona girmemek akıllı sağlam durabilmek için tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var

Tokata cok kizdıysa ,madem o zaman neden ayrılmamis?Bu kadar biriktirmenin sonra birdenbire kusmasi bu sanırım.Ama nasıl bu kadar birikmiş,onu anlayamadim.Allah yardimciniz olsun demeye geldim.Kolay bi süreç olmayacak gibi sizin için.Ben olsam ,bana boyle soyleyen bi adami kendisiyle başbaşa birakırdim.İlla evden gitmek değil ilk etapta resmileşmek.Mesafelenmek.Sonra ne yapacaksa yapsın.

Back
X