Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

Herkese merhaba, bir bakayım dedim ne var ne yok.
Biz iyiyiz şükür. Uykusuzluk ve sürekli emme isteği ile geçiyor vaktim. Oyy oyy annelik ne zormuş.
İyi ki annem yanımda da arada dinlenebiliyorum.

Tecrübeli anneler bir sorum var sütün yetmesi meselesi ile ilgili.
Bol bol dolu bez alıyoruz gün içinde, kendi bırakıyor göğsümü beslenme bitince, en fazla 2 saatte bir emziriyorum.
Ağlamadan uyuyor genelde. Ağlıyorsa da gazı oluyor.
Emzirirken yutkunma sesini duyuyorum ama elimle sağma yapmaya çalıştım bugün umduğum gibi süt yoktu.
Bazen göğsümde çok uzun duruyor acaba az mı geliyor diye düşünmeden edemedim.
Boş yere bebeğimi aç bırakıyor olabilir miyim? Daha 10 gün var kontrole, kilo alımına bakılacak ama çok mu fazla beklemiş olurum.

merak etme sütün yeterli gelecektir boşuna endişe etme süt için en gerekli şey dinlenemek sütün düşmanı ise üzüntü stres
bol bol sıvı şeyler tüket özellikle ılık su
söylediklerine göre bebeğin doyuyor bi sorun yok canım aç olan bebek ağlar durmaz 2 saatte beklemez
sorun yok yani kilo alıp almadığını az çok farkedersiniz

Cnn bnmde Senn gibi bi sorunm var kizm surekli yalanio agizina bisi yaklassa hemn emmk istio acaba sutm mu yetmio diorm yoksa o emme refleksndn mi emziriom uzun emio gogusmde uyuyp kkalio doymuo mu acabax yada nasil anlarm doyduunu

kızlar benım sutum yarende pedleere tasar ped yetıstıremezken arasta bır kutu ped bıtmedı
ıkı saatte bır en faz 7 8 dk ka emıyordu ama masalla ılk ay bırbucu kg ye yakın aldı
6 aya kadarda hıc 1 kg nın altına dusmedı
yanı gogustekı dolulukla hıc ılgısı yok yoksa benım arasım okadar kg alamzdı
umıt beyın degerlndırmesını soyleyım

cıslı bez dolumu
4 5 kez kaka yapıyormu
kg alımı nasıll??

egerkı bunlar yerınde ıse bebegınız doyuyo ve sutunuz yetıyordur kızlar
bu arada ben arasa 20 günlükken emzık verdım
hatta umıt beye yakalanmıştık emzıkle dr lar karsı olduğundan sır dı:)
sonra dedıkı evet bız hekımler karsıyız ama bızım hanım da basedemedı verdı emzıgı dedı arasla arasında on gun vardı
tok olduğu halde aranma varsa emme refleksıdır

buzdevrı bebegının ıkı saatte bır emmesı cok güzel arasta oleydı duzenlı çocuk ıyıdır gece uykusuda duzenlı olur gereksız beslenme gaza sebep olabılıyor
yaren memeye yapışık yasadıgında cok zorlanmıstım

Bebeğin doymasa ağlardı hiç merak etme zaten bezlerinin dolması doyduğunu gösterir.ayrıca elle sağmada çok süt gelmez klasik pompalarla bile zor geliyo süt ne kadar göğsün dolu bile olsa ve de süt en çok bebeğin emdiği sırada oluşuyo mesela bi göğsünü emerken diğer göğsünü sık o zaman süt geldiğini göreceksin ben sağmak zorunda kaldığımda hep öyle yaptım o sağ göğsümü emdiği sırada solu sağdım gerçektende çok süt sağabiliyosun o zaman.bu endişeler hepimizde vardı merak etme buzdevri bebeğim 6 aylık oldu hala daha acaba sütüm geliyomudur diye tedirgin olup sıkıyorum göğsümü kontrol amaçlı :) ama en net gösterge bezi zaten aç çocuk bezini doldurmaz

Bebeğim uyudukça anneme verip hemen yatıyorum. Bol bol su, humana, incir- kayısı kompostosu içiyorum ama Siz beni anlıyorsunuz işte tecrübesizlik, hormonlar, herkesin soruları vs insanda yetememezlik hissi oluşturuyor.

Cnn bnmde Senn gibi bi sorunm var kizm surekli yalanio agizina bisi yaklassa hemn emmk istio acaba sutm mu yetmio diorm yoksa o emme refleksndn mi emziriom uzun emio gogusmde uyuyp kkalio doymuo mu acabax yada nasil anlarm doyduunu

Canım ben emzik verdim daha hastanede, ameliyattan sonra sütüm gelmedi hemen bizde kaşıkla mama verdik ama emme güdüsü çok kuvvetliydi ellerini emiyordu tokkende bende emzik verdim. Daha mutlu uyuyor o günden beri. Bazı bebeklerin emme güdüsü çok kuvvetli olurmuş onunla inatlaşmak istemedim. Bezleri nasıl ? Yutkunma sesi duyuyor musun göğsündeyken ? Birde 15 günlükken en az doğum kilosuna ulaşmış olmalıymış. ben bunları biliyorum ama yarın sağlık ocağına bir gideceğim galiba içim rahat değil.

Yaren bak çok faydalı bir paylaşım olmuş Demekki Senin sütün çok kaliteliymiş, yoğunmuş Aras'ta. Hiç bir bebekte birbirine benzemiyor.
Dediklerine göre tek eksiğimiz 4-5 kakalı bez. 2-3 kez yapıyor kaka benim oğlan ama çişli bez had safhada. Şu an 10 günlük damakları güçlü değil bebeklerimizle bizim şansa ve zamana ihtiyacımız var inşallah daha güzel olacak.

Taze anne not aldım yazdıklarını Allah razı olsun :) İçime su serptin. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah...

Olsun canim.benim 3 kakali bezde iyi belki.miktari fazladir
Arasta erken dogdugi icin yoruluyor diye dusunuyordum ama yok umit bey isini bitiriyo adam yormuyor kendini diyordu:)
Bence saglik ocagina gitme.canim.olcumler cok farklo.cikip akil.karisiyor
Dr kontrolunuz ne zaman
Gebelikten sonra dr kontrolude beni col.heyecanlandiriyordu
Sizin dr unuz kimdi

Bu arada benden tavsiye gitmeden kendine.bir kagiy hazirla aklima takilan sorular icin orda.insan unutuyor
Ve soracaklarini muayneden once sormani tavsiye ederim cunku bir daha cocuk giydiriliyor belki o an muayne sonrasi aglayabiliyor hic birsey anlasilmiyor
Biz gideriz soracaklarimi sorarim.sonra.muayne:)

Ay ne kadar cok sormusummm

maşallah yaren sütün hakikaten kaliteliymiş
benim sütüm olur ama bende lohusa depresyonuna girerim o da sütümü önemli miktarda düşürüyor 3 ay zor emziriyorum mama vermek zorunda kalınca daha çok üzülüp depresyonum tavan yapıyor inşallah bu sefer depresyona girmem
küçük kızım o kadar emiyordiki ağız dolusu kusuyordu burnundan bile süt geliyordu bu durum korkuttu beni ben bu yüzden emzik verdim o emzik ağzında kaldığı süre attıkça benim sütümde de azaldı bununda etkisi oldu sütümün azalmasında
keşke bende 6 ay ek gıdasız bebeğime yetebilsem

Nerelerdesin
Ek.gidalara basladinizmi.nasil.gidiyor

evet yaren bugün 3.gün olcak başlayalı ama ben ümit bey kadar yoğun tutmuyorum menüyü .bana çok geldi ben daha çok emsin istiyorum .kahvaltılara başladık ilk gün ümit beyin tarifteki bulamaçı yaptım tabiri caizse bizim kız beğenmedi böğğ böğğ yaptı tükürdü hep :) sonraki gün peynir yumurta ve tereyağı niyetiyle yoğurdun kaymağından kattım yumuşatma maksatlı onu verdim ağzına az az yedi ama dün yanağında bi kabarıklık oldu yumurtadan olabilir belki diye bugün yulaf ununa pekmez katıp verdim onu yedi sorun yapmadı ama ben 150-200 cc filan değilde 25 cc veriyorum anca o kadar yiyebiliyo henüz çünkü.aralarda meyve püresi ve ev yapımı yoğurt veriyorum.patatesli havuçlu sebze çorbası yaptım gerçi püreye yakındı kıvamı ama onuda sevmedi en çokta buna üzüldüm bugünde kendim bebe bisküvisi yaptım organik malzemelerle şekersiz filan yarın kahvaltıda onu vericem bakalım tepkisi ne olacak.yani anlayacağın henüz deneme aşamasındayız :) ama meyve ve yoğurtla ilgili sorun yaşamıycakmışız gibi görünüyo

yaren bu arada hiç sevmedim ben bu ek gıda dönemini emzirmek ne büyük nimetmiş sevdimi sevmedimi alerji yaparmı besin değeri varmı diye düşünmek şimdiden gerdi beni.emziren annelere sesleniyorum hiç acele etmeyin ek gıdaya geçmek için anne sütü sizin içinde büyük nimet buna emin olun:)başbakana sesleniyorum burdan "ilk 6 ay sadece anne sütünü ilk 6 yıla çıkarsın" diye :)

nerelerde olduğum soruna gelirsek 2 kaşık mama yapmak için altını üstüne getirdiğim mutfağımdayım bütün gün :S

Son düzenleme:

Ya bnm sütüm geldi aslında hemen normal başladıı için doumum sanırım ondan geldiini düşünüorum hastanede mama fln vermedik bn mama vermicem die direttmde zorunlu olnca verdim hemde biberon kaşıkla genizine kaçırdı çok korktum ama şimdi biberon vermiorm beni emmick die korkuorm emzik bnde verdim bi iki aldı ama kusacak gibi yapio öğürüo bndeçok zorlamiorm günde en az üç en fazla beş dolubez alioruz emerkende yutkunma sesi gelio eli yüzüde hep süt olu uçtan sızıo kaçio bazen bide yalanıp durunca bnde doymuo muki diorum biz gittik bu gün sağlıkocağına 10 gükkn tarttklaında zaten 2740gr çıkmıştı doğm kilosunu gçmşti yani bu gün eşyalarıyla tarrtık üstündeki 3180 gr çıktı 180 gr eşyaları olsa 3 kg var kg alio yani silikon ucla verince sanki bana doymuo gibi gelio sanırım bide ne biliim

Canim hayirli.ugurlu olsun ek gidalariniz:)
Oncelikle.kahvalti ogunu yarim caybardak icone baslaniyor.listeyi atarken demistim.arada kaynadi sanirim.aras ancak.simdilerde 2oo ml.e yiyor
Alerji olayiniza cok.uzuldum.yumurta buyuk.bir.nimet insalla.ondan degildir
Yogurt ile meyveye sevmesi cok.iyi onlar candir:)
Umit bey sebze puresine ilgisi yoksa yogurtla beraber verebilirsin demisti ben arasa o sekilde veriyordum.hem.oldukca.kolay yituyordu ben arasa hic blemder kullanmadim hep catalla ezerek verdim sende ole.basla cnm

6 ay ne rahatmis degolmi.bende 6 ay rahattim ama sukur aras cok.zorlamadi.anne sutunu.onceden nasil.emiuyorsa ayni devam etti
Kixariklik.nasil canim arkadasiminda.yogurt degdigi yer kizarmisti meger sut urunlerine alerjisi varmis

Canim.benim insalla.yeticek oncelikle.olumsizliklari aklindan cikar
Benim.yarenimd cok.kusarei mama da veriyordum.sutim tastigi hatta bir sut oglumda olmasina ragmen cahillik.iste
4.5 aylikkej birakti emmeyi
Sukur arastaa sorun yasamadik
Insalla sende ufaklikta hevesini alicaksin dr nun verdigi calsiyumu devammli kullanmani tavsiye ederim.sutlee depolanmaya basladi bile:)

Son düzenleme:

ben ilk kızımı dokuz on ay emzirdim ikincisinide bir yaşını birkaç ay geçmişti ama sütten ben kesmedim kendileri bıraktı
bakalım bunda ne yaşıyacağız
yaren dr bana calsiyum vermedi
acaba gerek mi görmedi:44:

Ooo masalla.cnm benim.uzun sure emmisler insalla minik kizinda emer
Aaa bilmiyorum ki canim.ben 5 aydan sonra kullanmaya baslamistim hem kramp ve olasi dis kayiplarini onlemekte kullaniliyor

aaa yaren atlamışsın orayı :) bende nasıl üzülüyodum bu çocuk nasıl yiycek o kadar şeyi dr yazmışsa yemesi gerekiyo demek o kadar yiyebilir ama yemiyo demiştim sonrada aklıma kamu spotu geldi ek gıdada 2 çay bardağını geçmeyin diye 200 ml zaten 2 çay bardağı eder yani bi öğün zaten 1 günde alması gereken kadar nasıl olur diye tuhaf gelmişti bana iyiki dedin rahatladım biraz çünkü yemek konusunda zorlamak istmiyorum ama yememeside üzer beni.
ay inşallah yumurtadan değildir ilk gün öyle bişe olmadı ama 2.gün oldu başka bişeyde olabilir çok çeşitli şeyler vermedim ama takip edicem bi ayrıca silikon kaşıktanda şüpheleniyorum birde hiç yapmam dediğim şeyi yapıp ıslak mendil sürdüm yüzüne belki o da yapmıştır ama şunu anladımki cildi hassas.
sebze püresine hiiiç ilgisi yok ama doğru yapmışım demekki bende mantığımı kullanarak yoğurt kattım içine yedi öyle :)bende dediğin gibi hiç blendr kullanmıyorum hem metal değsin istmiyorum sebzelere hemde pütürlü şeylere alışsın sonra yemek seçmesin diye hep çatalla eziyorum.ama bizim kızda çok şükür emmeye aynı tempoda devam ediyo hatta mamanın üstüne yine emmek istiyo keyif sütü içiyo yavrum :)

oh yarasın kuzuma ay ben de eklere başladığımda hem yemegını yıyıp hem benı emınce bu bebe önceden acmıydı acaba dıyordum:)

ıcın rahatlamıştır dımı cnm nerde yıcek 200 ml evlat
zekı kadın sebze pureyıde hemncık yoğurtla halletmısın oh
çatalla ezme olayını ıyı yapıyorsun cnm boğazına takılsada çocuğa fırsat vermeli aras ya oksurerek yada esneyererk cıkartıyrdu sımdı yemedıgı puturlu yok ıyı oldu ıyı

su ıle arası nasıl bu donem cıste azalma yasayabılırsınız

ne güzel kar yağmakta degılmı

özlemişim valla karı ne güzel heryer bembeyaz :))

eşim bugün bi arkadaşının eşini doğuma götürdü bir buçuk yılda bu 3. gebemiz :))
4. ben olucam inşallah :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…