bısey dıkkatımı cektı ben buraya dahıl olduktan sonra onca anne adayı doğum yaptı hepımızd ozele gıdıyoruz
nedense herkese bı sekılde sezeryan dedı dr lar bızmı denk geldık yoksa bahanemı
hadı benım zorunlu ılkıde sezeryan ektra bı bahaneye gerek yok
bılgem54 e de yuzde 25 normal dogum denıldı dogum evıne gıttı dırettı normal oldu
eczreyreyde dogum evınde yaptı ısrarla normale dırendı normal oldu
acaba gercekten dr lar hassaslıgımızdanmı faydalanıyı
ben sevgı hanıa cok guvenırım bu konuda benı kızımda normale ıkna etmek ıstemıstı
ama o bıle bılgeme yuzde 25 normal olur alalım dedı dusunun
kı kız catır catır da dogurdu
bnım guvenım kalmadı gercekten
bısey dıkkatımı cektı ben buraya dahıl olduktan sonra onca anne adayı doğum yaptı hepımızd ozele gıdıyoruz
nedense herkese bı sekılde sezeryan dedı dr lar bızmı denk geldık yoksa bahanemı
hadı benım zorunlu ılkıde sezeryan ektra bı bahaneye gerek yok
bılgem54 e de yuzde 25 normal dogum denıldı dogum evıne gıttı dırettı normal oldu
eczreyreyde dogum evınde yaptı ısrarla normale dırendı normal oldu
acaba gercekten dr lar hassaslıgımızdanmı faydalanıyı
ben sevgı hanıa cok guvenırım bu konuda benı kızımda normale ıkna etmek ıstemıstı
ama o bıle bılgeme yuzde 25 normal olur alalım dedı dusunun
kı kız catır catır da dogurdu
bnım guvenım kalmadı gercekten
Evet Sevgi hanım bana % 75 sezaryen olursun , gün verelim bir iki gün içinde alalım dedi, çok kilo almışsın bebek iri vb dedi.
bir hafta sonra sancı başladı Altınovada normal doğum yaptım.Sevgi hanıma bir daha asla gitmem.Pozitif elektrik vermiyo, bir ciddiyet bir resmiyet, hiç gülümsemedi bize.
cnm oncelıkle bebegın analı babalı uzun omurlu olsun nasıl gıdıyo annelık
nasıl bı dpgum gecırdın bızımle paylassana
bebegın nasıl
normal dogum konusunda artık bende ozellere guvenmıyorum
ama sen sevgı hanımın oldukca ılgılı oldugunu
bebegun organlarını tek tek ınceledıgınden sızede gosterdıgınden bahsetmıs
oldukca ıgılı demıstın
cok cıddı oldugunu resmı oldugundan bahsetmemıstın okuyunca cok sasırdım
ben6 senedır tanırım sahsen hıc asık yuzune rastlamadım
gıden her arkadasımda memnun kalmıstır elektrıgınız tutmadı demekk
ilgilenmesine ilgilendi , ilglenmedi demedim zaten
Ancak hep bir resmilik vardı,iri dediği bebek 3170 gr'dı sadece , kanala inmemiş bu haftaya kadar çoktan inmesi lazımdı dedi, hemen o gün gün verelim dedi bize.
Ve korkuttu açıkçası , normal doğuma inancım kalmamıştı, ama bir hafta sonra normal doğum yapım.
doğumevine gittiğimde çatı muayanesi yapmadılar , doğum şekli son ana kadar belli olmaz dedi, pazartesi kontrolo gel dedi, gitmedim salı sancı başlayınca altınova Filiz Dursuna gittim , 13. 45'te doğum yaptım.
hım tatlım aslında bu acıdan hıc dusunmemıstım mesela bebege kan akısında problem olmus olsa bebegın beslenmesını etkılıcekse saece kg alımını degıl boy uzamasınıda etkılemezdı bence 2.5 cm bı hafta ıcın ust duzeyde
bıdse soyle dıyım haata ıcınd kıyogunlugunda etkıler
benım ablam dogumdan 10 gun once cok yogun hafta gecırdı cocuk 10 gun once 2800 du 10 gun sonra yıen 2800 dogdu
yorgunluk fazla enerjı harcaak dınlenenemkten
bak benkansızım dıye son hafta kecı boynuzu pekmezı yedım ac karnına ve bıhaftada 500 gr aldı
bence hıcbı sorun cıkmıcak cnm 2.5 cm de uzamıs bıde
eger sonuc normal cıkarsa sancın geldıgınde gıdersın adatıpa hangı dr olursa dogumunu yaparsın nasuılsa nese hsanım gırmıyo dımı ama
ama dogum evıde aynısını derse nese hanım sezeryan yapar
benım oglumda acıl sezryanşla 37 hatalık dogdu
ne yapalım artık kandırıyolarsa Allah'a havale :) inşallah sorunsuz ameliyatım olur korkuyorum bakalım :18:
ilgilenmesine ilgilendi , ilglenmedi demedim zaten
Ancak hep bir resmilik vardı,iri dediği bebek 3170 gr'dı sadece , kanala inmemiş bu haftaya kadar çoktan inmesi lazımdı dedi, hemen o gün gün verelim dedi bize.
Ve korkuttu açıkçası , normal doğuma inancım kalmamıştı, ama bir hafta sonra normal doğum yapım.
doğumevine gittiğimde çatı muayanesi yapmadılar , doğum şekli son ana kadar belli olmaz dedi, pazartesi kontrolo gel dedi, gitmedim salı sancı başlayınca altınova Filiz Dursuna gittim , 13. 45'te doğum yaptım.
Filiz hanıma ilk defa gitmene rağmen kabul etti mi yani doğumuna girmeyi?ben kabul etmezler daha önce takip etmedikleri için diye düşünüyodum.ilk sakaryaya geldiğimde bende filize gittim ama çok korkutucu konuşmuştu bebekle ilgili hemen izmite git ayrıntılı çektir diyip birinin kartını vermişti meğer herkese aynı şeyi yapıyomuş diye duydum sonra devam etmedim bende ama sanırım özeller içinde en çok normal doğum yaptıran filiz hanım
evet bende ondan şüpheleniyorum çok yoruldum bu sıralar.bebeğin eksiklerini son ana bıraktım çok gezdim dolandım hergün dışarı çıktım ayakta kaldım kesin ondan etkilendi bebiş.zaten 1 haftada bende hiç kilo almamışım artık dinlenme faslına geçtim çıkmıyorum çarşıya filan tamamladım çok şükür eksikleri inşallah değişir sonuç.bende aldım pekmez içiyorum bikaç gündür beslenmemede daha fazla dikkat ediyorum
güya devlet bu sezeryan işine el attı diye seviniyodum ama zerre bi değişiklik yok görünüşte normal doğumla sezeryan arasında bi fiyat farkı yok gibi ama döner sermaye diye bişey var ve sezeryanda ayrıca drlar ameliyat parası alıyo.artık risk almak istemediklerinden mi yoksa para için mi Allah bilir
Filiz hanıma ilk defa gitmene rağmen kabul etti mi yani doğumuna girmeyi?ben kabul etmezler daha önce takip etmedikleri için diye düşünüyodum.ilk sakaryaya geldiğimde bende filize gittim ama çok korkutucu konuşmuştu bebekle ilgili hemen izmite git ayrıntılı çektir diyip birinin kartını vermişti meğer herkese aynı şeyi yapıyomuş diye duydum sonra devam etmedim bende ama sanırım özeller içinde en çok normal doğum yaptıran filiz hanım
Cnm samadami aynisini yapti arkadadimafa yapti a gitmedi ayrintili icin dogum evi sedat umurada gisterfi gerek duymadi hic bi sorun yok dedi o hala filize devam ediyo haftaya dogumu var hatta
Cnm bencede ondan dolayidir ablamin bebwgide duzenli kg aliyodu son hafta cok kosturdu oda isi falan son ana kaldi bebegi son 1o gun hic kg almadi senin onunde uzin zaman var dinleene bak c sakin kendine stres etme keciboynuxunu bol bademini ye
Evet bende çok kişiden duydum bebeğin şöyle böyle diyip izmite gönderdiğini muhtemelen orayla bi anlaşması var ya da bi akrabası Allah bilir artık:)acaba bende vakit geçmeden gitsem mi filiz hanımada ya dediğin gibi ilk olunca insan istiyoki normal olsun sezeryan olursam zaten bundan sonra mecburen sezeryan olmak zorunda kalcam.sen neden bu kadar memnunsun sezeryan olmaktan olmasaydım içimde kalırdı demişsin?
Öyle yapıyorum bende zaten süt muz ceviz badem Allah ne verdiyse yiyorum:)sonrada inşallah senin bebiş tombiş olmuş sezeryan yapalım demezler:)
Cnm zaten kendisi izmitten bi hastaneden sakaryaya gelmis bi bagi olabilir
cnm bence bu vakittn sonra guvenini sarsmis bi dr a gitme derim kafanda hep bi acaba kalir
Dua edelim sonucun guzel ciksin dogum geldiginde ozelde elbet bi dr giticek inan normal dogumda ebe ve senin cabam cok onemli filizede gitsen mesai dosi gelmuck
Benim sezeryan hikayem su sekilde tatlim ben bi adet agrisi bile bilnem oldum olasi korkmusumdur normak dogumdan sancidan o ani canli yasamaktn korkulu riyam hatta
Sevgi hanim beni ikna etmk icin cok ugrasti hersey yolundaydi o kadar direnisime oda pes etti
Cok sukur 3 saat sonra kalktim slklnti yasamadim hic pisman olmadim acikcasi benim daha kolayima geldi tatlim
O yuzden diyorum kim nasil mutlu olcaksa onin icin diretmeli saglik problem yojsa
Sevgi hanim bana normal dogum yapcan deseydi okadar sevmeme ragmen baska dr arardim
Haha bence sonuc degiscek cnm emin ol
Benim ablam 425ogr catir catir dogurdu benim cinsom kime cekmis bilmem(bu arada dogum evindedogurdu)
orasıda öyle doğru diyosun mesai dışında gelmiyo hiç doktorlar artık dua etmekten başka byapılcak birşey yok kısmet meselesi.korkan biri için zaten sezeryan şart yoksa doğumda sende bebekte riske girer iyi yapmışsın son anda bende korkabbilirim yani belli mi olur.senin epidural sezeryan mı oldu?valla inşallah azcık alır kilo:)çok zayıf olmasın tutmaya korkarım sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?