tebrik ederim..gule gule buyutun bebeginizi..nese hanimda yakin zamanda sezeryan olup memnuniyetini bildiren birinin olmasina sevindim..gerci benim dogumum bir aksilik olmazsa normal gozukuyor yine ama ne olacagi son ana kadar belli olmayabilir
selam arkadaslar...ben hala sevgi hanima gidemedim yaa..persembe gunu nese hanimda randevum vardi..sevgi hanim onumden gecti gittiii...allahim ben bu dr.dan korkuyorum sanirimbu ay nese hanimin izinde olup olmayacagi belli olucak ve ben sormaya bile korkuyorum..izindeyim derse ve ben sevgi hanimdan memnun kalmazsam kime gidicem ki
Cnm nide rukiye icin nese hanim hakkin da bilgi verebikirmisin nese hanimin tarzi durusumu biraz sert yoksa o sekildemi denk geldi arkasim beni yuzuyle dovdi sanki dedi hala guluyorum o sozune
selam arkadaslar...ben hala sevgi hanima gidemedim yaa..persembe gunu nese hanimda randevum vardi..sevgi hanim onumden gecti gittiii...allahim ben bu dr.dan korkuyorum sanirimbu ay nese hanimin izinde olup olmayacagi belli olucak ve ben sormaya bile korkuyorum..izindeyim derse ve ben sevgi hanimdan memnun kalmazsam kime gidicem ki
Cnm nide rukiye icin nese hanim hakkin da bilgi verebikirmisin nese hanimin tarzi durusumu biraz sert yoksa o sekildemi denk geldi arkasim beni yuzuyle dovdi sanki dedi hala guluyorum o sozune
sağol canım :) emzirmek çok güzel bi duyguymuş gerçekten kuzu gibi yaa :))
anestezi yöntemine doktor karışmıyo canm anestezi uzmanıyla görüşüp karar veriosun.
bebeğim 50 cm 3.600 küsür gr çıkıodu ultrasonda 3.470 kilo 53 cm doğdu :)
bu ay izinli değil sanırım çünkü benim kontrolüm var bu hafta :)
neeee neşe hanım izne mi çıkıcakmışşş :S benim 3,5 haftam kaldı ben naparım o zaman kime giderim.al işte bide bu korku eksikti
Cnm ya buraya yazip bilgilendirmen ne hos
Sezeryan olman senin ve bebegun acisindan cok saglikli olmus
Bebisun guzek emiyormus masalla diyelim
Cokta saglikli dogmus
Nese hanimdan memnun kalmana bilgi vermene cok swvindim rukiye icinde cok ic rahatlatici olabilir
Insalla oda saglikla alir bebegini kucagima
Ay bebis nasik bu arada sarilik varmi
Insaalla drnu umit beydir
oyy maşallah boylu poslu doğmuş kilosuda çok iyiymiş:)ama anne karnında %100 bilemiyolar işte ölçüleri filan bende ona güveniyorum bizim bebekte zayıf çıktı çünkü gününe göre ama boyunun maşallahı var.arkadaşımda neşe hanıma giderken zayıf demiş geriden geliyo kilosu demiş bebeği 2 hafta erken doğmasına rağmen 3400 kg doğmuş.bu arada epiduralle spinal arasında fiyat farkı var mı sorması ayıptır ama sen ne kadar verdin hastaneye ben sorduğumda 750 normal 1000 sezeryan dediler ama epiduralli fiyatlar için bişe demediler
ya bence tarzı o ama sorulara filan çok güzel cevap veriyo hatta eşime bile soruyo sizinde sormak istediğiniz birşey var mı diye ve her ayrıntısıyla cevaplıyo soruyu ama tabi sormaya cesaret edemiyo insan sanki kızarmış zannediyosun ciddi olunca biraz:) ama daha terslemedi yani bişey sorunca terslemezde heralde
ayy olmasın zaten yaaa ben naparım o zamanhem izinli olunca kaç gün izinli oluyolar 1 ay boyunca olmuyodur heralde ama yinede güvenilmezki doğum bu belli mi olur 1 ay erken doğanda var 2 hafta geç doğanda
ne demek cnm her zamn :)
yok sarılığı şuan Allah a şükür.
ümit beymiş evet dosyada yazıyomuş :)
Kızlar doğum fiyatlarını konuşurken SUT Kanunu bildiğinizi söyleyin ona göre hesap yapsınlar. SGK anlaşmalı hastaneler bu kanunu uygulamak zorunda.Ama çoğu kişi bu kanunu bilmediğinden kendi fiyatlarını uyguluyorlar. Eğer diretirlerse şikayet ettiğinizde çok büyük cezalar ödüyorlar.Bu cezayı azaltmak için paranızı iadede edebiliyorlar..
Özel hastanede doğum bedava
SGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının ‘acil hasta’ statüsünde olduğunu söyledi.
31 Mart 2013 10:33
Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasınözel hastanenin doğum fark ücreti almamasıgerekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal GüvenlikKanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özelhastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğinibelirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisininolmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlarsigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetindenyararlanabilir" dedi.
Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya daolmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.
ALINAN PARA İADE EDİLDİ
SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğumiçin başvurmuş kadınları "acilhasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırıolduğunu ifade ettiler.
Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğumiçinalınmış paraların iade edildiği belirtildi.
4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğinisöyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletinözel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.
A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normaldoğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özelhastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
Erken doğumlarda, acilolarakkadınıhastaneyekabuledenbazıözelhastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edipücretalıyor. Bu tür durumlarda kuvözdekibebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvözhizmeti de ücretsiz.
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunlarısöyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştanalınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır vevatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
Bu ücretleri bilin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazlaödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücretalınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.
cnm paylasım ıcın tesekkruler o zman sancılanıp ozel hastanye gıden bırıınden ucret alınmamalı dımı
sezeryan ıcınde en yuksek 900 tl ımıs bız 1000 verdık neyse ark cok degılmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?