• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şakayla karışık hakaret edilse ne yapardınız ?

Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?
Bende hiç hoşlanmıyorum ama bizde de çok kullanılır. Herşeyden önce çocuğa kötü örnek. Mesela babam oğluma it oğlu hayvan oğlu der, oğlumda babama sensin it oğlu diyince bizimkiler güler. Kırk kere uyardım ama işe yaramıyor. Bunun için küssem ben suçlu çıkarım eminim ki. Sizi çok iyi anlıyorum.

Bende hiç hoşlanmıyorum ama bizde de çok kullanılır. Herşeyden önce çocuğa kötü örnek. Mesela babam oğluma it oğlu hayvan oğlu der, oğlumda babama sensin it oğlu diyince bizimkiler güler. Kırk kere uyardım ama işe yaramıyor. Bunun için küssem ben suçlu çıkarım eminim ki. Sizi çok iyi anlıyorum.
Beni anlayan biri olduğuna sevindim suan

Savunsun demiyorum en azından bız bıze kaldığımızda desın ki kızım ayıp ettı öyle söylemesi hoş olmadı ama üzülme bizim insanımız böyledir şaka mahiyetinde söyledi gibi en azından moralimi bir düzeltebilir ama aksıne kendısı bana surat asma şuraya gelıyorum pısman oluyorum vb bırde o bozuyor moralımı
Onlara gore ayıp etmemıs ama neden oyle desın ki? Kotu niyetli demedı demıs zaten.
Demek kı siz sureklı boyle bıseyler kızıp kızdıgınız kısıye soylemeyıp, kocanıza veya kaynananıza surat yapıyorsunuz o da bıkmıs bundan
Dugune gitmesem yazmıssınız, olayları boyle uclarda yasamayın bence.
Bır de tepkinızı o an sızı sinirlendiren insanlara gosterın, evdekilere degıl.
Kadının dedıgını de savunmuyorum bu arada, ben orda lutfen oyle konusma teyze hoslanmıyorum derdım.

Onlara gore ayıp etmemıs ama neden oyle desın ki? Kotu niyetli demedı demıs zaten.
Demek kı siz sureklı boyle bıseyler kızıp kızdıgınız kısıye soylemeyıp, kocanıza veya kaynananıza surat yapıyorsunuz o da bıkmıs bundan
Dugune gitmesem yazmıssınız, olayları boyle uclarda yasamayın bence.
Bır de tepkinızı o an sızı sinirlendiren insanlara gosterın, evdekilere degıl.
Kadının dedıgını de savunmuyorum bu arada, ben orda lutfen oyle konusma teyze hoslanmıyorum derdım.
Benim sıkıntım biri kötü birşey söylediğinde ne diyecegımı bilemiyorum kalıyorum öyle o yüzden böyle oluyor. Orda tepkı gösteremedıgım ıcın sanırım sonrasında sorun yaşıyorum böyle

Ben sizin o ortamda tepki vermemenizi doğru buldum açıkçası. Bişey denecekse eşiniz veya kv desin. Siz kötü olmayın.
Orada söylemedım ama esımle kayınvalideme söyledıgımde de ben kötü oldum. Ben yanlış anlıyorum, kendim konuşmalıyım hatta neden orda bırsey söylemedim dıye kaç kere sordu kendımı ezık hıssetım söylemedıgıme de pısman oldum. Sahi söyleseydım de dilimin ayarı yok sert söylerdim bu defa onlar haklı olurdu 2 kat suçlarlardı benı ne yapacağımı şaşırdım ben es tarafıyla

hoş değil söylediği şey tabi ama bana,size veya eşinize hakaret olarak değil de kayınvalidenize takılmak için söylemiş gibi geldi.(seviyesizce bir şaka olmuş)

çocuğumun yanında argo konuşulmasından hoşlanmıyorum deseydiniz keşke .tekrarı yaşanırsa uyarırsınız artık. düğünlerine gitmeyecek kadar ortamı germeye gerek yok bence.

Orada söylemedım ama esımle kayınvalideme söyledıgımde de ben kötü oldum. Ben yanlış anlıyorum, kendim konuşmalıyım hatta neden orda bırsey söylemedim dıye kaç kere sordu kendımı ezık hıssetım söylemedıgıme de pısman oldum. Sahi söyleseydım de dilimin ayarı yok sert söylerdim bu defa onlar haklı olurdu 2 kat suçlarlardı benı ne yapacağımı şaşırdım ben es tarafıyla
Orda söylesen eminim daha çok suçlanırdın. Teyzede zaten tamam kusura bakma kızım bundan söyle böyle konuşmam demezdi. Bu kadar kibar olsa o laflarıda konuşmaz zaten. Bence artık bu konuda bişey söyleme kayınvalidene. O konuşursada çocuk bu lafları öğrenir yarın gider birine söyler ayıp değilmi filan dersin.

hoş değil söylediği şey tabi ama bana,size veya eşinize hakaret olarak değil de kayınvalidenize takılmak için söylemiş gibi geldi.(seviyesizce bir şaka olmuş)

çocuğumun yanında argo konuşulmasından hoşlanmıyorum deseydiniz keşke .tekrarı yaşanırsa uyarırsınız artık. düğünlerine gitmeyecek kadar ortamı germeye gerek yok bence.
Bencede düğüne gitmeyecekseniz koronadan dolayı gitmeyin. Bu meseleden dolayı küsmeyin kimseyle.

Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?

Kayınvalideni ilgilendirmez kime surat asıp asmayacağın. Ben 10 yaşında değilim de.

Düğüne gitmeyecek kadar kan davasına çevirmeyin olayı (corona yokmuşçasına bir yorum). Evet, terbiyesizlik yapmış ama bu mesafe koyularak ya da cevabı verilerek halledilebilecek bir şey. Kayınvalide de kardeşine çocuğun yanında terbiyesiz konuşma diyeceğine, çocuğa cevap verdirme derdinde, o da şuursuz. Ağızlarının payını verin, bundan sebep kötü olacaksanız da olun zaten, iyi olmak isteyen ağzını toplasın.

Merhaba hanımlar ,

Yapmanız gereken o esnada uyarmak...biz argo konuşmuyoruz lütfen çocukların yanında dikkat edelim diye...belli ki hakaret amaçlı değil ağızları pis...düğüne gitmeyecek kadar abartı bir şey yok...ama bir daha kim olursa olsun evladinizin yanında böyle konusturmayin...çocuklar hemen kapar isler beyinlerine...müdahale edin

1. Benim kardesimde çocuklarımi çok kaba sever sinir oluyorum, ve kızar soylenirim.

2. Sizin orada korono yok mu? Ne düğünü. Babamin bir arkadaşı düğüne gitmis, herkes korono olmuş. Klima çalışınca herkes mikrop kapmış. Gitmeyin düğüne. Boğazım ağrıyor filan diyin.

Osmanıyelımısın enıstem oralı onların tarafı cocukları oyle sevıyormus hatta daha kotu kelımlerde varda halamda sınırlenmıstı onların ıcıne gırınce.

bence bu konudaki daha ciddi durum kv nim oğlunuza sensin it milleti de demesi. Çocuğa küfür, kötü söz öğretmesine hiç şaşırmamışsınız

Ben hic acimam fitratim bu, kendisini oyle bir itin g.... sokarim ki bir daha cikamaz.. Sonra da ne olume ne dugune, konusmazsa konusmasin cok da derdimdi.

Söylenebilecek bi dünya güzel söz varken niye böyle laflarla hitap edilir hele birde kufur ve el hareketleri ogretenler var hiç hoş birşey değil..

Merhaba hanımlar ,
Asıl sorun eşinizin soyuna laf edilmiş olması değil, kvnizin oğlunuza kötü sözler söylettirmeye çalışması.
Eşinizin soyuna laf edilmesine değil buraya takılın, müdahale etmezsiniz oğlunuz onlardan biri olacak.

Bunca yıldır türlü ortamlara girdim çıktım, çeşit çeşit sözlükler,bloglar okudum, it milleti diye bir şey duymadım.
Hatta üşenmedim,google'dim. Orada da görmedim.
Bence teyze çocuğa 'milleti it' anlamında söylemiş gibi geldi, kaynana da dalga geçmiş,sensin it diye.

Teyze it milleti dedi diye it soyuna mi karisacaksiniz? Bu kadar ciddiye almayın. O an böyle şeyler söylemeyin, öğreniyor sonra, istemiyoruz vs deyin geçin. Düğüne gitmeyecek kadar olay çıkarmanın manasını görmüyorum. Aynısını annen dese güler geçerdin.

Back
X