• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şakayla karışık hakaret edilse ne yapardınız ?

Esinizin teyzesi , kv nin yaninda esinize yani ogluna it demis. Onlar alinmamis. Vallahi cok enteresan. Ha benim ananem kendi torununu yavrumun yavrusu yarisi yilan yavrusu diye severdi eskiden. Bana sorsan net gerzeklik ama yapiyorlar iste. Cok rahatsizsan höst deseydin bitseydi.

Mahalle kadinlari,kapi onu teyzeleri bunlar. Onlarla beraber yasadiginiz surece siz de cocugunuz da bunlara maruz kalir kusura bakmayin. Cocuk yetistirilecek ortamlar degil cunku gayet ortada

Ya en nefret ettiğim şeylerdendir çocuğa anlamaz etmez diye küfür vs öğretmeleri.. Aile büyükleri değil ama eşimin arkadaşlarından teşebbüs edenler oldu, anında tavrımı koydum bitti.

Siz herşeyden önce annesiniz. Çocuğunuza söylenmesini, yapılmasını istemediğiniz şeyleri alınır kırılır demeden söylemek hakkınız. Ama tabi ki herşeyin bir üslubu var. Mesela, biz birbirimizi biliyoruz ama başkalarının yanında da söylerse mahcup oluruz, ben böyle sözleri öğrenmesini istemiyorum denebilir. Eğer aynı davranış devam ederse o zaman surat yapmak da, çıngar çıkartmak da hakkınız işte.

Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?
Sizde aynısını yapın. Başka türlü anlamıyorlar.

Söyleme tarzından ne niyetle dediği anlaşılır zaten illa ki soyu it diye dememiştir tabii ki şaka mahiyetinde deniyor zaten kaynananız orada en başta o müdahale eder hani ciddi birşey denmiş olsa ama madem hoşunuza gitmedi eşimin soyu benimde çocuğumunda soyu nite it olsun deseydiniz yüzüne karşı birşey demeyip eşinize şikayet etmeniz enteresan

Ben hic acimam fitratim bu, kendisini oyle bir itin g.... sokarim ki bir daha cikamaz.. Sonra da ne olume ne dugune, konusmazsa konusmasin cok da derdimdi.
bu laf için mi ne ölüme ne düğüne oldu. Hayır birilerini itin götüne sokacak kadar elit(!) olup bu tepkiyi vermek de ne bileyim.
Sizinki babanın ağzına s..rdımda babanın hatırı var gibi olmuş

Buluttan nem kapmak bu olsa gerek :27: tabirleri doğru bulmuyorum ama belli ki kullanılan bir ailedesiniz ben o tarz kelimelerin kullanılmasına karşıyım da kadın da size hakaret falan etmemiş güya seviyor

Kv haklı ama orda tepki vermeliydin doğru yerde verilemeyen tepki değildir. Orada kavga etmeye gerek yoktu sizin tarafa çekmiş teyze deseydin teyze susardi zaten

Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?
Biim taraftada denilir it milleti diye birini severken falan değil hakaret anlamında kullanılır bizim tarafta, orda hoşunuza gitmediyse söylemen,z gerekirdi yapacak birşey yok artık bence iş işten geçmiş bir daha söylerse uyarırsınız.

KV, sensin it milleti de, diyerek kendi tepkisini koymuş zaten. Siz de o ne demek öyle gibisinden tepki vermişsiniz. Buna rağmen tekrar yaparsa tepkinizin dozunu ona göre verirsiniz. Cevap veremedim diye üzülmeyin

Insanlarla hiç bir zaman uzun süreli kavgalarim olmamistir.cünkü boyle durumlarda tepkimi anında gösteririm.kimin yanında olduğu yada kime karşı oldugu hic farketmiyor pat pat söylerim lafımı anında eşime yansıtmadan çözerim.kafamda kurup kendimi sinir etmem.. Hemde karsimdakine yaptigini tekrarlama özgürlüğünü vermem böylece. Birsüre sonra kimse bana laf sokmaya başladı :rapci:

Merhaba hanımlar ,
doğru demişler orada o lafı ederken kendini savuncaktın almış cıkmış cocugu bu bunu dedi.

it milleti ne ya ben tahmin edebiliyorum ne maksatlı kimlere edildiğini ama iğrenç bir ırkclık bu derdim ki canım söyle ırkcıysan muhatap olmayalım senle gülerek derdim alay ederce bu neya çok ayıp

teyzenizin yaptığı kadar sizin yaptığınız da çok abest.
bozul duysanız anında tepki verin 3 gün sonra bozuldum demenin bir anlamı yok.

Merhaba hanımlar ,
Bu tarz şakalardan rahatsız olduğunuzu kibarca belirtip aranıza mesafe koyarsanız karşı taraf anlar ona göre hareket eder

Back
X