Salonuma nü tablo almak

aslında şöyle ;insanlar kendi aralarında gruplaşıyor ister istemez yani mesela aynı kafada değilseniz birbirinizin evine gitmezsiniz ...
Yano bu da bır bakıs acısı tabı de ılıskıler bır tabloyla kıstaslanmıyor.oturan kadın tablosu bana cıplaklıktan cok huznu cagrıstırıyor.sankı her seyını kaybetmıs bır kadın cıplaklık bu temayı vermıs gıbı.ama arkası donuk erkek asan bırı bende sadece neden bu sorusu sordurudu.

yani mesela birisi salonuna nü resim asınca siz saygısızlık olarak mı görüyorsnuz yoksa
o kişi için önyargı oluşturur diye o kişi açısından mı bakıyorsunuz
o kişi açısından bakıyorsanız konu sahibi anladığım kadarıyla yadırganmaktan yargılanmaktan huzursuz olacak bir insan değil gibi..
Ben giderim o evde öyle görmek istemem yatak odasına assın mesela atıyorum diyorsanız da kişiler arası iletişime bağlı işte ister gidersiniz o eve istemezseniz gitmezsiniz o onun kendi evi...bilmyiorum bence böyle ...

Yazım tarzınızı hoş bulmadım.
Entel olmak da nedir önce ?
İnsanlar sizin gibi düşünüp,sizin gibi davranmayınca özenti mi oluyor ? Bize ne yahu asmassanız asmayın.
Ben istiyorsam istiyorumdur.İsterse tablonun sahibi tablodan nefret etsin,banane ?

Katılıyorum ben hat seviyorum diye herkes ten aynı şeyi bekleyemem veya hat asıyorum evime diye görüşüne ters olan birinden asla çekinmem

Birde şöyle bişey var her koyun kendi bacağından asılırda asılan koyun bir müddet sonra koku yapar Buda herkesi rahatsız eder..

çok ama çok güzel yorumlamışsınız :)
sanatsal yorumda eserin özünde genelde fikir vardır ya da salt görsel estetik vardır siz ona anlam getirmeseniz de o varlığı ile sizde bir duygu, his uyandırabilir şahsen ben de erkek tablosunu kendime yakın bulmadım ama tabi zevk :)

Kocanızı bir resimden bile kıskanıyorsanız zaten sanat hakkında yorum yapmayın . Tuhaf kaçıyor .

Yo rahatsız
yoo rahatsız olmam hıc yok oyle tabularım.olay su ben evıme arkası donuk adamı assam rahatmetlı babamla tabloya karsı oturamazdım.cok genıs bırıyım ama cınsel cagrısımlara henuz tam anlamıyla sanat dıyen bır toplum degılız

Birde şöyle bişey var her koyun kendi bacağından asılırda asılan koyun bir müddet sonra koku yapar Buda herkesi rahatsız eder..
her koyun kendi bacağından asılır ne demek bazı koyunlar asılır mı demek bu da demektir ki asılan her koyun kokar buna sizin gibi düşünenler de dahil .

:)

doğruu toplum farklı görüşlere açık değil...
sorgulayan bir toplum olsaydık belki nü tablo asmak isteyen de olmazdı
ya da sadece tabloyu fikrine göre yorumlayıp seçerdik nü mü değil mi düşünmeden
ben bu tablodan anladığımı sevdim onun bu yaklaşımını ya da bu görselliğini sevdim de astım
sadece çıplak diye değil diyebilmek lazım....umarım sadece çıplak diye nü tablo asmak istemiyordur konu sahibi diye de düşünüyorum...

her koyun kendi bacağından asılır ne demek bazı koyunlar asılır mı demek bu da demektir ki asılan her koyun kokar buna sizin gibi düşünenler de dahil .

:)
Her koyun kendi bacağından asılır diyen arkadaşa yorumumdu , bu konuyla ilgili yorum yaptım zaten asarsam salonuma kaldırmam görmek istemeyen gelmesin.. Ben insanın inandığı gibi yaşaması taraftarıyım, o resim beni rahatsız etmiyorsa asarım kimseyede sormam ..

Bide düzgün Türkçeyle anlatsaydın iyiydi. Evinde mi on hanım var, toplantı salonunda mı ya da sadece toplantıda mı anlamak güç.
İster al ister alma senin evin, senin kararın bence..

sanat hem sanat için hem de toplum için işte ya. kendi zevkin ve kişisel tatminin için sanatla ugraşırsın ya da tabloyu evine asarsın.... ama toplumun da belli sınırları var. nü tabloları herkes görmek istemeyebilir. ön yargılı olabilir. bizim toplumda çıplaklık, cinsellik... vs (LAFTA) hoş karşılanmaz. o yüzden bu tabloyu asarken çevrenin de sana ön yargılı davranabilecegini bilmen lazım. uzaydan gelmiş gibi davranmaya ne gerek var.

aynısı ''ben istedigimi giyerim'' konusunda da geçerli. sen istedigini giyersen, alacagın tepkileri de baştan biliyordun zaten.

Gercekten ressam misiniz?
Yok eger oyleyseniz cevrenize de su tavirla yaklasiyorsaniz ben sahsen sizin actiginiz bir sergiye gelmek istemem.He sizin cevrenizde boyle sanattan anlamayan insan yoksa rahatsinizdir tabi bizim gibi cakma enteller ve ozentiler yoktur.
Neden boyle tepeden bakiyorsunuz anlamadim ?Arkadasim var o da boyle.Yok bu tabloya bakinca bisey goremiyor musun.Yok ne bicim fotograf cekmisim aciyi tutturamamisim.Ondan da bi ton laf isitirdik biz.Tamam siz sanattan anliyorsunuz diye herkes sizin olacak diye birsey yok.

Ben oyle
Kocanızı bir resimden bile kıskanıyorsanız zaten sanat hakkında yorum yapmayın . Tuhaf kaçıyor .
Onlarca nu erkek bayan hem tablo hem karakalem calistim.ama sanat sadece bu degil..insanin ruh dunyasindaki gercekleri aciga cikartir tablolar yada dekorasyon.sanat emektir..ne olursa olsin insan bedeni ozeldir.ve bir ciplak bedenin sergilenmesi heleki hic tanimadigimiz..bunun neresi kabul edilebilir.sizin bi nu tablonuz olsa ve baskasinin evinde danat adi altinda sergilenmesini istermiydiniz:)
Cok daha derin girersem konuya anlayamazsiniz.ben bu isin yillardir icindeyim.nu tablolarin neden yapildigini hangi akimi empoze edip etmedigini bilmeden konusmayin.

ben merak ettim anlatsana.

merak ettim yalnız
özelden yazsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…