salonumda değişiklik yapacağım fikirlerinizi bekliyorum :))

1-bence parden bu şekilde kalmalı şu anki moda hem de daha ferah gösterir evini
2-konsolun arka duvarını duvar kağıdı yap açık renk göreceksin evin havasını çok değiştirecek.
3-vitrini kaldırana kadar için güzelce boşalt dantelleri kaldır ve süs eşyalrını seyrek seyrek yerleştir.
4-koltukların yerini de değiştir değişiklikte evin havasını değiştiriyor.
5-vitrini köşeli koymanı tavsiye ederim sadece koltuk yüzlerini değiştirebilirsin açık renk yaptırıp yastıklarını çiçekli yaptırabilirsin ek bi kaç yastık koydurabilirsiniz. o zamanda çok değişiklik olur

konsolun arkasındaki duvar çok geniş tamamını mı duvar kağıdı kaplayayım? halı kare kare çok desenli göz yormaz mı o zaman. duvar kağıdı hafif desenli olmalı sanırım önerceğin desen varsa paylaşır mısın

konsolun arkasındaki duvar çok geniş tamamını mı duvar kağıdı kaplayayım? halı kare kare çok desenli göz yormaz mı o zaman. duvar kağıdı hafif desenli olmalı sanırım önerceğin desen varsa paylaşır mısın

hafif desenli açık gri bir model bence yakışır. düz çizgili modeller de hoş durabilir.ben çok karasızım zaten ama kağıt seçmek te zor. bende yeni salonumu değiştirdim. köşeli koltuğum vardı yastıklı filan onu klasik koltuğa çevirterek kaplattım klasik koltuk oldu kapitoneli filan. masanın olduğu duvarı kağıt yapıcam. birde ayna alıcam şık aynada odaya hava katıyor. imkanın varsa koltuk yüzlerini değiştir. anca o zaman havası değişir. tam istediğin gibi.

hafif desenli açık gri bir model bence yakışır. düz çizgili modeller de hoş durabilir.ben çok karasızım zaten ama kağıt seçmek te zor. bende yeni salonumu değiştirdim. köşeli koltuğum vardı yastıklı filan onu klasik koltuğa çevirterek kaplattım klasik koltuk oldu kapitoneli filan. masanın olduğu duvarı kağıt yapıcam. birde ayna alıcam şık aynada odaya hava katıyor. imkanın varsa koltuk yüzlerini değiştir. anca o zaman havası değişir. tam istediğin gibi.

koltuklarımı zaten beğenmiyorum yüzlerini değiştirmek 700 tl o kadar vereceğime koltuk takımı almak daha mantıklı o yüzden şimdilik bişey yapmak istedim beyaz koltuk örtüsü alıp gir olan yerleri örtmeyi düşümmüştüm tabi yastıklarıda kaplayacaktım

koltuklarımı zaten beğenmiyorum yüzlerini değiştirmek 700 tl o kadar vereceğime koltuk takımı almak daha mantıklı o yüzden şimdilik bişey yapmak istedim beyaz koltuk örtüsü alıp gir olan yerleri örtmeyi düşümmüştüm tabi yastıklarıda kaplayacaktım

elinden dikiş gelirse çiçekli kumaş al yastıklarına kılıfta dik birde ortalarına broş tarzı onlarıda çuvaldızla geçirdin mi harika yastıklar elde edersin. gri yerleride kapattınmı baya değişikliklik olabilir

canım odana bıraz renk katmak ıstıyosan halını acık renk beyaz alabılrsın.mobılyalarına dgeısmek malıyetlı olacagından dıyorum.dantellerı cıkardgın ii olmus.ve aynalıgın önündekı bayaz objelerının ıcındekı çıcekler olmamıs.sade bırak.vitrının içi oldukça kalabalık gözyoruyo çok tıkış tıkış sankı hiç hoş durmuyo.bosalt oarayı bıraz gereksız seylerı kaldr.bıde renklılık olsun dıe 3lü koltugunun ortasındakı sıyah yastkların yerıne daha renklı bıse mesela beyaz halı alırsan ona uygun acık renkte bıse uydurabılırsın.tüünde çok gzl böle dursun bnce.o ıkılı koltugun önündeki sehpanın üstünede bısey koy bos kalmıs dıyesceklerım bu kadar canım kolay gelsın.

elinden dikiş gelirse çiçekli kumaş al yastıklarına kılıfta dik birde ortalarına broş tarzı onlarıda çuvaldızla geçirdin mi harika yastıklar elde edersin. gri yerleride kapattınmı baya değişikliklik olabilir

evet canım öyle yapıcam tüm arkadaşalrın fikirlerini değerlendircem bittiğinde yine resim atıcamm teşekkürler

canım vitrini boşalt ve içine sadece tek tek güzel dekoratif objeler koy sadece
sakın o bardakları falan koyma onların modası çok eskilerde kaldı
ayrıca kedinlikle koltuklarını daha açık tonlarda kaplattır
hatta imkanın el verirse mobilyalarını da boyat
ama boyatmasan bile koltuklarını açık tonlarda yaptığında yine uyum yakalarsın

Son düzenleme:
her yazılanı okuyamadım tekrarım varsa affola diyip başlıyorum :)

*vitrin inanılmaz kalabalık ve göz yorucu içini boşaltıp renkli objeler koyabilirsin.
*danteller fena, ben dantel severim ama senin salonuna hiç olmamış
*duvarın rengi değişebilir. ne renk yapayım dersen ben iki renk derim. bir ustayla konuşabilirsin. odana enerji verecek iki farklı renge boyayabilirsin. ya da bir duvara duvar kağıdı uygulanablir.
*duvardaki ayna mı sticker mı bilmiyorum ama onları suyu çıktı artık. herkeste her evde var ki sendekiler çok küçük belli belirsiz duvarda bir leke gibi. onun yerine byük ve renkli zevkinize uygun tablolar kullanabilirsiniz.
* vitrinde çoklu çerçeve gördüm sanki? çoklu resim çerçeveleri de duvarda çok güzel durur tavsiye ederim.
*ben eğer bu eşyalara mecbur olsaydım, koltuklara kılıf diktirirdim, şu tarz;
https://encrypted-tbn1.google.com/i...YRBsAb0JTuNqHcOYb6tY_vQfS4gguATJQVHuGUZ3LA-jw

https://encrypted-tbn3.google.com/i...pJVGqwLj8NOmm-2qjbhYuoizzS_NZUNQbaVzCpMLlk4ZQ

ve renkli kırlentlerle süslerdim koltukları. yemek odamı da değiştirmeye bakardım. değiştirme seçeneğiniz yoksa sandalyelerin yüzleri değişebilir belki.

çok siyah bir oda renk katmaya bakın ve vitrinlerdeki kalabalığı kaldırın yapılması gerekenlerin en temeli bu bana göre

arkadaşlar evimin salonunda değişiklikler yapma isitiyorum çok kasvetli geliyor bana eşyaları değiştirmeden nasıl değişiklik yapıcam bilmşyrum fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler ...
Eki Görüntüle 375486 Eki Görüntüle 375490 Eki Görüntüle 375489 Eki Görüntüle 375488 Eki Görüntüle 375487 Eki Görüntüle 375485 Eki Görüntüle 375484 Eki Görüntüle 375483 Eki Görüntüle 375482 Eki Görüntüle 375481 Eki Görüntüle 375491

sizn bu konsolunuzn aynısını br bayanda dha görmştüm ama o sizmiydiniz bilmiyorum ? modelleri çok hoş ama ciddi anlamda çok boğucu bir ev bir aralar siyah merakı vrdı o zmnlar döşediniz sanıyorum evinizi gerkten çk kasvetli hiçbir renk yok. koltukların minder ve yastık klılıflarını değiştirebilirsiniz e birde halıyı tbi çnkü evinizde herşey siyah başka trlü açılmaz odanın rengi ferhlamaz yni halıda grimsi tonlarda renkli objeler olabilir konsolun üzerine.

bir de şöyle dikkatli baktım o ikili vitrin çok büyük kaba duruyor birde toplasan 10 tane bardak anca vardır içinde keşke onu da almasaydınız boşuna yer ve göz kalabalığı

Son düzenleme:
cnm öncelikle hem mobilya hem de koltuklar koyu olunca evet çok karanlık bi dekorasyon ortaya çıkmış. ben senin yerinde olsam bu şartlarda tülümü kruvaze kullanırdım çünkü daha ferah olur karanlığı gizler. bunun dışında dantelleri kaldırırdım sevmem zaten.camlı vitrini boşalt. tek tük her kata tek tük aksesuar koy ama biribiryle uyumlu olan. bir de vitrini çapraz koyabilirsin daha hoş durur..koltukarın için beyaz ya da pembe tonlarında kırlentler alabilirsin. böylece canlılık gelir. ayrıca vazolardaki pembe çiçeklerle de uyum sağlar pembe kırlent. halını da açık renk yapabilirsen odan daha da aydınlanacaktır. konsolun üzerini de tek tük yerleştirebilirsin. yine birbiryle uymlu az akssesuarla. son olarak koltuk yasladığın duvara odayı canlandıracak renk tonlarında bir tablo asabilirsin.

birde pambe çiçekler dışındaki diğer yapma çiçekleri ve zigonları odadan çıkartırdım. ayrıca konsol üstündeki aynanın üzerindeki saati de başka bi yere asabilirsin.

Benim fikrim şunlar. Şahsen odada çiçek olmasından hoşlanmıyorum ( canlı çiçek) sizinki de biraz solmuş onu çıkabilirsiniz. Vitrinde çok kalabalık çiçek felan var onları da temizleyin sadelik iyidir. zigon sehpanızı sevmedim :/ ORdaki gri pullu çiçeği sevmedim şıklıktan uzak. Beyaz aksesuarlar çok hoş. Birde tekli vitrin ne deniyorsa ona koltuğun arkasında olan. Onu atıverin hoş durmamış. Yani işe odayı sadeleştirmekle başlayın bence. Perdenizde çok şık bu arada.

bende tam o ikili vitrini atıverin diyecektim tekli nyse de gariban bir köşede durur da o ikili amma büyük dev gbi orda odanın bütün görntüsünü bozmuş inanın o içindeki bardklara kadehlere mutlaka bir yer bulunur orda sergilemeye gerek yk.ayrıca sırf içine seramik biblo süs kyomak içinde o koca vitrin orda tutulmamalı bence oda ferahlatılmalı ayrıca kruvaze tül çk hoştu eski haline çevirebilirsinz.

vitrin ve konsolunu beyaza boyatabilirsin.
koltuklarınında deri kısımları aynen kalıp oturma yerlerini bej vizon rengi pudra rengi gibi kumaşlarla kaplatabilirsin.
açık renk stor perdeler hoş duracaktır bence.
duvarlarınıda ferah renklerde kağıtlarla kaplayabilirsin.

Son düzenleme:
vitrin ve konsolunu beyaza boyatabilirsin.
koltuklarınında deri kısımları aynen kalıp oturma yerlerini bej vizon rengi pudra rengi gibi kumaşlarla kaplatabilirsin.
açık renk stor perdeler hoş duracaktır bence.
duvarlarınıda ferah renklerde kağıtlarla kaplayabilirsin.

tatlım mobilyalara boyamak istemiyorum çünkü deri kapakları ve kanraları deri oralar boyanamayacak velhasılkelam bu modelde beyaz hoş durmaz. koltukları kaplatmak maliyetli olduğu için düz dikim olan hani şu ikeanın koltuk kılıflarından diktireceğim açık renk . tşkler

Mrb cnm ;
*Şayet imkanlar elveriyorsa koltuklarını krem renk kumaşla kaplat.Arkadaki sırt minderlerini fuşya-krem yaptır.
Kumaş kaplatamazsan krem renk düz bir örtü diktir,ama mutlaka o sırt minderlerini renklendir.
*Yine şartlar elveriyorsa mobilyalarını krem renge boyat .Boyatamam dersende kalsın,konsolun arkasındaki duvari fuşya renge boyat,üzerine tv ni koy ünite gibi olsun.O gri tv dolabından kurtul.
*Dantelleri,çiçekleri mutlaka kaldır.
Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin.
Ha birde değişiklik yaptıktan sonra lütfen odanın yeni halini buraya ekle ki görelim.
Antalyadan sevgiler

Büfenin üzerinde bulunan pembe detayları çok beğendik. Allah huzurla oturmayı nasip etsin.

yaa işte hepimiz o sene moda olan eşyalardan dügün telaşı ve acemilikle alel acele alıp evi dolduruyoruz ve sonra bi arayış naapsam nasıl etsem diye...bence sizin koltuklarda bi avantajınız var o da sırt kısmı tek tek yastıklı sıkılınca değiştirilir onları bence beyaz ağırlıklı bi kumaştan kılıf alıp kaplayın içinde griler ya da gümüş renk olabilir hhafif hafif ...şöyle ama bu siyahlı sen grili al
imaj-koltuk-tkm-2.jpg

senin gri sade kırlentlerin güzel bence onlar kalsın yani demek istediğim ortadaki dügmeli yastıkların yerine sade grili olanları koy o sadelerin yerine de beyaz ağırlıklı kırlet dik ya da al ..yastılarını da bu resimdeki şekilde yerleştir
lorena-kol-tk5.jpg

keşke sadece berjerlerini kaplatabilsen yine beyazlı bi kumaşla beyazlı yap dediğim kırlentini de o renk alırdınçok güzel olurdu maliyeti fazla olmaz sadece berjer olursa hem şimdi moda berjerler koltukla aynı renk olmuyo...şöyleki...
lorena-kol-tk1.jpg

onun dışında halını değiştir derim ben daha az desenli ve sade bi halı olmalu bence..gümüşlükleri öyle bol bol alıp her parçasını yani salona doldurma salaklığını ben yaptım ama oturma odası yapıcam bu yaz oraya teklimi tv ünitesinin yanına koyup takım yapma fikrindeyim ben senin yerin varsa mutfağa falan koy camlı kısmına içinden tül yap dışını da beyaza ya da işte mutfağına göre kapla ya da boya hatta bu kaplama ya da boyama fikrini bi düşün bence nette bi çok mobilya boyayan var araştır olmadı kapla derim beyaz yapışkanlı folyoyla ki dümdüz bi mobilya girinti çıkntı yok kolayca kaplanır bence..
zigonlarını kaldır renk olarak hiç bişeyine uygun durmuyo ama eskitme heralde o zımparalanıp boyanıyo beyaza haberin olsun dene derim ben bu yaz yapacağım ..pembe orkide dışında diğer yapma çiçekleri ve stickeri kaldır bi de o konsolun üzrindeki saat sanırım onu onlar benim gözümü tırmaladı valla ama gümüş renk çiçek yeni belliki hatıra hediye falan dersen o iki tekli arasındaki fiskosmu acaba ta anlaşılmıyo ama onun yerine yere koyabilirsin belllki...:31:
danteller ve vitrinin içine boşaltma konusunda arkadaşlarla hemfikirim ben de bakınca acayip göz yoruyo biz millet olarak süsü seviyoz galiba bi teyzem var saydım valla evinde aynı odada ki oda ufacık tam 10 tane yapma çiçek var vitinin üstünden tutta duvarlardan sarkanlara kadar ne bulduysa koymuş yetmemiş gümüşlüklere de doldurmuş ...hoş olmaktan çıkıyo göz yormaya başlıyo bi miktardan sonrası...haa bi de o canlı çiçek mefta olmuş kıss onu al kaldır ordan ..duvar rengin de gri gibi duruyo mümkünse onu da bembeyaza boya derim ben...offf çok yazdım gene mektup yazar gibi haddimi aştıysam kusuruma bakma benden şimdilik bu kadar yaptığın değişiklikleri bizimle paylaşırsan sevinirim..:16:

Son düzenleme:
fazla masraf yapmadan nasıl değişiklik yapabilirim diye konu açmıştım çünkü 4 yıl sonra kendi evimize çıkıcaz o zaman tüm eşyalarımı atıcaz herşey yepyeni olacak o nedenle bu eşyalar üzerinde masrafa girmek istemedim. bazı değişiklikler yaptım konsolun arkasındaki duvara siyah ve beyaz renklerde çok resim tablosu astım ikeadan almıştım. tüm dantelleri kaldırdım gümüşlükteki bardakları kaldırdım biblo aksesuar vs. koydum camada stor perde aldım . artık sırayala yapıyorum başka ne yapsam düşünüyorum bitince resimleri atarım hepinize teşekkürler...

Back
X