- 3 Mayıs 2009
- 6.508
- 3.352
- 398
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Dışarı çıkmak istemiyor zaten gec geliyor herseyi denedim
O seytanin vesvesesi iste sakin kapilmayin. Ne gunah islerseniz isleyin tovbe kapisi hep acik ve asla birakmayin namazlarinizi.Ben bir gunah isledim. O gunden sonra dua etsem de dilimde, kalbime indiremiyorum. Nasilsa kabul olmaz gibi bi his var icimde.
Tovbe de ettim ama hala ayni durumdayim. Namaz bile kilasim gelmiyor.
Ben da kendi tecrübelerimi paylasayim. Benim yaklasik 1 sene boyunca keske orada calissam diye ic gecirdigim bir ozel okul vardi ve hayirlisi filan da demiyordum çünkü hayırlısının o iş olduğunu düşünüyordum. Sonra nerdeyse imkansız olmasına rağmen orada çalışmaya başladım ve gördüm ki meğer davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş... bundan sonra hic bir duamda diretmeyecegim, icimden bile geçirmeyeceğim diye karar aldım.
Bunu başaramadığım tek bir konu vardı o da çocuk sahibi olmak.. aynen senin dediğin gibi dilimde hep hayırlısı olsun, hayırlı zamanda olsun şeklindeydi ama kalbim hep sanki hiç bir zaman çocuğum olmayacak gibi huzursuzdu. Hamile olduğumu öğrendiğimde kendime çok kızdım, meğer ben tevekkül filan etmiyormusum dedim. Ustelik maddi acidan cok da iyi olmadigimiz bir donemde hamile kalmistim (ben ucretli ogretmenlik yapiyordum dolayisiyla hamileligin son aylari ile bebek dogunca belli bir aya gelene kadar issiz kalacaktim) ustune bir de bebegin kalp atisini dinledigimizin 2 gun sonrasinda esimi isten kovdular. Ben eski ben olsam belki endiselenirdim ama icim asiri derecede rahattı. Bütün bunlarda bir hayır var, belki yakinda belki uzakta bunlarin hikmetini goreceğiz dedim ve gerçekten öyle oldu. Eşim sadece 1 hafta işsiz kaldı ve çok daha güzel bir işe geçti. Ayrıca kovulduğu için yüklü miktar tazminat aldı ve biz o parayla araba aldık :) ben de tam 3 ay sonra kadrolu öğretmen olarak atandım. Bizim için şer görünen herşey cok kisa zamanda hayra donustu elhamdulillah. İbrahim suresi 7. Ayette rabbimiz sukredersek nimetini arttiracagini bildiriyor. Biz de bol bol sukur sadakasi vermeye gayret ediyoruz ayrica 2 de kurban kestirdik.
Bir de sevdigim bir ablam cok guzel bir yaklaşımda bulunmuştu onu da paylaşmak istiyorum: yine bakara suresinde rabbimiz kimseye gucunun ustunde yuk yuklemeyecegini bildiriyor. Bahsettigim ablam agir bir imtihandan geçtigi bir donemde "demek ki ben rabbimin nazarinda bu denli gucluyum" diyerek yaklasmistı. Bu beni çok etkiledi...
Teşekkür ederim değerli paylaşımınız için ihtiyaç duydugumda tekrar tekrar okuyacağım bu konunun yorumlarını..
günahların deniz köpüğü kadar mı ?Ben bir gunah isledim. O gunden sonra dua etsem de dilimde, kalbime indiremiyorum. Nasilsa kabul olmaz gibi bi his var icimde.
Tovbe de ettim ama hala ayni durumdayim. Namaz bile kilasim gelmiyor.
lütfen yanlış anlamayın bir şey merak ediyorum onun peygamber efendimiz olduğunu nasıl anladınızO seytanin vesvesesi iste sakin kapilmayin. Ne gunah islerseniz isleyin tovbe kapisi hep acik ve asla birakmayin namazlarinizi.
Vakti zamaninda ben de büyük bir gunah isledim. Yani aslinda insanlara gore normal ama bana gore buyuktu. Cok pisman oldum. Aylarca agladim Tovbeler ettim. Neler neler yaptim artik ruyamda goruyordum tovbe ediyordum. Asla namazlarimi birakmadim daha sıkı sarildim.
Ve bir gun bir rüya gordum. Bir dagin tepesindeyim. Bir erik agaci var. ger taraf karlarla dolu. Peygamberimizi gördüm yanidna da iki tane melek. Tabi yuzlerini gormuyorum.
Dedim ki aglayarak "Ey Allahin Resulu benim icin Allaha dua et, beni affetsin"
Peygamberimiz yuzume bakmadan erik agacinin diğer tarafina dogru yurudu, durdu ellerini semaya kaldirdi ve benim icin dua etti.. Muthis bir ruyaydi.
Ben bu ruyayi gormemi ibadetlerimi birakmamama bagliyorum. Seytanin vesvesesine uymamaya.
Lutfen siz de uymayin. Allah affedicidir, Affetmeyi sever..
lütfen yanlış anlamayın bir şey merak ediyorum onun peygamber efendimiz olduğunu nasıl anladınız
yani bir kaç kişiden duydum rüyamda efendimizi gördüm diye
yani başka bir zat ya da bir insan değil de arkası dönük ya hani efendimiz olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?
lütfen yanlış anlamayın bir şey merak ediyorum onun peygamber efendimiz olduğunu nasıl anladınız
yani başka bir zat ya da bir insan değil de arkası dönük ya hani efendimiz olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?
Denir ki o his geldiğinde, onu karıştırman imkansızdır. Taklit edilemez ve şeytanın kılığına giremediği tek insandır.
Hadis-i şerif ile bu bilgi verilmiştir.
@Bilgece özel mesaj atayım dedim kapalıydı, bu tip rüyaların anlatmaması tavsiye edilir, naçizane hatırlatmak istedim.
Canım yüzünü görsen anlayabilirmisin ki. Şu ana kadar hiçbir yerde peygamber efendimizin yüzü resmedilmemiştir. Rüya alemi farklı bir alem. Mesela rüyanda her gördüğün insanın yüzünü görmezsin sesini duymazsın ama o rüyana gelen kişinin kim olduğunu bilirsin..lütfen yanlış anlamayın bir şey merak ediyorum onun peygamber efendimiz olduğunu nasıl anladınız
Şeytanın tadamadığı tek duygu aşk ve sevgidir bu sebebden karı koca arasına hep nifak sokarBelkide, eşimin anlatmadığı birsey var gibi ,hissediyorum ama kadin vs degil .sanki evlilik için acele ettigini düşünüyor gibi evlilik zor zaten ama bizim ki daha zordu yoruldu belki belki aşkı bitti bilmiyorum
Sizinki vesveseben de buna benzer bi konu açmak istiyordum ama kurallar gereği dini konu açmak yasak diye açmadım, aslında benimki biraz farklı, hem tevekkül edemiyorum, yani dua etsem de kontrol hali oluyor, hem de artık her şeyi ama her şeyi sorgulamaya, hep mantıklı cevaplar aramaya başladım.. üzülerek ve biraz da korkarak söylüyorum ki, sanırım dinden soğumaya başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?