Merhaba kızlar , medicalparka gittim şimdi size güzelce anlatayım..
İlk bakışta hastaneye giirdiğimde olmaz dedim kalabalık bi ortam bi karmaşa biraz itici geldi o an .. sonra 6 kata çıktık tüp bebek merkezinin olduğu yere yoğun bakımın karşısında karmaşadan uzak gayet tertipli ve düzenli ... hastanenin içinde daha farklı bir yer gibi.. doktorla randevumuz 2 deydi toplantıları olduğu için görüşmeye 2:30 da başladık ve saat 4:30 a kadar devam ettik..
dosyamı genetik tahlillerimi rahim filmimi verdim ve hikayemi anlattım .. öncelikle doktordan bahsedeyim dr muzun adı MUHTEREM AKDENİZ ankaradan gelmiş ve samsunda ikamet etmekte yani şehir dışından gidip gelmek gibi bir durum söz konusu değil zaten yeni gelmiş buraya .. Doktor çok sabırlı anlattığım sorduğum herşeyi cevapladı bir bir anlattı yani doktorun karşısında kendinizi çok rahat hissediyorsunuz çekinmeden rahatça davranabiliyorsunuz.. bu bence çok önemli ..ve cep telefonundan istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz.. bana gayet ayrıntılı bir şekilde tedaviyi anlattı ..baştan savma bir anlatış değildi ayrıntılı hatta maket üstünde göstererek transfer dönemini nasıl transfer edildiğini yumurta toplanışını spermin nasıl verildiğini hepsini yani.. uzun ve kısa protokolleri ... Yalnız kızlar gerçek olan bişi var bu konuda ne kadar bilgiye sahipseniz iletişiminizde o kadar kuvvetli oluyor.. ben hiç tüp bebek yaptırmadım ama araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla herşeyi bir bir tekrar anlattırdım ve şunu da açık yüreklilikle söylüyorlar böyle çiftleri daha çok seviyoruz diyorlar .. ben tahlillerimi ve rahim filmini önüne koyduğumda dr biraz şaşırdı üstünede kromozom tahlillerimizin olmadığını söyleyince gülmekten kendini alamadı .. yani demek istediğim bilinçli çiftlerle iletişimleri çok daha iyi ...
mesela rahim filmim de daha önce hiçbir doktorun söylemediği bir şeyi gösterdi şaşırdım .. rahmin sağa yatık dedi gerçekten de rahim filminde gün gibi ortada ve benim sağ tarafımda fallop tüpüm yok umudum olan sol taraf ise biraz tepelerde kalıyor :) dolayısıyla gebelik şansı az da olsa düşüyor.. ultrason muayenesine gelince ayrıntılı bir şekilde bakıyor ve sizinde görmenize anlamanıza olanak sağlıyor.. gösteriyor işte bu şu oluyo şu bu falan .. samimi bir dr ilk görünüşte ..
bana bu ayın sonunda ki mens imde başlamayı teklif etti ama ben kabul etmedim.. kromozom tahlilleri 22 günde çıkıyormuş riske atmak istemediği söyledim ve herhangi bir iltihap durumu var mı diye tahlil yapmasını istedim ona göre ilaç kullanayım ki sonradan sorun yaşamayayım .. hem bu süreçde folic asit,balık yağı ve vitamin desteği alırım diye düşündüğümü söyledim ve gayet mantıklı karşıladı .. bu kısmı telefonda konuştuk :) ptesi gidip kan vericez ve kromozomlara bakılacak diğer tahliller içinde aynı şekilde ptesi vericez.. kısa protokol uygulayacak yumurtalıklarımın durumunun iyi olduğunu söyledi ve bu ay aslında çok güzel bir yumurtam olduğunu söyledi ve gösterdi :)
şimdi gelelim fiyata .. raporsuz çalışıyorlar devletle anlaşmaları yok bir kutu iğne dahil olmak üzere 3.500 ...eğer 2 .kutu iğneye ihtiyaç duyulursa ,buna karışmıyorlar biz alıyoruz...
ayrıca embriyonun genetik tahlilini de yapıyorlar tabi ihtiyaç duyulursa ..
açıkcası fakültedeki o karmaşa o kalabalık beni itmişti ama hep de fakülteyi istemiştim ki görüşmeye gidene kadar herşey tersine döndü.. doktorada söyledim ben her yerle görüştüm diye ve son olarak size geldim diye yani hani nedense :) toy görmesinler istedim :) :) ne bileyim işte psikolojik olarak aklımca kendimi toy göstermedim :) şehir dışını da düşündüğümü araştırdığımı ama manevi anlamda yıpranmak istemediğim için bulunduğum yerde bir merkez seçmek istediğimi söyledim :) ay insan o kadar çok paranoya yapıyor ki kızlar ALLAH kolaylık versin doktora hayali transferden bile bahsettim :) tekrar para almak için ilkinii hayali yapan ikincisinde embriyo transfer eden merkezleri duyduğumu ve beni çok tedirgin ettiğini :):) yani doktor bana deseki bu bayan tam bir paranoyak yeridir :)
ha bu arada doktor diyor ki buraya nazarla gelmeyin adağınız varsa kesin verceğniz varsa verin alacağınız varsa alın diyor .. ve üstüne basa basa söylediği bir şeyde şu ''kimseye söylemeyin bırakın, sadece siz bilin '' diyor aksi durumda strese girebileceğimizi ve zorlanacağımızı.. bir de psikolog ,psikiyatri doktorları da var ihtiyaç duyarsanız onlarla görüşüyorsunuz süreçte.. yada sizi stresli görürlerse direk yönlendiriyorlar ..
böyle işte yoldaşlar :) nisanın son haftası iğnelere başlıycam 15 gün de olup biticek ama yinede hala şüpheliyim imkansız gibi geliyor insana .. tam ulaştım derken hep terketti beni meleklerim .. hayırlısı diyorum yine .. sizlerede dua ediyorum bol bol ... NUR5555 VE YÜREĞİNESOR sizi özellikle takip ediyorum deneyimlerinizi paylaşmak adına ve paylaşarak az da olsa yükümüzü hafifletme adına .. bişiler anlatmak iyi geliyor innsana ..
YÜREĞİNESOR canım kilo kaçınılmaz son :) bende alıcam kesin meyilli bir yapım var şimdi zayıfım ama hormonlarla epey genişleyeceğime inanıyorum :) hatta diyorum ki tedaviye başlamadan zayıflayayım biraz..
NUR5555 canım sen sanırım ankarada ki tedaviyi yarım bıraktın ne yapmayı düşünüyorsun şimdi ..
bu arada kızlar doktorla randevumuz ve ultrason muayenesi için hiçbir ücret ödemedim...
güzel haberlerle gelmeniz dileğiyle :) boş bırakmayın fırsat buldukça gelin yazın ki beyin fırtınası yapalım :)
hadi bakalım hayırlı olsun cnm bende uzun protokol oldğundan çok acılı geçiyo mesela buğün lucrin in 15. günü ve regl olmadım daha stres desen diz boyu..